Beste elektrische bakfiets kopen? Bekijk de Test van 2024!

Laatst bijgewerkt door Simon op juni 11, 2024

beste-elektrische-bakfiets-test

Wat is de beste elektrische bakfiets uit de test? En waar je moet op letten bij het uitkiezen van een elektrische bakfiets?

Op deze vragen vind je in dit uitgebreide artikel een passend antwoord.

Hoe wij dit artikel geschreven hebben? Onder meer op basis van onze eigen elektrische bakfiets test.

Wij hebben het uitgebreide aanbod van elektrische bakfietsen getest, waardoor wij een duidelijk beeld van alle mogelijkheden hebben gekregen.

Beste elektrische bakfiets – Top 10

Graag trappen wij dit artikel af met een overzicht van de beste elektrische bakfietsen.

Zoals hierboven al aangegeven, hebben wij al deze elektrische bakfietsen zelf getest.

Op basis van onze bevindingen hebben we de onderstaande Top 10 geselecteerd:

1. Vogue elektrische bakfiets Carry 3

vogue-carry-3

Ben je op zoek naar de beste elektrische bakfiets? Ben je ook bereid om te investeren in de aanschaf van de beste elektrische bakfiets?

Dan hoef je in principe niet meer verder te kijken; deze Vogue elektrische bakfiets Carry 3 voldoet namelijk aan alle verwachtingen. Tijdens onze uitgebreide test is deze bakfiets in ieder geval als beste uit de test gekomen.

Wat ons zo aan deze bakfiets aanspreekt? Dat is onder meer de kwaliteit van de fiets, de hoeveelheid versnellingen, de plaatsing van de motor en de volledige afwerking van de fiets.

Juist dankzij de geweldige afwerking is dit écht een elektrische bakfiets waar je jarenlang van kunt genieten.

Tijdens de vele fietstochten met deze bakfiets maak je gebruik van 7 versnellingen.

Door deze 7 versnellingen hoef je in ieder geval nooit zelf veel arbeid te leveren; je kunt de motor zelf het meeste werk laten doen.

Deze motor bevindt zich overigens bij het achterwiel van de fiets; ook daar zijn wij te spreken over. Dankzij deze motor geniet je van een actieradius van maximaal 100 kilometer.

Ook de remmen, de banden, de verlichting, het zadel en de uitstraling van deze fiets zijn naar wens.

Met name de uitstraling is door ons goed beoordeeld: de combinatie van mat zwart en bruin is subliem te noemen.

Al met al een geweldige elektrische bakfiets, maar wel één met een relatief vrij fors prijskaartje.

Je betaalt voor deze bakfiets al snel een bedrag van meer dan 2700 euro. In onze ogen is deze fiets echter elke cent dubbel en dwars waard!
2. Troy elektrische bakfiets

troy-bakfiets

Wil jij liever iets minder geld aan een elektrische bakfiets uitgeven?

Ook dan hebben wij een geschikte bakfiets voor jou gevonden; deze Troy elektrische bakfiets is ruim 700 euro goedkoper dan de hierboven genoemde variant.

Dat is echter niet het enige waarmee deze bakfiets zich weet te onderscheiden.

Zo is het ook een feit dat deze bakfiets zeer veilig is, dat deze bakfiets het nodige comfort biedt en dat deze bakfiets een fraai design heeft.

Laten we aftrappen met de veiligheid: deze bakfiets heeft veilige remmen, heeft vier veiligheidsgordels en ligt zeer stevig op de weg. Dat laatste is met name te danken aan de plaatsing van de motor.

Deze motor is te vinden bij het achterwiel van de fiets. Door deze plaatsing geniet je niet alleen van het gewenste zwaartepunt, maar je geniet ook van de gewenste aandrijving.

Deze motor werkt in combinatie met 7 versnellingen en biedt een actieradius van maximaal 100 kilometer.

Deze bakfiets is 90 centimeter lang, 62 centimeter breed en 51 centimeter hoog.

Door deze afmetingen biedt de bakfiets plaats aan vier kinderen. Deze vier kinderen kun je op een veilige, prettige en snelle manier vervoeren.

Het enige waar je goed rekening mee moet houden, is het forse gewicht. Met een totaalgewicht van 65 kilogram is dit alles behalve een lichte elektrische bakfiets!
3. Cangoo Easy bakfiets

cangoo-e-bike-bakfiets

Ook deze bakfiets van het merk Cangoo is goed uit onze test gekomen. Deze bakfiets scoort hoge punten op het gebied van veiligheid, op het gebied van design en op het gebied van gemak.

Wij zijn er in ieder geval van overtuigd dat deze bakfiets voor elke ouder de gewenste oplossingen gaat bieden.

Net zoals de hierboven genoemde variant is ook deze bakfiets veilig te noemen. Dat komt onder meer door de reflecterende banden, door de veiligheidsgordels en door de remmen.

Wel is het goed om te weten dat dit niet de meest ruime bakfiets is; je kunt maximaal 2 kinderen in deze bakfiets vervoeren.

Daarbij geniet je wel van een motor bij het achterwiel. Deze motor is op een handige manier op/in het frame verwerkt, waardoor het zwaartepunt laag is.

Het trappen gaat overigens bijzonder makkelijk; je hebt de keus uit 7 versnellingen en de motor levert een actieradius tot maximaal 100 kilometer.

Moet je op een regenachtige dag met jouw kinderen op pad? Dan kun je de huif over de bakfiets heen doen, waardoor jouw kinderen in ieder geval lekker droog zitten.

Deze huif is een typerend voorbeeld van het fraaie design én de afwerking van deze bakfiets; wij zijn in ieder geval te spreken over deze elektrische bakfiets met een prijskaartje van ongeveer 2500 euro.
4. Prophete eCarry 1.0 elektrische bakfiets

prophete-ecarry

Zijn de hierboven genoemde elektrische bakfietsen qua vormgeving niet helemaal naar wens?

Ga jij liever voor een uitgestrekte en aerodynamische variant? Dan kun je het beste kiezen voor deze elektrische bakfiets van het merk Prophete.

Zoals je op de foto kunt zien, is deze bakfiets compleet anders uitgevoerd. De bakfiets is bijvoorbeeld een stuk langer en stuk lager dan de andere varianten.

Juist door deze vormgeving geniet je van het nodige gemak; je hebt bijvoorbeeld een stuk minder last van de wind. In combinatie met de krachtige motor zorgt dit voor het gewenste gemak.

Deze e-bike bakfiets heeft een actieradius van maximaal 100 kilometer, heeft 8 versnellingen en heeft een laag zwaartepunt. Al deze voordelen zijn te danken aan de motor (en de plaatsing van de motor).

Ook beschikt deze elektrische bakfiets over handige extra’s, waaronder extreem veilige verlichting en een handige parkeerstand. Voor dit alles betaal je echter ook wel relatief fors; een bedrag van zo’n 3400 euro.
5. Cangoo Travel Unisex

popal-bakfiets

Deze lijst met beste elektrische bakfietsen sluiten we graag in stijl af. Dat doen we met deze bakfiets van het merk Cangoo; ook deze bakfiets hebben wij naar volle tevredenheid getest.

Met name het design, de compacte afmetingen en het prijskaartje vallen in positieve zin op.

Bij het ontwerpen van deze fiets heeft Cangoo de binnenstad als uitgangspunt genomen. In een drukke stad moet je snel kunnen manoeuvreren en wil je ook niet al te veel ruimte met jouw bakfiets innemen.

Nou, dat komt volledig goed als je voor deze bakfiets van het merk Popal kiest. Deze bakfiets heeft een kort frame én kleine wielen; de perfecte onderdelen voor in een stad dus.

Daarbij valt ook op dat de laadruimte van deze fiets alsnog vrij groot is. Je kunt moeiteloos én veilig meerdere kinderen in deze fiets kwijt.

Wel moet je rekening houden met de aanwezigheid van slechts 6 versnellingen.

Dat is dan ook één van de redenen waarom deze fiets niet een hogere plaats in deze top 5 heeft gekregen.

Al met al zijn wij wél te spreken over deze elektrische bakfiets, ook omdat deze fiets minder dan 2000 euro kost. Een stuk goedkoper dan gemiddeld.
6. Longtail Cargo Bike Bosch Gepida

Longtail Fiets Cargo Bike Bosch Gepida

De Longtail Cargo Bike Bosch Gepida is met recht een bijzondere elektrische bakfiets te noemen. Deze bakfiets beschikt namelijk niet over een ‘normale’ bak, maar over een zitje aan de voorzijde.

Verder beschikt deze fiets over een grote bagagedrager, waarop je een fietsstoeltje kunt monteren. Op deze manier ben je alsnog in staat om twee kinderen te vervoeren.

De fiets zelf is een lust voor het oog en beschikt over een krachtige middenmotor. Doordat de motor zich in het midden van de fiets bevindt, is deze elektrische fiets volledig in balans.
7. Vogue Superior Deluxe

Vogue Superior Deluxe

De Vogue Superior Deluxe is een geweldige elektrische bakfiets. De bakfiets is van een uitmuntende kwaliteit, ziet er gaaf uit en beschikt over een ruime laadbak.

In deze ruime laadbak is plek voor meerdere kinderen. Bovendien beschikt de bak aan weerszijde over een groot wiel, waardoor de bak (en de fiets) volledig in balans is.

Met deze fiets geniet je ook nog van de gewenste trapondersteuning. Dit is onder meer aan de krachtige accu en fijne trapondersteuning te danken.

Zelfs als je door weer en wind je kind(eren) naar school brengt, is dat met de Vogue Superior Deluxe een feestje.
8. Vogue Troy

Vogue Troy Bakfiets

De Vogue Troy is een unieke bakfiets met een losse huif. Deze huif kun je op de bakfiets plaatsen, waardoor je kind(eren) volledig droog zit(ten).

De bak biedt zelf plek aan maar liefst 4 kinderen.

Door de 7 speed Shimano derailleurversnelling is het fietsen met deze elektrische bakfiets alsnog een feestje, ondanks het gewicht van 4 kinderen in de bak.

De actieradius van deze elektrische bakfiets is ook indrukwekkend te noemen.

Op een volle acculading kun je tot maar liefst 50 kilometer fietsen. Dit is uiteraard wel afhankelijk van de weersomstandigheden.

De accu is aan de achterzijde van de fietst geplaatst is en makkelijk op te laden.
9. Rayvolt Trixie

Rayvolt-Trixie-elektrische-bakfiets-3-wielen

Val jij graag op met je nieuwe elektrische bakfiets? Dan raden wij je van harte de Rayvolt Trixie aan.

Deze elektrische bakfiets is in een retro stijl én volledig in het roze uitgevoerd. Alleen de trappers, ketting, wielen, stuur en zadel zijn in een andere kleur uitgevoerd.

Met deze elektrische bakfiets trek je sowieso de aandacht. Op de fiets behaal je een snelheid van 25 kilometer per uur, geniet je van de gewenste balans en geniet je van de krachtige motor.

De accu is in het midden van de fiets geplaatst; dit komt de stabiliteit van de fiets ook ten goede. Al met al een unieke elektrische bakfiets in een unieke kleurstelling.
10. Vogue Superior 2

Vogue Superior 2 Bakfiets

Tot slot raden wij ook de Vogue Superior 2 aan. Deze elektrische bakfiets is van de gekende Vogue kwaliteit en heeft een unieke vormgeving.

Zo is de bak erg handig vormgegeven, waardoor je kind(eren) makkelijk in en uit stappen. De laadbak is bovendien groot genoeg voor meerdere kinderen.

Indien je de accu volledig opgeladen hebt, kun je tot wel 70 kilometer fietsen. Op het huidige display van de Vogue Superior 2 zie je precies wat de huidige accustatus nog is.

Met dank aan de 7 speed Shimano derailleurversnelling kies je altijd de gewenste trapondersteuning.
Waar wij de elektrische bakfietsen op getest hebben

Zo, je hebt hierboven kennis kunnen maken met de 5 beste elektrische bakfietsen.

Al deze e-bike bakfietsen hebben in onze test hoge punten gescoord, maar waar hebben wij dan precies op getest?

Tijdens onze test hebben we o.a. gekeken naar de volgende criteria:

  1. De kwaliteit van de bakfiets
  2. De aanwezige veiligheidsfeatures
  3. De afmetingen van de bakfiets
  4. De motor van de bakfiets; onder meer de plaatsing, het vermogen en de actieradius
  5. De hoeveelheid versnellingen van de bakfiets
  6. Het design van de bakfiets
  7. Het prijskaartje van de bakfiets
  8. Het comfort van de bakfiets

Kortom: het was een vrij lange en intensieve test. Aangezien wij op al deze criteria gelet hebben, zijn wij wel in staat geweest om de bakfietsen echt heel kritisch te testen.

Uiteindelijk heeft dat dus geleid tot bovenstaande TOP 5.

Maar, voor welke bakfiets met elektrische ondersteuning kun jij nou het beste kiezen?

Dat is eigenlijk afhankelijk van onder meer jouw voorkeuren en jouw beschikbare budget.

Graag helpen we jou verder met het uitzoeken van de beste elektrische bakfiets; we bespreken hieronder graag op welke criteria je goed moet/kunt letten!

Waar let je op bij het kopen?

Heb je interesse om een bakfiets aan te schaffen? Dan is het allereerst zaak om te gaan bepalen wat jouw wensen en voorkeuren precies zijn.

Ons advies is echt om jouw wensen op papier te zetten; als je dat aan het doen bent, ga je namelijk écht goed nadenken over de wensen die je hebt.

Nadat je deze wensen op een rijtje hebt gezet, kun je bovendien een stuk gerichter gaan zoeken.

Bij het vergelijken van de bakfietsen is het vervolgens zaak om op meerdere criteria te letten. De belangrijkste criteria vind je hieronder.

Twee of driewieler?

Waarschijnlijk weet je al dat er zowel elektrische bakfietsen met 2 wielen als bakfietsen met 3 wielen bestaan.

elektrische-bakfiets-3-wieler

Op een bakfiets met 3 wielen geniet je logischerwijs van meer stabiliteit en dus ook direct meer veiligheid.

Echter biedt een bakfiets met 2 wielen je ook voordelen. Hierop ben je namelijk een stuk wendbaarder, aangezien je een kleinere draaicirkel hebt.

Bovendien zijn deze bakfietsen meestal een stuk lichter.

Afmetingen

Wil jij met de elektrische bakfiets jouw twee kinderen dagelijks naar school brengen?

Wil je af en toe ook nog jouw neefje of jouw nichtje kunnen vervoeren? Dan heb je dus behoefte aan een bakfiets waar minstens drie kinderen in kunnen.

voorkant-e-bike-bakfiets-formaat

Uiteraard is het ook goed mogelijk om te gaan voor een bakfiets waarin je slechts één of twee kinderen kunt vervoeren.

Moraal van het verhaal: het is belangrijk om goed naar de afmetingen van de bakfiets te gaan kijken. Stem deze afmetingen af op de hoeveelheid kinderen die je graag in de bakfiets wilt gaan vervoeren.

De motor en accu

Een absoluut voordeel van een elektrische bakfiets is de ondersteuning.

Deze ondersteuning komt tot stand door de motor die op de bakfiets te vinden is; deze motor speelt hierdoor een cruciale rol.

bakfiets-buiten

Ook tijdens jouw zoektocht naar de beste fiets is dit één van de belangrijkste criteria.

Ons advies is om goed naar het vermogen, naar de actieradius en naar de plaatsing van de motor c.q. accu te kijken.

Zo moet de motor voldoende vermogen kunnen leveren én moet de motor ook handig geplaatst zijn.

Een laag geplaatste motor geniet hierbij de voorkeur, aangezien het zwaartepunt daarmee laag komt/blijft te liggen.

💡 Tip: let ook goed op de versnellingen. Des te meer versnellingen de bakfiets heeft, des te prettiger.

Het design

Een elektrische bakfiets is een vrij grote fiets. Dat is iets waar we simpelweg niet omheen kunnen.

Juist omdat de fiets zo groot en opvallend is, is het wenselijk dat de fiets qua uitstraling volledig naar jouw wens is. Let daarom ook goed op het design van de fiets.

Let hierbij onder meer op de kleurstelling en op de vormgeving van de fiets.

Zoals je in bovenstaande reviews hebt kunnen zien, verschillen de vormgevingen van de bakfietsen nogal.

Probeer voor jezelf te bepalen naar welke vormgeving jouw voorkeur gaat; let daarbij uiteraard ook op het comfort.

Veiligheid

Ga je jouw kinderen in een bakfiets vervoeren? Dan moet de veiligheid altijd centraal staan.

Let daarom ook goed op de veiligheidsfeatures die op een elektrische bakfiets aanwezig zijn.

Zo is het zéér wenselijk dat de bakfiets veiligheidsgordels heeft. Ook is het wenselijk dat de fiets goede remmen heeft en dat de fiets meerdere reflecterende vakken kent.

Dankzij deze reflecterende vakken vallen jullie ook in het donker goed op.

Het prijskaartje

Bovenstaande reviews hebben één ding laten blijken: een elektrische bakfiets is niet goedkoop te noemen.

Dat is absoluut één van de zaken die duidelijk in onze test naar voren is gekomen.

Mede daarom willen wij je aanraden om goed op het prijskaartje te letten; het is immers een groot verschil of je kiest voor een elektrische bakfiets van 2000 euro of van 3500 euro.

💡 Tip: probeer voor jezelf een maximum budget vast te stellen. Vervolgens kun je bij jouw zoektocht direct op dit budget filteren, waardoor je jouw zoektocht een stuk makkelijker kunt laten verlopen.

Waar kopen?

Een bakfiets is niet zomaar een alledaagse aankoop. Zeker een elektrische variant is dat niet.

Je wilt daarom goede garantie en betrouwbare service. Ook advies op het gebied van elektrische fietsen, motoren en accu’s is gewenst.

Kies daarom voor een (bakfiets)winkel met betrouwbare bakfiets merken en goede garantie, verzending en service.

Een elektrische bakfiets koop je betrouwbaar bij de volgende winkels:
💡 Misschien ook interessant voor jou:


Categorieën: Elektrische fietsen

Simon

Simon is een gepassioneerde fietsliefhebber en enthousiaste schrijver op onze website. Hij deelt graag deelt zijn diepgaande kennis en enthousiasme voor alles wat met fietsen te maken heeft. Met jarenlange ervaring in de fietsindustrie biedt hij betrouwbare inzichten en deskundig advies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *