Burley fietskar kopen? Het aanbod vergeleken

Laatst bijgewerkt door Kaz op februari 10, 2023

Heb je interesse om een nieuwe fietskar te kopen? En ben je tijdens je zoektocht een Burley fietskar tegengekomen? Of heb je goede verhalen gehoord over de fietskarren van Burley?

Voordat je de knoop definitief doorhakt, is het verstandig om je goed in dit merk te verdiepen.

Daar helpen wij je graag een handje bij. In dit artikel zoomen we namelijk in op dit merk en op het huidige aanbod. We bespreken de verschillende Burley fietskarren voor je.

Daarna maken wij ook nog een vergelijking tussen de fietskarren van dit merk en andere merken.

De fietskarren van Burley

Ben je op zoek naar een hondenfietskar, bagagefietskar of fietskar voor je kind? In alle gevallen kun je terecht bij het merk Burley. Dit merk biedt namelijk talloze soorten fietskarren aan, uiteenlopend van karren voor bagage tot aan een kinderfietskar.

1. Burley Bee Double Kinderfietskar

De Burley Bee Double Kinderfietskar is een geweldige fietskar voor 2 kinderen. Deze kar is fraai vormgegeven, beschikt over twee grote wielen en is ruim genoeg. Dit houdt specifiek in dat je 2 kinderen in deze fietskar kunt vervoeren.

Je kinderen zitten als goden in deze fietskar. Dit komt onder meer door de vijfpuntgordels, de comfortabele zitjes en de UV-beschermende ramen.

Voor jouzelf is dit ook een prima fietskar. De fietskar is makkelijk aan te koppelen, is licht van gewicht en biedt ook nog een grote opbergruimte voor spullen aan.
2. Burley Tail Wagon Hondenfietskar

Wil je voor je trouwe viervoeter een nieuwe hondenfietskar aanschaffen? Binnen het aanbod van Burley valt direct de Burley Tail Wagon Hondenfietskar op.

Deze hondenfietskar is geschikt voor honden tot maximaal 34 kilogram. Dankzij het stevige frame kan deze hondenfietskar sowieso tegen een stootje.

Het interieur van deze hondenfietskar is opvallend ruim. Dit betekent dat je hond voldoende ruimte hebt om een fijne zit- of lighouding aan te nemen.

Deze kar biedt ook nog een makkelijke in- en uitstap voor je hond. Bovendien is de kar makkelijk aan je fiets te koppelen en makkelijk te reinigen. Wat wil je nog meer?
3. Burley Nomad Fietskar bagage

Ga je graag vissen of doe je op je fiets boodschappen? In beide gevallen heb je baat bij een goede fietskar. In het aanbod van Burley valt daarvoor direct de Burley Nomad Fietskar bagage op.

Deze fietskar heeft een maximaal draaggewicht van 45 kilogram, waardoor je de nodige spullen mee kunt nemen.

Wat hierbij ook ideaal is, is dat de fietskar zelf licht van gewicht is. Je kunt ‘m hierdoor makkelijk met je fiets vervoeren. De indeling van de kar is ook subliem te noemen.

Burley heeft voor meerdere zakken en dividers gekozen, waardoor je je bagage geordend op kunt bergen. De meegeleverde hoes is volledig waterdicht.
4. Burley Fietskar Coho XC

De Burley Fietskar Coho XC is één van de meest unieke fietskarren. Deze fietskar is namelijk van slechts 1 wiel voorzien, in plaats van de gebruikelijke twee wielen.

Doordat deze kar over slechts 1 wiel beschikt, is ‘ie geweldig wendbaar. Dit biedt met name veel gemak op drukke plekken.

Deze fietskar weegt zelf slechts 9,74 kilogram. Dankzij dit minieme gewicht is het vrij simpel om deze fietskar met je fiets te vervoeren.

Dankzij een uniek systeem is het ook mogelijk om deze kar makkelijk te monteren. Nadien kun je deze kar met een maximaal gewicht van 31,8 kilogram vullen.
5. Burley Bark Ranger Hondenfietskar XL

Heb je een nogal grote of hond? Of heb je mogelijk meerdere honden? In beide gevallen biedt deze Burley Bark Ranger Hondenfietskar XL uitkomst.

Deze kar heeft een maximum draaggewicht van maar liefst 45 kilogram. Daar blijft het echter niet bij. Je kunt deze hondenfietskar namelijk ook als fietskar voor je kind gebruiken.

Dit heeft te maken met het unieke systeem. Dankzij het verstelbare stuur kun je deze kar als fietskar gebruiken, maar ook als kinderwagen.

Het is hierdoor mogelijk om deze kar voor zowel je kind als je hond te gebruiken. Dankzij het lage zwaartepunt geniet je hoe dan ook van veel comfort. Deze fietskar van Burley is wel vrij prijzig.
6. Burley Travoy Fietskar Bagage

Wil je bagage en spullen op een handige manier meenemen? Dan biedt deze Burley Travoy Fietskar Bagage uitkomst.

De vormgeving van deze kar is uniek te noemen, waardoor je ‘m op een makkelijke manier aan je fiets mee kunt nemen. Het enige dat je hiervoor hoeft te doen, is de fietskar te monteren aan de zadelbuis van je fiets.

Deze fietskar heeft een maximum draagvermogen van 27 kilogram. Dit betekent dat je de nodige spullen mee kunt nemen, maar dit betekent ook dat ‘ie niet voor alle spullen geschikt is.

Wat een groot voordeel is, is dat je deze fietskar ook nog om kunt toveren tot het formaat van slechts een aktetas. Je neemt ‘m hierdoor probleemloos overal mee naar toe.
Wat typeert de fietskarren van Burley?

Ben je op zoek naar een nieuwe fietskar? Dan weet je één ding zeker: je kunt hiervoor terecht bij Burley. Zoals bovenstaande fietskarren duidelijk laten zien, heb je uit meer dan voldoende soorten fietskarren de keuze.

De diversiteit is dan ook één van de belangrijkste kenmerken van Burley. Zodra je bepaald hebt dat je een nieuwe fietskar wilt, kun je je pijlen op het aanbod van Burley richten. Dit merk biedt immers karren voor bagage, kinderen en honden.

Wat hierbij ook uniek te noemen is, is het design van de fietskarren. Burley is één van de weinige karren die niet voor het gebruikelijke design van een fietskar gaat.

Dit blijkt met name uit de Burley Travoy Fietskar Bagage. Die fietskar kom je simpelweg bij andere merken niet of nauwelijks tegen.

Ondertussen weet Burley ook nog een geweldige kwaliteit te leveren. Dit is te danken aan de ervaring en kunde van het merk, maar ook aan de gebruikte materialen.

Dit merk kiest voor uitsluitend de beste materialen, waardoor je lange tijd van je nieuwe Burley fietskar kunt genieten.

Wat ons hierbij ook aanspreekt, zijn de handige extra’s. Ongeacht voor welke Burley fietskar je kiest, geniet je van de nodige handige extra’s.

Zo kun je sommige fietskarren makkelijk ombouwen tot kinderwagen, terwijl andere fietskarren voorzien zijn van een uniek kliksysteem ten behoeve van de montage.

De makkelijke montage is een ander kenmerk van Burley. Dit merk kiest niet altijd voor de normale vorm van monteren, maar kiest wel altijd voor de gemakkelijkste vorm. Sowieso is het gebruiksgemak van een Burley fietskar subliem te noemen.

Tot slot willen we de vormgeving van de Burley fietskarren bespreken. De vormgeving is op zich al uniek te noemen, doordat Burley voor een ander design kiest.

De designs waar men voor kiest, worden vervolgens perfect afgewerkt. Dit blijkt uit de afdichting van de fietskarren, maar ook uit de kleurstelling. Al met al kun je met trots een fietskar van Burley aan je fiets koppelen.

Hoe weerhoudt Burley zich tot andere fietskar merken?

Heb je een interessante Thule fietskar of Croozer fietskar gezien? Dan doe je er verstandig aan om het merk even te vergelijken met het merk Burley.

Dit hebben wij alvast voor je gedaan, waarbij wij op meerdere verschillen uitgekomen zijn:

  • Design. Het design van sommige Burley fietskarren kom je bij andere merken niet tegen. Dit geldt niet voor alle fietskarren, maar wel voor bepaalde fietskarren.
  • Prijsstelling. Ten opzichte van bijvoorbeeld Thule valt de prijsstelling van Burley in positieve zin op. Voor een fietskar van Thule moet je simpelweg heel diep in de buidel tasten. Voor een fietskar van Burley moet je diep in de buidel tasten. Een aanzienlijk verschil dus.
  • Diversiteit. Het aanbod van Burley is ongekend divers te noemen. Dit valt zeker op als je het afzet tegen het huidige aanbod van Thule. Doe je dit tegen het aanbod van Croozer? Dan valt op dat deze twee merken op dit vlak hetzelfde zijn. Beide merken richten zich op karren voor bagage, honden en kinderen.
  • Kwaliteit. De kwaliteit van een Burley fietskar is subliem te noemen. Dit geldt echter ook voor de fietskarren van Croozer en Thule. Op dit gebied zijn met name verschillen qua materiaalgebruik te vinden. Het is volgens ons vooral van belang dat je voor een waterdichte fietskar kiest. Daarvoor ben je bij deze drie merken in ieder geval aan het goede adres.

Voor wie zijn de Burley fietskarren geschikt?

De Burley fietskarren zijn voor een breed publiek geschikt. Dit heeft met name met de diversiteit binnen het aanbod te maken. Je kunt voor meerdere bagagekarren en voor meerdere hondenfietskarren kiezen.

Wil je je kind graag in een fietskar vervoeren? Ook dat is mogelijk met de Burley Bee Double Kinderfietskar.

Al met al zijn deze fietskarren voor veel mensen interessant, ook door het prijskaartje. Het klopt dat dit niet de goedkoopste fietskarren zijn, maar ze zijn wel een stuk goedkoper dan de fietskarren van Thule bijvoorbeeld.

Waarom kiezen voor een Burley fietskar?

Er zijn volgens ons drie specifieke redenen om voor een Burley fietskar te kiezen:

  • Fraai en uniek design. Zowel het design als de vormgeving is bij een Burley fietskar uniek te noemen. Dit brengt veel gebruiksgemak met zich mee, maar uiteraard ook een fraaie uitstraling.
  • Prima prijs-kwaliteitverhouding. Over de prijs-kwaliteitsverhouding van een Burley fietskar zijn wij erg enthousiast. De fietskarren zijn van een top kwaliteit en zijn marktconform geprijsd.
  • Veel mogelijkheden. In het aanbod van Burley geniet je van veel mogelijkheden. Dit merk biedt immers allerlei soorten fietskarren aan. Heb je uiteindelijk een geschikte Burley fietskar gevonden? Dankzij handige extra’s weet je dat deze fietskar je sowieso veel mogelijkheden gaat bieden.


Categorieën: Accessoires

Kaz

Kaz is een gepassioneerde fietsliefhebber en specialist. Hij werkt al van jongs af aan in fietsenwinkels en heeft diverse Fietstechnicus opleidingen en cursussen gevolgd. Dankzij zijn grote schat aan ervaring en kennis helpt hij jou op weg met het vinden van de beste fiets en fietsaccessoires.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *