Beste kinderfiets 4 jaar kopen: De Top 5

Laatst bijgewerkt door Joni op september 11, 2023

De meeste kinderen leren vanaf een leeftijd van ongeveer 5 jaar écht fietsen. Is jouw kind al een stuk eerder in staat om te fietsen? Of wil je jouw kind graag al op 4 jarige leeftijd leren fietsen?

Dan doe je er verstandig aan om dit artikel door te nemen. In dit artikel maak je namelijk kennis met de beste kinderfietsen voor een kind van 4 jaar.

De 5 beste kinderfietsen voor 4 jarigen

Heb je interesse om een kinderfiets voor je kind van 4 jaar aan te schaffen? Wij raden je onderstaande varianten aan.

1. Beste fiets voor jongens van 4 jaar – B’TWIN Dark Hero 500

btwin kinderfiets 16 inch dark hero

De beste kinderfiets voor 4 jarige jongens, is de B’TWIN Dark Hero. Dit is een stoere jongens fiets van goede kwaliteit. De fiets is voorzien van stevige 16 inch wielen met veel grip. Het fietsje heeft een zwart met gele kleur en op de kettingkast is een superheld afgebeeld. 

Daarnaast is de B’TWIN Dark Hero uitgerust met handremmen. Voor een goede zichtbaarheid zijn er reflectoren in de wielen geplaatst.

Het zadel en stuur is in hoogte verstelbaar. En qua afmetingen is de fiets precies afgestemd op een ergonomische houding voor een 4 jarig kind.
2. Beste fiets voor meisjes van 4 jaar – AMIGO Flower

amigo flower kinderfiets groen

De Amigo Flower is een schattige fiets voor meisjes van 4 jaar. Het 16 inch fietsje heeft een mooie lichtgroene kleur met roze details. Het is daarnaast versierd met kleine sterren. Een leuk detail zijn daarnaast de stuurslingers. 

Voorop de fiets zit een mandje bevestigd, zodat jouw kleine spulletjes mee kan nemen. Daarnaast is de fiets comfortabel en veilig.

In het zadel zit vering, in de wielen reflectoren en de fiets heeft een gesloten kettingkast. Verder heeft de kinderfiets 2 soorten remmen en kunnen zijwieltjes gemonteerd worden.
3. B’TWIN Docto 500 16 inch

btwin docto 500 kinderfiets wit roze

Zoek je een goede eerste fiets voor jouw 4 jarige meisje? Dan is de B’TWIN Docto erg geschikt. De fiets ziet er fraai uit en is van goede kwaliteit.

Het vrolijke wit met roze frame spreekt meisjes erg aan. Op de kettingkast zie je een personage afgebeeld. De fiets heeft 16 inch wielen en is verstelbaar. Zowel het stuur als het zadel kun je in hoogte aanpassen. Dat maakt het een fiets die je op de groei koopt!

Verder zijn zijwieltjes mogelijk en heeft de fiets speciale kinder handremmen. De fiets is voorzien van een kettingkast, spatborden en een standaard.
4. Volare Melody

volare melody kinderfiets rood

De Volare Melody is een goede fiets voor kinderen van 4 jaar. De rode kleur is leuk voor zowel jongens als meisjes. Het fietsje heeft een authentiek sportief design en een voordrager. 

Verder biedt de fiets alles wat je nodig hebt. De fiets is voorzien van een terugtraprem en handrem. Daarnaast heeft het een standaard, open kettingkast en reflectoren.

De stevige banden kunnen tegen een stootje en zowel het stuur als het zadel is verstelbaar.
5. Puky kinderfiets turquoise

puky cyke kinderfiets turqoise

Als het om kinderfietsen gaat, is Puky een erg goed merk. Deze Puky kinderfiets mag dan ook niet in het overzicht ontbreken. De fiets heeft een stoere uitstraling en een turquoise kleur. Daardoor kan het een leuk model zijn voor zowel jongens als meisjes. 

Een pluspunt is de lage instap. Dat maakt het makkelijk om op- en af te stappen. Er is ook aan de zichtbaarheid gedacht. De fiets is voorzien van verlichting en reflectoren. 

Daarnaast zijn de handvatten erg praktisch. Aan de zijkant zijn ze voorzien van stootbescherming. Ze zijn hier iets dikker, waardoor de handvatten niet beschadigen als de fiets op zijn zij valt.
Hoe kies je een kinderfiets 4 jaar?

kinderfiets

Het is van essentieel belang dat je goed naar je kind kijkt. Is je kind al in staat om zelfstandig te fietsen? Dan kies je voor een fiets voor een kind van 4 jaar zonder zijwieltjes.

Is je kind nog niet in staat om zelfstandig te fietsen? Dan kies je voor een kinderfiets met zijwieltjes.

Tevens moet je uiteraard naar het geslacht van je kind kijken. Voor een jongen worden er andere soorten fietsen aangeboden dan voor een meisje.

Daarnaast gelden de standaard aandachtspunten bij het kopen van een kinderfiets. Dat zijn voornamelijk de maat, de kwaliteit en de prijs.

Welke soorten fietsjes zijn er voor kids van 4?

soorten kinderfietsen

Wil je een fraaie kinderfiets voor je 4-jarige kind aanschaffen? Dan kun je uit meerdere soorten fietsen kiezen.

Deze soorten fietsen bespreken we hieronder in het kort:

Loopfietsjes

loopfiets

Deze fietsjes zijn ideaal voor kinderen die nog niet kunnen fietsen. Op zo’n loopfietsje leert een kind in ieder geval alvast om zich vooruit en achteruit te bewegen.

Vervolgens is het makkelijk(er) om de overstap naar een ‘echte fiets’ te maken. Je hebt dan ook zeker loopfietsen voor een kind van 4 jaar.

Driewieler

driewieler kind

Lukt het je kind nog niet al te goed om zijn/haar evenwicht te behouden? Dan kun je ook voor een driewieler kiezen. Met een driewieler geniet je kind van het gewenste evenwicht; dit is te danken aan het derde wiel.

Fietsjes met zijwieltjes

kinderfiets-zijwieltjes

Wij zijn zelf groot fan van fietsjes met zijwieltjes. Met name als je voor een fietsje met afneembare zijwieltjes kiest, kan je zoon/dochter jarenlang van deze fiets gebruik maken.

Kinderbakfietsen

houten kinderbakfiets

Vind je kind het leuk om van alles en nog wat overal mee naar toe te nemen? Dan is een kinderbakfiets de beste optie voor je.

Zo’n fiets beschikt over een klein bakje aan de voorzijde, waarin bijvoorbeeld speelgoed of knuffels meegenomen kunnen worden.

Welke maat heeft een kind van 4 nodig?

maten kinderfietsen

Over het algemeen heeft een kind van 4 jaar oud een fiets met een wielmaat van 14 inch nodig. Het is echter ook goed mogelijk dat je kind een wielmaat van 16 inch nodig heeft.

Hoeveel inch jouw kind nodig heeft, is vooral afhankelijk van de lengte van je kind. Uiteraard is een en ander ook afhankelijk van de leeftijd van je kind.

Wil je een kinderfiets voor 2 jaar oud? Dan kies je het beste voor een 8 inch fiets. Of wil je een kinderfiets voor 3 jaar? Dan kies je het beste voor een 10 inch of 12 inch fiets.

Een kinderfiets voor 4 á 5 jaar komt al gauw uit bij 14 inch of 16 inch.

Overige aandachtspunten

Heb je interesse om een kinderfiets voor je kind van 4 jaar oud aan te schaffen? Let dan dus heel goed op het geslacht en op de lengte van je kind.

Aan de hand daarvan kun je alvast een keuze maken tussen bovenstaande fietsen. En voor de juiste inchmaat.

Er zijn nog meer aandachtspunten waar je goed op zou kunnen letten. Deze aandachtspunten hebben we voor je op een rijtje gezet:

  • Design en vormgeving: check goed of het design en de vormgeving van de kinderfiets naar je wens is. Probeer je hierbij uiteraard in te leven in je kind.
  • Handige eigenschappen van de fiets: check goed of de fiets bijvoorbeeld een rekje, een mandje of een bak heeft. Ook kun je kijken naar de aanwezigheid van een fietsbel of andere leuke toevoegingen.
  • Veiligheid: bekijk goed over wat voor remmen de kinderfiets beschikt. Wij geven de voorkeur aan een combinatie van een terugtraprem en V-brake handrem.
  • Kwaliteit: kies altijd voor een kinderfiets van een A-merk. De A-merken weten gewoonweg de gewenste kwaliteit te leveren.
  • Prijskaartje: hoeveel geld wil je uitgeven aan de beste kinderfiets voor je kind van 4 jaar oud? Durf te investeren, zodat je kind jarenlang optimaal gebruik van dit fietsje kan maken.


Misschien ook interessant:


Categorieën: Fietsen

Joni

Joni's passie en expertise ligt bij alles wat met fietsen te maken heeft. Maar het liefst houdt ze zich bezig met stadsfietsen en fietsaccessoires. Met een scherp oog voor zowel stijl als functionaliteit, biedt Joni waardevolle inzichten en praktisch advies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *