Bakfiets met 3 wielen kopen? Beste driewieler bakfietsen

Laatst bijgewerkt door Kaz op september 23, 2023

Op zoek naar een veilige en duurzame manier om je kinderen mee op stap te nemen? Dan kan een driewieler bakfiets een goede uitkomst bieden. We zetten hier de beste 3 voor je op een rij!

De beste bakfiets met 3 wielen

1. Beste elektrische bakfiets 3 wielen – Elektrische Bakfiets Rayvolt Trixie

Deze bakfiets is net zo leuk om naar te kijken als handig op de weg. Met dit retro-ontwerp zul je zeker enkele blikken vangen op de weg. Het model heeft een motorcapaciteit van 250 Watt.

Hiermee kun je een snelheid van wel 25 km per uur bereiken. Het extra gewicht dat je op de fiets draagt, is daardoor makkelijker te transporteren.

De Rayvolt Trixie heeft brede wielen voor extra grip. Het lage frame zorgt dat je makkelijk op- en afstapt. De bak is groot genoeg om kinderen of huisdieren mee op stap te nemen.

👍 Voordelen:

 • Brede wielen
 • Zeer aantrekkelijk ontwerp
 • Maximale snelheid van 25 km per uur
2. Beste bakfiets driewieler voor kinderen – Vogue-E Superior 3 V7

Voor een simpele bakfiets met 3 wielen ben je bij het een bakfiets van Vogue op het juiste adres. Ook de Vogue-E is elektrische bakfiets. Het is zeer geschikt voor lange en korte afstanden met de kinderen.

Of je ze nu naar school wilt brengen, of samen naar de supermarkt gaat. De 2 zitplaatsen hebben gordels, zodat de kinderen veilig kunnen meerijden.

De trapondersteuning zorgt er ondertussen voor dat jij je niet in het zweet werkt. Het aluminium frame is zeer stevig en licht. Met 7 versnellingen kun je precies aangeven hoeveel snelheid je wilt maken.

👍 Voordelen:

 • 2 zitplaatsen met gordels
 • Trapondersteuning
 • 7 versnellingen
3. Beste bakfiets driewieler in regenweer – Buxxo Bikes Caloo

Wat de Buxxo Bikes Caloo bijzonder maakt, is dat het een regenkap heeft. Zo kun je je kinderen of huisdier droog rondfietsen. Ook houdt het koude wind tegen.

Hierdoor voorkom je snotneuzen en niesbuien in het huishouden. De zitjes van deze bakfiets hebben gordels voor extra veiligheid. Ook een hondengordel kan geïnstalleerd worden.

De sterke motor en de 5 versnellingen zorgen voor moeiteloos fietsen. Ook heb je een walk assist-functie. Deze laat je toe naast de fiets te lopen zonder te hoeven duwen. De ideale gewichtsverdeling van de bakfiets kenmerkt zich in de stabiliteit.

👍 Voordelen:

 • Zitplaatsen met gordels
 • 5 versnellingen en walk assist-functie
 • Inclusief regenkap
Waarom een bakfiets met drie wielen kopen?

Stabiliteit

Met een driewieler heb je een wiel aan elke zijde van de bak. Hierdoor heb je meer stabiliteit tijdens het fietsen. Dit zorgt ervoor dat je je makkelijker kunt manoeuvreren.

Ook bochten maken gaat hierdoor soepeler. In het verkeer zijn dit belangrijke aspecten. De gewichtsverdeling maakt het namelijk makkelijk om in balans te blijven.

Vervoeren kinderen en huisdieren

Voor ouders is een bakfiets met drie wielen ideaal. Het is een geweldige manier om je kinderen mee op school af te zetten.

Ook biedt het meer veiligheid dan je kind achterop de fiets mee te dragen. Je hoeft je dus geen zorgen te maken tijdens je rit!

Bakfietsen voor honden zijn perfect als je je viervoeter graag mee wilt nemen naar het bos of park. Door de relatief hoge bak kan je hond niet zomaar wegspringen.

In veel gevallen kun je zelfs een hondengordel bevestigen voor extra veiligheid. Ze zullen genieten van het uitzicht!

Duurzaam

Door de stabiliteit van deze bakfiets kun je ook zware objecten vervoeren. Voor grote boodschappen hoef je dus niet meer de auto te pakken. Zelfs een kleine bakfiets met 3 wielen kan al veel gewicht dragen.

Het sterke frame zorgt ervoor dat de bakfiets jaren mee kan gaan. De gewichtsverdeling is bovendien ideaal. Je belast daardoor niet een bepaald onderdeel van de fiets meer dan de ander.

Elektrische 3 wieler bakfiets, of niet elektrisch?

Niet-elektrische bakfiets

Een bakfiets zonder motor wordt steeds moeilijker om te vinden. Veel mensen kiezen ervoor om de lichamelijke inspanning te beperken.

Het fietsen op een bakfiets kan namelijk flink zwaar zijn. Vooral als je zware objecten of meerdere kinderen vervoert, is dit het geval.

Dit betekent niet dat er geen niet-elektrische bakfietsen beschikbaar zijn. Vooral tweedehands kun je er hier genoeg van vinden. Het voordeel is dat deze je flink wat geld kunnen besparen.

Daarnaast zijn er sportievelingen onder ons die juist wel een uitdaging aan willen gaan. Het wegvallen van lichamelijke beweging is bij elektrische modellen dan juist een nadeel.

Het is mogelijk om een motor toe te voegen aan je niet-elektrische bakfiets. Dit zal echter voor hoge kosten zorgen. In de meeste gevallen ben je goedkoper uit door direct een elektrische bakfiets te kopen.

Wil je alleen korte afstanden afleggen op goede wegen? Dan is een niet-elektrische bakfiets met 3 wielen voldoende.

Elektrische bakfiets

Het wordt aangeraden om voor een elektrische bakfiets te gaan. Hierbij heb je nog steeds de optie om niet-elektrisch te fietsen. Een bakfiets met kinderen voorin kan echter al snel te zwaar worden.

Als je vervolgens ook nog boodschappen gaat halen, kan die trapondersteuning geen kwaad. Op deze manier weet je altijd zeker dat je niet uitgeput op je bestemming aankomt.

Elektrische bakfietsen hebben over het algemeen een maximumsnelheid van 25 km per uur. Deze snelheid hangt echter af van het gewicht, de accu en de weersomstandigheden.

Let bij het kopen van een elektrische bakfiets ook op de actieradius. Dit is de afstand die je kunt afleggen met een volle accu.

Ook dit moet echter met een korreltje zout genomen worden. Hoe zwaarder je cargo, hoe korter de actieradius. Zorg er daarom voor dat je je fiets regelmatig oplaadt.

Bakfiets met 3 wielen of toch een tweewieler?

Driewieler

Een driewieler is een populaire keuze als het gaat om bakfietsen. Dit heeft vooral te maken met de stabiliteit die het biedt. Ook bij stilstand hoef je je geen zorgen te maken voor de balans van je fiets.

Het gewicht is namelijk zo verdeeld dat deze altijd rechtop blijft staan. Hierdoor plaats je makkelijk en veilig je kinderen in de bak.

Ook boodschappen kunnen zorgeloos ingeladen worden. Stilstaan bij een stoplicht? Dan hoef je je lichaamsgewicht niet in te zetten om in balans te blijven.

Vooral mensen die kinderen of huisdieren vervoeren wordt een driewieler aangeraden. Het probleem is echter dat je met een extra wiel iets langzamer vooruitkomt.

Ook is het even wennen om bochten te maken, omdat het stuur minder flexibel is. Voor het fietsen op plekken met weinig verkeer hoeft dit echter geen belemmering te zijn.

Ook heeft een bakfiets met 3 wielen meestal meer ruimte in de bak. Hierdoor kun je meerdere kinderen tegelijk vervoeren.

De voordelen van bakfietsen met 3 wielen zijn daarom de volgende:

 • Stabieler en veiliger
 • Geschikt voor ouders met meerdere kinderen
 • Makkelijk afstappen zonder balans te verliezen

De nadelen zijn als volgt:

 • Niet geschikt voor drukke verkeerssituaties
 • Langzamer
 • Minder flexibel

Tweewieler

Een bakfiets met 2 wielen zal minder tijd kosten om aan te wennen. Deze werkt namelijk vrijwel hetzelfde als een gewone fiets. Het voorwiel zit hier voor de bak.

Dit betekent dat er een grotere afstand tussen de wielen zit. Hierdoor kan het lastiger zijn om in balans te blijven.

Tweewielers hebben een standaard om in stilstand te kunnen gebruiken. Toch biedt dit niet zoveel stabiliteit als een driewieler.

Wel zijn bakfietsen met 2 wielen sneller en flexibeler dan driewielers. Ook kun je een bakfiets met 2 wielen elektrisch aanschaffen. Net als bij de driewieler kom je hierdoor soepeler vooruit.

De voordelen van een tweewieler zijn als volgt:

 • Sneller
 • Flexibeler
 • Beter geschikt voor drukke wegen

De nadelen van een tweewieler zijn echter:

 • Minder balans en stabiliteit
 • Minder ruimte in de bak
 • Moeilijk om te parkeren


Meer bakfietsen:


Categorieën: Fietsen

Kaz

Kaz is een gepassioneerde fietsliefhebber en specialist. Hij werkt al van jongs af aan in fietsenwinkels en heeft diverse Fietstechnicus opleidingen en cursussen gevolgd. Dankzij zijn grote schat aan ervaring en kennis helpt hij jou op weg met het vinden van de beste fiets en fietsaccessoires.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *