Cervélo racefiets: Aanbod & Ervaringen | Het kopen waard?

Laatst bijgewerkt door Kaz op april 25, 2023

Denk je aan een racefiets van topkwaliteit, dan denk je aan de Cervélo racefiets. De Cervélo racefietsen zijn een van de beste op de markt.

In dit artikel vertellen we je alles over de high-end fietsen van het merk. 

Ontdek welke soorten er zijn en wat de Cervelo fietsen uniek maakt. Daarnaast delen we de ervaringen en geven we meer informatie over het merk. 

Welke soorten Cervélo racefietsen zijn er?

Het merk Cervélo heeft een ruim assortiment aan racefietsen. Of je in een racefiets nu op zoek bent naar snelheid, comfort, avontuur of efficiëntie. Voor elk type fietser kan er een geschikte racefiets tussen zitten.

Er zijn verschillende Cervélo racefiets series. Om lange afstanden op hoge snelheid af te leggen, is de R-serie of de P-serie aan te raden. Dit zijn aero racefietsen met een maximaal licht en aerodynamisch design, waardoor je van veel efficiëntie en snelheid geniet. 

Zoek je een Cervélo tijdracefiets voor korte afstanden? Dan is de S-serie de meest geschikte. Dit zijn stijve racefietsen met een agressieve geometrie. Ideaal dus, voor maximale snelheid, efficiëntie en wendbaarheid. 

Een Cervelo fiets waarin comfort en snelheid samenkomen, is de Caledonia. De Caledonia is erg veelzijdig en dat maakt de racefiets van het merk populair. 

Je kunt ook voor een Cervélo fiets kiezen, die meer gericht zijn op comfort. Daar is de C-serie een goed voorbeeld van. De fietsen uit deze serie zijn daarnaast geschikt voor off-road gebruik.

Dat geldt ook voor de Áspero Cervélo fiets. Dit is een gravelbike die ontworpen is op ruwe trails, stabiliteit en comfort. 

Wat typeert een Cervélo racefiets?

cervélo racefiets

Op meerdere vlakken onderscheiden de Cervélo racefietsen zich van andere racefietsen. Dat heeft het merk te danken aan danken aan meerdere unieke kenmerken:

  • Aerodynamisch frame

Cervélo is opgericht om fietsen te produceren die veel snelheid kunnen maken. Daarbij realiseerden de ontwerpers zich al snel dat luchtweerstand de belangrijkste snelheid-beperkende factor was.

Zij ontwikkelden daarom een zo aerodynamisch mogelijk frame met geavanceerde technologieën om luchtweerstand te verminderen. Daar zijn ze goed in geslaagd. 

  • Volledig gestroomlijnde ontwerpen

Niet alleen het fietsframe is aerodynamisch gevormd. Dat geldt voor de gehele racefiets. Ook het stuur, de zadelpen en de wielen van de racefietsen zijn op snelheid ontworpen.

Uniek is ook dat de remmen en de kabels in het frame werden geïntegreerd. Alles om de luchtweerstand zo veel mogelijk te verminderen. 

  • Innovatief uniek

Innovatie staat bij Cervélo centraal. De fietsen worden geproduceerd van de beste materialen en laatste technologieën. Het zijn high-end racefietsen die qua innovatie voor veel vernieuwing hebben gezorgd. 

  • Stijlvolle gestroomlijnde uitstraling

De Cervélo racefiets heeft een strakke en efficiënte uitstraling. De fiets is optimaal gestroomlijnd. Kabels zijn mooi weggewerkt en onderdelen mooi gevormd. Dat geeft de Cervélo racefiets een stijlvolle uitstraling. 

De ervaringen met een Cervélo fiets

Fietsers zijn erg over de Cervélo fiets te spreken. De racefietsen van Cervélo vallen goed in de smaak omdat ze licht, snel en wendbaar zijn. De Cervelo fietsen rijden soepel en bieden mogelijkheden om goede prestaties neer te zetten.

Het is niet voor niets zo dat fietsers voor het merk blijven kiezen, als ze eenmaal met de Cervélo racefiets kennis hebben gemaakt. 

Ook het feit dat de Cervélo tijdritfiets veelvoudig door professionele renners wordt gebruikt, zegt iets over de kwaliteit. De Cervelo fietsen staan bekend om de snelste en meest efficiënte prestaties.

Professionele wielrenners wonnen er grote races mee, waaronder de Tour de France en de Giro d’Italia. 

Het kan dus wel gesteld worden dat de racefietsen van Cervélo tot de beste racefietsen op de markt behoren. 

Over Cervélo

Cervélo is een van de beste racefiets merken. Vooral als het gaat om aerodynamische racefietsen, waarmee je veel snelheid kunt maken. 

In 1995 werd de eerste racefiets van dit merk geproduceerd, een Cervelo tijdracefiets. In die tijd was dit type Cervélo racefiets een van de meest innovatieve racefietsen op de markt. 

Het merk werd dan ook opgericht door 2 ingenieurs, die de kwaliteit van de bestaande fietsen destijds te matig vonden. Dat heeft ze ertoe gezet om een fiets te ontwerpen waarmee je topprestaties neer kunt zetten. 

In de loop der jaren zijn de fietsen alsmaar verbeterd. In 1996 verscheen de eerste carbon racefiets van het merk. Die fiets woog minder dan 1 kg, een bijzonder licht gewicht. En al helemaal voor die tijd. Later is het merk ook gewone racefietsen gaan ontwikkelen. 

Het merk Cervélo werd opgericht door een Canadees en een Nederlander. Daarom is dit niet officieel een Nederlands fietsmerk. Al heeft het merk zo natuurlijk wel een link met Nederland. 

Waar worden Cervélo racefietsen gemaakt?

De Cervelo racefietsen worden in Azië geproduceerd, voornamelijk in China. Cervelo is een Nederlands-Canadees bedrijf. Het bedrijf is gevestigd in Canada. In Canada worden de fietsen dan ook ontworpen.
Veelgestelde vragen

Voor wie is een Cervélo racefiets geschikt?

Wegens het ruime aanbod aan Cervélo racefietsen, is er voor elk type racefietser een mooie fiets te vinden. Bij de ene serie racefietsen van het merk staat comfort centraal, en bij het ander juist snelheid of off-road prestaties. 

Met welke racefiets merken wordt de Cervélo racefiets vaak vergeleken?

Cervélo is een toonaangevend merk in de fietsindustrie. De kwaliteit van de fietsen is bovengemiddeld goed. Daarom wordt het merk regelmatig vergeleken met andere topmerken, zoals Trek, Giant, Pinarello en Specialized. 

Waar staat de Cervélo racefiets om bekend?

Waar het merk in uitblinkt, is het optimale aerodynamische frame. Als je veel snelheid met een racefiets wilt kunnen maken, is een Cervélo racefiets aan te raden. 


Categorieën: Racefietsen

Kaz

Kaz is een gepassioneerde fietsliefhebber en specialist. Hij werkt al van jongs af aan in fietsenwinkels en heeft diverse Fietstechnicus opleidingen en cursussen gevolgd. Dankzij zijn grote schat aan ervaring en kennis helpt hij jou op weg met het vinden van de beste fiets en fietsaccessoires.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *