De beste racefiets voor beginners

Laatst bijgewerkt door Simon op mei 26, 2024

beste-racefiets-beginners

Ben je opzoek naar de beste racefiets voor beginners? Dan ben je hier op de goede plek! In deze koopgids lees je namelijk alles wat je moet weten om tot de beste koop te komen.

We gaan het hebben over de aandachtspunten bij het uitzoeken van de beste racefiets voor beginners en daarnaast vind je uiteraard ook de beste mogelijkheden, lees dus snel verder!

Een racefiets voor beginners kopen

Als je pas net begonnen bent met wielrennen, of je wilt nog gaan beginnen, dan heb je vanzelfsprekend een racefiets nodig.

Als je eenmaal wat meer ervaring hebt, dan is het een stuk gemakkelijker om een goede fiets uit te zoeken, dan wanneer pas net begonnen bent.

Het kan daarom ook lastig zijn om de beste koop voor beginners te vinden. Zeker wanneer je niet weet waar je op moet letten, dan kan je al snel een miskoop begaan.

Er zit namelijk enorm veel verschil in de kwaliteit qua racefietsen. Het zou zonde zijn als je een gloednieuwe racefiets aanschaft en deze vervolgens niet aan de wensen voldoet, of als je onverhoopt tóch een betere racefiets tegenkomt.

Wat het des te lastiger maakt, is dat er een heleboel informatie beschikbaar is, waardoor je al snel door de bomen het bos niet meer kunt zien.

Wij helpen je met deze koopgids daarom ook graag goed op weg. Laat de zoektocht naar de beste racefiets voor beginners maar starten!

Wat zijn de beste racefietsen voor beginners?

Hieronder vind je de beste racefietsen voor beginners:

Triban Fietsen

triban-racefiets

Racefietsen van het merk Triban zijn degelijk, betrouwbaar en bovendien al verkrijgbaar voor hele mooie prijzen! In elke prijscategorie kun je een mooie en goede racefiets aanschaffen van dit merk.Van Rysel Racefietsen

van-rysel-racefiets

De racefietsen van het merk Van Rysel kosten weliswaar wat meer, maar je krijgt er wel uitstekende kwaliteit voor terug. Deze fietsen zijn overigens ook geschikt voor gevorderde wielrenners, waardoor het een erg duurzame koop is!Cube Racefietsen

van-rysel-racefiets

Cube is voornamelijk een merk voor de gevorderde en professionele wielrenners. Maar ook voor de beginner heeft het een aantal mooie wielrenfietsen in het assortiment. Zo zijn er een aantal goede racefietsen voor minder dan 1000 euro, die perfect fungeren als instapmodel.


Beste racefiets voor beginners uitzoeken: Aandachtspunten

Wat zijn nou de specifieke punten om rekening mee te houden als je een racefiets voor beginners aan gaat schaffen?

Eigenlijk zouden we hier wel een heel boekwerk over kunnen schrijven, maar we hebben besloten om het in deze koopgids zo kort en duidelijk mogelijk te houden, zodat het zelfs voor de absulute beginner gemakkelijk te begrijpen is!

Zithouding van de fiets

Aangezien je (als het goed is) meerdere uurtjes op jouw gloednieuwe racefiets gaat vertoeven, zul je waarschijnlijk wel begrijpen dat een goede zithouding hierbij zeer gewenst is.

Nu is het zo dat de zithoudingen erg kunnen verschillen bij een racefiets. Zo heb je bijvoorbeeld fietsen waarbij je wat dieper zit en meer naar voren leunt.

Dit is voor de meeste beginners wat minder comfortabel, aangezien deze houding waarschijnlijk nog even wennen zal zijn.

Wij raden beginners dan ook aan om voor een racefiets te kiezen waarbij de zithouding voornamelijk op comfort is ontworpen.

Je kunt natuurlijk ook direct voor een sportievere houding kiezen, maar weet wel dat het wat tijd nodig heeft om hier goed aan te wennen. Het kan dan ook zo zijn dat je hierdoor in het begin een ietwat stijve rug kunt krijgen.

Stevigheid en gewicht van het frame

De stevigheid en het gewicht van het frame zal voornamelijk bepaald worden door het materiaal waarvan de fiets is gemaakt.

Het grote onderscheid wordt eigenlijk gemaakt tussen aluminium en carbon wielrenfietsen.

Om er niet een al te technisch verhaal van te maken, komt het eigenlijk op het volgende neer: kies je het liefst voor een licht frame? Dan is carbon de beste optie.

Kies je voor ultieme stevigheid? Dan is aluminium de beste keuze.

Als je het aan ons vraagt, zullen wij altijd adviseren om een carbon frame te gebruiken. Waarom? Omdat de beste racefiets voor beginners idealiter een licht frame heeft, dit zal het fietsen namelijk veel aangenamer maken.

Bovendien worden de carbon frames alsmaar sterker en is het vaak bijna net zo stevig als aluminium.

Welk soort versnellingsgroep?

De versnellingsgroep is ook zeker een aandachtspunt als je een goede racefiets voor beginners wilt kopen.

Een versnellingsfiets bestaat eigenlijk uit meerdere onderdelen, zoals bijvoorbeeld het crankstel, de ketting en de cassette.

De versnellingsgroep is belangrijk, aangezien het zal zorgen voor een soepele overschakeling van versnellingen. Bovendien wil je ook een versnellingsgroep van goede kwaliteit omdat deze simpelweg duurzamer is.

Voor een beginner zal dit overigens een wat minder groot aandachtspunt zijn dan voor de gevorderde. Des te meer kilometers je gaat maken, des te groter de rol van de kwaliteit van je versnellingsgroep zal worden.

Een bekend merk qua versnellingsgroepen is shimano, maar zo heb je er nog veel meer.

Kwaliteit van de wielen

In de kwaliteit van de wielen kan er veel verschil zitten. Dit verschilt met name per merk en per prijscategorie.

De belangrijkste verschillen zitten ‘m voornamelijk in de stijfheid en het gewicht.

Bij de beste opties die je in deze koopgids hebt kunnen vinden is de kwaliteit overigens dik in orde en hoef jij je hier geen zorgen om te maken.

Met wat voor prijs moet je rekening houden?

fiets-beginner

Je hebt nu hopelijk een goed idee kunnen krijgen van de belangrijkste aandachtspunten.

Maar nu de volgende vraag, namelijk: met wat voor prijs moet je eigenlijk rekening houden bij een goede racefiets voor beginners?

De allergoedkoopste prijzen beginnen vanaf ongeveer 300 euro en lopen op tot enkele duizenden euro’s.

Voor een goede beginners racefiets moet je rekening houden met zo’n 700-1000 euro.

Dit is echter grof genomen. Als jij bijvoorbeeld veel waarde hecht aan de beste kwaliteit en de allerbeste racefiets voor beginners wilt kopen, dan ben je vanzelfsprekend wel geld meer kwijt.

Het kan ook zijn dat je nog niet zeker weet of je wielrennen wel leuk vindt, in dat geval kun je natuurlijk ook kiezen voor een goedkope racefiets.

Betrouwbare verkooppunten racefietsen voor beginners

Racefietsen voor beginners kun je in meerdere fietsenwinkels kopen. Je kunt ze zowel online bestellen als in een fysieke winkel kopen.

Hieronder vind je beste online verkooppunten, zodat je het beste aanbod en de prijzen met elkaar kunt vergelijken:Tweedehands kopen: een goed idee?

Wil je de beste racefiets voor beginners tweedehands kopen, of vraag je jezelf af of dat wel zo’n verstandig plan is?

Wat ons betreft kun je de fiets beter nieuw aanschaffen, aangezien je dan gedekt bent met goede koopgarantie en ook betrouwbare serivice hebt.

Bovendien ben je tweedehands vaak niet eens goedkoper uit én weet je niet precies wat je kunt verwachten.

Mocht je dit nou toch willen doen, dan is het aangeraden om enige kennis van zaken te hebben, of anders iemand mee te nemen die verstandig heeft van racefietsen, zo kun je een miskoop voorkomen!

Heb je naar aanleiding van deze koopgids nog vragen over de beste racefiets voor beginners? Laat dan even een reactie achter onder deze pagina!

💡 Misschien ook interessant voor jou:


Categorieën: Racefietsen

Simon

Simon is een gepassioneerde fietsliefhebber en enthousiaste schrijver op onze website. Hij deelt graag deelt zijn diepgaande kennis en enthousiasme voor alles wat met fietsen te maken heeft. Met jarenlange ervaring in de fietsindustrie biedt hij betrouwbare inzichten en deskundig advies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *