Thule Chariot Sport 2 Review

Laatst bijgewerkt door Simon op februari 22, 2023

Trek jij er graag met jouw kind(eren) op uit? En ben je daarom op zoek naar een nieuwe fietskar?

Dan is de kans groot dat je bij de Thule Chariot Sport 2 uitkomt.

Dit is immers één van de populairste fietskarren. Maar, is de aanschaf van deze fietskar ook aan te raden? Daar kom je achter in deze Thule Chariot Sport 2 review.

De Thule Chariot Sport 2 in het kort

thule_chariot_sport_2_review

De Thule Chariot Sport 2 is niet zomaar een fietskar. Nee, dit is een zogeheten 4-in-1 fietskar:

 1. Geschikt voor achter de fiets: deze fietskar kun je aan jouw fiets vastmaken. Samen met je kind kun je zodoende een fraaie fietstocht maken.
 2. Geschikt voor tijdens het wandelen: je kunt deze kar ook met de hand voorttrekken. Handig als je een stuk wilt wandelen en jouw kind de afstand niet vol kan houden.
 3. Geschikt voor tijdens het joggen: ben je een fanatieke hardloper? Ook dan kun je gebruik maken van deze veelzijdige kar.
 4. Geschikt voor tijdens het skiën: ja, de pret is nog niet over. Als je een liefhebber van skiën bent, kun je jouw kind hier ook van laten genieten. Uniek.

De belangrijkste specificaties van de Thule Chariot Sport 2

 • Maximaal draaggewicht: 45 kilogram
 • Geschikt voor: maximaal 2 kinderen
 • Gewicht: 15,9 kilogram
 • Opgevouwen afmetingen: 87 x 87 x 37,5 centimeter
 • Zithoogte: 68 centimeter

Wat zijn de belangrijkste voordelen van de Thule Chariot Sport 2?

Uit deze Thule Chariot Sport 2 review blijkt vooralsnog één ding: dit is echt een unieke kar. Met de benaming ‘fietskar’ doen we deze kar eigenlijk tekort.

Deze kar kan namelijk véél meer dan alleen achter een fiets ‘hangen’.

Graag vertellen wij je meer over de voordelen van de Thule Chariot Sport 2.

Onwijs makkelijk in te klappen

opvouwbaar_chariot_sport_2

Eén van de belangrijkste voordelen is dat je deze kar volledig in kunt klappen. Het is hierbij zelfs mogelijk om meerdere onderdelen los te halen.

Hoe dat precies werkt, zie je in de eerste video op deze pagina. Als je deze video bekeken hebt, kun je je ongetwijfeld direct voorstellen dat dit veel gemak met zich mee brengt:

Veilig én comfortabel

thule_chariot_sport_2_fietskar

Voor jouw kind(eren) is deze kar ook uiterst comfortabel. Dit is onder meer te danken aan de klimaatgeregelde zitplaats en de gevoerde zitjes.

Ook is het prettig dat de ophanging verstelbaar is; hierdoor kan de kar naar wens ingesteld worden.

Qua veiligheid hebben we ook niks aan te merken. Zo beschikt deze kar over een schijfrem, een achterlicht en veel verstelmogelijkheden.

Met dank aan deze mogelijkheden geniet je van de gewenste veiligheid, maar ook van het gewenste gemak.

Fraai design

Voor wat het waard is bij een kar; deze kar heeft ook nog een fraai design. Zo vallen de hoogwaardige materialen direct op, evenals de fraaie vormgeving.

Dit is iets wat sowieso wel aan Thule overgelaten kan worden. Overigens kun je ook nog uit meerdere kleuren kiezen.

Met meerdere extra’s geleverd

Kies je voor de aanschaf van de Thule Chariot Sport 2? Dan krijg je direct meerdere extra’s meegeleverd:

 1. Standard Package: dit is een complete fiets- en wandelkit.
 2. Comfort package: hieronder vallen het achter overhellende zitje, de verstelbare ophanging en de extra opbergruimte.
 3. Sport Package: dankzij dit package kun je de schijfrem met één hand bedienen, zijn de zitjes gevoerd en heeft deze kar afneembare zijpanelen.

Wat zijn de belangrijkste nadelen van de Thule Chariot Sport 2?

Het mag duidelijk zijn: wij zijn behoorlijk fan van de Thule Chariot Sport 2. Toen wij deze kar uit mochten proberen, waren wij eigenlijk direct enthousiast.

Onder aan de streep hebben wij dan ook maar één nadeel opgemerkt: het prijskaartje. Over het prijskaartje vertellen we je hieronder graag iets meer

Wat kost de Thule Chariot Sport 2?

thule_chariot_sport_2

Wil je deze handige en veelzijdige fietskar van Thule aanschaffen? Dan moet je een flink bedrag op de (digitale) toonbank leggen.

De adviesprijs van deze kar ligt namelijk rond de 1450 euro. Een forse investering, maar je krijgt wel heel veel waar voor je geld.

Conclusie: is de Thule Chariot Sport 2 aan te raden?

Zo, deze Thule Chariot Sport 2 review is bijna ten einde. Om deze review volledig af te sluiten, delen wij graag onze eindbeoordeling.

We zijn bijzonder onder de indruk van deze fietskar. De fietskar is veelzijdig in te zetten, is van een geweldige kwaliteit en biedt veel handige extra’s.

Iets waar wij ook van onder de indruk zijn, is het forse prijskaartje. Dat is echt het enige (forse) minpunt aan deze fietskar.

Ben je bereid om een dergelijk bedrag neer te tellen? Dan is de Thule Chariot Sport 2 gewoonweg de beste keuze voor je. Een betere en veelzijdigere fietskar ga je absoluut niet vinden.


Ook interessant:


Categorieën: Accessoires

Simon

Simon is een gepassioneerde fietsliefhebber en enthousiaste schrijver op onze website. Hij deelt graag deelt zijn diepgaande kennis en enthousiasme voor alles wat met fietsen te maken heeft. Met jarenlange ervaring in de fietsindustrie biedt hij betrouwbare inzichten en deskundig advies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *