Maxi cosi op fiets: Hoe zit dat?

Laatst bijgewerkt door Simon op november 25, 2023

maxi-cosi-achterop-fiets

Een maxi cosi op de fiets, hoe zit dat nu eigenlijk? Is het mogelijk en is het verstandig om een baby in een maxi cosi op de fiets te vervoeren, of kun je dit beter niet doen? In dit artikel lees je hoe het zit.

Tot welke leeftijd kan je een baby in de maxi cosi achterop de fiets vervoeren?

Allereerst behandelen we een veelgestelde vraag. Namelijk: hoe oud mag of moet je baby maximaal zijn om in een maxi cosi te vervoeren?

Het beste antwoord op deze vraag is dat niet uitmaakt. Er zit geen maximale of minimale leeftijdsrestrictie aan het vervoeren van een baby in een maxi cosi op de fiets.

Een maxi cosi op de fiets vervoeren: kan dat?

Het is goed mogelijk om je maxi cosi mee te nemen tijdens een fietsrit. Hier wordt een speciale bevestiging voor gebruikt waarmee je de maxi cosi kunt vastzetten achterop je fiets.

maxi-cosi-fietsdrager

Helaas valt het nog niet mee om hier een goede koop voor te vinden, aangezien deze units vrij schaars zijn. Zo nu en dan kun je er eentje kopen op bij deze webshop.

Nadeel van een maxi cosi op de fiets

max-cosi

Een maxi cosi op je fiets klinkt als een leuk en handig idee, maar is het wel zo verstandig?

Het is natuurlijk hartstikke handig om je baby op deze manier te vervoeren, dat is één ding dat zeker is.

Maar of het wel écht zo veilig is? Daar zijn de meningen over verdeeld.. Hieronder vind je de grootste nadelen hiervan:

Weersinvloeden

Allereerst zijn de weersinvloeden niet echt voordelig te noemen voor je baby indien je deze vervoert in een maxi cosi.

Vandaar dat het is aangeraden om bij koud en/of nat weer niet voor deze vervoerswijze te kiezen.

Trillingen van fietsen niet goed voor een baby

De trillingen van het fietsen zijn niet heel goed voor je baby. Als er geen andere mogelijkheid is om je baby te vervoeren en je hem of haar in een maxi cosi op je fiets wilt meenemen, houd er dan rekening mee dat je de trillingen zoveel mogelijk voorkomt.

Kies je routes dus zorgvuldig uit, het liefst kies je voor een route met een egaal wegdek. Daarnaast is het uiteraard zaak om voorzichtig te fietsen.

Alternatieven voor een maxi cosi op de fiets

Hieronder vind je de beste alternatieven van een maxi cosi voor het fietsen met een baby:

Fietstoeltje / kinderzitje

Het meest voor de hand liggende alternatief zal voor de meesten een fietsstoelje (ook wel kinderzitje) zijn. Echter is dit niet voor alle baby’s het beste alternatief.

Meestal wordt er pas aangeraden om een kinderzitje op een fiets te vervoeren op het moment dat een baby zijn hoofdje zelfstandig rechtop kan houden, in de meeste gevallen is dit vanaf een leeftijd van zo’n 8-10 maanden.

Bekijk hier de beste fietsstoeltjes >>

Fietskar voor baby’s

Fietskarren zijn zeer populair in Nederland en zie je dan ook op zeer grote schaal terugkomen. Ook bij een fietskar geldt overigens weer dat je de trillingen zoveel mogelijk dient te vermijden.

Een groot voordeel van een fietskar ten opzichte van een maxi cosi op een fiets, of de andere alternatieven is dat je baby zich hiermee uit de weerselementen bevindt.

Bekijk hier het beste aanbod >>

Baby of kind in de bakfiets

Een (elektrische) bakfiets is een ander populair alternatief. In tegenstelling tot de fietskar bevindt de baby zich bij de bakfiets voor je, waardoor je zicht kunt houden op je baby.

Dit is voor de meeste ouders een prettig idee en daarom tevens een groot voordeel. Een nadeel ten opzichte van een fietskar is dat de bakfiets (meestal) niet beschermd is tegen de weerselementen.

Op BesteFietsKopen.nl vind je de beste adviezen voor het uitzoeken van een nieuwe fiets, of fietsaccessoires.

💡 Misschien ook interessant voor jou:


Categorieën: Fietsen

Simon

Simon is een gepassioneerde fietsliefhebber en enthousiaste schrijver op onze website. Hij deelt graag deelt zijn diepgaande kennis en enthousiasme voor alles wat met fietsen te maken heeft. Met jarenlange ervaring in de fietsindustrie biedt hij betrouwbare inzichten en deskundig advies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *