Cangoo bakfiets kopen? Een blik op de varianten

Laatst bijgewerkt door Joni op september 23, 2023

Heb je je pijlen op een goede elektrische bakfiets gericht? En ben je tijdens je zoektocht uitgekomen op een bakfiets van het merk Cangoo?

Dat is goed voor te stellen. Dit merk biedt meerdere interessante elektrische bakfietsen aan én staat goed aangeschreven.

Tussen welke Cangoo elektrische bakfietsen kun je kiezen? En is de aanschaf van een Cangoo bakfiets die elektrisch werkt aan te raden? Op deze twee vragen ga je in dit artikel een uitgebreid antwoord vinden.

Over het merk Cangoo

Cangoo merk

Pas sinds 2015 worden elektrische bakfietsen onder de zelfstandige naam Cangoo uitgegeven. Dit merk heeft echter al veel meer ervaring; tot 2015 maakte Cangoo namelijk onderdeel uit van het bedrijf Popal.

De bakfietsen die toen uitgebracht werden, droegen de naam Popal óf de naam Cangoo. Sinds 2015 is Cangoo echter een zelfstandig bedrijf, waardoor de e-bakfietsen sinds dat moment onder de naam Cangoo uitgebracht worden.

En dat doet met merk Cangoo met verve. Dit e-bike merk heeft meerdere e-bakfietsen in haar aanbod opgenomen, heeft veel ouders reeds blij gemaakt en staat goed aangeschreven.

Dit is niet alleen aan het aanbod te danken, maar ook aan bijvoorbeeld de after sales service. Cangoo doet er alles aan om hun klanten blij te maken.

Hoe verhoudt Cangoo zich tot andere merken?

Cangoo bakfietsen

Heb je interesse om een goede bakfiets aan te schaffen? Dan kom je al snel een Cangoo bakfiets tegen, maar mogelijk ook een Vogue bakfiets, een Gazelle bakfiets, een Stella bakfiets of een Troy bakfiets.

De bakfietsen van deze merken vertonen de nodige gelijkenissen met elkaar.

Eigenlijk alle bakfietsen van deze merken zijn van een prima kwaliteit. Wat dan wel weer verschillend is, is het prijskaartje per merk.

Sommige bakfiets merken richten zich op de bovenzijde van de markt, terwijl andere merken zich juist richten op de onderkant van de markt. De prijs-kwaliteitsverhouding van de bakfietsen is dan ook per merk verschillend.

Ten opzichte van de andere merken is Cangoo een sterk merk. Het merk levert veel elektrische bakfietsen en doet dit tegen interessante prijzen. De prijs-kwaliteitsverhouding van de bakfietsen van dit merk is dan ook subliem te noemen.

De Cangoo modellen

Ben je op zoek naar een goede elektrische bakfiets? Dan is de kans dus groot dat je bij een Cangoo elektrische bakfiets uit gaat komen.

Als we naar het huidige aanbod kijken, zien we direct meerdere interessante modellen naar voren komen.

Alle Cangoo bakfietsen beschikken over de nodige gelijkenissen:

 • Elektrische trapondersteuning
 • Extra veilige remmen
 • Een ruime bak inclusief een regenhuif

Tussen de verschillende modellen bestaan wel de nodige verschillen. Vandaar ook dat we besloten hebben om alle modellen uit te proberen.

Onze bevindingen vind je in onderstaande reviews.

Cangoo Buckle

Cangoo Buckle

Ben je op zoek naar een krachtige en ruime elektrische bakfiets?

Dan is de Cangoo Buckle één van de beste opties voor je. Deze bakfiets heeft een ruime bak, beschikt over 4 zitplaatsen en is behoorlijk krachtig.

Met dank aan een 48V 12,8Ah / 615Wh (Li-ion) accu kun je echt alle kanten op. De bakfiets is krachtig, kan een flinke snelheid behalen en heeft een actieradius van maximaal 100 kilometer.

Bovendien kun je gemakkelijk schakelen tussen de 7 Shimano versnellingen.

👍 Voordelen:

 • 4 zitplaatsen met veilige gordels
 • Fraai design (zwart met een houten bak)
 • 7 versnellingen (Shimano Nexus)
 • Actieradius van 80 tot 100 kilometer
 • Inclusief huif en zitkussens geleverd
 • Inclusief verlichting
 • Hydraulische schijfremmen met parkeerfunctie

👎 Nadelen:

 • Behoorlijk duur
Cangoo Noon

Cangoo Noon bakfiets

Spreekt de Cangoo Buckle je erg aan? Vind je alleen de bak niet heel erg veilig voor bijvoorbeeld je kind of je hond?

Dan kun je beter voor de Cangoo Noon kiezen. Dit is exact dezelfde bakfiets als de Cangoo Buckle met uitzondering van de bak.

Bij deze bakfiets heeft Cangoo namelijk een extra rand aan de bak toegevoegd. Deze rand komt tot aan boven de bak uit, waardoor je hond of kind niet zomaar uit de bak kan stappen/springen. Dit komt uiteraard de veiligheid alleen maar ten goede.

Verder beschikt deze bakfiets over alle hierboven genoemde voordelen van de Cangoo Buckle.

👍 Voordelen:

 • 4 zitplaatsen met veilige gordels
 • Extra veilig dankzij de unieke bak
 • 7 versnellingen (Shimano Nexus)
 • Actieradius van 80 tot 100 kilometer
 • Inclusief huif en zitkussens geleverd
 • Inclusief verlichting
 • Hydraulische schijfremmen met parkeerfunctie

👎 Nadelen:

 • Behoorlijk duur
Cangoo Easy-E

Cangoo Easy-E bakfiets

Een eigentijds design, 3 wielen, een ruime bak, een bak inclusief een deur en 6 versnellingen. Dit zijn in een notendop enkele belangrijke eigenschappen van de Cangoo Easy-E.

Ten opzichte van bovenstaande elektrische bakfietsen weet deze bakfiets zich dankzij deze eigenschappen echt te onderscheiden.

De bak van deze elektrische bakfiets is volgens ons uniek. De bak zelf is behoorlijk groot, ziet er tof uit en beschikt dus over een deurtje. Met dank aan dit deurtje kunnen je kinderen of je hond makkelijk in- en uitstappen.

Deze bakfiets heeft bovendien een actieradius van 70 tot 90 kilometer. Met dank aan de 6 versnellingen fiets je bovendien altijd op de gewenste manier.

Dat Cangoo bij deze bakfiets voor een fraaie groene kleur gekozen heeft, maakt het totaalplaatje voor ons compleet!

👍 Voordelen:

 • Unieke bak met deurtje
 • Stevige en hoogwaardige bakfiets
 • Inclusief regenhuif en veiligheidsgordels
 • Met 6 versnellingen
 • In een toffe groene kleur uitgevoerd
 • Actieradius van 70 tot 90 kilometer

👎 Nadelen:

 • Geen zitkussens meegeleverd
Cangoo Groovy-E

Cangoo Groovy-E bakfiets

Geef jij de voorkeur aan een compacte bakfiets? Binnen het aanbod van Cangoo kom je dan al snel bij de Groovy-E variant uit.

Deze bakfiets is compact vormgegeven, heeft een kleiner frame en heeft kleinere wielen. Opvallend genoeg is de bak wel net zo ruim als bij de andere Cangoo bakfietsen.

Met deze bakfiets kom je in ieder geval niks tekort. De bakfiets is veilig, is comfortabel en heeft een actieradius van 60 tot 80 kilometer.

Ten opzichte van de andere Cangoo bakfietsen is dat minder, maar alsnog meer dan voldoende.

👍 Voordelen:

 • Compact vormgegeven
 • Ideaal voor in een drukkere stad
 • Prachtig design en van een prima kwaliteit
 • Veilig, stabiel en comfortabel
 • 6 versnellingen
 • Minder weerstand door de kleinere wielen

👎 Nadelen:

 • Mindere actieradius dan bij andere Cangoo bakfietsen
Cangoo Tour

Cangoo Tour bakfiets

Geef je het liefste zo min mogelijk geld uit aan een Cangoo bakfiets? Dan kom je al snel bij deze Cangoo Tour uit.

Deze elektrische bakfiets doet wat ‘ie moet doen, maar kost een pak minder geld dan de hierboven besproken elektrische bakfietsen.

In deze bakfiets kun je maar liefst 4 kinderen meenemen. De kinderen zitten veilig, comfortabel en ook nog eens droog. Bij aanschaf krijg je namelijk een afdekzeil en een huif meegeleverd.

Verder vallen de wielen (20 inch) en het Shimano versnellingssysteem in positieve zin op!

👍 Voordelen:

 • Compact vormgegeven
 • Kleinere wielen = minder rolweerstand
 • Biedt plek aan 4 kinderen
 • Voordeliger dan de andere Cangoo bakfietsen
 • Prachtig design
 • Veilig en stabiel

👎 Nadelen:

 • Mindere actieradius dan bij andere Cangoo bakfietsen
Hoe kies je de perfecte Cangoo elektrische bakfiets uit?

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, is het aanbod van Cangoo behoorlijk divers. Je kunt uit veel soorten Cangoo elektrische bakfietsen kiezen, waardoor je een goede vergelijking zou moeten maken.

Wij raden je daarbij aan om goed op onderstaande aandachtspunten te letten.

Afmetingen

Ten eerste zou je goed naar de afmetingen van de bakfiets moeten kijken. Kijk goed naar de afmetingen van de bak, naar de afmetingen van de wielen en naar de afmetingen van het frame.

Des te kleiner het frame is, des te beter je met de bakfiets kunt manoeuvreren.

Actieradius

Ga goed na wat de maximale actieradius van de Cangoo e-bakfiets is. Bij sommige bakfietsen is dit 100 kilometer, terwijl het bij andere bakfietsen ‘slechts’ 80 kilometer is.

Aantal versnellingen

Check ook goed hoeveel versnellingen de e-bakfiets heeft. Cangoo levert bakfietsen met 6 versnellingen, maar ook met 7 versnellingen.

Wat wil je vervoeren?

Uiteraard moet je ook goed kijken naar wat je in de bakfiets wilt vervoeren.

Mocht je slechts 1 kind willen vervoeren, is een Cangoo elektrische bakfiets wellicht iets teveel van het goede. In dat geval kun je beter kiezen voor een mini bakfiets.

Overige eigenschappen

Bij een Cangoo elektrische bakfiets hoef je niet te kijken naar de veiligheid of stabiliteit. Op deze punten scoren namelijk alle elektrische bakfietsen van dit merk hoge punten.

Je kunt echter wel naar de eigenschappen van de e-bakfiets kijken. Over welk display beschikt de bakfiets bijvoorbeeld? Welke accessoires krijg je meegeleverd? En wat is het prijskaartje van de elektrische bakfiets van Cangoo?

Stuk voor stuk belangrijke vragen die mogelijk voor jou het verschil kunnen maken.

Is de aanschaf van een Cangoo elektrische bakfiets aan te raden?

Ja, zonder enige twijfel. De bakfietsen van dit merk zijn ruim, zijn van een prima kwaliteit en bieden veel handige extra’s. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, kun je bovendien uit veel varianten kiezen.

Denk goed over je voorkeuren na en maak een goede vergelijking. Wij kunnen in ieder geval alle Cangoo elektrische bakfietsen van harte aanraden!


Misschien ook interessant:


Categorieën: Elektrische fietsen

Joni

Joni's passie en expertise ligt bij alles wat met fietsen te maken heeft. Maar het liefst houdt ze zich bezig met stadsfietsen en fietsaccessoires. Met een scherp oog voor zowel stijl als functionaliteit, biedt Joni waardevolle inzichten en praktisch advies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *