Thule Chariot Cross 2 review

Laatst bijgewerkt door Simon op april 19, 2023

Is de Thule Chariot Cross een aanrader? Je gaat het lezen in deze Thule Chariot Cross 2 review. In deze review bespreken we niet alleen de pluspunten, maar ook kritisch de minpunten.

Verder informeren we je graag over het prijskaartje van deze populaire fietskar.

Specificaties van de Thule Chariot Cross 2

thule_chariot_cross_2

Ben je op dit moment op zoek naar de beste fietskar? Dan moet je allereerst jouw wensen op een rijtje zetten. Grote kans dat de Thule Chariot Cross 2 vervolgens één van de meest geschikte fietskarren voor je.

De specificaties van deze fietskar zijn namelijk indrukwekkend:

Gewicht:14,5 kilogram
Draagvermogen:45 kilogram
Schouderbreedte: 57 centimeter
Zithoogte:68 centimeter
Breedte deur:80 centimeter
Veiligheidsgordel:5-punts
Aantal kinderen:1 of 2
Afmetingen opgevouwen:87 x 80 x 37,5 centimeter


De belangrijkste voordelen van de Thule Chariot Cross 2

Wat uit bovenstaande specificaties blijkt? Onder meer dat de Thule Chariot Cross 2 een veelzijdige fietskar is. Tegelijkertijd blijkt ook dat deze fietskar enkele interessante extra’s te bieden heeft.

Hieronder vertellen wij graag wat de belangrijkste extra’s en voordelen zijn.

Veelzijdig inzetbaar

Het belangrijkste voordeel is terug te vinden in de veelzijdigheid. Tijdens deze fietskar kun je namelijk tijdens/voor meerdere activiteiten gebruiken:

  • Je kunt ‘m als een wandelwagen gebruiken. Tijdens het wandelen trek je de fietskar makkelijk met je mee.
  • Je kunt ‘m tijdens het joggen gebruiken. Als jij op een iets hogere snelheid rent, gaat het meetrekken van deze fietskar nóg gemakkelijker.
  • Je kunt ‘m tijdens het fietsen gebruiken. Het is logischerwijs ook mogelijk om de Thule Chariot Cross 2 aan jouw fiets te bevestigen.
  • Je kunt ‘m tijdens het skiën gebruiken. Wil je met jouw (kleine) kind van de bergen afrazen? Dan kun je jouw ski’s ombinden en deze fietskar achter je aan laten glijden. Een garantie voor veel plezier!

Prima kwaliteit

Aan alles blijkt dat de Thule Chariot Cross 2 een product van Thule is. Dit merk staat namelijk vanwege om de hoogwaardige producten. Iets wat ook zeker voor deze fietskar geldt.

Zo heeft Thule voor een robuust frame gezorgd. Iets wat ook te danken is aan de juiste materialen waar gebruik van gemaakt is.

Erg comfortabel voor jouw kind(eren)

binnenkant_chariot_cross_2

Op het gebied van comfort blinkt de Thule Chariot Cross 2 ook uit. Dit comfort is onder meer te danken aan de verstelbare ophanging.

Door deze ophanging aan de ondergrond aan te passen, zit jouw kind eigenlijk altijd aangenaam.

Hierbij is het achteroverhellende zitje ook ideaal. Dankzij dit zitje neemt jouw kind altijd een aangename zithouding aan.

Ook als je twee kinderen in deze fietskar wilt vervoeren, genieten de kinderen van veel comfort.

Erg veilig

Uiteraard is de Thule Chariot Cross 2 ook een (hele) veilige fietskar. Dit is onder meer te danken aan de stevige wielen. Deze wielen kunnen veel klappen opvangen en zorgen ervoor dat jouw ‘baan’ netjes gevolgd wordt.

Als jij tijdens het joggen opeens uitwijkt, zorgen de wielen voor de gewenste stabiliteit.

Ook de 5-puntsgordel is een belangrijk voordeel. Met deze gordel zit jouw kind altijd veilig in de Thule Chariot Cross 2.

Opvouwbaar

Heb je met veel plezier gebruik gemaakt van de Thule Chariot Cross 2? Ben je nu van plan om ‘m een tijdje niet meer te gebruiken? Dan komt het bijzonder goed van pas dat je ‘m op kunt vouwen.

Nadat je ‘m opgevouwen hebt, neemt de Thule Chariot Cross 2 plots een stuk minder ruimte in beslag.

Je bent hierdoor overigens ook in staat om ‘m in de auto mee te nemen.

De belangrijkste nadelen van de Thule Chariot Cross 2

In deze Thule Chariot Cross 2 review heb je vooralsnog louter positieve woorden kunnen lezen. Het is echter een feit dat deze Thule fietskar ook nadelen met zich mee brengt.

Niet goedkoop

We kunnen gerust stellen dat de Thule Chariot Cross 2 niet goedkoop is. Later in deze review komen we graag nog even op het exacte prijskaartje terug.

Het is in ieder geval om te beseffen dat deze fietskar relatief prijzig is.

Weinig opbergruimte

Een ander nadeel is terug te vinden in de opbergruimte. Of eigenlijk bedoelen we het gebrek aan opbergruimte.

Deze fietskar beschikt eigenlijk niet over extra opbergruimte; je neemt hierdoor niet zomaar extra spullen voor bijvoorbeeld jouw kind mee.

Wat vinden andere gebruikers van de Thule Chariot Cross 2?

De Thule Chariot Cross 2 is een populaire fietskar. Die stelling durven wij aan te gaan op basis van de hoeveelheid online beoordelingen.

Uit deze beoordelingen blijkt in ieder geval duidelijk dat dit een geliefde fietskar is.

De fietskar kan op nagenoeg alleen maar positieve woorden rekenen. Het enige waar gebruikers hun vraagtekens bij zetten, is het prijskaartje.

Wat kost de Thule Chariot Cross 2?

thule_chariot_cross_fietskar

Heb je interesse om de Thule Chariot Cross 2 aan te schaffen? Dan is het advies om de prijzen bij meerdere webshops raad te plegen. Verschillende webshops hanteren namelijk verschillende prijskaartjes voor deze Thule fietskar.

Als je voordeliger uit wilt zijn, koop je deze fietskar bij deze webshop.

Je zou een dief van je eigen portemonnee zijn als je deze fietskar níet hier zou bestellen. Met een beetje geluk profiteer je hier ook nog eens van een aanbieding.

Kunnen wij de Thule Chariot Cross 2 aanraden?

Over de Thule Chariot Cross 2 zijn wij voor 90% enthousiast. Deze fietskar is van een prima kwaliteit, is veelzijdig inzetbaar, is comfortabel en is veilig.

Ook handige extra’s, zoals de opvouwbaarheid, spreken ons erg aan. Over welke 10% we dan niet te spreken zijn? Over het prijskaartje.

Vind je het echter niet erg om relatief veel geld uit te geven? En ga je bewust voor een aankoop waar je jarenlang plezier van kunt hebben?

Dan is de Thule Chariot Cross 2 één van de beste fietskarren van dit moment. Voor zowel jou als voor jouw kind(eren).


Meer Thule fietskarren:


Categorieën: Accessoires

Simon

Simon is een gepassioneerde fietsliefhebber en enthousiaste schrijver op onze website. Hij deelt graag deelt zijn diepgaande kennis en enthousiasme voor alles wat met fietsen te maken heeft. Met jarenlange ervaring in de fietsindustrie biedt hij betrouwbare inzichten en deskundig advies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *