Beste betaalbare carbon racefiets kopen: TOP 3 | Aanbieding

Laatst bijgewerkt door Simon op maart 3, 2023

Ben je op zoek naar een goede en betaalbare racefiets van carbon? Dat kan best een lastige zoektocht zijn. Het aanbod is groot en de prijzen liggen vaak een heel stuk uit elkaar.

Om je op weg te helpen, hebben wij drie prachtige racefietsen met een frame van carbon voor je uitgekozen.

We hebben ze geselecteerd op kwaliteit en betaalbaarheid. Zo zit er zeker ook een mooie racefiets voor jou bij.

Ben je nieuwsgierig? Kijk dan gauw verder en ontdek welke racefiets van carbon het beste bij jou past!

1. Carbon en comfort: Van Rysel EDR CF 105

carbon_racefiets_edr_cf

Ideaal voor lange afstanden

Deze racefiets is gemaakt voor sportieve fietsers die geregeld lange en avontuurlijke ritten maken. De fiets heeft een comfortabel Van Rysel Racing-zadel, aerodynamische Fulcrum Racing 700 DB-wielen en hydraulische schijfremmen.

De fiets is helemaal zwart en ziet er gelikt uit. Het frame en de vork zijn gemaakt van high modulus carbonvezels die je fiets een uitstekende stijfheid bieden.

Al dat carbon maakt de fiets ook licht. Hij weegt slecht 8,2 kilo.

Shimano 105: schakelt goed

Deze carbon racefiets heeft als groepset Shimano Ultegra. Weet je niet zeker wat een groepset is? Dat zit zo: de groepset bevat alles wat met schakelen, remmen en de aandrijflijn te maken heeft.

Het gaat hierbij dus bijvoorbeeld over je ketting, kettingbladen, schakelaars, derailleurs en remmen.

In totaal heeft Shimano 9 niveaus van groepsets. Van lage naar hoge kwaliteit gaat het rijtje zo: Tourney, Claris, Sora, Tiagra, 105, Ultegra, Ultegra Di2, Dura Ace en Dura Ace Di2.

De meeste racefietsers in Nederland rijden op de groepsets Tiagra, 105 en Ultegra.

De Van Rysel EDR CF 105 heeft als groepset Shimano 105. Die zit precies in het midden van het rijtje groepsets. Op de ranglijst van kwaliteit scoort de 105-groepset dus heel gemiddeld. Je zal merken dat het sterk spul is dat goed schakelt.

Goedkoopste prijs en mooie recensies

Deze racefiets van carbon kost bij Decathlon 1.999 euro. Je zult niet gauw een veel goedkopere racefiets van carbon vinden met een 105-groepset. Daarom vinden wij het een goede aanbieding.

Flink wat fietsers gingen je voor met hun keuze voor de Van Rysel EDR CF 105. Bij Decathlon heeft deze carbonnen racefiets 41 reviews gekregen.

Al die fietsers zijn ook erg tevreden: samen geven ze een score van 4,3 van de 5 sterren. Dat is niet mis!




2. Efficiënt en mooi: Cube Agree C:62 Race Carbon

carbonnen_racefiets_cube

Comfort in combinatie met prestaties

Deze racefiets is zowel geschikt voor langdurige ritten met comfort als voor prestatiegerichte korte races.

De fiets is mooi in balans en heeft een Natural Fit Nuance Lite-zadel, wielen van de Evolution-set van Newman en hydraulische schijfremmen.

De fiets is grotendeels zwart en heeft strakke lijnen. Je kunt al je trapenergie benutten en vlijmscherp sturen op deze mooie machine.

Dankzij het frame en de vork van carbon is hij ook nog eens licht. De hele fiets weegt slechts 8,3 kilo.

Shimano Ultegra: schakelt erg goed

Deze sportieve racefiets heeft als groepset Shimano Ultegra. Dat is van bovengemiddelde kwaliteit en een uitstekende keuze.

Je zult merken dat alles vlot draait en soepel schakelt, ook als je flink druk aan het zetten bent op de pedalen.

Hoe beter de kwaliteit van de groepset, hoe langer het materiaal ook meegaat. Het is minder vatbaar voor slijtage.

Wel is het verstandig om de fiets zo nu en dan even flink te verwennen met een poetsbeurt.

Betaalbare prijs en positieve beoordelingen

De Cube Agree C:62 Race Carbon heeft een prijs van 2.649 euro. Voor een racefiets met een carbon frame, hydraulische schijfremmen en een Ultegra-groepset is dat aan de voordelige kant.

Wij vinden het dan ook een goede deal.

Op verschillende websites heeft deze racefiets van Cube ook goede recensies. Racefietsers van over de hele wereld en in Nederland zijn duidelijk tevreden.

In de meeste beoordelingen komt naar voren dat het een goede racer is die ook nog eens comfort biedt.




3. Licht en supersnel: Van Rysel Ultra CF Ultegra Di2

van_rysel_racefiets_carbon

Tijd om te knallen op dit racemonster

Deze racefiets is echt een pareltje. Hij is gemaakt voor de recordbrekers onder ons, die iedere keer hun grenzen willen verleggen.

De fiets heeft Mavic Cosmic Pro SL UST-wielen, een prestatiegericht Antares-zadel en klassieke remmen van Shimano Ultegra.

Niet alleen het frame en de vork zijn van carbon. Ook het stuur, de zadelpen en de rails van het zadel zijn van gevlochten carbon. Dat maakt de fiets nog steviger, strakker en lichter. Hij weegt slechts 7,3 kilo!

Shimano Ultegra Di2: schakelt fantastisch

Dit racemonster heeft als groepset Shimano Ultegra Di2. Ken je het rijtje van de groepsets nog? Ultegra Di2 staat bijna bovenaan en doet nauwelijks onder voor het materiaal van de wielrenners uit het profpeloton.

Deze fiets heeft zelfs elektrische transmissie. Hierdoor kun je razendsnel schakelen zonder kracht te hoeven zetten.

Luxer krijg je het niet. Let wel op: zo nu en dan moet je de batterij even opladen.

Luxere optie met lovende reviews

Bij Decathlon betaal je 3.219 euro voor deze topper, Het is natuurlijk een flink bedrag, maar voor een racefiets van de hoogste kwaliteit carbon en elektrische transmissie is het echt niet gek.

We vinden het zelfs een aantrekkelijke prijs voor zoveel luxe.

De reviews bevestigen dat beeld. Bij Decathlon zijn 40 reviews achtergelaten, met een gemiddelde score van 4,5 van de 5 sterren.

Vrijwel alle gebruikers zijn tevreden over deze racefiets en sommigen noemen het zelfs een koopje.




Waar je op moet letten bij een carbonnen racefiets

Beste carbon racefietsen

Er zijn verschillende materialen waar je een frame van een racefiets van kan maken. De meeste racefietsen hebben een frame van aluminium.

Je hebt ook frames van staal of van titanium. Maar het meest populair is toch echt carbon. Alle profs hebben een racefiets van carbon.

Wat kost een carbon racefiets?

Een racefiets van carbon is meestal duurder dan een racefiets van aluminium. Voor een goede racefiets van aluminium beginnen de prijzen rond de 1.000 euro.

Voor een goede racefiets van carbon beginnen de prijzen rond de 1.750 euro. Voor carbon betaal je dus zeker extra.

Wat weegt een carbon wielrenfiets?

Het grote voordeel van carbon ten opzichte van aluminium heeft te maken met gewicht.

Het gemiddelde gewicht van een racefiets met een aluminium frame gaat al gauw richting de 15 kilo, terwijl het gemiddelde gewicht van een racefiets met een carbon frame rond de 7,5 kilo zit.

Een racefiets van carbon weegt dus ongeveer de helft minder zwaar. Dat helpt zowel de dames als de heren om veel snellere tijden neer te zetten.

Vooral bij heuvels of bergen heb je er een gigantisch voordeel van. Je hoeft namelijk veel minder kilo’s mee te slepen naar de top!

Is het slim om een tweedehands carbon racefiets te kopen?

Omdat racefietsen van carbon duurder zijn, denken veel fietsers erover na om een tweedehands racefiets van carbon te kopen. Als je veel verstand van fietsen hebt, kan het een goede keus zijn.

Dan weet je immers goed waar je op moet letten.

Als je iets minder verstand van fietsen hebt, dan raden we je niet om een tweedehands racefiets te kopen. Wie weet zie je een beschadiging of een ander mankement over het hoofd en koop je een racefiets met gebreken.

In dit geval kun je beter voor een nieuwe fiets gaan met een mooie aanbieding. Dan weet je zeker wat je koopt.

Conclusie

Racefietsen van carbon zijn lichter, sneller en meestal ook mooier. Als je een fanatieke fietser bent en het optimale uit jezelf en je materiaal wil halen, dan is het verstandig om net als de profs te kiezen voor een racefiets van carbon.

Als je van plan bent om vooral lange afstanden te fietsen, dan is een comfortabele zit belangrijk. De Van Rysel EDR CF 105 is dan een goede keus.

Als je juist wilt racen en steeds snellere tijden wil fietsen, is de Van Rysel Ultra CF Ultegra Di2 de beste keus. Zit je er tussenin? Dan is de Cube Agree C:62 Race Carbon ideaal voor jou.

Wij wensen je veel succes met het maken van je keuze en je aankoop. Hopelijk ga je er veel mooie fietskilometers mee maken!


Categorieën: Racefietsen

Simon

Simon is een gepassioneerde fietsliefhebber en enthousiaste schrijver op onze website. Hij deelt graag deelt zijn diepgaande kennis en enthousiasme voor alles wat met fietsen te maken heeft. Met jarenlange ervaring in de fietsindustrie biedt hij betrouwbare inzichten en deskundig advies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *