Fietszadel voor kind kopen? De 5 beste kinderfiets zadels!

Laatst bijgewerkt door Kaz op april 7, 2023

Ook voor kinderen is comfort tijdens het fietsen erg belangrijk. En daar zorg je voor met een goed kinderfiets zadel. Maar er zijn natuurlijk ontzettend veel modellen om uit te kiezen.

Hoe vind je dan het beste fietszadel voor je kind? Dat kom je hier te weten. We geven je daarnaast een top 5 die het ontdekken waard is!

Dit zijn de 5 beste kinderfietszadels

Wij hebben al een groot deel van het werk voor je uitgespaard door zelf op zoek te gaan naar goede kinderfietszadels. Tijdens onze zoektocht hielden wij rekening met de kwaliteit, de prijs en het comfort van het zadel.

We selecteerden tevens verschillende modellen, zodat er voor ieder kind het geschikte exemplaar tussen zit. Hieronder vind je onze selectie:

  1. Beste fietszadel voor grote kinderen: Tom Junior
  2. Beste fietszadel voor kleine kinderfietsen: Selle Bassano Fanatic
  3. Beste koop kinderfietszadel: XLC
  4. Beste kinderfietszadel voor jongens: Cycle Tech
  5. Beste kinderfietszadel voor meisjes: Selle Monte Grappa Magic

1. Beste fietszadel voor grote kinderen: Tom Junior

Ben je op zoek naar het beste fietszadel voor je kind van 6 tot 12 jaar oud? Dan is de Tom Junior een goede optie. Het is namelijk geschikt voor fietsen van 20 tot en met 24 inch.

Daarnaast is het erg comfortabel om op te zitten. Met dit fietszadel beleeft je kind dus urenlang rijplezier!

Doordat het bekleed is met kunstleer is het tevens eenvoudig te reinigen. Even schoonmaken met een vochtig doekje en je bent klaar. Het kinderfiets zadel is 25 centimeter lang en 16 centimeter breed.
2. Beste fietszadel voor kleine kinderfietsen: Selle Bassano Fanatic

Het beste fietszadel voor je kind die met zijn of haar eerste fietsje rijdt? De Selle Bassano Fanatic! Dit zadel is namelijk speciaal gemaakt voor 12 tot 14 inch fietsen. Dat wil zeggen dat het geschikt is voor kids vanaf 5 tot en met 6 jaar.

De bovenkant is gemaakt van kunstleder en voorzien van een leuke print. Daar is je zoon of dochter vast dol op! Het kinderfiets zadel is 15 centimeter breed en 20,5 centimeter lang. Bij aankoop ontvang je een zadelstrop.
3. Beste koop kinderfietszadel: XLC

Een goed kinderzadel voor een scherpe prijs? Dat bestaat! Kijk maar eens naar het XLC kinderfiets zadel. Voor weinig geld krijg je een exemplaar dat ultracomfortabel is. Daarnaast ziet het er erg fraai uit. Niet onbelangrijk, want je kind moet er ook blij mee zijn.

Het fietszadel heeft een vinyl zadeldek en past op iedere fiets. Zowel kleinere kids als tieners kunnen het dus gebruiken. Dankzij de randbeschermers worden de zijkanten van het zadel goed beschermd.
4. Beste kinderfietszadel voor jongens: Cycle Tech

De Cycle Tech is ongetwijfeld het beste kinderfiets zadel voor jongens. Want het ziet er stoer uit. Je zoon gebruikt het dus gegarandeerd met veel plezier. Daarnaast biedt het hem het nodige comfort dankzij de ergonomische vormgeving en het ademend materiaal.

Dit fietszadel voor op de kinderfiets heeft een lengte van 18 cm en een breedte van 14,5 cm. Het is geschikt voor fietsen van 20 tot en met 24 inch. De zadelstrop is inbegrepen.
5. Beste kinderfietszadel voor meisjes: Selle Monte Grappa Magic

De Selle Monte Grappa is een uitstekend kinderzadel voor een meisje. Zeker als zij houdt van bloemetjes, want het is er rijkelijk mee versierd. Ook werd er gebruikgemaakt van vrolijke kleurtjes. Een eyecatcher voor op de fiets van je dochter!

Met dit kinderzadel zal ze haar fiets tevens makkelijker terugvinden, want je ziet de bloemetjes van ver. Je kan het bevestigen op kinderfietsen van 14 tot 16 inch.
Belangrijke aandachtspunten bij de koop van een kinderfietszadel

Wil je een fietszadel voor je kind kopen? Dan heb je vast al gemerkt dat het aanbod erg ruim is. Hierboven ontdekte je reeds de beste fietszadels voor op de kinderfiets.

Maar hoe maak je nu een keuze uit die lijst? Simpel, door rekening te houden met enkele belangrijke aandachtspunten. Wij vertellen je waar je zeker op moet letten!

Comfort

Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat een kinderfiets zadel comfortabel is. Maar hoe dat zadel er dan precies uit moet zien, is voor ieder kind anders.

Meisjes zitten bijvoorbeeld beter op een breder zadel, terwijl een fietszadel voor een jongen smaller mag zijn. Ook is het belangrijk dat je rekening houdt met de afstand tussen de zitbotjes om de juiste breedte te bepalen.

Zitbotbreedte meten

Of je nu een fietszadel voor dames, heren of kinderen koopt, het is altijd belangrijk om eerst de zitbotbreedte te meten. Dat doe je eenvoudig zelf. Neem daarvoor eerst een stukje karton dat goed indeukt wanneer je erop zit.

Leg het karton vervolgens op een harde ondergrond. Laat je kind erop zitten voor enkele tellen. Nu zie je kleine deukjes. Markeer ze met twee kruisjes. Meet vervolgens de afstand tussen deze kruisjes en je weet de zitbotbreedte van je kind.

Formaat van de kinderfiets

Bij een fietszadel voor een kind dien je ook te letten op het formaat van de kinderfiets. Niet elk kinderzadel past namelijk op iedere fiets.

Het uitzoeken van een kinderfiets zadel is in dat opzicht een beetje anders dan het uitzoeken van een fietszadel voor heren of dames. Zadels voor op een volwassenen fiets zijn namelijk universeel.

Kleur en design

Fietsen is gezond. Als ouder vind je het dan ook fijn om je kind door de straten te zien koersen. Maar je zoon of dochter heeft daar misschien niet altijd zin in.

Met een prachtige kinderfiets zadel moedig je hem of haar aan. Want welke deugniet wil nu niet rijden op een kinderfiets die er hip en trendy uitziet?

Daarom is het een goed idee om een zadel met je kind uit te zoeken. Zo weet je zeker dat hij of zij het mooi vindt. Daarbij mag je natuurlijk niet vergeten om rekening te houden met de andere aandachtspunten!

Prijs

Kinderfietsen bestaan in verschillende prijsklassen. Dat is voor kinderzadels niet anders. Koop je een kinderfiets van een merk dat populair is?

Dan hangt daar meestal een mooi prijskaartje aan vast. En zo zijn er ook hippe zadels van bekende merken die een stukje duurder zijn dan het doorsnee zadel.

Een duurder zadel is echter niet altijd beter. Wil je weten of je waar krijgt voor je geld? Kijk dan naar het materiaal waaruit het is vervaardigd en de tevredenheid van klanten over het product.

Hoe hoog moet het fietszadel van een kind staan?

Als je een fietszadel voor je kind hebt gekocht, wil je het waarschijnlijk zo snel mogelijk bevestigen. Maar daarvoor moet je eerst weten hoe hoog je het kinderzadel moet monteren.

Eigenlijk is het niet zo moeilijk. Je hoeft er gewoon voor te zorgen dat je kind met de bal van de voet bij de grond kan.

Staat het zadel lager? Dan wordt het fietsen zwaarder. Dat is niet alleen vermoeiend, maar ook gevaarlijk. Door het zadel op de juiste hoogte te plaatsen, kan je zoon of dochter veilig fietsen. Op voorwaarde dat je ook een fietshelm voor je kind voorziet natuurlijk!

Conclusie

Als je een kinderzadel voor op de fiets van je zoon of dochter wil kopen, dien je rekening te houden met een aantal aandachtspunten. Het is voornamelijk belangrijk dat het zadel comfortabel is. Kijk daarvoor naar de zitbotbreedte van je kind.

Maar er zijn nog een aantal andere belangrijke dingen om op te letten, zoals het design, het formaat van de kinderfiets en de prijs. Houd je met alle deze zaken rekening? Dan is het beste kinderfiets zadel vinden kinderspel!

Meer voor kinderen:

Categorieën: Accessoires

Kaz

Kaz is een gepassioneerde fietsliefhebber en specialist. Hij werkt al van jongs af aan in fietsenwinkels en heeft diverse Fietstechnicus opleidingen en cursussen gevolgd. Dankzij zijn grote schat aan ervaring en kennis helpt hij jou op weg met het vinden van de beste fiets en fietsaccessoires.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *