Beste fietskar voor bagage kopen – TOP 4

Laatst bijgewerkt door Simon op april 19, 2023

Je boodschappen op een makkelijke en veilige manier vervoeren. Alle visspullen om te kunnen vissen op een makkelijke manier vervoeren.

Of allerlei spullen, zoals een surfplank, op een makkelijke manier op de camping vervoeren.

Dit zijn slechts drie voorbeeldsituaties waarin de beste fietskar voor bagage maar al te goed van pas komt.

Wil jij ook graag een fietskar voor jouw bagage aanschaffen? Neem dan dit artikel even door.

In dit artikel laten wij je kennis maken met de 4 beste bagagefietskarren.

Een bagagefietskar is niks meer dan een kar die je aan jouw fiets kunt koppelen. In deze kar kun je vervolgens allerlei spullen neerleggen, zoals jouw boodschappen.

Zodra je begint te trappen, rolt de fiets bagagekar netjes achter jouw fiets aan. Je geniet hierbij van veel gemak, van de gewenste veiligheid en het voorkomt een flinke krachtsinspanning voor je.

De beste fietskarren voor bagage

Spreekt de inleiding van dit artikel jou wel aan? Wil jij ook allerlei spullen op een veilige manier op jouw fiets meenemen?

Dan doe je er verstandig aan om een bagagekar voor fietsen aan te schaffen. Daarbij raden wij je aan om voor één van onderstaande varianten te kiezen. Deze vier varianten zijn in onze test namelijk als beste naar voren gekomen.

1. Roland Big Boy Fietskar

roland_big_boy_fietskar

Ga jij graag voor het beste van het beste? Dan kun je niet om deze bagagefietskar van het merk Roland heen. Deze fietskar is – volgens onze test – echt de beste fietskar voor bagage van dit moment. Dit is onder meer te danken aan de afmetingen van deze fietskar.

Deze fietskar is namelijk 78 bij 48 bij 32 centimeter groot. Met dank aan deze afmetingen heeft deze bagagefietskar een inhoud van maar liefst 90 liter. Je kunt dus heel wat boodschappen, heel wat spullen voor op de camping of heel wat visspullen met je meenemen.

Hierbij geniet je ook van de stevige en hoogwaardige wielen. Het merk Roland heeft hierbij gekozen voor 16 inch wielen. Dit zegt je misschien niet al te veel, maar wij kunnen hier het volgende over concluderen: ideaal. De wielen zijn stevig, zijn stabiel en zijn hoogwaardig afgewerkt.

Deze hoogwaardige afwerking geldt ook voor de fietskar zelf. Deze fietskar is bovendien van de juiste materialen vervaardigd; kunststof en staal. Dankzij deze materialen is deze fietskar robuust, maar ook nog eens relatief licht. Deze bagagefietskar weegt namelijk in totaal slechts 12 kilogram.

Wil je deze kwalitatieve bagage fietskar aan jouw fiets koppelen? Dat is een fluitje van een cent dankzij de zadelpenbevestiging. Je bevestiging deze fietskar dus aan de pen van jouw zadel, waarna deze fietskar jouw fiets netjes volgt. Echt een geweldige fietskar voor allerlei soorten bagage!

👍 Voordelen:

 • Inhoud van maar liefst 90 liter
 • Weegt slechts 12 kilogram
 • Makkelijk te bevestigen aan de zadelpen van jouw fiets
 • Van kunststof en staal vervaardigd
 • 16 inch wielen

👎 Nadelen:

 • Dit is geen goedkope bagagefietskar
 • Deze bagagefietskar is niet opvouwbaar
2. Klarfit Cargo Bull aanhangwagen

klarfit_aanhangwagen_fiets_bagage

Hoef jij niet zo’n hele grote bagagefietskar te hebben? Dan is deze kar van het merk Klarfit een prima optie voor je. Deze kar brengt wat ons betreft veel voordelen met zich mee.

Zo is het een groot voordeel dat deze fietskar luchtbanden heeft. Ook als je op lastig begaanbaar terrein wilt fietsen, is dat een fluitje van een cent. De luchtbanden zijn namelijk flexibel en stabiel, waardoor geen enkel terrein teveel gevraagd is. Ideaal voor op de camping of in de buurt van jouw vis plekje.

In deze bagagefietskar kun je 40 kilo lading vervoeren. Dat is niet zoveel als bij de hierboven genoemde variant, maar is in veel gevallen alsnog voldoende. Deze maximale belading is overigens te danken aan de inhoud van 50 liter.

Iets wat ons ook nog aanspreekt, is het fraaie design. Dit fraaie design is onder meer aan het blauwe element te danken. Dankzij dit element – een bespanning – blijft de inhoud schoon én droog. Je geniet met deze bagagefietskar dus echt van het nodige gemak.

Overigens kun je deze fietskar ook met de hand voortrekken. Je hoeft deze bagagefietskar dus niet per sé aan jouw fiets te koppelen. Gaat jouw voorkeur daar wel naar uit? Dan geniet je van een gemakkelijke koppeling mogelijkheid!

👍 Voordelen:

 • Makkelijk aan jouw fiets te koppelen
 • Ook lopend prima te gebruiken
 • 16 inch luchtbanden (geschikt voor elk terrein)
 • Fraai design
 • Inclusief waterdichte bespanning

👎 Nadelen:

 • Inhoud van ‘slechts’ 50 liter
 • Beschikt niet over een rood achterlicht
3. Roland Mini Boy bagagekar

mini_fietskar_bagage

Eerder in dit artikel heb je al kennis kunnen maken met de Roland Big Boy. Over die fietskar zijn wij erg te spreken, maar dit geldt ook voor deze Roland Mini Boy. Je kunt deze variant eigenlijk zien als het kleinere broertje van de Roland Big Boy.

Deze fietskar heeft een inhoud van 60 liter. In onze ogen moet dit in veel gevallen meer dan genoeg zijn. Het enige waar je wel rekening mee moet houden, is dat deze fietskar helemaal geen deksel heeft. Mocht het regenen, worden de spullen in deze fietskar dus ook nat.

Dat is echter ook direct het enige nadeel van deze bagagefietskar. Voordelen vinden wij onder meer de stevige 12 inch wielen, de zadelpenbevestiging en de algehele kwaliteit. Roland heeft deze fietskar namelijk van staal en kunststof vervaardigd. De twee beste materialen voor een bagagefietskar!

Overigens bedraagt de maximale belasting maar liefst 50 kilogram. In onze ogen is dit meer dan voldoende. Door de reflectoren aan de zijkant valt de fietskar voor jouw bagage relatief goed op. Zorg er echter wel voor dat je ook nog een lampje aan de achterzijde van deze fietskar monteert.

👍 Voordelen:

 • Ideale zadelpenbevestiging
 • Inhoud van 60 liter / max. belasting van 50 kilogram
 • Van kunststof en staal vervaardigd (= robuust en licht)
 • Stevige 12 inch wielen
 • Basic doch fraai design

👎 Nadelen:

 • Geen deksel meegeleverd (wel als accessoire mogelijk)
 • Geen rood achterlicht aan de achterzijde
4. M-Wave opklapbare Fietskar

inklapbare_fietskar

Heb jij het liefste een fietskar die opvouwbaar is? Dan kun je het beste voor deze M-Wave fietskar kiezen. Deze bagagefietskar is zowel qua vormgeving als qua mogelijkheden uniek te noemen.

Dit blijkt direct als je naar de foto van de bagagefietskar kijkt. Deze bagagefietskar is niet zo hoog als andere varianten uit deze top 4. Ook heeft deze bagagefietskar geen afgesloten zijkanten. Tevens valt op dat de wielen ten opzichte van de bagagefietskar een stuk groter/hoger zijn.

In onze ogen maak je echt op een hele plezierige manier gebruik van deze bagagefietskar. Iets wat te danken is aan de vormgeving, maar ook aan de makkelijke bevestiging. Je bevestiging deze fietskar simpel aan jouw fiets. Vanaf dat moment volgt de fietskar netjes jouw fiets; met alle dank aan de 16 inch wielen.

Overigens is het ook ideaal dat deze fietskar slechts 12,2 kilogram weegt. Met dank aan het verstevigde stalen frame is de bagagefietskar desondanks krachtig genoeg. Nadat je ‘m gebruikt hebt, klap je ‘m weer moeiteloos in. De bagagefietskar neemt daardoor plots een heel stuk minder ruimte in beslag. Echt een ideale bagagefietskar wat ons betreft!

👍 Voordelen:

 • Makkelijk op te vouwen/in te klappen
 • Makkelijk aan jouw fiets te bevestigen
 • Weegt slechts 12,2 kilogram
 • 16 inch wielen
 • Handig in gebruik

👎 Nadelen:

 • De bagagefietskar is volledig open
 • Is niet voor al te veel bagage geschikt
Koopgids: waar op letten?

bagagekar fiets header

Wil jij graag de beste bagagefietskar aanschaffen? Dan raden wij je aan om voor één van bovengenoemde varianten te kiezen.

Een terechte vraag hierbij is wel wat nou de beste bagagefietskar voor jou is. Met deze koopgids geven wij je tips voor het vinden van het antwoord op deze vraag.

Waar ga je de bagagefietskar voor gebruiken?

Ten eerste moet je goed over het gebruik van de bagagefietskar nadenken.

Waar wil je ‘m precies voor gaan gebruiken? En waar moet in dat geval de bagagefietskar aan voldoen?

Afmetingen, inhoud en belastbaar gewicht

Ook raden we je aan om heel goed naar de afmetingen van de bagagefietskar te kijken. Hoe hoog is de bagagefietskar? Hoe lang is de kar? En hoe breed is de kar?

Let hierbij niet alleen op de afmetingen, maar ook op de inhoud. Uiteraard geldt hierbij het volgende; des te groter de afmetingen, des te groter de inhoud.

Ook het maximale belastbare gewicht speelt een cruciale rol. Ga daarom per bagagefietskar goed na hoeveel gewicht je precies in de fiets aanhanger kunt vervoeren.

Koppelingsmogelijkheid

Ga ook goed na hoe je de bagagefietskar aan jouw fiets kunt koppelen. Moet je dit aan het frame van jouw fiets doen? Of moet je dit aan de zadelpen van jouw fiets doen?

Zoek dit goed uit en bepaal ook waar jouw persoonlijke voorkeur naar uit gaat.

Design

Speelt het design van een bagagefietskar een belangrijke rol? Dat is aan jou om te bepalen. Wij raden je vooral aan om goed naar de vormgeving te kijken.

Is de vormgeving handig? En beschikt de bagagefietskar over handige extra’s, zoals een deksel?

Prijs-kwaliteitverhouding

Een bagagefietskar is niet zomaar een bagagefietskar. Nee, aangezien deze karren nogal verschillen, zijn de prijskaartjes ook nogal verschillend.

Voldoende reden dus om voor jezelf een maximum budget in te stellen. Kies bovendien altijd voor een fietskar van een gerenommeerd merk.

De gerenommeerde merken weten immers de gewenste kwaliteit te leveren!


Misschien ook interessant:


Categorieën: Accessoires

Simon

Simon is een gepassioneerde fietsliefhebber en enthousiaste schrijver op onze website. Hij deelt graag deelt zijn diepgaande kennis en enthousiasme voor alles wat met fietsen te maken heeft. Met jarenlange ervaring in de fietsindustrie biedt hij betrouwbare inzichten en deskundig advies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *