Loekie fiets kopen? Bekijk de beste kinderfietsen van Loekie

Laatst bijgewerkt door Kaz op april 7, 2023

Is je oog gevallen op een Loeki kinderfiets? Of heb je van een andere ouder goede verhalen gehoord over een Loeki fiets? Dan zit je in dit artikel goed.

In dit artikel vertellen wij je namelijk alles over de kinderfietsen van Loeki. Zo bespreken we onder meer tussen welke kinderfietsen je kunt kiezen.

Ook laten we je kennismaken met de beste varianten en vertellen we je meer over het merk. Na dit artikel kun je dan ook direct de knoop voor jezelf doorhakken: wel of niet een Loekie kinderfiets kopen.

7x beste Loekie kinderfiets

Wij helpen je graag een handje met je zoektocht naar de beste Loekie kinderfiets. Per categorie zijn wij daarvoor alvast op zoek gegaan naar de beste variant.

Check hieronder onze bevindingen en bestel direct de gewenste kinderfiets van Loekie!

Vergelijk de top 7 Loekie fietsen:

 1. Loekie kinderfiets 12 inch – Loekie Pick Up
 2. Loekie kinderfiets 16 inch – Loekie Superstar
 3. Loekie kinderfiets 18 inch – Loekie Booster
 4. Loekie kinderfiets 20 inch – Loekie Snake
 5. Loekie kinderfiets 22 inch – Loekie Superstar
 6. Loekie jongensfiets – Loekie Snake 18 inch
 7. Loekie meisjesfiets – Loekie Prinses

1. Loekie kinderfiets 12 inch – Loekie Pick Up

De Loekie Pick up kinderfiets is de beste kinderfiets met een framemaat van 12 inch. Deze fiets is in meerdere kleuren te verkrijgen, voor jongens en meisjes geschikt en ziet er gewoonweg heel leuk uit.

Dit is aan de kleurstelling te danken, maar ook aan het leuke voorrekje. Het fietsje doet ons denken aan een retro omafiets, maar dan voor de allerkleinste.

Dit fietsje is geschikt voor kinderen van 2 tot 4 jaar oud en wordt geleverd met zijwieltjes. Al met al een geweldige fiets voor je kind om het fietsen onder de knie te krijgen.
2. Loekie kinderfiets 16 inch – Loekie Superstar

Loekie-Superstar-16-inch

De Loekie Superstar is een geweldige fiets voor meisjes van 4 tot 6 jaar oud. Deze fiets ziet er gaaf uit, beschikt over een bel, over verlichting en wordt zelfs met een slot geleverd. De profielbanden zorgen voor de gewenste grip en dragen daarmee bij aan de veiligheid.

Verder beschikt deze 16 inch Loekie kinderfiets over stevige zijwieltjes. Deze zijwieltjes zijn volledig in hetzelfde design van de rest van de fiets uitgevoerd. Tot slot valt ook de bagagedrager op; hier kan je dochter nog bepaalde spullen op meenemen.
3. Loekie kinderfiets 18 inch – Loekie Booster

Wil je voor je kind van 5 tot 7 jaar oud een toffe Loekie kinderfiets aanschaffen? Graag raden wij je dan de Loekie Booster aan.

Deze fiets wordt als jongensfiets aangeboden, maar kan eventueel ook door meisjes gebruikt worden. Deze fiets ziet er in ieder geval gaaf uit en beschikt over leuke extra’s.

Zo valt direct het achterspatbord op, evenals de gesloten kettingkast. Ook heeft Loekie voor een veilig remsysteem gezorgd, voor reflectoren in de wielen en voor veilige fietsverlichting. Dit is dan ook de perfecte kinderfiets om mee naar school te gaan.
4. Loekie kinderfiets 20 inch – Loekie Snake

Als je kind al wat groter is, is het aan te raden om naar een 20 inch Loekie fiets te kijken. Wij raden daarbij de Loekie Snake aan. Deze fiets is zowel voor jongens als meisjes geschikt, wordt nog met zijwielen geleverd en heeft een stoer design.

Zo is de bagagedrager stoer uitgevoerd, evenals het spatbord. De kettingkast is deels open, terwijl de banden vrij groot en opvallend zijn.

In combinatie met de kleurstelling zorgt dit voor een hele fraaie fiets. En een kinderfiets die super veilig is, mede dankzij de remmen en verlichting.
5. Loekie kinderfiets 22 inch – Loekie Superstar

loekie-superstar-22-inch

Voor de grootste kleine kinderen is de Loekie Superstar 22 inch aan te raden. Deze fiets is in een gave blauwe kleur uitgevoerd, beschikt over een slot, veilige remmen en verlichting. De banden zijn relatief breed en voorzien van veel profiel, waardoor de fiets uiterst veilig is.

Met deze fiets voelt je kind zich geweldig. De fiets ziet er namelijk top uit, zit comfortabel en draagt bij aan de zelfstandigheid van je kind. Dit is onder meer te danken aan de aanwezigheid van het slot.
6. Loekie jongensfiets – Loekie Snake 18 inch

De leukste Loekie jongensfiets vinden wij de Loekie Snake 18 inch fiets. Deze fiets is geschikt voor jongens van 5 tot 7 jaar oud, ziet er stoer uit en beschikt over de nodige leuke extra’s.

Loekie zegt over deze fiets overigens hetzelfde: dit is de best verkochte A-merk jongensfiets van heel Nederland.

Deze jongensfiets beschikt over stoere banden, een gave blauwzwarte kleurstelling en een stoere bagagedrager. Wat ook direct opvalt, zijn de blauwe en witte strepen op de band. Erg tof!
7. Loekie meisjesfiets – Loekie Prinses

Speciaal voor meisjes heeft Loekie de Prinses fiets ontwikkeld. Deze fiets is nagenoeg volledig in het roze uitgevoerd, maar beschikt ook over meerdere witte details. De roze-witte kleurstelling is een lust voor het oog en past perfect bij jonge meisjes.

Het leuke is dat deze meisjesfiets in meerdere maten te verkrijgen is. Je kunt voor een kleine maat kiezen, waarbij de fiets echt volledig in het roze uitgevoerd is.

Is je kind op dit moment tussen de 4 en 6 jaar oud? Dan raden wij je deze variant van de Prinses meisjesfiets aan. Deze fiets beschikt over de benoemde wit-roze kleurstelling én een super leuke voordrager.
Wat voor soort fietsen verkoopt Loekie?

Loekie is één van de beste merken in de wereld van kinderfietsen. Deze stelling durven wij wel aan te gaan, mede doordat Loekie heel veel soorten fietsen verkoopt.

Het aanbod zetten we graag voor je op een rijtje:

 • Verschillende maten: de fietsen van Loekie worden in allerlei maten aangeboden. Dit loopt eigenlijk van framemaat 12 inch tot aan framemaat 22 inch.
 • Voor jongens en meisjes: Loekie biedt unisex kinderfietsen aan, maar ook fietsen speciaal voor jongens en meisjes. Als je op zoek naar een speciale jongens- of meisjesfiets bent, zit je bij Loekie ook goed.
 • Verschillende leeftijden: de fietsen van Loekie zijn eigenlijk voor alle leeftijden geschikt. Wil je een kinderfiets voor je kind van 2 jaar oud kopen? Dan kies je voor één van de loopfietsen of 12 inch fietsen van Loekie. Wil je een kinderfiets voor je kind van 4 jaar oud kopen? Dan kun je voor één van de hierboven besproken framematen kiezen.
 • Verschillende prijsklassen: een belangrijk kenmerk is dat de fietsen van Loekie in verschillende series aangeboden worden. Dit blijkt onder meer uit het aanbod van kinderfietsen met zijwieltjes. Hiervan biedt Loekie meerdere varianten van, waarbij Loekie verschillende prijzen hanteert: 129 euro, 229 euro, 249 euro en 259 euro. Je hebt dus voldoende keuze om binnen je budget een geschikte kinderfiets te vinden.
 • Type: het merk Loekie maakt ook nog onderscheid tussen verschillende typen kinderfietsen. Zo kun je voor een loopfiets, schoolfiets of transportfiets kiezen.

Wil je meer inzicht in het aanbod van Loekie krijgen? Check dan zeker de website van dit merk en klik in het menu op ‘Alle fietsen’.

Je ziet dan alle fietsen van dit merk, waarbij je aan de linkerkant meerdere filters ziet. Met deze filters vind je snel de perfecte Loekie fiets voor je kind.

Over het merk Loekie

Het merk Loekie bestaat al ruim 30 jaar, maar is geen zelfstandig merk. Het merk valt namelijk onder het merk Batavus. Dat is dan ook direct de reden waarom de maximale framemaat 22 inch is.

Als je een 24 inch kinderfiets aan wilt schaffen, kun je hiervoor terecht bij Batavus. Voor de kleinere inchmaten kun je wel bij Loekie terecht.

In de afgelopen jaren heeft Loekie in ieder geval een prachtige groei doorgemaakt. Dit is onder meer te danken aan de focus binnen dit merk.

Het merk wil gave fietsen voor kinderen aanbieden, maar richt zich hierbij ook op de techniek en de zithouding. De kinderfietsen van Loekie zijn dan ook op tal van punten volledig geoptimaliseerd voor kinderen.

Loekie zegt hierover het volgende: een Loekie kinderfiets moet op alle punten kloppen. Dit varieert van de techniek tot aan het design.

Als wij onze bescheiden mening mogen geven, heeft Loekie haar zaakjes in ieder geval prima op orde. Veel van de Loekie fietsen kloppen namelijk op alle punten.

Is Loekie één van de beste kinderfiets merken? Ja, dat is wat ons betreft wel het geval. Verderop in dit artikel komen we hier graag nader op terug.

Wil je graag een kinderfiets van Loekie kopen? Je kunt hiervoor terecht bij één van de fietsenwinkels waar Loekie mee samenwerkt.

Op het moment van schrijven gaat het om ruim 1100 erkende in Nederland en België. Op de website van Loekie vind je een overzicht van deze fietsendealers.

Hoe is de kwaliteit van de Loekie kinderfietsen?

De kwaliteit van de Loekie kinderfietsen is dik in orde. Dit komt onder meer doordat de fietsen door het bedrijf Batavus ontworpen worden. Dit bedrijf weet als geen ander hoe kwaliteitsvolle fietsen ontwikkeld kunnen worden.

Wat ons bij de Loekie kinderfietsen opgevallen is, is de afwerking. Veel fietsenmerken kiezen bij een kinderfiets voor een relatief snelle afwerking, waardoor dit niet altijd even netjes gebeurt.

Bij Loekie is dit een ander verhaal. De beste onderdelen worden op een nette manier geassembleerd en afgewerkt; dit komt de kwaliteit uiteraard ten goede.

Dat de kwaliteit zo goed is, brengt één belangrijk voordeel met zich mee: de lange levensduur. Heb je nou meerdere kinderen? Dan kunnen al je kinderen mogelijk zelfs van één Loekie kinderfiets gebruik maken.

Dat de fietsen van zo’n goede kwaliteit zijn, zie je overigens wel terug aan het prijskaartje. De Loekie fietsen zijn niet super goedkoop, maar zijn dus wel van een top kwaliteit. Voor kwaliteit moet je nu eenmaal betalen.

Loekie kinderfietsen vs. andere merken

Wil je een kinderfiets voor je kind van 3 jaar oud kopen? Of wil je een iets grotere kinderfiets kiezen? Het maakt niet zozeer uit waar je naar op zoek bent; bij Loekie ben je voor een kinderfiets aan het juiste adres.

Wij zijn van mening dat dit merk de strijd wint van veel andere merken. Dit komt onder meer door de diversiteit binnen het aanbod, de kwaliteit en het dealernetwerk.

Is een Loekie kinderfiets significant beter dan bijvoorbeeld een Gazelle kinderfiets? Ja, dat durven wij wel te stellen. Bij Loekie merk je simpelweg heel goed dat Batavus deze fietsen ontwikkeld. En haar steentje hier flink aan bijdraagt.

Ervaringen met fietsen van Loekie

De fietsen van Loekie kunnen op veel lovende woorden rekenen. Kopers roemen de kwaliteit, de afwerking en de leuke designs. Hierbij kiest Loekie vooral voor leuke details, zoals een voorrekje of een stoer spatbord aan de achterkant van de fiets.

Niet alleen de fietsen worden goed beoordeeld, maar ook de service vanuit Loekie. Daarbij vallen twee dingen op:

 • Maat bepalen. Op de website van Loekie kun je op ‘Jouw maat?’ klikken, waarna je slechts een paar stappen hoeft te doorlopen. De website geeft direct aan wat de juiste maat is.
 • Testcentrum. Het is ook mogelijk om je kinderen proef te laten rijden op de Loekie kinderfietsen. Hiervoor kun je naar het Experience Center De Fietser in Ede toe gaan. In een grote fabriekshal kan je kind allerlei Loekie fietsen uitproberen. Super leuk en een waardevolle extra service vanuit Loekie.

Categorieën: Fietsen

Kaz

Kaz is een gepassioneerde fietsliefhebber en specialist. Hij werkt al van jongs af aan in fietsenwinkels en heeft diverse Fietstechnicus opleidingen en cursussen gevolgd. Dankzij zijn grote schat aan ervaring en kennis helpt hij jou op weg met het vinden van de beste fiets en fietsaccessoires.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *