24 inch fiets kopen? Top 7 beste kinderfietsen van 24 inch

Laatst bijgewerkt door Kaz op september 16, 2023

Is je kind zo’n 128 tot 140 centimeter lang? Dan is een 24 inch kinderfiets voor je kind de meest geschikte fiets. Zo’n fiets past qua maten perfect bij een kind van pakweg 9 á 10 jaar oud.

Heb je interesse om een 24 inch fiets aan te schaffen? Neem dit artikel dan op je gemakje door. In dit artikel bespreken we namelijk wat de beste 24 inch kinderfietsen van dit moment zijn.

Deze kinderfietsen bespreken we uitgebreid, terwijl we je ook nog tips geven voor het uitkiezen van de beste kinderfiets.

Top 7 beste 24 inch kinderfietsen

Ben je op zoek naar een meisjesfiets 24 inch? Of ben je voor je zoon op zoek naar een geschikte 24 inch fiets? In beide gevallen doe je er verstandig aan om te kiezen voor één van onderstaande kinderfietsen.

Onderstaande kinderfietsen zijn als beste uit onze test naar voren gekomen. Deze kinderfietsen zijn van de gewenste kwaliteit, zien er gaaf uit en bieden handige extra’s.

1. Btwin Elops 500

De Btwin Elops 500 vinden wij de leukste 24 inch fiets voor meiden. Deze fiets ziet er fraai uit, is voor kinderen van 9 tot 12 jaar geschikt en kan veelzijdig gebruikt worden.

Deze fiets leent zich prima voor het fietsen van en naar school, maar ook voor het afleggen van langere afstanden. Dat is onder meer te danken aan de aanwezigheid van 6 versnellingen.

Deze fiets is wat ons betreft een lust voor het oog. En door de lichtblauwe kleur sluit deze fiets ongetwijfeld aan op de smaakvoorkeuren van je eigen dochter.

Met dank aan het verstelbare zadel, de spatborden en de fietsmand geniet je van extra veel gemak. Echt een prima 24 inch kinderfiets.
2. Altec Nevada

De Altec Nevada kinderfiets vinden wij de leukste kinderfiets voor jongens. Deze fiets ziet er stoer uit, is in meerdere kleuren te verkrijgen en van een prima kwaliteit. Bovendien is deze fiets vrij voordelig geprijsd, terwijl de kwaliteit prima is.

Op het gebied van veiligheid scoort deze fiets ook hoge punten. Dit is onder meer aan het prima remsysteem te danken.

Verder is het fietsen op deze fiets erg comfortabel. Dát komt met name door de vering in de voorvork. Deze 24 inch kinderfiets is ook nog van veilige verlichting voorzien.
3. Volare Oma Classic

Wil je voor je dochter graag een heuse omafiets aanschaffen? Dan is de Volare Oma Classic fiets de beste keuze.

Deze fiets is in de kenmerkende oma-stijl vormgegeven, maar is dus wel 24 inch groot. Dit is een vrij unieke combinatie, waardoor wij onwijs te spreken zijn over deze fiets.

De fiets ziet er als een pareltje uit, niet waar? De fiets ziet er niet alleen fraai uit, maar is ook van een prima kwaliteit. Verder beschikt deze fiets over handige extra’s, waaronder het rekje aan de voorzijde, het slot en het verstelbare zadel.

De Volare Oma Classic beschikt ook nog over veilige verlichting. Dit betreft overigens ook nog een 24 inch fiets met versnelling.
4. Volare Gradient Kinderfiets

Ben je op zoek naar een racefiets 24 inch? Dan sluit de Volare Gradient Kinderfiets grotendeels op je wensen aan.

Dit betreft een combinatie van een racefiets en mountainbike, waardoor deze fiets een stoer design heeft. Ook de rijeigenschappen van deze fiets zijn meer dan prima te noemen.

Deze 24 inch kinderfiets met versnellingen is voor zowel jongen als meisjes geschikt. Met dank aan de 6 versnellingen is je kind in staat om elke gewenste afstand snel af te leggen. Dit doet je kind ook nog eens comfortabel, mede door de prima samenstelling van deze kinderfiets.
5. Nogan Vintage N3

Gaat je voorkeur uit naar een veilige 24 inch kinderfiets voor je dochter? Dan is de Nogan Vintage N3 een prima fiets. Deze fiets beschikt over een prima remsysteem.

Dit is mede te danken aan de aanwezigheid van de terugtraprem. Met de terugtraprem staat deze fiets binnen mum van tijd helemaal stil.

Niet alleen het remsysteem is subliem, maar ook de samenstelling van deze fiets. Zo ziet deze fiets er fraai uit, geniet je van het handige rekje aan de voorzijde en is het zadel onwijs comfortabel. Op deze 24 inch kinderfiets fietst je kind elke dag met veel plezier naar school toe.
6. Popal Daily Dutch Basic

De Popal Daily Dutch Basic vinden wij een prima fiets voor zowel jongens als meisjes. Deze fiets is volledig in het zwart uitgevoerd, ziet er fraai uit en beschikt over enkele handige extra’s. Zo is deze fiets van een veilig slot voorzien, evenals van een comfortabel zadel.

Aan de voorzijde is ook nog een rekje aangebracht. Op dit rekje kan je kind bijvoorbeeld zijn/haar tas neerleggen. Deze tas neemt je kind vervolgens op een comfortabele en fijne manier mee naar school toe. Deze fiets is in meerdere maten te verkrijgen, waaronder 24 inch.
7. Altec Speed Kinderfiets

Ook over de Altec Speed kinderfiets zijn wij te spreken. Deze fiets ziet er vrij eenvoudig uit en juist dát is de kracht van deze fiets. Aan de fiets kan weinig kapot gaan, terwijl het design niet overdreven spannend of bijzonder is. Nee, het is juist een hele degelijke fiets om te zien.

Deze fiets is van meerdere handige extra’s voorzien. Zo beschikt de Altec Speed over veilige verlichting, een fijn zadel en een slot. Bovendien beschikt deze 24 inch kinderfiets over 3 versnellingen. Dit komt het rijcomfort alleen maar ten goede.
Voor welke leeftijd is een 24 inch fiets geschikt?

Een kinderfiets 24 inch is voor een leeftijd van 9 á 10 jaar oud geschikt. Dat is in ieder geval de vaste ‘stelregel’ die aangehouden wordt, maar belangrijker is om naar de lichaamslengte te kijken.

Is je kind tussen de 128 en 140 centimeter lang? Dan is een kinderfiets 24 inch de beste keuze voor je kind.

Is je kind tussen de 122 en 128 centimeter lang? Dan kies je het beste voor een 22 inch fiets. Of is je kind tussen de 140 en 152 centimeter lang?

Dan kies je het beste voor een 26 inch fiets of een 26 inch mountainbike. En je kunt ook nog voor een 18 of 20 inch fiets kiezen. Dat is de beste kinderfiets voor 6 tot 8 jaar.

Hoe vind je de beste kinderfiets 24 inch?

Wil je graag een nieuwe fiets voor je 9 of 10 jarige kind aanschaffen?

Let dan goed op onderstaande punten:

  • Soort fiets. Ga je voor een stadsfiets, een omafiets, een transportfiets, een vouwfiets 24 inch, een elektrische kinderfiets 24 inch of een mountainbike 24 inch? Dit zijn slechts enkele voorbeelden van veel soorten fietsen waar je tussen kunt kiezen. Bepaal daarom op voorhand naar welk soort fiets je voorkeur uitgaat.
  • Kleur en design. Kijk bij een kinderfiets 24 inch heel goed naar de kleurstelling. Dit zou je idealiter af moeten stemmen op je kind en zijn/haar voorkeuren. Uiteraard speelt ook het design van de fiets een bepalende rol.
  • Veiligheid. Ga goed na in hoeverre de kinderfiets 24 inch veilig is. Beschikt de fiets bijvoorbeeld over verlichting en een goed remsysteem? Dat is beide erg wenselijk.
  • Versnellingen. Moet je kind dagelijks een aardige afstand afleggen? Dan is het aan te raden om te kiezen voor een 24 inch kinderfiets met meerdere versnellingen.
Veelgestelde vragen

Hoe hebben wij de beste 24 inch fietsen geselecteerd?

Allereerst hebben we gekeken naar de belangrijkste eigenschappen. Aan de hand van die eigenschappen hebben wij de 7 beste 24 inch fietsen geselecteerd. Deze fietsen voldoen aan onze eisen en zijn uitermate geschikt voor een kind van 128 tot 140 centimeter lang.

Voor welke kinderen is een 24 inch fiets geschikt?

Voor zowel jongens als meisjes die 128 tot 140 centimeter lang zijn. Hierbij wordt veelal aangenomen dat deze fietsen geschikt zijn voor kinderen van 9 á 10 jaar oud.


Meer voor kinderfietsen:


Categorieën: Fietsen

Kaz

Kaz is een gepassioneerde fietsliefhebber en specialist. Hij werkt al van jongs af aan in fietsenwinkels en heeft diverse Fietstechnicus opleidingen en cursussen gevolgd. Dankzij zijn grote schat aan ervaring en kennis helpt hij jou op weg met het vinden van de beste fiets en fietsaccessoires.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *