Beste kinderfiets 4 jaar kopen

Laatst bijgewerkt door Joni op december 15, 2022

De meeste kinderen leren vanaf een leeftijd van ongeveer 5 jaar écht fietsen. Is jouw kind al een stuk eerder in staat om te fietsen? Of wil je jouw kind graag op een eerdere leeftijd leren fietsen?

Dan doe je er verstandig aan om dit artikel op je gemakje door te nemen. In dit artikel maak je namelijk kennis met de beste kinderfietsen voor een kind van 4 jaar.

Hoe kies je een fietsje voor een 4 jarig kind?

kinderfiets

Het is van essentieel belang dat je goed naar je kind kijkt. Is je kind al in staat om zelfstandig te fietsen? Dan kies je voor een fiets voor een kind van 4 jaar zonder zijwieltjes.

Is je kind nog niet in staat om zelfstandig te fietsen? Dan kies je voor een kinderfiets met zijwieltjes.

Tevens moet je uiteraard naar het geslacht van je kind kijken. Voor een jongen worden er andere soorten fietsen aangeboden dan voor een meisje.

De beste kinderfietsen voor 4 jarigen

Heb je interesse om een kinderfiets voor je kind van 4 jaar aan te schaffen? Wij raden je onderstaande varianten aan.

Beste fiets voor jongens van 4 jaar – Nogan Mick

Nogan Mick jongensfiets 4 jaar

Deze toffe fiets van het merk Nogan is volgens ons de beste kinderfiets voor een jongen van 4 jaar. Wij vinden het design prachtig, terwijl de fiets ook van een prima kwaliteit is.

Bovendien kun je uit meerdere wielmaten kiezen. Je kunt voor een wielmaat van 14 inch of van 16 inch kiezen; de juiste wielmaat hangt af van de exacte lengte van je zoontje.

Wat wij bij deze kinderfiets geweldig vinden, zijn de zijwieltjes. Deze wieltjes bieden het gewenste evenwicht, maar zijn ook afneembaar.

Mocht je zoontje in staat zijn om zelfstandig te fietsen, kun je de zijwieltjes makkelijk loshalen. Je zoontje geniet hierdoor jarenlang van deze uitmuntende kinderfiets.

👍 Voordelen:

 • In zowel 14 inch als in 16 inch te verkrijgen
 • Super stoer en fraai design voor een jongen
 • Inclusief afneembare zijwieltjes
 • Met terugtraprem en V-brake handrem
 • Zadel zit heerlijk
 • Voorzien van fietsbel en reflecteren

👎 Nadelen:

 • Banden gaan relatief snel lek
Beste fiets voor meisjes van 4 jaar – Supersuper Cooper

Popal Cooper Kinderfiets 4 jaar

Voor je dochter kunnen wij deze fiets van Supersuper van harte aanraden. Deze meisjesfiets heeft een prachtig design, is in verschillende wielmaten verkrijgbaar en is van een prima kwaliteit.

Ideaal is ook dat je de zijwieltjes van de fiets af kunt halen. Tevens is het fijn dat je het zadel in hoogte kunt verstellen; je dochter kan hierdoor de komende tijd met veel plezier van deze fiets gebruik maken. Het gave design en het rekje voorop zijn leuke toevoegingen.

👍 Voordelen:

 • In zowel 14 inch als in 16 inch te verkrijgen
 • Erg leuk design voor een meisje
 • Inclusief voor- en achterlicht
 • Met bagagedrager en voordrager
 • Afneembare zijwieltjes

👎 Nadelen:

 • Relatief duur
Welke soorten fietsjes zijn er voor kids van 4?

soorten kinderfietsen

Wil je een fraaie kinderfiets voor je 4-jarige kind aanschaffen? Dan kun je uit meerdere soorten fietsen kiezen. Deze soorten fietsen bespreken we hieronder in het kort:

Loopfietsjes

loopfiets

Deze fietsjes zijn ideaal voor kinderen die nog niet kunnen fietsen. Op zo’n loopfietsje leert een kind in ieder geval alvast om zich vooruit en achteruit te bewegen. Vervolgens is het makkelijk(er) om de overstap naar een ‘echte fiets’ te maken. Je hebt dan ook zeker loopfietsen voor een kind van 4 jaar.

Driewieler

driewieler kind

Lukt het je kind nog niet al te goed om zijn/haar evenwicht te behouden? Dan kun je ook voor een driewieler kiezen. Met een driewieler geniet je kind van het gewenste evenwicht; dit is te danken aan het derde wiel.

Fietsjes met zijwieltjes

kinderfiets-zijwieltjes

Wij zijn zelf groot fan van fietsjes met zijwieltjes. Met name als je voor een fietsje met afneembare zijwieltjes kiest, kan je zoon/dochter jarenlang van deze fiets gebruik maken.

Kinderbakfietsen

houten kinderbakfiets

Vind je kind het leuk om van alles en nog wat overal mee naar toe te nemen? Dan is een kinderbakfiets de beste optie voor je.

Zo’n fiets beschikt over een klein bakje aan de voorzijde, waarin bijvoorbeeld speelgoed of knuffels meegenomen kunnen worden.

Welke maat heeft een kind van 4 nodig?

maten kinderfietsen

Over het algemeen heeft een kind van 4 jaar oud een fiets met een wielmaat van 14 inch nodig. Het is echter ook goed mogelijk dat je kind een wielmaat van 16 inch nodig heeft.

Hoeveel inch jouw kind nodig heeft, is vooral afhankelijk van de lengte van je kind. Uiteraard is een en ander ook afhankelijk van de leeftijd van je kind.

Is je kind 2 jaar oud? Dan kies je het beste voor een 8 inch fiets. Is je kind 3 jaar oud? Dan kies je het beste voor een 10 inch of 12 inch fiets. Voor een leeftijd van 4 á 5 jaar oud kies je het beste voor een 14 inch of 16 inch fiets.

Overige aandachtspunten

Heb je interesse om een kinderfiets voor je kind van 4 jaar oud aan te schaffen? Let dan dus heel goed op het geslacht en op de lengte van je kind.

Aan de hand daarvan kun je alvast een keuze maken tussen bovenstaande fietsen. En voor de juiste inchmaat.

Er zijn nog meer aandachtspunten waar je goed op zou kunnen letten. Deze aandachtspunten hebben we voor je op een rijtje gezet:

 • Design en vormgeving: check goed of het design en de vormgeving van de kinderfiets naar je wens is. Probeer je hierbij uiteraard in te leven in je kind.
 • Handige eigenschappen van de fiets: check goed of de fiets bijvoorbeeld een rekje, een mandje of een bak heeft. Ook kun je kijken naar de aanwezigheid van een fietsbel of andere leuke toevoegingen.
 • Veiligheid: bekijk goed over wat voor remmen de kinderfiets beschikt. Wij geven de voorkeur aan een combinatie van een terugtraprem en V-brake handrem.
 • Kwaliteit: kies altijd voor een kinderfiets van een A-merk. De A-merken weten gewoonweg de gewenste kwaliteit te leveren.
 • Prijskaartje: hoeveel geld wil je uitgeven aan de beste kinderfiets voor je kind van 4 jaar oud? Durf te investeren, zodat je kind jarenlang optimaal gebruik van dit fietsje kan maken.


Misschien ook interessant:

Categorieën: Fietsen

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *