Troy elektrische bakfiets kopen: de varianten op een rijtje

Laatst bijgewerkt door Joni op januari 30, 2024

Ben je online een Troy elektrische bakfiets tegengekomen? En ben je benieuwd of de aanschaf van een bakfiets van dit merk aan te raden is?

In dit artikel vertellen wij je graag alles over de elektrische bakfietsen van dit merk. Daarbij bespreken we ook de beste bakfietsen van dit moment.

De zoektocht naar een goede elektrische bakfiets is geen gemakkelijke zoektocht. Het aanbod is steeds diverser aan het worden, waardoor je echt een goede vergelijking moet maken.

Met dit artikel maken wij het maken van een vergelijking tussen de Troy bakfietsen een stuk makkelijker voor je.

Over het merk Troy

In de wereld van bakfietsen is Troy een bekende naam geworden. Iets wat vooral aan het bedrijf Europe Cycle Company Bimas Bikes uit Zaandam te danken is.

Dit bedrijf heeft meerdere merknamen in hun gamma, waarvan Troy één van de merken is. Daarnaast levert dit bedrijf ook fietsen van bijvoorbeeld Vogue en Highlander.

We kunnen daardoor gerust stellen dat dit merk één van de specialisten in de wereld van elektrische bakfietsen is.

Door de jaren heen is het aanbod van Troy bakfietsen steeds uitgebreider geworden. Je kunt bijvoorbeeld uit meerdere varianten kiezen, maar ook uit veel accessoires. Met dank aan de accessoires van Troy kleed je je bakfiets helemaal naar wens aan.

Hoe verhoudt Troy zich tot andere merken?

Heb je online een interessante Troy bakfiets, Vogue bakfiets, Stella bakfiets, Gazelle bakfiets en een interessante Cangoo bakfiets gevonden? Dan vraag je je ongetwijfeld af voor welk bakfiets merk je nu het beste kunt kiezen.

Onder aan de streep hangt dit vooral van je voorkeuren af. Wil je bijvoorbeeld een bakfiets met 2 of 3 wielen? En hoeveel geld wil je bij voorkeur uitgeven aan de nieuwe elektrische bakfiets?

Dit zijn stuk voor stuk belangrijke vragen waar je goed over na moet denken.

Het is in ieder geval een feit dat Troy één van de betere merken is. Dit merk levert kwaliteit, je bent van een prima after sales service verzekerd en je kunt uit meerdere elektrische bakfietsen kiezen.

Dit geldt uiteraard ook voor de hierboven genoemde merken; alle merken doen dan ook niet al te veel van elkaar onder.

Mede daarom adviseren wij je het volgende: maak echt een goede vergelijking voor jezelf. Met dit artikel helpen wij je hier graag een handje bij.

Tevens adviseren wij je om goed op zoek te gaan naar ervaringen van andere kopers.  Aan de hand van de beoordelingen van anderen krijg je een duidelijke indruk van de hedendaagse elektrische bakfietsen.

De modellen van Troy

Ben je op zoek naar een goede elektrische bakfiets? Dan is de kans groot dat je bij een bakfiets van het merk Troy uit gaat komen. Je kunt onder meer voor onderstaande bakfiets kiezen.

Troy Elektrische bakfiets zwart 481 Watt

Vogue Troy elektrische bakfiets

Gaat je voorkeur uit naar een stevige bakfiets met 3 wielen? En wil je van veel gemak, veel luxe en een krachtige motor verzekerd zijn? Dan is deze variant van Troy een ware aanrader.

Troy heeft bij deze bakfiets gekozen voor een krachtige achterwielmotor. De motor drijft de gehele elektrische bakfiets op een ideale manier aan; je hoeft hierdoor zelf niet super veel kracht op de pedalen te zetten.

Daarbij is het ook nog fijn dat je uit maar liefst 7 versnellingen kunt kiezen.

Tevens is het ideaal dat deze bakfiets stevig op de weg ligt. Dit is te danken aan de drie wielen, de stevige constructie en het lage zwaartepunt.

Je bestuurt de bakfiets op een aangename manier, waarbij de veiligheid absoluut niet in het gedrang komt.

Wat ook super is, is de ruimte in de bakfiets. In de bak kun je kinderen vervoeren, terwijl je ook je hond in de bak kunt vervoeren.

Met dank aan verschillende accessoires kleed je deze bakfiets bovendien geheel naar wens aan. Bij aanschaf krijg je bovendien direct een huif meegeleverd!

Graag zetten wij de specs van deze elektrische bakfiets even voor je op een rijtje:

 • Aantal standen: 5 stuks
 • Maximale actieradius: 70 kilometer op één acculading
 • Minimale actieradius: 40 kilometer op één acculading
 • Aantal zitplaatsen: 4
 • Afmetingen bak: 90 bij 61 bij 49 centimeter

Let op: ga je op zoek naar meer informatie over deze bakfiets? Dan is het goed om te weten dat deze bakfiets te boek staat als de Vogue Troy bakfiets. Net zoals Troy is Vogue ook een merknaam van de Europe Cycle Company Bimas Bikes uit Zaandam.

👍 Voordelen:

 • Krachtige achterwielmotor
 • Ideaal te besturen
 • Bak biedt voldoende ruimte voor maximaal 4 kinderen
 • Maximale actieradius van 70 kilometer is prima
 • Fijn en duidelijk LCD kleurendisplay

👎 Nadelen:

 • Vrij duur
Andere bakfietsen van Troy

Troy elektrische bakfietsen

Is de hierboven besproken bakfiets van Troy niet helemaal naar je wens? Dan doe je er verstandig aan om eens naar de andere bakfietsen van Troy te kijken.

De andere bakfietsen worden niet onder de naam Troy verkocht, maar onder de naam Vogue. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, zijn Troy en Vogue beide merknamen van de specialist uit Zaandam.

Bij deze specialist kun je onder meer uit onderstaande Vogue bakfietsen kiezen:

 • Vogue Tri-Velo: een unieke bakfiets, aangezien de bak bij deze bakfiets erg klein is. Het is een unieke driewieler met twee wielen aan de achterzijde, waarbij een handig mandje bevestigd is. In dit mandje kun je bijvoorbeeld je boodschappen vervoeren.
 • Vogue Superior Deluxe: eén van de meest luxueuze bakfietsen is de Vogue Superior Deluxe. Deze bakfiets ziet er geweldig uit, heeft een lange wielbasis en is van echt alle gemakken voorzien.
 • Vogue Superior 3: deze variant is enigszins vergelijkbaar met de Superior Deluxe. De vormgeving is net iets anders, waarbij vooral de afwijkende vorm van de bak opvalt. Al met al is ook dit een hele interessante elektrische bakfiets.
 • Vogue Carry 2: ben je op zoek naar een bakfiets met een flinke wielbasis? En gaat je voorkeur uit naar een variant met 2 wielen? Dan is deze Vogue Carry 2 de beste optie voor je. Door de twee wielen geniet je van iets minder stabiliteit, maar wel van een veel lagere rolweerstand.
 • Vogue Carry 3: deze variant is vergelijkbaar met de Vogue Carry 2, maar deze variant heeft drie wielen. Of je voor 2 of 3 wielen kiest, is dus een hele belangrijke afweging die je moet maken. Voor beide valt in ieder geval iets te zeggen.

Waar kun je een Troy bakfiets kopen?

Heb je wel oren naar de aanschaf van een Troy bakfiets? Of wil je één van bovenstaande bakfietsen van Vogue aanschaffen? Voor beide merken geldt dat deze niet overal verkrijgbaar zijn.

Bij Bol.com en Halfords kun je de hierboven besproken Troy elektrische bakfiets aanschaffen. Je geniet hierbij van een interessante prijs en uiteraard van een prima after sales service.

Op de website van Troy/Vogue vind je meer informatie over alle verkooppunten. Voor de verkoop van de bakfietsen heeft men namelijk een uitgebreid dealernetwerk opgesteld.

Bij één van de bakfiets winkel dealers kun je de gewenste bakfiets uitproberen en vervolgens aanschaffen.

Ben je benieuwd naar het dichtstbijzijnde verkooppunt? Check de website van Vogue, vul je woonplaats in en de tool toont het dichtstbijzijnde verkooppunt.

Of check het huidige aanbod bij de winkels hieronder:


Is een Troy bakfiets aan te raden?

Kinderen bakfiets

Onder aan de streep is een Troy bakfiets zeker aan te raden.

Dit merk levert kwaliteit, dit merk heeft een flinke naam opgebouwd en dit merk is betrouwbaar. Dit geldt overigens niet alleen voor Troy, maar ook voor het medemerk Vogue.

Voordat je een Troy bakfiets aan gaat schaffen, moet je wel enkele vragen voor jezelf beantwoorden:

 • Wil je een normale bakfiets of een elektrische bakfiets? Als je lange afstanden af moet leggen, is een elektrische bakfiets de betere optie. Dat is ook het geval als je meerdere kinderen in de bak wilt kunnen vervoeren. Mocht je vooral aan je eigen kracht/conditie willen werken, is een normale bakfiets uiteraard de beste keuze.
 • Wil je een bakfiets met 2 of 3 wielen? Heb je interesse om een bakfiets met 2 wielen aan te schaffen? Of heb je liever een bakfiets met 3 wielen? Ook dat is een hele belangrijke keuze waar je goed over na moet denken.
 • Hoeveel geld wil je uitgeven? Voor een goede bakfiets moet je relatief diep in de buidel tasten. Dat geldt dus ook voor een Troy bakfiets of een Vogue bakfiets. Het is aan jou om te bepalen hoeveel geld je precies uit wilt geven. Wij kunnen je alleen maar adviseren om te investeren in de beste bakfiets. Daar heb je op termijn alleen maar profijt van.


Categorieën: Elektrische fietsen

Joni

Joni's passie en expertise ligt bij alles wat met fietsen te maken heeft. Maar het liefst houdt ze zich bezig met stadsfietsen en fietsaccessoires. Met een scherp oog voor zowel stijl als functionaliteit, biedt Joni waardevolle inzichten en praktisch advies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *