Babyschaal fietskar? Bekijk de Top 3 & Aandachtspunten

Laatst bijgewerkt door Kaz op september 16, 2023

Wil jij jouw baby kunnen vervoeren? En lijkt de fietskar jou de ideale manier? Ga dan voor een babyschaal in de fietskar.

Welke babyschalen geschikt zijn en wat je precies moet weten, ontdek je in dit artikel. 

Beste babyschaal voor de fietskar: Top 3

Er zijn niet veel universele babyschalen voor de fietskar beschikbaar. Het is bovendien belangrijk dat de babyschaal veilig en comfortabel is.

Wij zochten voor je uit welke babyschalen de beste zijn voor een fietskar. De volgende 3 soorten zijn comfortabel en universeel te bevestigen:

  1. Melia Comfort Plus
  2. Melia Comfort 4S
  3. Melia Comfort Schaap

De Melia babyschaal is voor de fietskar erg geschikt. Wees echter altijd kritisch op de babyschaal die je gebruikt.

Controleer altijd of jouw kleine goed vast zit in een comfortabele lighouding. Als je twijfelt, kun je dit altijd bij een specialist in de buurt laten checken. 

Voor wie is een fietskar met babyschaal geschikt?

De babyschaal voor de fietskar is gemaakt voor baby’s. Dit zijn baby’s vanaf 3 maanden tot ongeveer 1 jaar oud. 

Er zijn ook babyschalen die geschikt zijn voor kinderen vanaf 7 of 8 maanden. Dat zijn babyschalen met een groter formaat, die al meer op de peuterschaal beginnen te lijken.

De peuterschaal voor in de bakfiets is gemaakt voor kinderen van 7 maanden tot 1,5 jaar oud. 

Het is belangrijk dat jouw baby in de babyschaal een goede houding aanneemt. Het hoofdje moet rechtop blijven en een liggende houding is het beste. Daarnaast is het goed om demping te voorkomen. 

Waar let je op bij de fietskar met babyschaal?

babyschaal fietskar

Ga je een fietskar met babyschaal kopen? Zorg er dan voor dat je de juiste kiest. Bij de aankoop is het van belang om op de volgende eigenschappen te letten: 

Comfort

Het is natuurlijk dat jouw baby comfortabel in de fietskar met babyschaal vervoerd kan worden. Kijk dus of de babyschaal voldoende comfort biedt.

Zachte kussens of materialen zijn aan te raden. Soms is de babyschaal voorzien van inlegstukken, die jouw kleine op zijn of haar plek houden. 

Daarnaast is het voor het comfort handig als de bekleding waterafstontend is. Dan blijft de babyschaal van betere kwaliteit. Het is makkelijker om de babyschaal schoon te houden. 

Veiligheid

In de babyschaal moet een baby goed vastzitten. Let daarom goed op de gordel. Als dat een 3 punts- of 5 punts gordel is, biedt de gordel genoeg ondersteuning.

Montage

Ga je de babyschaal in de fietskar monteren? Dan is het het best, om de babyschaal of fietskar Maxi Cosi op te hangen. Dat voorkomt trillingen. Een hangende bevestiging moet echter geschikt zijn voor de fietskar en de babyschaal in kwestie. 

Er is nog een manier om de babyschaal te bevestigen. Dat kan namelijk ook op de bodem van de fietskar. Om dit te doen kun je soms bij het desbetreffende merk adapters bestellen. 

Ook kun je met spanbanden al erg ver komen als er bevestigingslussen in de fietskar zijn gemaakt. Dat is in een fietskar voor kinderen vaak het geval, omdat daar ook gordels in bevestigd kunnen worden. 

Demping

Kan de babyschaal niet in de fietskar worden opgehangen? Kijk dan extra goed of het materiaal van de babyschaal demping biedt. Tijdens het fietsen zijn er vaak veel trillingen. Het is beter als jouw kleine hier weinig last van heeft. 

Alternatieven voor een babyschaal in de fietskar

Wil je toch niet voor een fietskar met babyschaal gaan? Wij geven je wat alternatieven. Je zou jouw baby bijvoorbeeld ook met een babyschaal in de bakfiets kunnen vervoeren. Dit is hetzelfde principe. 

Daarnaast is het mogelijk om een baby in een fietsstoeltje mee te nemen. Speciaal voor baby’s zijn er extra kleine fietsstoeltjes. Meestal zijn dit stoeltjes die voorop de fiets worden geplaatst. 

Ook een optie, is de fietskar met Maxi Cosi. Met behulp van adapters is het mogelijk om jouw Maxi Cosi in de fietskar te monteren. Hier moet jouw fietskar wel geschikt voor zijn. 

Ten slotte is er de mogelijkheid om een Maxi Cosi achterop de fiets te vervoeren. Voor dit alternatief is het even zoeken naar het juiste bevestigingssysteem. Je hebt namelijk een soort frame nodig om de Maxi Cosi in te klikken.
Veelgestelde vragen

Kan er een babyschaal in de fietskar worden geplaatst?

Ja, dat kan. 

Hoe bevestig je de babyschaal in een fietskar?

De babyschaal kan worden opgehangen of in de kar zelf worden bevestigd. Vaak bevestig je de babyschaal met spanbanden. Die haal je door bevestigingslussen die in de fietskar aanwezig zijn. Vervolgens trek je de spanbanden stevig aan. Hoe je de babyschaal precies moet monteren, verschilt per type babyschaal en fietskar. Soms kun je daar speciale adapters voor nodig hebben. 


Categorieën: Fietsen

Kaz

Kaz is een gepassioneerde fietsliefhebber en specialist. Hij werkt al van jongs af aan in fietsenwinkels en heeft diverse Fietstechnicus opleidingen en cursussen gevolgd. Dankzij zijn grote schat aan ervaring en kennis helpt hij jou op weg met het vinden van de beste fiets en fietsaccessoires.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *