Gazelle kinderfiets kopen? Aanbod, Review & Test

Laatst bijgewerkt door Kaz op december 15, 2022

Gazelle is één van de beste merken in de fietsenwereld. Dit geldt voor fietsen voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderfietsen.

Gazelle biedt veel kinderfietsen aan en richt zich hierbij op alle leeftijden. Wij zetten graag de kinderfietsen van Gazelle voor je op een rijtje, inclusief onze bevindingen.

Welke soorten Gazelle kinderfietsen zijn er?

Als je naar het aanbod van Gazelle kijkt, zie je veel soorten fietsen naar voren komen. Je kunt voor elektrische fietsen kiezen, maar ook voor stadsfietsen, trekkingfietsen en speed pedelecs.

Ook het aanbod van kinderfietsen is divers, getuige de verschillende inchmaten waarin de kinderfietsen aangeboden worden.

16 inch

Is je kind 4, 5 of 6 jaar oud? Dan is het aan te raden om voor een 16 inch Gazelle kinderfiets te kiezen. Richt je echter niet alleen op de leeftijd van je kind.

De lengte van je kind is een nog belangrijkere maatstaf. Voor een 16 inch fiets kun je een maximale lengte van 105 centimeter aanhouden. Is je kind langer? Kijk dan naar een 18 inch fiets, óók als je kind nu nog bijvoorbeeld 5 jaar oud is. 

In het aanbod van 16 inch fietsen komen populaire fietsen naar voren. Wat te denken aan de Prinses Isabella en de Speedy Mouse fietsen?

Deze fietsen zien er gaaf uit, zijn van zijwieltjes voorzien en beschikken over leuke extra’s. Zo beschikt de meisjesvariant over een leuk mandje bij het stuur.

20 inch

In het aanbod van Gazelle zijn 18 inch fietsen te vinden, maar de focus ligt meer op 20 inch fietsen. De maat van 18 inch is eigenlijk een tussenmaat, terwijl de maat van 20 inch één van de belangrijkste maten in de wereld van kinderfietsen is.

Gazelle biedt dan ook een divers aanbod van 20 inch fietsen aan. Bij dit aanbod valt vooral de diversiteit op. Het merk biedt fietsen voor jongens en meisjes aan én richt zich ook op unisex fietsen.

Veel van de fietsen zien er leuk uit en zijn van leuke extra’s voorzien. Ook hierbij gaat het om bijvoorbeeld een leuk mandje aan de voorzijde van de fiets.

De 20 inch fietsen van Gazelle beschikken – uiteraard – niet meer over zijwieltjes. De fietsen zelf zijn in ieder geval erg veilig, met dank aan bijvoorbeeld goede remsystemen en verlichting.

Een 20 inch fiets is overigens geschikt voor kinderen van 6 tot 8 jaar oud. Een andere maatstaf is de kledingmaat van je kind; draagt je kind kledingmaat 116 tot 122? Dan kun je prima voor een 20 inch kinderfiets kiezen.

22 inch

Als je kind langer dan 122 centimeter is, is het verstandiger om voor een 22 inch fiets te kiezen. Ook van 22 inch fietsen heeft Gazelle inmiddels een divers aanbod samengesteld.

Deze fietsen zijn voor jongens en meisje geschikt, in allerlei kleuren uitgevoerd en zijn dus voor de oudere kinderen geschikt.

Een 22 inch fiets is prima voor kinderen van 7 tot 9 jaar oud. Je kunt hierbij een maximale lengte van ongeveer 128 centimeter aanhouden.

Mocht je kind zo oud/lang zijn, is het aan te raden om naar het aanbod van Gazelle te kijken. Dit merk biedt namelijk veel leuke 22 inch kinderfietsen aan.

24 inch

Een Gazelle kinderfiets kun je ook in inchmaat 24 bestellen. Een 24 inch Gazelle kinderfiets is geschikt voor kinderen van 8 tot 12 jaar oud.

Dit is een nogal ruime groep, waardoor je het beste uit kunt gaan van een maximale lichaamslengte van 140 centimeter. Als je kind nu maat 128 of 140 kleding draagt, is een 24 inch kinderfiets een prima optie.

De 24 inch fietsen van Gazelle passen volledig bij de rest van het aanbod. Het assortiment is uitgebreid, Gazelle biedt de fietsen in vrolijke kleuren aan en de fietsen beschikken over leuke extra’s.

26 inch

Voor de oudere kinderen is een 26 inch fiets een logische keuze. Deze fietsen zijn geschikt voor kinderen van 10 tot 14 jaar oud met een maximale lichaamslengte van 152 centimeter.

Ook hierbij kun je twee kledingmaten aanhouden: 140 en 152. Als je kind nu deze maten draagt, is een 26 inch fiets een aanrader.

De Gazelle fietsen met inchmaat 26 zijn volledig afgestemd op de leeftijdsgroep van 10 tot 14 jaar oud.

Vanaf deze leeftijd moeten je kinderen naar de middelbare school toe, waardoor de Gazelle kinderfiets aan specifieke eisen moet voldoen. Dát heeft het merk maar al te goed begrepen.

Wat is de juiste maat Gazelle kinderfiets voor je kind?

Het aanbod van Gazelle kinderfietsen is al met al erg divers te noemen. Men heeft er bewust voor gekozen om meerdere inchmaten aan te houden, zodat het aanbod erg overzichtelijk aangeboden kan worden.

Doordat je uit meerdere inchmaten kunt kiezen, moet je goed naar je kind kijken. Je zou goed naar de leeftijd moeten kijken, maar nóg beter naar de lichaamslengte. Aan de hand van de lichaamslengte bepaal je snel wat de juiste maat kinderfiets is.

Houd hierbij ook nog rekening met de groei van je kind. Zeker als je kind nog volop in de groei is, is het wellicht beter om voor een maatje groter te kiezen. Daarmee koop je de fiets als het ware op de groei, waardoor je kind langer van je aankoop geniet.

Biedt Gazelle ook nog fietsen voor de jongste kinderen aan? Voor een kinderfiets 2 jaar of kinderfiets 3 jaar zit je bij Gazelle niet goed. Voor een kinderfiets 4 jaar wél; in dat geval kies je voor één van 16 inch fietsen van Gazelle.

En uiteraard kun je binnen het aanbod van Gazelle ook nog voor een kinderfietsje met zijwielen kiezen. Die varianten vind je in het aanbod van 16 inch kinderfietsen.

Gazelle kinderfiets kopen: waar op letten?

Bij het kopen van een Gazelle kinderfiets moet je dus heel goed naar de lengte van je kind kijken. Ook moet je onderscheid maken tussen fietsen voor jongens en meisjes.

Verder adviseren wij je om goed naar het design te kijken. In welke kleur moet de kinderfiets bijvoorbeeld uitgevoerd zijn? Denk hier goed over na, aangezien Gazelle kinderfietsen in tal van kleuren aanbiedt.

Tot slot moet je goed naar het prijskaartje kijken. Wij zijn namelijk van mening dat je voor een Gazelle kinderfiets relatief veel geld moet betalen. Hieronder vertellen we je nog iets meer over de prijs-kwaliteitsverhouding.

Hoe is de kwaliteit van Gazelle kinderfietsen?

Het merk Gazelle staat bijzonder goed aangeschreven, onder meer vanwege de kwaliteit. Dit geldt echter met name voor het aanbod van fietsen voor volwassenen.

Over de kwaliteit van de kinderfietsen zijn wij niet super enthousiast. De fietsen lijken soms iets te eenvoudig vormgegeven te zijn, waardoor de kwaliteit soms aan de wensen overlaat.

Daarnaast hebben wij opgemerkt dat de prijs-kwaliteitsverhouding niet logisch is. Voor een Gazelle kinderfiets betaal je relatief veel geld, maar de kwaliteit is niet altijd van het gewenste niveau. Wij raden je daarom aan om ook naar andere kinderfiets merken te kijken.

Gazelle kinderfietsen vs. andere merken

In de wereld van kinderfietsen zijn veel merken actief. Enkele van deze merken leveren kwaliteit, staan goed aangeschreven en bieden veel soorten kinderfietsen aan.

Dat geldt bijvoorbeeld voor het merk Loeki. Als we een Loeki kinderfiets naast een Gazelle kinderfiets zetten, zien we belangrijke verschillen.

Deze verschillen hebben wat ons betreft één oorzaak: de focus. Bij Gazelle ligt de focus meer op fietsen voor volwassenen, zoals elektrische fietsen.

Bij een merk als Loeki ligt de focus echter volledig op kinderfietsen. Dit merk je aan het aanbod, aan de kwaliteit en aan de eigenschappen van de kinderfiets.

Als wij je een vrij blijvende tip mogen geven: richt je pijlen niet alleen op een Gazelle kinderfiets. Dit merk heeft in ons land een betrouwbare naam opgebouwd, maar dat valt niet toe te schrijven aan de kinderfietsen.

Andere merken bieden in ieder geval betere kinderfietsen aan, zoals het merk Loeki.
Meer voor kinderen:

Categorieën: Fietsen

Kaz

Kaz is een gepassioneerde fietsliefhebber en specialist. Hij werkt al van jongs af aan in fietsenwinkels en heeft diverse Fietstechnicus opleidingen en cursussen gevolgd. Dankzij zijn grote schat aan ervaring en kennis helpt hij jou op weg met het vinden van de beste fiets en fietsaccessoires.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *