Dit zijn de beste muurankers voor je fiets – Bekijk de Top 5!

Laatst bijgewerkt door Kaz op september 19, 2023

Met een muuranker kun je je fiets aan de grond of muur verankeren door middel van een ketting. Zo zorg je voor een optimale beveiliging.

Natuurlijk is het van belang dat je een goed exemplaar koopt. Lees daarom waar je op moet letten bij de aankoop van een muuranker. We geven je ook een top 5!

Top 5 muurankers voor je fiets

Wij gingen op zoek naar de beste muurankers om je fiets mee te beveiligen. Tijdens onze zoektocht vonden wij het vooral belangrijk om te letten op de veiligheid en kwaliteit.

De 5 exemplaren die we voor je geselecteerd hebben, blinken dan ook uit op deze gebieden!

1. Beste prijs/kwaliteit muuranker: Vinz Everest grondanker

De Vinz Everest is ongetwijfeld de beste muuranker op de markt qua prijs-kwaliteitverhouding. Het heeft een stevige kunststof kap en een ring van gehard staal.

Het is ook een van de weinige muurankers die verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Misschien niet het belangrijkste, maar wel een fijne extra.

Dit muuranker slot heeft een beugeldikte van 14 mm. Je bevestigt het eenvoudig aan de muur of grond. Alles wordt meegeleverd. Je kunt dus meteen aan de slag. Veilig is het muuranker voor je fiets ook. Want het is voorzien van een ART-4 keurmerk.
2. Beste goedkope muuranker: Maxx Locks Blackball muuranker

Het Maxx Locks Blackball muuranker is een van de goedkoopste die er is. Maar dat betekent niet dat het een slecht muuranker is. Integendeel zelfs. Het is zelfs zo stevig dat je het als muuranker voor een scooter kunt gebruiken.

Het heeft geen ART-keurmerk, maar houdt je fiets toch erg veilig. Dit dankzij de kwalitatieve materialen. Vele gebruikers zijn er dan ook erg positief over. De beugeldikte is 14 mm. De bouten, pluggen en inbussleutel die je nodig hebt, krijg je erbij.
3. Best geteste muuranker: Abus WBA 100 muuranker slot

Met het Abus WBA 100 muuranker staat je fiets altijd veilig. Daar kun je zeker van zijn. Het muuranker is namelijk de testwinnaar van het ANWB Promotor Magazine.

Die prijs heeft het gekregen door zijn stevigheid en veiligheid. Het is dan ook gemaakt van gehard speciaalstaal. Daarnaast is het voorzien van het ART 4 keurmerk.

Het is geen goedkoop muuranker voor je fiets, maar je bent wel zeker dat het lang meegaat. Met zijn 16 mm is het ook iets dikker dan de meeste andere modellen. Je kunt het zowel binnen als buiten gebruiken. Daarnaast krijg je het montagemateriaal erbij.
4. Beste gebruiksvriendelijke muuranker: Axa muurring

De Axa is een heel goede muurring voor je fiets. Het is vooral ideaal als je niet zo handig bent. Want het is een van de meest eenvoudige muurankers om te installeren.

Je moet namelijk slechts 2 in plaats van 4 gaatjes maken. Dankzij het ART-4 keurmerk is het ook veilig. Het muuranker is gemaakt van gehard staal en stevig kunststof. Je kunt kiezen uit meerdere kleuren.
5. Meest flexibele muuranker: Pro-tect muuranker

Het Pro-tect muuranker is erg flexibel. Want de ring kan volledig naar boven en beneden geplaatst worden. Het is gemaakt van gehard staal. Daarnaast heeft het een dikte van 14 mm.

Dit muuranker is tevens voorzien van het ART-keurmerk. Je kunt het perfect als e-bike slot gebruiken in combinatie met een kettingslot of kabelslot. Maar uiteraard is het ook voor een gewone fiets een goed muuranker.
Muuranker voor je fiets kopen? Vergeet hier geen rekening mee te houden!

muuranker fiets

Bij de aankoop van een muuranker is het voornamelijk belangrijk om te letten op het materiaal. Het ringetje kan het best uit gehard staal gemaakt zijn.

Voor het kapje wordt vaak kunststof gebruikt. Het kapje moet vooral voldoende stevig zijn en goed kunnen tegen weersinvloeden.

Let naast de materialen ook op de veiligheid. Een goed muuranker is vrijwel altijd voorzien van een ART-4 keurmerk. Er zijn enkele uitzonderingen.

Maar als je kiest voor een muuranker met een ART-4 keurmerk, zit je altijd goed. Kijk ook naar hoe makkelijk je het kunt monteren.

Hoe installeer je een muuranker?

Een muuranker installeren is helemaal niet zo moeilijk. Bijna in alle gevallen krijg je er de bevestigingsmaterialen al bij. Daar hoef je dus niet meer op zoek naar te gaan. Zodra dat je er een gekocht hebt, zoek je een goede plaats op de muur of grond.

Vervolgens teken je 4 of 2 gaten af, afhankelijk van het model. Deze dien je dan uit te boren met een boor van 16 mm. De bijgeleverde boutjes kun je dan bevestigen. Daarna is het een kwestie van de kogeltjes inslaan. Als laatste bevestig je de kunststoffen kap en je bent klaar.

Met welke fietssloten kun je een muuranker combineren?

Meestal wordt een muuranker gecombineerd met een kettingslot. Maar dat is zeker niet de enige mogelijkheid.

Je kunt het namelijk ook perfect combineren met een kabelslot en zelfs met een beugelslot. Deze passen allemaal door het slotoog.

Natuurlijk kun je een muuranker niet met een ringslot gebruiken. Maar je kunt dit soort fietssloten wel als extra kopen. Zo is je fiets driedubbel beveiligd. De vraag is of dat niet te veel van het goede is.

Conclusie

Een goed muuranker voor je fiets vinden, is niet zo moeilijk. Het is vooral belangrijk dat je let op het materiaal en de veiligheid. Blijf je twijfelen? Kies dan voor een van de muurankers uit onze top 5.

Zodra je een goed muuranker hebt gevonden, installeer je het eenvoudig door gaatjes te boren in de muur. En vervolgens de plugs te bevestigen.

Zoek nu nog een goed kettingslot of kabelslot uit om het mee te combineren. Zo is je fiets optimaal beveiligd tegen diefstal!

Categorieën: Accessoires

Kaz

Kaz is een gepassioneerde fietsliefhebber en specialist. Hij werkt al van jongs af aan in fietsenwinkels en heeft diverse Fietstechnicus opleidingen en cursussen gevolgd. Dankzij zijn grote schat aan ervaring en kennis helpt hij jou op weg met het vinden van de beste fiets en fietsaccessoires.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *