Elops fietsen – Het aanbod bekeken & Review

Laatst bijgewerkt door Kaz op november 1, 2022

De Elops fietsen staan te boek als betrouwbare en voordelige fietsen. Dit merk biedt ook nog eens veel soorten fietsen én talloze accessoires aan.

Voor ons voldoende reden om de fietsen van dit merk eens aan de tand te voelen.

In dit artikel lees je alles over de fietsen van het merk Elops. We bespreken wat je aan de Elops fietsen hebt, wat deze fietsen uniek maakt en tussen welke soorten fietsen je kunt kiezen.

Ook maken we nog een vergelijking met andere elektrische fiets merken.

Over de Elops fietsen

Ben je op zoek naar een elektrische fiets bij Decathlon? Dan komen de fietsen van Elops direct naar voren. Dit merk is namelijk het huismerk van Decathlon. Mocht je een Elops fiets willen kopen, kun je dit alleen bij Decathlon doen.

Door de jaren heen heeft Decathlon/Elops meer en meer fietsen op de markt gebracht. In eerste instantie begon Elops met stadsfietsen, maar men is ook haar pijlen op andere fietsen gaan richten.

Daarnaast biedt het merk allerlei accessoires aan. Deze accessoires zijn praktisch, betaalbaar en passen daarmee volledig in het aanbod van Elops. Zeker in de recente jaren is het merk Elops erg populair te worden.

Dit is, wat ons betreft, te danken aan een combinatie van specifieke voordelen:

  • De fietsen zijn van een prima kwaliteit. Dit hebben wij zelf opgemerkt, maar is ook de mening van veel mensen die al voor een Elops fiets gekozen hebben. Daarnaast spreken grote instanties, zoals de ANWB, ook vol lof over de Elops fietsen. Dát is wat ons betreft veelzeggend voor de kwaliteit dat dit merk weet te leveren.
  • De fietsen zijn erg betaalbaar. Ben je op zoek naar een betaalbare stadsfiets of elektrische fiets? Dan zit je bij het merk Elops zeker goed. Vooral het feit dat dit merk goedkope e-bikes aanbiedt, is een uniek en groot voordeel. Bij veel andere fietsmerken moet je immers heel diep in de buidel tasten voor een elektrische fiets.
  • De fietsen zien er keurig uit. Bij sommige merken die zich louter op de prijs richten, ontbreekt het aan een fraai design. Daar is bij het merk Elops gelukkig geen sprake van. Dit merk biedt fraaie fietsen aan die er strak en keurig uitzien. De fietsen zijn ook nog eens netjes afgewerkt; dit komt de kwaliteit/levensduur ook ten goede.


Het aanbod van Elops

Onder de merknaam Elops bracht Decathlon in eerste instantie stadsfietsen uit. Deze stadsfietsen kenmerkten zich door bovenstaande punten en werden al snel goedkoop.

Het merk had echter ook de wens om mee te gaan met de tijd. Aan die wens werd uiteindelijk voldaan met de lancering van de eerste Elops elektrische fiets. Die e-bike viel direct in de smaak, waarna Elops meer en meer elektrische fietsen is gaan ontwikkelen.

Hier is het echter niet bij gebleven. Nee, door de jaren heen heeft Elops meer en meer fietsen op de markt gebracht. De verschillende soorten fietsen die nú door Elops aangeboden worden, bespreken we graag hieronder.

Stadsfietsen

Als je op zoek naar een stadsfiets bent, zit je bij Elops absoluut goed. Voor zowel dames als heren biedt dit merk talloze stadsfietsen aan. Wat hierbij vooral opvalt, is de diversiteit binnen het aanbod.

Zo is het mogelijk om voor een stadsfiets te kiezen met een leuk mandje voorop. Dankzij dit mandje neem je probleemloos je tas, boodschappen of andere spullen op de fiets mee.

Wil je vooral snel kunnen verplaatsen in de stad? Dan kies je het beste voor één van de snelle stadsfietsen van het merk Elops. Deze fietsen vormen eigenlijk een combinatie van een normale stadsfiets en een racefiets.

Daarnaast kun je kiezen voor een stadsfiets voor lange afstanden. Deze fietsen zijn alles behalve duur, maar zijn speciaal voor de lange afstanden ontwikkeld. Dit merk je onder meer aan een super fijne zithouding, fijn zadel en hoogwaardige onderdelen.

Wat binnen dit aanbod ook nog opvalt, is de zogeheten single speed fiets van Elops. Deze fiets beschikt maar over één snelheid, aangezien de fiets geen versnellingen heeft. De fiets is hierdoor vrij eenvoudig om te zien én is naar eigen wens aan te passen.

Al met al kun je uit voldoende stadsfietsen van het merk Elops kiezen. Naar welk soort stadsfiets gaat jouw voorkeur uit?

Elektrische fietsen

Heb je interesse om een elektrische fiets aan te schaffen? Ook daarvoor zit je goed bij het merk Elops. Dit merk biedt namelijk meerdere voordelige elektrische fietsen aan.

Zo heb je de keuze uit meerdere elektrische stadsfietsen. Deze fietsen lijken op een normale stadsfiets, maar beschikken over een heus accupakket.

Dankzij dit accupakket ben je moeiteloos in staat om langere afstanden te overbruggen. Ook hoef je op zo’n fiets uiteraard zelf een stuk minder kracht te zetten.

Binnen het aanbod van elektrische stadsfietsen zijn de nodige varianten te vinden. Elops biedt bijvoorbeeld elektrische stadsfietsen met bluetooth aan.

Dankzij de bluetooth ontvanger koppel je de fiets aan je smartphone, waarna je middels de speciale app je fiets in de gaten kunt houden en kunt bedienen. Ideaal.

Ben je op zoek naar een fiets waar je de nodige spullen mee kunt vervoeren? Kijk dan eens naar de elektrische cargofiets van Elops. Met deze fiets vervoer je probleemloos spullen, mede dankzij de grote ‘bak’ achterop en het mandje voorop.

Ook bij de elektrische fietsen heb je dus genoeg mogelijkheden. Ongeacht voor welke elektrische fiets je precies kiest, weet je dat je van een scherpe prijs verzekerd bent.

Accessoires

Bij Elops ben je niet alleen voor fietsen aan het juiste adres, maar ook voor accessoires. In het huidige aanbod vind je onder meer een voordrager voor op de fiets, een bagagedrager, een reparatieset en andere accessoires.

Dankzij deze accessoires maak je je Elops fiets nog meer naar je wens. En ook hierbij geldt weer dat je voor deze accessoires alles behalve diep in de buidel hoeft te tasten.

Wat wij zelf een groot voordeel vinden, zijn de reparatiesets. Mocht er onverhoopt iets aan je Elops fiets kapot gaan, los je dit gemakkelijk zelf op.

Voor zo’n reparatieset betaal je slechts een paar euro, waardoor je ook geen groot budget aan hoeft te houden voor een eventuele reparatie van de fiets. Ideaal als je het ons vraagt.

Elops ervaringen

In de afgelopen jaren hebben de nodige mensen voor een Elops fiets gekozen. Volledig logisch, aangezien de fietsen prima specificaties hebben, er keurig uitzien en betaalbaar zijn.

De meeste mensen die voor een Elops fiets hebben gekozen, zijn hier uiterst te spreken over. Zij roemen het gebruiksgemak van de fiets, de kwaliteit, het design en de lange levensduur. Ook benoemen uiteraard veel mensen dat de fietsen erg betaalbaar zijn.

Her en der zijn ook enkele negatieve woorden te lezen. Zo geven sommige kopers aan dat de banden van een matige kwaliteit zijn.

Een belangrijk nadeel, maar op zich ook een nadeel dat snel op te lossen is. Je kunt immers altijd nieuwe banden om de velg heen laten leggen.

Onder aan de streep zijn de meeste Elops ervaringen positief tot heel positief. Zeker als je op zoek naar een goedkope (elektrische) fiets bent, is dit een interessant merk.

Elops vs. andere fietsmerken

Tussen Elops en andere fietsmerken kunnen interessante vergelijkingen gemaakt worden. Andere fietsmerken richten zich namelijk meer op duurzaamheid en bijzondere opties/features, terwijl Elops zich juist op de prijs-kwaliteitsverhouding richt.

In het huidige aanbod onderscheidt Elops zich dan ook oprecht. Het merk heeft veel te bieden, hanteert scherpe prijzen en levert meerdere soorten fietsen aan.

Wil je echter uit een nóg uitgebreider aanbod de keuze hebben? Dan kom je al snel bij andere fietsmerken uit. Elops biedt meerdere fietsen aan, maar lang niet zoveel fietsen als andere merken.

Bepaal voor jezelf goed waar je naar op zoek bent. Wil je een goedkope (elektrische) fiets? Dan is een Elops fiets de ideale optie voor je. Stel je hoge of bijzondere eisen aan je nieuwe fiets? Dan kun je beter naar een ander merk kijken.Categorieën: Fietsen

Kaz

Kaz is een gepassioneerde fietsliefhebber en specialist. Hij werkt al van jongs af aan in fietsenwinkels en heeft diverse Fietstechnicus opleidingen en cursussen gevolgd. Dankzij zijn grote schat aan ervaring en kennis helpt hij jou op weg met het vinden van de beste fiets en fietsaccessoires.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *