Bakfiets winkel: Bekijk de top 6 beste van 2024

Laatst bijgewerkt door Kaz op januari 30, 2024

Wil jij een nieuwe bakfiets aanschaffen? Maar weet je niet waar je terecht kunt voor het kopen ervan? Goed nieuws: in dit artikel sommen we de beste bakfiets winkels in Nederland voor je op.

Verderop in het artikel vind je onder andere de punten waarop de winkels getest zijn. Ook kom je erachter of je beter een bakfiets online of in een winkel kunt kopen.

Laten we beginnen met de 6 beste winkels voor het kopen van een bakfiets:

  1. Bol.com
  2. Decathlon
  3. VanSprint
  4. Halfords
  5. Babboe
  6. 12GO Biking

De beste bakfiets winkels vergeleken: De top 6

Als je een nieuwe bakfiets wilt kopen kun je terecht bij verschillende aanbieders. Maar welke zijn nu het beste? Wij zochten het voor je uit: in onderstaand overzicht vind je de 6 beste bakfiets winkels.

1. Bol.com

Laten we beginnen met de bakfiets winkel van ons allemaal. Bij Bol.com kun je terecht voor het kopen van verschillende soorten bakfietsen. Het assortiment is ruim, waardoor je er altijd wel één naar wens kunt vinden.

Het fijne aan Bol.com is het uitgebreide filtermenu. Zo vind je een goede bakfiets gebaseerd op je lengte of reviews van andere gebruikers. Maar ook het aantal versnellingen of het type aandrijving zijn filteropties.

Eigenlijk worden alle bakfietsen op Bol.com verkocht door externe partijen. Deze winkels bieden hun assortiment aan via het verkoopplatform. Hierdoor is de keuze voor jou als klant dus lekker uitgebreid!
2. Decathlon

Decathlon, wie kent deze sportwinkel nu niet? Je zou het misschien niet verwachten, maar ook zij verkopen bakfietsen. Het gros hiervan wordt verkocht door externe partijen waarbij Decathlon als verkoopkanaal dient.

Momenteel heeft Decathlon enkel elektrische bakfietsen in het assortiment. Deze kun je online bekijken of uitproberen in één van de filialen. De medewerkers helpen je graag de beste keuze te maken.

Neem wel even contact op met het betreffende filiaal of de gewenste bakfiets beschikbaar is voor een testrit. Maar met meer dan 20 fysieke winkels door het land zit er altijd wel een Decathlon in de buurt!
3. VanSprint

VanSprint-bakfiets-winkel

VanSprint is een gespecialiseerde e-bike winkel en verkoopt naast elektrische fietsen dus ook elektrische bakfietsen. Het assortiment is niet enorm, maar bestaat wel uit de beste bakfiets merken.

Voor het aanschaffen van een elektrische bakfiets bij VanSprint heb je drie opties. Je kunt terecht in hun showroom in Hessen, waar je persoonlijk advies krijgt en een testrit kunt maken.

Heb je geen zin om een ritje naar Duitsland te maken? Ze hebben ook een mobiel serviceteam, zij brengen de bakfiets naar je toe voor een proefritje. En uiteraard kun je ook via hun webshop het aanbod e-bakfietsen bekijken.4. Halfords

Voor het kopen van elektrische bakfietsen zit je goed bij Halfords. Deze elektrische bakfiets winkel heeft een aardig assortiment waar je uit kunt kiezen. In de fysieke winkels helpen de medewerkers je graag de beste keuze te maken.

Ook online vind je de beste bakfiets eenvoudig dankzij de vele filteropties. Kies onder andere uit het merk of de positie van de motor bijvoorbeeld. Verder kun je kiezen uit verschillende framehoogtes, wielmaten en de gewenste actieradius.

Qua service zit je ook goed: Halfords biedt namelijk 100% afgemonteerde elektrische bakfietsen. Zo kun je meteen een ritje maken op je nieuwe stalen ros.
5. Babboe

Babboe is naar ons idee één van de beste bakfiets merken. Het is dan ook niet gek dat we ze in onze top 6 verwerkt hebben. Het merk verkoopt bakfietsen via hun eigen webshop waar je kunt kiezen uit een ruim aanbod.

Denk bijvoorbeeld aan de Babboe Curve en de Babboe mini bakfiets.

Elektrische of niet elektrische bakfietsen voor kinderen of het vervoeren van je hond. Babboe heeft het allemaal. Neem je liever een kijkje in een fysieke winkel, dan is dat ook mogelijk! 

Babboe werkt samen met geselecteerde bakfiets winkels door heel Nederland. Zo kun je voor een vrijblijvende proefrit op een Babboe bakfiets terecht bij 30+ specialisten.
6. 12GO Biking

Met duizenden fietsen in het assortiment is het geen verrassing dat 12GO Biking bakfietsen verkoopt. Je kunt voor het kopen van een elektrische bakfiets dus ook bij deze bakfiets winkel terecht.

Via de webshop navigeer je eenvoudig naar de perfecte bakfiets voor jou. Zo kies je onder andere tussen merken of het type motor. Maar ook de actieradius of het aantal versnellingen zijn filteropties.

Liever naar een fysieke winkel? In hun enorme fietsenwinkel en showroom in Moordrecht kun je de bakfietsen bekijken. Je kunt zelfs een proefritje maken op de 400 meter lange indoor testbaan!
Hier hebben we de beste bakfiets winkels op getest

bakfiets winkel

Om je te helpen de beste keuze te maken hebben we meerdere bakfiets winkels vergeleken. Hierbij hebben we gekeken naar verschillende punten, waaronder het assortiment en service. We nemen de belangrijkste testpunten hieronder met je door.

Assortiment

Als je een bakfiets wilt kopen en je aan het oriënteren bent is een groot en gevarieerd aanbod erg belangrijk. Anders heb je als klant niet veel keuze uit de verschillende opties. De bakfiets winkels uit onze top 6 zijn dan ook beoordeeld op hun assortiment.

Niet alleen wat betreft elektrische of niet-elektrische exemplaren. Ook verschillende soorten bakfietsen en de kwaliteit ervan waren testpunten. Waar je ook naar op zoek bent, bij de beste bakfietswinkels vind je het.

Van elektrische bakfietsen met 2 wielen tot bakfietsen voor het gezin of het vervoeren van spullen. Maar ook bakfietsen voor honden of bakfietsen met 3 wielen kun je vinden bij deze winkels.

Winkel

Onze top 6 winkels bieden verschillende opties voor het kopen van een nieuwe bakfiets.

Je kunt bij deze beste online fietsenwinkels terecht voor het online bekijken en kopen ervan. Hun webshop en gebruiksvriendelijkheid hebben we dan ook onder de loep genomen.

Belangrijke aandachtspunten waren buiten het assortiment zelf, het goed en eenvoudig kunnen filteren. Met duidelijke en belangrijke filteropties kom je uiteindelijk uit op de beste bakfiets voor jou. En daarmee zit het wel goed bij onze toplijst.

Hiernaast is het natuurlijk altijd fijn om langs te kunnen gaan bij een fysieke winkel of showroom. De meeste bakfiets winkels hebben ook fysieke winkels of werken hiermee samen. Zo kun je een bakfiets in het echt bekijken en een proefritje maken.

Service

Zonder goede service wil je natuurlijk geen bakfiets kopen. Zeker aangezien je toch al diep in de buidel moet tasten, bakfietsen zijn niet de goedkoopste uitgave.

Alle winkels uit de toplijst zijn dan ook bekeken op hun geboden service. Denk hierbij aan de optie tot persoonlijk advies of het maken van een testrit. Maar ook een goed bereikbare klantenservice was een belangrijk testpunt.
Veelgestelde vragen

Wat is de beste bakfiets winkel in Amsterdam?

Ben je woonachtig in Amsterdam en op zoek naar een goede bakfiets winkel? Dan heb je ruimte keuze, er zijn namelijk veel fysieke winkels waar je terecht kunt. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij Babboe bakfietsen in Amsterdam.

Welke winkel verkoopt elektrische bakfietsen?

Voor de beste elektrische bakfietsen kun je terecht bij de winkels uit onze toplijst. Toch nog even verder kijken? Sporadisch heeft Internet-Bikes ook elektrische bakfietsen in het assortiment. Je kunt ook overwegen om je ‘normale’ bakfiets elektrisch te maken.

Waar kan ik in Den Haag een bakfiets kopen?

Voor het kopen van een bakfiets in Den Haag heb je veel keuze. Zowel Decathlon als Halfords hebben hier fysieke filialen. Maar ook Babboe werkt samen met gespecialiseerde fietswinkels in de buurt.

Bestaat er een bakfiets winkel in Rotterdam?

En of er bakfietswinkels in Rotterdam bestaan! Meerdere winkels uit onze toplijst hebben fysieke filialen waar je een kijkje kunt nemen. Denk hierbij aan Halfords, Decathlon of Babboe. Net buiten Rotterdam kun je terecht bij 12GO Biking in Moordrecht.


Categorieën: Fietsen

Kaz

Kaz is een gepassioneerde fietsliefhebber en specialist. Hij werkt al van jongs af aan in fietsenwinkels en heeft diverse Fietstechnicus opleidingen en cursussen gevolgd. Dankzij zijn grote schat aan ervaring en kennis helpt hij jou op weg met het vinden van de beste fiets en fietsaccessoires.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *