Gazelle bakfiets kopen? Het aanbod bekeken

Laatst bijgewerkt door Kaz op januari 30, 2024

Heb je interesse om een nieuwe bakfiets te kopen? Dan wil je ongetwijfeld voor een bakfiets van goede kwaliteit gaan. Daarvoor ben je bij het merk Gazelle aan het juiste adres.

In de wereld van fietsen is dit al geruime tijd één van de beste merken. Ook met haar bakfietsen heeft Gazelle inmiddels naam gemaakt.

De bakfietsen zijn in de afgelopen jaren erg in trek gekomen. Dit geldt voor de normale bakfietsen, maar al helemaal voor de elektrische bakfietsen.

Gelukkig kun je tegenwoordig ook voor een elektrische bakfiets van Gazelle kiezen. In dit artikel vertellen we je graag meer over de bakfietsen van dit merk.

Het aanbod Gazelle bakfietsen (reviews)

Als je op zoek naar een goede fiets bent, kun je bij Gazelle aankloppen. Dit merk levert al decennialang kwaliteit én veel soorten fietsen. Zo kun je kiezen uit veel Gazelle kinderfietsen, maar ook uit veel Gazelle stadsfietsen.

In de afgelopen jaren is Gazelle ook nog met veel e-bikes en bakfietsen op de proppen gekomen.

Wij hebben het aanbod van Gazelle bakfietsen nauwkeurig bekeken. Aan de hand daarvan hebben wij over drie modellen een korte review geschreven.

Neem onderstaande reviews door en schaf de gewenste Gazelle bakfiets mogelijk direct aan. Daar ga je geen spijt van krijgen.

Gazelle Makki Load

De Gazelle Makki Load wordt omschreven als een alternatief voor de auto. Dat is iets waar wij ons volledig bij aan kunnen sluiten.

Deze bakfiets is lekker groot, van een lage instap voorzien en beschikt over een fraai design. Gazelle omschrijft dit zelf als een ‘iconisch’ design.

De Gazelle Makki beschikt over een hoge EPP bak. Doordat deze bak vrij hoog is, zitten je kinderen veilig in de bak. Ook kunnen je kinderen hierdoor enigszins uit de wind zitten.

Door een slimme uitsparing is de bak is het voor je kind wel een fluitje van een cent om de bak in- en uit te stappen. Deze elektrische bakfiets beschikt over een maximale actieradius van 105 kilometer.

Er bestaat ook een variant met een maximale actieradius van 85 kilometer. Bij beide varianten kun je uit vier standen kiezen, waarmee je invloed uitoefent op de maximale actieradius.
Gazelle Cabby bakfiets

Wil je een elektrische bakfiets voor twee kinderen aanschaffen? En wil je zelf ook van het nodige gemak voorzien zijn? Dan is de Gazelle Cabby de beste bakfiets voor je.

Deze bakfiets is van een uniek design voorzien, waardoor ‘ie lekker licht van gewicht is. Ondertussen is de bak wel groot genoeg voor 2 kinderen.

Bovendien biedt deze Cabby bakfiets nog extra opbergruimte. Zo is het mogelijk om een Maxi Cosi of grote boodschappentas op deze bakfiets te vervoeren.

De bak is ook nog eens afneembaar, waardoor je de Gazelle Cabby bakfiets veelzijdig in kunt zetten. De verlengde achterdrager vinden wij ook een geweldige toevoeging aan deze elektrische bakfiets van Gazelle.
Gazelle Makki Load Connect

Eerder heb je al kennis kunnen maken met de normale Gazelle Makki bakfiets. Op die bakfiets is Gazelle echter met nóg een variant gekomen; de Gazelle Makki Load Connect.

Het belangrijkste voordeel bij deze bakfiets is dat de fiets gekoppeld is aan het internet.

Dit stelt je in staat om van veel extra voordelen te genieten. Zo kun je de fiets via je smartphone inzien en de actuele locatie bekijken.

Ook beschikt de Gazelle Makki Load Connect over een antidiefstalsysteem en GPS signaal. Mocht de fiets gestolen worden, kun je ‘m dankzij dit signaal moeiteloos terugvinden.

Qua samenstelling en vormgeving is deze variant verder gelijk aan de Gazelle Makki.
Wat typeert de bakfietsen van Gazelle?

De bakfietsen van Gazelle zijn niet zomaar bakfietsen. Dit blijkt uit de bovenstaande drie varianten, maar ook uit het overige aanbod van dit merk. Als je voor een bakfiets van Gazelle kiest, kies je simpelweg voor meerdere opvallende kenmerken.

Eén van de kenmerken zijn de handige extra’s.

Dit kunnen we het beste aanduiden aan de hand van twee voorbeelden:

  • Gazelle Cabby. Zoals hierboven al omschreven, is deze bakfiets veelzijdig inzetbaar. Deze bakfiets voor je kind kun je namelijk ook als normale fiets gebruiken. Dat doe je door de bak volledig af te nemen. Wil je nog een extra kind vervoeren? Dan schuif je de verlengde achterdrager uit, waarmee je nog een extra zitplek creëert.
  • Gazelle Makki Load Connect. Dat je deze bakfiets aan je smartphone kunt koppelen, is toch wel uniek te noemen. Je bent hierdoor in staat om de fiets op een andere manier te gebruiken. Een manier die volledig aansluit bij de huidige maatschappij en manier van leven.

Daarnaast zijn alle bakfietsen van Gazelle van een krachtige accu voorzien. Dit betekent dat je van een lange actieradius geniet. Het opladen gaat ook makkelijk en snel.

Eigenlijk aan alle facetten heeft Gazelle op een slimme manier gedacht. We kunnen al met al stellen dat het volledige ontwerp perfect uitgedacht is.

Wel is het aanbod enigszins beperkt. Ben je op zoek naar een bakfiets met 2 wielen? Dan kun je terecht bij het merk Gazelle.

Ben je echter op zoek naar een bakfiets met 3 wielen?

Dan moet je uitkijken naar een bakfiets van een ander merk. Mogelijk sluit de Cangoo bakfiets in dat geval goed op je wensen aan. Of de Troy elektrische bakfiets.

Kies je voor een bakfiets van het merk Gazelle? Dan ben je in ieder geval van een geweldige kwaliteit verzekerd. Dit merk gebruikt de juiste materialen, de juiste onderdelen en heeft veel kennis in huis.

Die kennis zorgt voor de gewenste kwaliteit, maar ook voor veel rijcomfort. Van dit comfort genieten zowel jij als je kind(eren).

Hoe weerhoudt Gazelle zich tot andere bakfiets merken?

gazelle cabby bakfiets kopen

Als je een nieuwe bakfiets wilt kopen, heb je uit voldoende modellen de keuze. Je hebt ook uit meerdere bakfiets merken de keuze. Zo heb je ook bakfietsen van Vogue.

Dit merk biedt eveneens veel soorten bakfietsen elektrisch aan, waardoor het interessant is om een vergelijking tussen Gazelle en Vogue te maken.

Bij het maken van deze vergelijking vielen enkele zaken ons direct op:

  • Prijskaartje. Een Vogue bakfiets is veel goedkoper te noemen dan een bakfiets van Gazelle. Voor de bakfietsen van Gazelle moet je al snel 4.000 of zelfs 5.000 euro betalen. Een Vogue bakfiets kun je al voor zo’n 2.000 á 3.000 euro aanschaffen. Dit is een fors prijsverschil.
  • Design. Ook op het gebied van design zijn grote verschillen zichtbaar. De Gazelle bakfietsen lijken eigenlijk geen bakfietsen te zijn, onder meer doordat de bak zo slim vormgegeven is. Een Vogue bakfiets is daarentegen veel herkenbaarder als een bakfiets. We kunnen al met al stellen dat het design van Gazelle een stuk moderner is.
  • Rijcomfort. Het rijcomfort van een Gazelle elektrische bakfiets is ongeëvenaard. De fietsen bieden veel comfort, zijn voor de langere afstanden geschikt en zijn van de nodige handige extra’s voorzien. De bakfietsen van Vogue zijn ook comfortabel, maar kunnen niet tippen aan de bakfietsen van Gazelle.
  • Actieradius. Ook op het gebied van actieradius is een groot verschil zichtbaar. Kies je bijvoorbeeld voor de Gazelle Makki Load? Dan ben je van een actieradius van 85 of 105 kilometer verzekerd, afhankelijk van het accupakket waar je voor kiest. Kies je voor de Vogue Carry 3 bakfiets? Dan ligt de actieradius tussen de 40 en 70 kilogram in. Op dit gebied scoort Gazelle dus een heel stuk beter.

Voor wie zijn de Gazelle bakfietsen geschikt?

Aan de hand van ons onderzoek kunnen wij het volgende concluderen: de bakfietsen van Gazelle zijn niet voor iedereen geschikt.

Stel je niet al te hoge eisen aan je nieuwe elektrische bakfiets? Of wil je zo min mogelijk geld aan je nieuwe bakfiets uitgeven?

In beide gevallen ben je prima uit met een bakfiets van een ander merk. Een bakfiets van Gazelle is in deze gevallen niet geschikt voor je.

Stel je juist wel hoge eisen aan je bakfiets? Wil je simpelweg voor een comfortabele, veilige en handige bakfiets gaan? Dan is het wel aan te raden om voor een bakfiets van Gazelle te gaan.

Zou je je graag met je elektrische bakfiets willen onderscheiden? Dan sluit een Gazelle bakfiets ook geweldig op je wensen aan. Als je met zo’n bakfiets op het schoolplein fietst, steel je zeer zeker de show.

Het is dus wel belangrijk om goed rekening met het prijskaartje te houden. Als je een Gazelle bakfiets wilt kopen, moet je simpelweg diep in de buidel tasten.

Een optie is om voor een tweedehands variant te kiezen, maar dan weet je nooit zeker wat je in huis haalt. Een betere optie is om op een aanbieding te wachten.

Mogelijk stunt één van onze partners nu wel met een aanbieding op één van de Gazelle bakfietsen.

Waarom kiezen voor een Gazelle bakfiets?

Er zijn meerdere redenen om voor een Gazelle bakfiets te kiezen. Zo ben je met een bakfiets van dit merk verzekerd van de beste rijeigenschappen.

Dit is overduidelijk aan het rijcomfort te merken, maar ook aan de actieradius. Met een Gazelle bakfiets ben je simpelweg in staat om probleemloos langere afstanden af te leggen.

Daarnaast geniet je bij een Gazelle bakfiets van een geweldig design. Dit design brengt een prachtige uitstraling met zich mee, maar is bovenal praktisch.

Het beste voorbeeld hiervan is de uitsparing uit de bak. De bak oogt hierdoor uniek en stelt je kind in staat om makkelijk in- en uit de bak te komen. De bak is zelf aan de binnenkant ook van al het benodigde comfort voorzien.

Tot slot kies je met een Gazelle bakfiets voor pure kwaliteit. Dit merk is uit Nederland afkomstig en maakt alle fietsen in het Gelderse dorp Dieren. Dit komt de algehele kwaliteit alleen maar ten goede.

Alternatieven

Toch niet helemaal overtuigd om een bakfiets van Gazelle aan te schaffen? Niet getreurd! Er zijn voldoende andere merken die kwalitatief goede bakfietsen aanbieden.

Deze kun je gelukkig bij verschillende bakfiets winkels aanschaffen.

Kijk bij onderstaande aanbieders voor een compleet aanbod aan (elektrische) bakfietsen:


Categorieën: Fietsen

Kaz

Kaz is een gepassioneerde fietsliefhebber en specialist. Hij werkt al van jongs af aan in fietsenwinkels en heeft diverse Fietstechnicus opleidingen en cursussen gevolgd. Dankzij zijn grote schat aan ervaring en kennis helpt hij jou op weg met het vinden van de beste fiets en fietsaccessoires.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *