Kinderfiets 6-8 jaar kopen? Check het beste aanbod

Laatst bijgewerkt door Kaz op april 7, 2023

Is je kind op dit moment 6, 7 of 8 jaar oud? Dan heeft je kind niks meer aan zijn/haar oude loopfiets. Ook is de kans klein dat je kind nog iets heeft aan zijn/haar kinderfiets toen hij/zij 5 jaar oud was.

Nee, het is véél verstandiger om een nieuwe kinderfiets 6-8 jaar te kopen.

Wat is de beste kinderfiets voor een kind van 6 jaar? Welke kinderfiets koop je het beste voor een kind van 7 jaar? En welke kinderfiets voor een kind van 8 jaar raden wij aan?

Deze drie vragen staan in dit artikel centraal. Daarbij richten wij onze pijlen op zowel jongens- als op meisjesfietsen!

Kinderfiets voor een 6, 7 of 8 jarige uitzoeken

Als je een nieuwe kinderfiets voor je kind uit gaat zoeken, moet je met veel punten rekening houden. Het gaat hierbij om punten die betrekking op je kind hebben, maar óók om punten die betrekking op de fiets hebben.

Aangezien wij je kind niet persoonlijk kennen, hebben wij ons gericht op de punten die betrekking op de fiets hebben.

Aan de hand van deze punten hebben wij de zes beste kinderfietsen aan kunnen wijzen. Over deze zes beste kinderfietsen vertellen wij je hieronder graag meer.

Dit zijn alvast de beste kinderfietsen voor kinderen van 6-8 jaar in het kort:

  1. Kinderfiets 6 jaar (jongens) – Amigo BMX Turbo
  2. Kinderfiets 6 jaar (meisjes) – SJOEF Classic Meisjesfiets
  3. Kinderfiets 7 jaar (jongens) – Amigo Wild
  4. Kinderfiets 7 jaar (meisjes) – Amigo Superstar
  5. Kinderfiets 8 jaar (jongens) – Altec Hero
  6. Kinderfiets 8 jaar (meisjes) – Spirit Cargo Groen

Beste fietsen voor kids van 6, 7 en 8 vergeleken

Onderstaande fietsen raden wij van harte aan voor kids van 6, 7 en 8 jaar oud.

1. Kinderfiets 6 jaar (jongens) – Amigo BMX Turbo

Voor een jongen van 6 jaar oud raden wij de Amigo BMX Turbo aan. Deze variant is in twee maten te verkrijgen: 18 inch en 20 inch.

Op basis van de lengte van je zoon kun je dus altijd een geschikte variant aanschaffen. De fiets kost niet de hoofdprijs, maar is wel van een prima kwaliteit.

Verder ziet deze fiets er stoer uit. Dit is te danken aan de toffe kleurstelling, het zadel, achterspatbord en de stoere handvatten.

Ook aan de veiligheid is gedacht, getuige het prima remsysteem en de veiligheid. Al met al een ware aanrader voor elke jongen van 6 jaar oud!
2. Kinderfiets 6 jaar (meisjes) – SJOEF Classic Meisjesfiets

Voor elk meisje van 6 jaar is deze SJOEF Classic fiets geweldig te noemen. Deze fiets ziet er aan de ene kant schattig uit, maar heeft aan de andere kant ook een stoer karakter. Juist die combinatie zorgt ervoor dat wij over het design erg te spreken zijn.

Bijkomend voordeel: deze fiets is in meerdere maten te verkrijgen. Voor je dochter van 6 jaar oud is de maat van 18 inch aan te raden.

Maar, je kunt ‘m ook in 16- of 20 inch aanschaffen. Mocht je dochter problemen met fietsen hebben, zijn de meegeleverde zijwieltjes erg fijn!
3. Kinderfiets 7 jaar (jongens) – Amigo Wild

Voor je zoon van 7 jaar oud raden wij de Amigo Wild van harte aan. Deze fiets lijkt op een mountainbike en is daardoor erg stoer voor je zoon. Dit is ook te danken aan de toffe kleurstelling; zwart met geel en groen.

Dit betreft een 20 inch kinderfiets; perfect wat ons betreft voor een jongen van 7 jaar. Het zadel is geheel naar wens te verstellen, zit comfortabel en is lekker groot.

Verder beschikt deze kinderfiets over opvallende reflectoren, goede remmen en fijne handvatten. Al met al een prima fiets van het gekende merk Amigo.
4. Kinderfiets 7 jaar (meisjes) – Amigo Superstar

Wil je voor je dochter van 7 jaar een gave kinderfiets kopen? Kijk dan niet verder; de Amigo Superstar is echt geweldig voor een meisje van 7 jaar.

Dit komt onder meer door de kleurstelling, het gave design en het leuke rekje voorop. Zo’n rekje maakt volgens ons echt het verschil.

Deze fiets is 20 inch groot. Het fietsje is hierdoor uiterst geschikt voor een meisje van 7, maar ook eventueel voor een meisje van 6 of 8 jaar oud. Je kunt in ieder geval het zadel verstellen, waardoor dit fietsje de komende jaren mee kan gaan!
5. Kinderfiets 8 jaar (jongens) – Altec Hero

Voor een jongen van 8 jaar oud kun je met een schuin oog naar een 22 inch fiets kijken. Wij raden in dat geval de Altec Hero aan.

Deze kinderfiets is 22 inch groot, beschikt over verlichting, een goed remsysteem en een slot. Met dank aan dit slot kan je zoon de fiets veilig op slot zetten.

Het design van deze kinderfiets spreekt ons erg aan. De fiets is qua vormgeving niet al te bijzonder, maar oogt wel stoer. Daarnaast spreekt de zwart-rode kleurencombinatie ons aan. Grote kans dat je zoon ook erg blij met deze fiets gaat zijn.
6. Kinderfiets 8 jaar (meisjes) – Spirit Cargo Groen

De Spirit Cargo Groen vinden wij de leukste fiets voor een meisje van 8 jaar oud. Deze fiets ziet er geweldig uit en beschikt over een toffe kleurstelling.

De fiets is namelijk in het mintgroen uitgevoerd, terwijl het zadel en handvatten in het bruin uitgevoerd zijn. Erg fraai!

Verder beschikt deze fiets over goede verlichting, een handig rekje en een prima remsysteem. Je dochter kan hierdoor elke dag veilig van en naar school fietsen.

Grote kans bovendien dat je dochter maar al te trots is op deze fiets; het is echt een lust voor het oog.
Wat is de juiste maat kinderfiets voor je kind?

Wat de juiste maat kinderfiets voor je kind is, hangt af van de lengte van je kind. Aangezien wij dit niet weten, hebben wij ons gericht op de gemiddelde lengtes van een kind. Bij deze gemiddelde lengtes & leeftijden hebben wij de juiste fietsmaat uitgezocht:

LichaamslengteInchmaat
105 centimeter16 inch
110 centimeter18 inch
115 centimeter20 inch
122 centimeter22 inch
130 centimeter24 inch

Een meisje van 6 jaar oud is gemiddeld 118 centimeter lang en een jongen van 6 jaar is gemiddeld 120 centimeter lang. Aan de hand van deze lengtes kom je uit op een inchmaat van 18 of 20. Een en ander is uiteraard afhankelijk van de exacte lengte van je kind.

Een meisje van 7 jaar is gemiddeld 125 centimeter lang en een jongen gemiddeld 126 centimeter. Voor kinderen van 7 jaar is een 20 of 22 inch fiets daarom de beste keuze.

Voor een kind van 8 jaar kom je al snel bij een 22 inch fiets uit. Maar, als je kind nou bovengemiddeld lang is, is een 24 inch fiets de betere optie.

Alles is dus afhankelijk van de lengte van je kind. Meet daarom goed de lengte van je kind op en houd ook rekening met de mogelijke groeispurt. Belangrijk is in ieder geval dat de fiets vanaf het begin perfect voor je kind is.

Waar zijn de beste kinderfietsen voor 6-8 jarigen op geselecteerd?

Ben je op zoek naar een geschikte kinderfiets voor je kind van 6 tot 8 jaar oud? Zoals bovenstaande voorbeelden laten blijken, heb je in ieder geval voldoende mogelijkheden.

Om binnen het aanbod tot de beste keuze te komen, moet je op tal van punten letten. De belangrijkste punten voorzien wij hieronder graag van een nadere toelichting.

Neem de toelichtingen goed door en kies daarmee snel de beste kinderfiets voor je kind van 6 tot 8 jaar oud uit.

Maat van de kinderfiets

Uiteraard moet je als eerste naar de maat van de kinderfiets kijken. Voor een kind van 6 tot 8 jaar oud kom je uit bij een fiets van 18, 20, 22 of 24 inch groot.

Wat de juiste maat is, hangt van de lengte van je kind af. Volg goed bovenstaande tabel op, zodat je in één keer de juiste maat koopt.

Design van de kinderfiets

In dit artikel hebben wij bewust onderscheid tussen jongens en meisjes gemaakt. In onze ogen is dit namelijk van cruciaal belang met het oog op het design:

  • Jongen: een jongen van 6 tot 8 jaar oud wil graag stoer overkomen. Om dit voor elkaar te krijgen, zou hij graag op een stoere fiets willen fietsen. De jongensfietsen die wij in dit artikel besproken hebben, zijn daarom stuk voor stuk stoer te noemen.
  • Meisjes: een meisje van 6 tot 8 jaar oud is schattig, maar wil dit niet altijd meer zijn. Wij hebben daarom voor een mix van schattigheid en stoerheid gekozen bij de meisjesfietsen. Met name de Spirit Cargo Groen vinden wij hier een typerend voorbeeld van.

Het kan geen kwaad om je zoon of dochter mee te laten kijken naar bovenstaande fietsen. Je zoon of dochter geeft daarbij al snel genoeg aan welke fiets hij/zij het mooiste vindt.

Comfort & veiligheid

Op een leeftijd van 6 tot 8 jaar oud is de kans groot dat je kind elke dag naar school fietst. Aangezien dit mogelijk een relatief lange afstand is, is het belangrijk dat de fiets comfortabel is.

Kies daarom altijd voor de juiste maat én kies voor een kinderfiets met een comfortabel zadel.

Daarnaast moet je goed op de veiligheid letten. Kies altijd voor een kinderfiets met een goed slot, goede verlichting, goede remmen, reflectoren in de wielen en een fietsbel.

Ervaringen van andere kopers

Tijdens onze zoektocht hebben wij ons ook laten leiden door de ervaringen van andere kopers. Waarom? Omdat deze ervaringen uit eerste hand heel veel zeggen.

De fietsen die we in dit artikel besproken hebben, kunnen in ieder geval allemaal op positieve beoordelingen rekenen.

Merk

Uiteraard hebben wij ook naar de kinderfiets merken gekeken. Wij hebben bewust voor fietsen van merken als Amigo, SJOEF en Spirit gekozen.

Deze merken leveren namelijk kwaliteit, maar vragen hier geen hoofdprijzen voor. Mede vanwege de prijs-kwaliteitsverhouding zijn wij op bovenstaande fietsen uitgekomen.

Tip: let altijd goed op het merk van een fiets, ongeacht voor wie je de fiets wilt kopen. Zelfs als je een driewieler voor je peuter/baby wilt kopen, moet je kritisch naar het merk kijken.

Meer kinderfietsen:

Categorieën: Fietsen

Kaz

Kaz is een gepassioneerde fietsliefhebber en specialist. Hij werkt al van jongs af aan in fietsenwinkels en heeft diverse Fietstechnicus opleidingen en cursussen gevolgd. Dankzij zijn grote schat aan ervaring en kennis helpt hij jou op weg met het vinden van de beste fiets en fietsaccessoires.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *