Thule fietskar – Overzicht van de beste Thule fietskarren

Laatst bijgewerkt door Simon op september 16, 2023

Thule fietskarren

Ben je op dit moment op zoek naar een nieuwe fietskar? Dan is de kans bijzonder groot dat je al snel bij het merk Thule uitkomt.

Dit merk is namelijk in de wereld van fietskarren één van de beste merken.

Bovendien is het één van de meest aanwezige merken in het aanbod; Thule heeft door de jaren heen veel fietskarren op de markt gebracht.

Maar, wat is dan de beste Thule fietskar voor jou?

Dit hangt vooral af van wat jouw voorkeuren en wensen zijn. Ga daarom voor jezelf goed na wáár je precies naar op zoek bent.

Vervolgens is het zaak om een goede vergelijking te maken; dáár helpen wij je graag een (extra) handje bij.

In dit artikel bespreken we namelijk enkele Thule fietskarren; dit zijn de fietskarren die in de afgelopen periode bijzonder populair zijn gebleken.

Chariot Cross 1

thule_chariot_cross_1

Gaat jouw voorkeur uit naar een veelzijdige en luxe fietskar? En vind je het niet erg om daar relatief veel geld aan uit te geven?

Dan is de Chariot Cross 1 voor jou op het lijf geschreven. Deze fietskar is veelzijdig inzetbaar, ziet er geweldig uit en is van een uitmuntende kwaliteit.

Deze fietskar kun je op 4 verschillende momenten gebruiken: tijdens het fietsen, wandelen, joggen én skiën. Deze mogelijkheden geven duidelijk de veelzijdigheid van deze Thule fietskar aan.

Bij deze fietskar vallen verder het achteroverhellende zitje, de verstelbare ophanging en de extra opbergruimte op. Met dank aan deze eigenschappen is deze fietskar een stuk comfortabeler en veelzijdiger dan andere fietskarren.

👍Voordelen:

 • Veelzijdig inzetbaar
 • Erg comfortabel; voor jou en voor jouw kinderen
 • Volledig opvouwbaar
 • Prachtig design
 • Enorm veilig

👎 Nadelen:

 • Voor slechts 1 kind geschikt
 • Niet de goedkoopste Thule fietskar
Chariot Cross 2

thule_chariot_cross_2

Heb jij een fietskar nodig waarin je twee kinderen kunt vervoeren? Dan valt de hierboven besproken variant af. Gelukkig heeft Thule een behoorlijk uitgebreid aanbod; de Chariot Cross 2 is bijvoorbeeld een fietskar waarin je wél twee kinderen kunt vervoeren.

Deze fietskar vertoont veel gelijkenissen met de Chariot Cross 1. Het belangrijkste verschil is de hoeveelheid zitplaatsen; de Cross 1 is echt voor slechts 1 kind geschikt.

In de Cross 2 kun je echter twee kinderen vervoeren of bijvoorbeeld jouw kind en jouw hond.

De Chariot Cross 2 ziet er subliem uit, is veilig, is comfortabel en biedt veel handige extra’s. Net zoals bij de Chariot Cross 1 is het ook bij de Cross 2 variant om deze veelzijdig in te zetten.

Zo kun je ‘m tijdens het fietsen, wandelen, joggen én skiën gebruiken. Ongeacht waar je ‘m precies voor gebruikt, geniet jouw kind van ongekend veel comfort.

👍 Voordelen:

 • Voor 2 kinderen geschikt
 • Prachtig design & handig ontwerp
 • Veelzijdig inzetbaar
 • Volledig opvouwbaar
 • Voldoet aan alle veiligheidsnormen

👎 Nadelen:

 • Het is zeker geen goedkope Thule fietskar
Chariot Lite 1

thule_chariot_lite_1

Het aanbod van Thule is vrij divers te noemen. Voordat je de beste keuze voor jezelf kunt maken, moet je daarom goed jouw wensen op een rijtje zetten.

Gaat jouw voorkeur uiteindelijk uit naar een relatief goedkope, een veelzijdige en een handige fietskar? Dan is de Chariot Lite 1 mogelijk voor jou op het lijf geschreven.

Deze fietskar onderscheidt zich op meerdere punten. Zo is deze fietskar vrij compact uitgevoerd, terwijl je ‘m ook nog op kunt vouwen.

Dit zorgt ervoor dat je op een handige manier gebruik van de fietskar kunt maken. Het is niet voor niets dat Thule dit zelf omschrijft als een ideale fietskar voor het dagelijkse leven.

Verder is dit ook een veelzijdige fietskar; je kunt ‘m ook gebruiken tijdens het joggen, wandelen en skiën. Ongeacht waar je ‘m precies voor gebruikt, geniet je van veel gemak.

Tevens is deze fietskar erg veilig, erg comfortabel en ook relatief gunstig geprijsd. Dat laatste is zeker het geval als je ‘m afzet tegen de Chariot Cross 1 & 2.

Wel moet je rekening met het volgende houden: de Chariot Lite 1 is voor slechts 1 kind geschikt. Als je twee kinderen hebt, kun je beter voor de Chariot Lite 2 kiezen. Daarover vertellen we je hieronder nog iets meer.

👍 Voordelen:

 • Handig, compact en veelzijdig
 • Volledig opvouwbaar
 • Erg veilig en comfortabel
 • Relatief gunstig geprijsd
 • Inclusief regenhoes en zonnescherm

👎 Nadelen:

 • Voor slechts 1 kind geschikt
Chariot Lite 2

thule_chariot_lite_2

Hierboven heb je reeds kennis kunnen maken met de Chariot Lite 1. Voldoet die fietskar nagenoeg aan al jouw wensen? Maar, heb je wel liever een fietskar voor 2 kinderen of voor bijvoorbeeld 1 kind en 1 kleine hond?

Dan kies je beter voor de Chariot Lite 2. Zoals de benaming al doet vermoeden, is deze fietskar wél voor 2 kinderen geschikt.

De Chariot Lite 2 is echt een sublieme fietskar. Deze fietskar blinkt uit op het gebied van eenvoud, van veelzijdigheid en van comfort.

Zo vind je in deze fietskar twee comfortabele zitjes; jouw kinderen vinden het ongetwijfeld heerlijk om hier de nodige tijd op door te brengen.

Mochten de zitjes toch niet helemaal naar wens zijn, kun je voor de aanschaf van een babyschaal kiezen. Onder meer het merk Maxi Cosi biedt babyschalen voor in de fietskarren van Thule.

Jouw kind of baby geniet hoe dan ook van veel comfort. Dit geldt echter ook voor jou; zo is bijvoorbeeld de duwbeugel verstelbaar.

Handig voor als je deze fietskar tijdens het wandelen of joggen wilt gebruiken. Ook dit is namelijk weer een Thule fietskar die je op een veelzijdige manier kunt gebruiken.

Opvallend is ook dat je deze fietskar erg compact op kunt vouwen; erg handig!

👍 Voordelen:

 • Makkelijk in te vouwen & mee te nemen
 • Veelzijdig inzetbaar
 • Erg comfortabel voor jou en jouw kind
 • Voldoet aan alle veiligheidsnormen
 • Geschikt voor 2 kinderen

👎 Nadelen:

 • Deze fietskar is vrij breed (80 centimeter)
 • Duurder dan de Chariot Lite 1
Urban Glide 1

thule_urban_glide_1

Tot slot willen wij je ook nog kennis laten maken met de Thule Urban Glide 1. Waarom? Omdat dit een vrij uniek product van Thule is. Dit is namelijk geen echte fietskar, maar je kunt het meer zien als een allround wandelwagen.

Een allround wandelwagen die je bijvoorbeeld ook tijdens het hardlopen kunt gebruiken.

Is het mogelijk om deze kar achter een fiets te bevestigen? Nee, dat is niet mogelijk. Als je naar het design van de Urban Glide 1 kijkt, zie je al dat dit een ander design is dan bij de hierboven besproken varianten.

Deze fietskar is een stuk compacter, beschikt over drie grotere wielen en heeft gewoonweg een andere vormgeving. Juist door deze vormgeving leent deze kar zich uitstekend voor het maken van lange wandelingen of tijdens het hardlopen.

👍 Voordelen:

 • Ideaal voor tijdens het wandelen of hardlopen
 • Inclusief de nodige opbergruimte
 • Fraai design
 • Drie wielen voor een ideale controle
 • Gunstig geprijsd t.o.v. de hierboven besproken varianten

👎 Nadelen:

 • Niet geschikt voor achter de fiets
Wat is voor jou de beste Thule fietskar?

Ben je naarstig op zoek naar een nieuwe fietskar? Dan is het aan te raden om naar het aanbod van Thule te kijken. Dit merk levert gewoonweg kwaliteit, maar biedt ook een uitgebreid aanbod aan.

Juist doordat het aanbod zo divers is, is het zaak om jezelf enkele vragen te stellen:

Waar wil je de fietskar voor gebruiken?

Wil je de Thule fietskar voor tijdens het fietsen gebruiken? Of wil je de Thule fietskar ook tijdens het wandelen en joggen kunnen gebruiken?

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, zijn de meeste Thule fietskarren in ieder geval veelzijdig inzetbaar.

Wil je de Thule fietskar eigenlijk alleen achter jouw fiets gebruiken? Ga dan goed na wat voor fiets je precies hebt.

Zo bestaan er speciale fietskarren voor een elektrische fiets en voor een racefiets.

Bij de meeste Thule fietskarren is het echter mogelijk om ‘m aan allerlei fietsen te koppelen.

Hoeveel kinderen wil je kunnen vervoeren?

Wil je 1 kind in de fietskar kunnen vervoeren? Of wil je 2 kinderen in de fietskar kunnen vervoeren? Ook dit is een belangrijke vraag waar je goed over na moet denken.

Feit is dat de meeste varianten van Thule in 2 varianten worden uitgevoerd, zoals je in bovenstaande korte reviews al hebt kunnen lezen.

Waar moet de fietskar verder aan voldoen?

Ook is het belangrijk om jouw wensen met betrekking tot eigenschappen op een rijtje te zetten. Moet de fietskar bijvoorbeeld over specifieke eigenschappen of opties beschikken?

Hecht je de meeste waarde aan het comfort van jouw kind? Of vind je het ook belangrijk dat de Thule fietskar een fraaie kleur heeft?

Denk al met al goed over jouw wensen en voorkeuren na.

Hoeveel geld wil je uitgeven?

Tot slot moet je goed nadenken over jouw budget. Heb je bijvoorbeeld een maximum budget in gedachten? Of vind je het vooral belangrijk dat de Thule fietskar voor 100% wensen aan jouw wensen voldoet?

Je hebt in ieder geval de keus uit voldoende interessante fietskarren van Thule!

Klik hieronder voor het complete aanbod:


Meer fietskarren:


Categorieën: Accessoires

Simon

Simon is een gepassioneerde fietsliefhebber en enthousiaste schrijver op onze website. Hij deelt graag deelt zijn diepgaande kennis en enthousiasme voor alles wat met fietsen te maken heeft. Met jarenlange ervaring in de fietsindustrie biedt hij betrouwbare inzichten en deskundig advies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *