Elektrische fiets 24 inch: Bekijk de Top 6 & Koopgids

Laatst bijgewerkt door Kaz op september 21, 2023

Als je aan de korte kant bent, is een elektrische fiets met kleinere wielen ideaal. Je wilt immers voor je eigen veiligheid niet op een te grote e-bike zitten. Het kopen van een 24 inch elektrische fiets is dan een goede keuze.

Elektrische fietsen met 24 inch wielen zijn zo’n 10 centimeter kleiner dan standaard wielen. Maar, voor wie is deze inchmaat dan geschikt? En wat zijn de kosten van een e-bike met deze wielmaat?

In dit artikel kom je erachter. En ook om je te helpen een goede keuze te maken zijn we er voor je.

Na onderzoek hebben wij namelijk een top 6 best geteste elektrische fietsen met 24 inch wielen voor je samengesteld.

De 6 beste elektrische fietsen met 24 inch wielen

Als je op zoek bent naar een elektrische fiets met 24 inch wielen kan dit best lastig zijn. Het aanbod is namelijk een stuk kleiner, voornamelijk omdat deze wielmaat niet standaard is.

Maak je maar geen zorgen: wij hebben het uitzoekwerk al voor je gedaan! Hieronder kun je de 6 beste 24 inch elektrische fietsen vinden.

  1. De beste 24 inch elektrische stadsfiets – IWEECH Elektrische Stadsfiets 24”
  2. Best geteste 24 inch elektrische fatbike – Bad Bike Elektrische Fatbike 24”
  3. Goede 24 inch elektrische chopper fiets – Rayvolt Cruzer Elektrische Chopper Fiets 24”
  4. De beste elektrische vouwfiets 24 inch – Legend Siena Elektrische Vouwfiets 24”
  5. Meest geschikte elektrische bakfiets met 24 inch wielen – Rayvolt Trixie Elektrische Bakfiets 24”
  6. Als beste elektrische driewieler getest – Popal Wave Elektrische Driewieler 24″

Voor wie zijn 24 inch e-bikes geschikt?

Volwassen fietsen hebben standaard wielen van 28 inch, zo ook e-bikes. Om deze reden is de framemaat bepalend bij het kiezen van de juiste fiets voor jouw lengte.

Bij een afwijkende wielmaat, zoals 24 inch, ligt dit net even wat anders. Bij 24 inch wielen hebben we het dus over kleine elektrische fietsen. Maar voor wie is deze inchmaat dan geschikt?

24 inch wielen worden over het algemeen alleen gebruikt bij kleine e-bikes voor korte mensen. De beste elektrische vouwfietsen met 24 inch wielen zijn hiervan een goed voorbeeld. Deze fietsen hebben meestal een framemaat van 46 centimeter.

Een e-bike met 24 inch wielen is bij uitstek geschikt voor volwassenen tussen 149 en 166 centimeter lang. Ben je korter dan 149 centimeter? Kies dan voor een elektrische fiets voor kleine mensen met een kleinere framemaat.

Niet alleen volwassenen kunnen gebruik maken van e-bikes met deze inchmaat. Ook kinderen vanaf 8 jaar met een lichaamslengte van 125 tot 140 centimeter kunnen er gebruik van maken. Het grootste aanbod kinderfietsen heeft namelijk 24 inch wielen.

Ondanks dit kopen veel mensen toch een elektrische mini fiets in plaats van een elektrische kinderfiets 24 inch. De grootste reden hiervoor is dat er niet veel elektrische fietsen voor kinderen van deze leeftijd of met deze lengte bestaan.

Je vergroot hier het aantal e-bikes voor je kind waaruit je kunt kiezen dus aanzienlijk mee.

Hoe weet ik of 24 inch e-bikes bij mijn lengte passen?

Op de vraag of deze inchmaat bij jouw lichaamslengte past is afhankelijk van een aantal dingen. Het kiezen van de juiste elektrische fietsmaat hangt niet alleen af van je lengte.

Ook jouw verhoudingen zijn hierin belangrijk om de juiste afstand tussen de grond en het zadel te bepalen.

Om te bepalen of een e-bike 24 inch bij je past, meet je jouw binnenbeenlengte. Dit doe je eenvoudig door onderstaande 3 stappen te volgen:

  • Stap 1: ga met je rug tegen de muur staan. Houd hierbij je voeten zo’n 15 tot 20 centimeter uit elkaar.
  • Stap 2: meet de maat tussen de grond en kruishoogte met een meetlint of rolmaat.
  • Stap 3: je gemeten binnenbeenlengte (centimeters) vermenigvuldig je vervolgens met 0,68. De uitkomst van deze som is jouw perfecte framemaat.

Is jouw binnenbeenlengte tussen de 62 en 80 centimeter? Dan zijn elektrische fietsen met 24 inch wielen geschikt voor jou.

Wat kost een elektrische fiets van 24 inch?

elektrische fiets 24 inch

Benieuwd wat je kwijt bent voor een e-bike met 24 inch wielen? Om je te helpen hebben we de prijzen van deze inchmaat vergeleken met andere inchmaten. Dit hebben we gedaan met de twee meest voorkomende wielmaten: 26 inch en 28 inch.

Prijzen elektrische fiets 24 inch

Zoals eerder gezegd is het aanbod elektrische fietsen met 24 inch banden niet ontzettend groot. Hierdoor merk je dat de prijs voor een e-bike met deze inchmaat stukken hoger ligt.

We hebben de prijzen bij meerdere aanbieders met elkaar vergeleken. In sommige gevallen moet je aardig diep in de buidel tasten. Gemiddeld betaal je tussen de 1700 en 5250 euro voor een 24 inch e-bike.

Prijzen elektrische fiets 26 inch

Afhankelijk van het type fiets ben je voor een 26 inch e-bike ergens tussen de 1850 en 4500 euro kwijt. ‘Normale’ elektrische fietsen zijn in dit geval het goedkoopst, waar elektrische mountainbikes dan weer in het hogere prijssegment zitten.

Conclusie: ten opzichte van 24 inch e-bikes zit je dus ongeveer in dezelfde prijsklasse. Wel is de hoogste prijs bij 26 inch fietsen ruim 750 euro lager.

Prijzen elektrische fiets 28 inch

elektrische fiets 24 inch kopen

Voor een 28 inch elektrische fiets is het prijsverschil nóg groter. Omdat dit de standaard wielmaat is, ook bij e-bikes, is het aanbod dus vele malen breder. Een goede e-bike met deze inchmaat koop je al vanaf 1350 euro.

Conclusie: het geld waarvoor je een 28 inch fiets kan kopen, is niet eens voldoende voor de goedkoopste 24 inch. Ten opzichte van 24 inch zijn e-bikes met deze inchmaat dus stukken goedkoper.


Misschien ook interessant:


Categorieën: Elektrische fietsen

Kaz

Kaz is een gepassioneerde fietsliefhebber en specialist. Hij werkt al van jongs af aan in fietsenwinkels en heeft diverse Fietstechnicus opleidingen en cursussen gevolgd. Dankzij zijn grote schat aan ervaring en kennis helpt hij jou op weg met het vinden van de beste fiets en fietsaccessoires.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *