Elektrische fiets 26 inch kopen? Dit is de TOP 5

Laatst bijgewerkt door Kaz op september 17, 2023

Wil je graag veilig op de e-bike stappen? Dan is het van belang dat deze niet te groot voor je is. Als je aan de korte kant bent, zijn kleinere wielen een goede optie.

26 inch wielen zijn zo’n 5 cm korter in breedte dan een standaard wiel. Dit klinkt niet als veel, maar kan alle verschil maken.

Voor de beste elektrische fietsen met 26 inch wielen ben je hier op het juiste adres. Bekijk snel ons toplijstje om een geschikt model te vinden.

Top 5 beste elektrische fietsen met 26 inch wielen

1. Beste 26 inch elektrische stadsfiets – Cycledenis Deville

Deze e-bike is ideaal voor mensen die iets kleiner van stuk zijn. Naast de wielen is ook het frame van iets kleiner formaat.

Hierdoor wordt het op- en afstappen vergemakkelijkt. De instap is namelijk lekker laag. Ook tijdens het fietsen heb je zo meer controle. De Cycledenis Deville is een unisex model.

Laat je niet vergissen door het formaat. De Cycledenis Deville heeft een krachtige motor en accu. Met de 5 versnellingen kun je ook lange afstanden en heuvels aan.

In gunstige omstandigheden heeft dit model een actieradius van wel 120 km.

👍 Voordelen:

 • Geschikt voor korte volwassenen
 • 5 versnellingen
 • Actieradius van 120 km
2. Beste elektrische mountainbike met 26 inch wielen – Samebike MY-SM26

Kleinere wielen zijn perfect voor een mountainbike. Hiermee kun je namelijk makkelijk manoeuvreren. Dit kan goed van pas komen op hobbelig terrein. Offroad gaan met dit model is dus geen probleem.

Met de 350W motor kun je een maximale snelheid van wel 35 km per uur behalen. Draag voor de veiligheid wel een helm bij deze snelheden.

De Samebike heeft een krachtsensor. Hierdoor voelt de motor aan wanneer het meer of minder trapondersteuning moet geven.

Voor het afremmen en het bestijgen van hellingen is dit zeer voordelig. Dit model heeft een actieradius van 70 km.

👍 Voordelen:

 • Geschikt voor offroad terrein
 • Maximumsnelheid van 35 km per uur
 • Ingebouwde krachtsensor
3. Beste 26 inch elektrische fiets voor dames – Smart Legend Milano

Dit is een multi-inzetbare e-bike voor dames met een actieve levensstijl. De brede banden en korte wielen maakt het perfect voor een weekendtocht.

Vervolgens stap je net zo makkelijk op de Smart Legend Milano om boodschappen te halen. De lage instap zorgt voor gemakkelijk op- en afstappen. Het frame is afgesteld op de vrouwelijke anatomie.

De motor van 250W zorgt voor soepele trapondersteuning. De accu is van hoge kwaliteit. Hierdoor heb je een actieradius van wel 80 km. Met dit model kun je een maximale snelheid van 25 km per uur behalen.

👍 Voordelen:

 • Damesfiets met lage instap
 • Brede banden voor extra grip
 • Actieradius van 80 km
4. Beste 26 inch elektrische fiets voor heren – Fantom Ringo M26

Deze sportieve fiets is geschikt voor zowel de stad als voor lange afstanden. Je kunt hier geweldig gebruik van maken op fietsvakanties of voor woon-werkverkeer.

De motor van 250W helpt je een maximumsnelheid van 25 km per uur te behalen. Op het Lcd-scherm zie je precies hoe snel je gaat. Ook kun je gebruikmaken van 5 versnellingen.

 De 26 inch wielen zorgen voor extra controle over de fiets tijdens het rijden. Je kunt zelfs zonder te trappen vooruitkomen.

De gashendel modus helpt je namelijk automatisch vooruit. Met de Cruiser modus kun je een constante snelheid instellen. Ideaal voor langere tochten!

👍 Voordelen:

 • Inclusief Lcd-scherm
 • Geschikt voor lange afstanden
 • Cruiser modus en gashendel modus
5. Beste elektrische fatbike met 26 inch wielen – Bad Bike Beach Cruiser

Met deze fatbike maak je zeker een indruk, waar je ook bent. De wielen van 26 inch geven je de mogelijkheid om op elk soort terrein te fietsen.

Met de dikke banden kun je zelfs over het strand rijden. Het frame is laag, zodat je lichtelijk achterovergebogen op de fiets zit.

De 250W motor laat je toe tot wel 40 km per uur te rijden. Met de 7 versnellingen kun je de snelheid zelf makkelijk instellen.

De hydraulische remmen zorgen voor genoeg veiligheid op de weg. De Bad Bike Beach Cruiser heeft een actieradius van 80 km.

👍 Voordelen:

 • Geschikt voor elk soort terrein
 • Maximumsnelheid van 40 km per uur
 • 7 versnellingen
Voor wie zijn 26 inch wielen geschikt?

Een elektrische fiets voor volwassenen heeft een standaard wielmaat van 28 inch. Bij de modellen die we hier bespreken, gaat het dus om kleinere e-bikes.

Over het algemeen vind je 26 inch wielen dan ook op elektrische fietsen voor korte mensen. Deze wielmaat is geschikt voor mensen van 1,60 m tot 1,70 m. Mensen die korter zijn dan dit, zullen ook op zoek moeten gaan naar een kleinere frame.

Ook kinderen vanaf 12 jaar kunnen profiteren van 26 inch wielen. Er zijn maar weinig elektrische fietsen voor kinderen verkrijgbaar. Daarom kunnen ook zij gebruikmaken van e-bikes met kleinere wielen.

Dit geeft extra stabiliteit tijdens het fietsen. Voor veiligheidsredenen zijn standaard e-bikes op deze leeftijd te gevaarlijk.

26 inch wielen zijn ook gebruikelijk bij offroad fietsen, zoals mountainbikes. De kleinere wielen zijn makkelijker te manoeuvreren. Op hobbelige wegen wordt deze extra controle over de wielen daarom gewaardeerd.

Past een 26 inch elektrische fiets bij jouw lengte?

Het is makkelijk om erachter te komen of 26 inch wielen bij jou passen. Dit doe je door de lengte van je binnenbeen te meten. Let op! We hebben het hier niet over mountainbikes. Daar gelden andere afmetingen voor.

De grootte van de wielen bepaalt de afstand tussen de grond en het zadel. Daarom is het binnenbeen de perfecte manier om te zien of je op een fiets past.

Je wilt namelijk niet een te grote afstand tussen je voeten en de grond hebben. Dit kan gevaarlijk zijn.

Dit is hoe je snel je binnenbeenlengte kunt meten.

 • Ga met je rug tegen de muur staan. Houd je schoenen aan (deze draag je ook op de fiets). Houd je benen bij elkaar.
 • Zet met een potloodje een punt waar je binnenbeen eindigt. Dit is net onder je kruis.
 • Meet vervolgens de afstand tussen het puntje op de muur en de grond. Dit is de lengte van je binnenbeen.

Is de lengte van je binnenbeen korter dan 75 cm? Dan is een e-bike met 26 inch wielen geschikt voor jou.

Waar let je op bij het kopen van een 26 inch elektrische fiets?

Frame

Kleinere wielen betekent niet direct een kleinere fiets. 26 inch wielen worden ook gebruikt voor frames met een normale grootte.

Als je aan de korte kant bent, kan dit vervelend zijn. Zorg er in dat geval voor dat ook je frame iets kleiner is. Anders kun je ongemak ervaren tijdens het fietsen.

Als je een gemiddelde lengte hebt, kun je voor 26 inch wielen met een normaal frame gaan. Hierdoor zit je niet krap op de fiets. Wel kun je de voordelen van kleinere wielen ervaren.

Je kunt bijvoorbeeld makkelijker manoeuvreren. Om deze reden hebben mountainbikes en andere sportieve fietsen ook kleinere wielen.

Betrouwbaar merk

Elektrische fietsen met 26 inch wielen zijn iets moeilijker te vinden. Grote bedrijven zoals Sparta of Batavus zijn er bijvoorbeeld nog niet aan begonnen. Dit komt doordat er een kleinere vraag voor is.

Dit betekent echter niet dat je voor onbekende merken zou moeten gaan. Deze e-bikes kunnen een slechte kwaliteit hebben, en zelfs een gevaar op de weg vormen.

Een beetje extra onderzoek doet wonderen. Lees beoordelingen van anderen over een bepaald merk. Ziet het er betrouwbaar uit? Dan kun je straks met een gerust hart op je e-bike stappen.

Fietsgebruik

Kleinere wielen zijn populair onder mountainbikers. Dit betekent echter niet dat elke fiets met 26 inch wielen offroad gebruikt kan worden. Standaard e-bikes met 26 inch wielen kunnen daar schade mee oplopen.

Voor offroad fietsen heb je een elektrische mountainbike nodig. Deze heeft een ander soort frame. Andere e-bikes met 26 inch wielen zijn bedoeld voor korte mensen.


Ook interessant:


Categorieën: Elektrische fietsen

Kaz

Kaz is een gepassioneerde fietsliefhebber en specialist. Hij werkt al van jongs af aan in fietsenwinkels en heeft diverse Fietstechnicus opleidingen en cursussen gevolgd. Dankzij zijn grote schat aan ervaring en kennis helpt hij jou op weg met het vinden van de beste fiets en fietsaccessoires.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *