Peuterschaal bakfiets kopen? Top 4 & aandachtspunten

Laatst bijgewerkt door Kaz op januari 30, 2024

Het veilig vervoeren van je kleine in een bakfiets doe je met een peuterschaal. Ben je van plan om een bakfiets peuterschaal te kopen, maar weet je niet waar je op moet letten? Wij helpen je graag verder!

In dit artikel vind je niet alleen de top 4 beste bakfiets peuterschalen. We bespreken onder andere voor wie bakfiets peuterschalen geschikt zijn. Maar ook waar je op moet letten bij de aanschaf ervan nemen we met je door.

Lees snel verder!

Dit zijn de 4 best geteste peuterschalen voor je bakfiets

Op zoek naar een peuterschaal voor je bakfiets, maar kom je er niet helemaal uit? Dat kunnen we ons goed voorstellen, het aanbod peuterschalen is namelijk niet heel groot. Maak je maar geen zorgen, wij hebben het uitzoekwerk al voor je gedaan.

We hebben onderzoek gedaan en verschillende peuterschalen voor bakfietsen vergeleken en getest. Uit deze test hebben we een toplijst samengesteld. De 4 best geteste peuterschalen voor je bakfiets vind je hieronder:

  1. Beste budgetvriendelijke peuterschaal bakfiets – Melia Schaap Basis
  2. Fijne peuterschaal voor je bakfiets – Ridder Ride Comfort
  3. Meest comfortabele bakfiets peuterschaal – Melia Schaap Comfort Plus
  4. De beste peuterschaal bakfiets voor ieder seizoen – Melia 4-Seizoenen Comfort Plus

Waarom een peuterschaal voor je bakfiets kopen?

Een peuterschaal is ontworpen voor het veilig vervoeren van je peuter in een bakfiets. In deze peuterstoel zit jouw kindje rechtop en vast in een 3- of 5-puntsgordel. De schaal biedt ondersteuning aan de rug en het hoofd van jouw kleintje.

De extra ondersteuning is nodig, ondanks dat jouw peuter al zelfstandig rechtop kan zitten. Peuters zijn vaak nog te klein of nog niet sterk genoeg om allerlei bewegingen op te vangen.

Tijdens het fietsen kunnen bewegingen of schokken er namelijk voor zorgen dat je kind onderuit zakt. Een peuterschaal in je bakfiets neemt dit risico weg. Hiermee neem je jouw kind dus veilig en stabiel mee op pad.

Voor wie zijn bakfiets peuterschalen geschikt?

Over het algemeen zijn peuterschalen voor je bakfiets geschikt voor kinderen tussen de 8 en 18 maanden.

Dit is echter afhankelijk van een aantal factoren, waaronder de grootte van jouw kindje. Maar ook of jouw peuter al goed zelfstandig rechtop kan zitten is een belangrijk aandachtspunt.

Sommige peuterschalen kun je uitbreiden met extra accessoires. Hierdoor kun je hem al vanaf 7 maanden gebruiken. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van hoe groot en sterk jouw kindje op dat moment is.

Is jouw kind van 8 maanden nog te klein voor een peuterschaal? Dan kun je misschien beter uitwijken naar een babyschaal voor de bakfiets.

Het kan ook zijn dat jouw kind al groot en sterk genoeg is om zelfstandig rechtop te zitten. In dit geval heeft jouw kindje misschien helemaal geen extra support meer nodig. Dan is een peuterschaal op ten duur niet meer geschikt.

Passen alle peuterschalen op iedere bakfiets?

Nee, niet alle peuterschalen zijn per definitie geschikt om op iedere bakfiets te plaatsen. Sommige peuterschalen zijn universeel, en dus geschikt is voor iedere bakfiets.

De meeste peuterzitjes voor je bakfiets zijn specifiek gemaakt voor bepaalde merken en modellen. Gelukkig zijn er tegenwoordig bevestigingssets die dit probleem oplossen.

Deze sets maken het mogelijk de peuterschaal te bevestigen op ieder merk of type bakfiets. Zelfs het bevestigen op elektrische bakfietsen is een mogelijkheid!

Hoe de peuterschaal in bakfiets bevestigen?

Hoe je een peuterschaal in je bakfiets monteert is afhankelijk van het merk en type bakfiets. Sommige schalen kun je op het bankje van de kinder bakfiets zelf monteren. In dit geval maak je gebruik van de gordels van de bakfiets zelf. 

Deze gordels haal je door de gleuven aan de onder- en bovenkant van de peuterschaal heen. Je kunt het vergelijken met een kinder fietsstoeltje voor in de auto.

Passen de gordels van je bakfiets niet op de peuterschaal? Dan is bevestigen door middel van een bevestigingsset een andere optie. Hiermee kun je de peuterschaal vastzetten op het bankje of de bodem van je bakfiets.

Sommige bakfietsen hebben zelfs al bestaande schroefgaten. Met een bijpassende set kun je de peuterschaal in de gaten vastschroeven.

Peuterzitje voor de bakfiets kopen? Hier moet je op letten

peuterschaal bakfiets

Bij het kopen van een peuterschaal voor je bakfiets moet je op een aantal dingen letten. Je wilt je kleine immers veilig vervoeren. We zetten de belangrijkste aandachtspunten voor je op een rij.

Compatibiliteit bakfiets

Of de peuterschaal in je bakfiets past ligt aan de compatibiliteit ervan. Controleer dus van tevoren voor welke merken of modellen bakfietsen hij geschikt is.

Staat jouw bakfiets er niet tussen? Dan kan het zijn dat deze alsnog geschikt is, maar dan met een bevestigingssysteem. Deze sets zijn universeel of merk- en type specifiek, let hier dus op.

Leeftijd peuterschaal

De meeste peuterschalen zijn geschikt voor kids tussen de 8 en 18 maanden. Wel moet je rekening houden met de lengte en grootte van jouw kleintje.

Soms is je kind gewoonweg te klein om in een peuterschaal te vervoeren. Wijk in dat geval uit naar een babyschaal.

Type gordel

Peuterschalen zijn meestal voorzien van een 3- of 5-puntsgordel. Hiermee zet je jouw kleintje veilig en stabiel vast.

Er bestaan ook peuterschalen zonder gordels. Deze zijn dan weer geschikt voor specifieke bakfietsen. Je gebruikt voor deze peuterschalen namelijk de gordels die al in de bakfiets zelf zitten.

Materiaal

Let erop dat het materiaal van de peuterschaal schokbestendig is. In de meeste gevallen zijn ze gemaakt van EPS, wat schokken goed dempt.

Ook het materiaal van het zitje is van belang. Voor extra comfort voor je kind kies je voor Teddy katoen. Maar ook leer of gewoon katoen zijn opties.

Leer is eenvoudig schoon te maken, maar houdt wat minder rekening met zweet. Een katoenen cover is vaak voorzien van gaatjes, waardoor transpiratie afgevoerd wordt. Dit is weer een extra stukje comfort voor jouw peuter.

Hier koop je een goede peuterschaal bakfiets

Voor het kopen van bakfiets peuterschalen is de keuze niet enorm. Niet veel winkels of aanbieders hebben peuterschalen in hun assortiment. Bij onderstaande aanbieder kun je echter wel terecht voor het aanschaffen ervan.


Categorieën: Accessoires

Kaz

Kaz is een gepassioneerde fietsliefhebber en specialist. Hij werkt al van jongs af aan in fietsenwinkels en heeft diverse Fietstechnicus opleidingen en cursussen gevolgd. Dankzij zijn grote schat aan ervaring en kennis helpt hij jou op weg met het vinden van de beste fiets en fietsaccessoires.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *