Thule Chariot Lite 2 – Review

Laatst bijgewerkt door Simon op februari 28, 2023

Ben jij op zoek naar een goede fietskar? En zou je de fietskar mogelijk ook voor andere doeleinden willen gebruiken?

Dan voldoet de Thule Chariot Lite 2 wellicht aan jouw wensen.

In deze Thule Chariot Lite 2 review vertellen wij je in ieder geval alles over deze fietskar. Neem de review door en bepaal of deze fietskar iets voor jou is.

Als we het over goede fietskarren hebben, komen we al snel bij Thule uit. Dit merk biedt op dit moment meerdere, geweldige fietskarren aan.

De Thule Coaster XT is daar een voorbeeld van, maar ook over de Thule Chariot Lite 2 zijn wij behoorlijk te spreken.

Waarom? Dat lees je in deze review!

De belangrijkste specificaties van de Thule Chariot Lite 2

thule_chariot_lite_2

Heb je meerdere fietskarren op jouw wensenlijstje staan? Als je deze fietskarren met elkaar gaat vergelijken, kijk je mogelijk al snel naar de specificaties.

Logisch ook, aangezien je juist op de specificaties een goede vergelijking kunt maken.

Om je hier een handje bij te helpen, hebben wij de belangrijkste specs van de Thule Chariot Lite 2 alvast op een rijtje gezet:

 • Geschikt voor: 2 kinderen
 • Gewicht: 12,5 kilogram
 • Wielmaat: 20 inch
 • Afmetingen: 121 bij 89 bij 80 centimeter
 • Afmetingen ingeklapt: 85,5 bij 76 bij 37,5 centimeter
 • Maximaal laadvermogen: 45 kilogram

Spreken deze specificaties jou direct aan? Dat was bij ons in ieder geval wel zo.

Onder meer over het feit dat je deze fietskar in kunt klappen, spreekt ons erg aan.


Wat zijn de belangrijkste voordelen van de Thule Chariot Lite 2?

Alle reviews die wij schrijven, schrijven wij op basis van onze eigen bevindingen. Dát geldt ook voor deze Thule Chariot Lite 2 review; wij hebben deze fietskar namelijk zelf enige tijd uit mogen proberen.

Tijdens deze periode werden wij steeds enthousiaster en enthousiaster. Iets wat aan onder meer de onderstaande voordelen te danken is.

Makkelijk op te vouwen

Heb jij een fietskar niet al te vaak nodig? Of wil je de fietskar moeiteloos in jouw auto mee kunnen nemen? Dan is het wel zo wenselijk dat je de fietskar op kunt vouwen.

Nou, dat is absoluut het geval bij de Thule Chariot Lite 2. Je vouwt deze fietskar makkelijk op, waarna hij plots een stuk minder ruimte in beslag neemt.

Handig als je ‘m in de auto mee wilt nemen of als je ‘m op wilt bergen. Onder aan de streep is de opvouwmogelijkheid volgens ons echt ideaal.

Veelzijdig inzetbaar

thule_chariot_lite_2_achter_fiets

Wat is voor jou de reden dat je een fietskar wilt kopen? Wil je deze aan jouw fiets koppelen en vervolgens mooie fietstochten maken?

Dat gaat absoluut lukken met deze fietskar van Thule. Maar, daar blijft het niet bij. Nee, je kunt deze fietskar namelijk ook tijdens bijvoorbeeld het wandelen of het hardlopen gebruiken.

Hoe dat mogelijk is? Dat is te danken aan het feit dat je deze fietskar makkelijk om kunt bouwen. De door de fietskar om te bouwen, creëer je eigenlijk een kar die je moeiteloos aan de hand mee kunt nemen.

Handig als je graag een stuk wandelt en jouw kind(eren) graag met je meeneemt!

Heel veilig

Trek je er met jouw kind op uit? Dan wil je dit uiteraard wel op een veilige manier kunnen doen.

Als je voor de Thule Chariot Lite 2 kiest, ben je van de gewenste veiligheid verzekerd:

 • Reflectoren: deze fietskar beschikt aan alle zijden over reflectoren. Met dank aan deze reflectoren val je goed op in het donker.
 • Achterlicht: Thule heeft bij deze fietskar ook voor een achterlicht gekozen.
 • Voetrem: als je de fietskar ergens neer wilt zetten, doe je dit veilig met de voetrem. Je kunt deze voetrem eigenlijk vergelijken met de handrem van een auto.
 • Veilige zitjes: tevens heeft Thule voor veilige zitjes inclusief 5-puntsgordels gezorgd. Met dank aan deze gordels zitten jouw kinderen veilig, stabiel en comfortabel.

Erg comfortabel

Tevens zijn wij tot de ontdekking gekomen dat deze fietskar erg comfortabel is. Dit is onder meer te danken aan het unieke onderstel van deze kar.

Dit onderstel vangt de oneffenheden in het wegdek onwijs goed op, waardoor jouw kinderen eigenlijk altijd lekker zitten.

Dat is ook te danken aan de zitjes. Zoals we hierboven al aangegeven hebben, beschikken deze zitjes over een 5-puntsgordel.

Daarnaast zijn de stoeltjes gevoerd, waardoor je kind van nog meer comfort geniet. Overigens vind je in deze fietskar twee zitjes terug; je kunt dus moeiteloos twee kinderen in deze fietskar meenemen!

Voor jou zelf is deze fietskar ook comfortabel. Dit is onder meer te danken aan de comfortabel duwstang.

Deze duwstang kun je bovendien nog in hoogte verstellen; dit komt het gebruiksgemak alleen maar ten goede.

Inclusief handige extra’s

Tot slot willen wij je nog wijzen op de aanwezigheid van handige extra’s:

 • Opbergruimte: Thule heeft bij deze fietskar voor extra opbergruimte gezorgd. Handig als je bijvoorbeeld allerlei spullen voor jouw kinderen mee op pad wilt nemen.
 • Opbergnetje: ook beschikt de Thule Chariot Lite 2 over een handig opbergnetje. Hierdoor kun je bijvoorbeeld een fles of speelgoed makkelijk meenemen.
 • Ventilatieopeningen: met dank aan de ventilatieopeningen kun je het qua temperatuur in de fietskar ook aangenaam maken voor jouw kind(eren).
 • Volledig waterdicht: zoals je mogelijk al verwacht had, is deze fietskar volledig waterdicht. Wel zo handig/prettig in ons land!


Wat zijn de belangrijkste nadelen van de Thule Chariot Lite 2?

fietsen_met_thule_chariot_lite-2-test

Is de Thule Chariot Lite 2 de perfecte fietskar? Nee, dat is het niet.

Wij zijn vooralsnog de ideale fietskar nog niet tegengekomen, aangezien elke fietskar wel zijn aandachtspunten heeft.

Dát is ook het geval bij de Thule Chariot Lite 2. Terwijl wij deze fietskar aan het uitproberen waren, stuitten wij namelijk op de volgende nadelen:

Exclusief ski-kit verkocht

Met deze fietskar zou je ook kunnen skiën. Om dát mogelijk te maken, dien je echter een extra ski-kit aan te schaffen. Daar is op zich niks mis mee, maar hiervoor moet je relatief diep in de buidel tasten.

Mocht je deze fietskar speciaal voor het skiën aanschaffen, wordt het al met al een dure aangelegenheid.

Geen afneembare kap

Bij sommige fietskarren is het mogelijk om de kap af te nemen. Op die manier kun je bijvoorbeeld jouw kind lekker in het zonnetje laten zitten; bij de Thule Chariot Lite 2 is dit helaas niet mogelijk.

Wij snappen dit op zich wel, maar toch vonden wij het jammer om te moeten constateren.

Prijzig

Tot slot zijn wij van mening dat je voor deze fietskar vrij veel geld moet betalen.

Wat je precies voor deze fietskar moet betalen, bespreken we graag hieronder.

Wat kost de Thule Chariot Lite 2?

Hebben wij je met deze Thule Chariot Lite 2 review weten te overtuigen? Wil je daarom zo snel mogelijk deze fietskar aanschaffen?

Zoals hierboven al gesteld, moet je daarvoor relatief diep in de buidel tasten.

Voor deze fietskar betaal je een bedrag van pakweg 900 euro.

Volgens Thule zelf ligt de adviesprijs zelfs op 950 euro. Dit is alles behalve goedkoop, dus hou zeker de aanbiedingen in de gaten.

Kunnen wij de Thule Chariot Lite 2 aanraden?

Zo, het is de hoogste tijd om onze eindconclusie te vellen. Over deze fietskar zijn wij al met al erg te spreken, maar niet over het prijskaartje. Wij vinden deze fietskar gewoonweg erg prijzig.

Feit is wel dat je echt veel waar voor je geld krijgt.

Ben je in staat om relatief veel geld aan een fietskar uit te geven? Kies dan zéker voor de Thule Chariot Lite 2. Deze fietskar biedt onwijs veel gemak, is veilig, is stevig en biedt veel mogelijkheden.

Tevens zijn het comfort, de vele mogelijkheden en de algehele kwaliteit subliem.

Onder aan de streep kunnen wij deze fietskar zeker aanraden, maar hou wel goed rekening met het prijskaartje.Meer fietskarren:


Categorieën: Accessoires

Simon

Simon is een gepassioneerde fietsliefhebber en enthousiaste schrijver op onze website. Hij deelt graag deelt zijn diepgaande kennis en enthousiasme voor alles wat met fietsen te maken heeft. Met jarenlange ervaring in de fietsindustrie biedt hij betrouwbare inzichten en deskundig advies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *