Mountainbike 26 inch kopen? De betrouwbaarste 26 inch MTB’s

Laatst bijgewerkt door Kaz op december 25, 2022

Wil jij op je mountainbike snel kunnen manoeuvreren? En gaat je voorkeur uit naar een MTB die zo licht mogelijk is? Dan is een mountainbike 26 inch de beste keuze voor je.

Doordat de 26 inch wielen relatief klein zijn, is de MTB erg wendbaar.

De wielmaat van 26 inch heeft niks van doen met de framemaat. Wat de juiste framemaat van je MTB is, hangt puur van je lengte af.

Lees snel verder om erachter te komen welke 26 inch mountainbike het meest geschikt is voor jou!

De meest geschikte 26 inch mountainbikes

Spreekt juist een 26 inch MTB je aan? Dan is ons advies om voor één van onderstaande drie mountainbikes te kiezen. Deze drie 26 inch MTB’s zijn als beste uit onze test naar voren gekomen.

1. Umit Mirage Mountainbike 26 inch

Deze mountainbike van het merk Mirage is wat ons betreft de beste mountainbike met 26 inch wielen. Deze MTB is licht van gewicht, met dank aan het aluminium frame.

Verder beschikt de MTB over maar liefst 21 versnellingen; dit maakt het beklimmen van steile hellingen een stuk makkelijker voor je.

Mirage heeft ook voor het nodige comfort gezorgd; hier draagt de verende voorvork een flink steentje aan bij. Ook het design van deze 26 inch MTB is volledig naar onze wens.

En spreekt de oranje kleur je niet helemaal aan? Deze mountainbike met 21 inch wielen wordt in 4 kleuren aangeboden.
2. Rockrider Mountainbike ST 50

Wil je zo min mogelijk geld aan je 26 inch mountainbike uitgeven? Kies dan voor deze goedkope variant van Rockrider.

Voor deze variant betaal je slechts 229 euro, terwijl de MTB echt van een prima kwaliteit is. Dit is onder meer aan het fijne zadel, de vering en het V-brakesysteem te danken.

Deze MTB beschikt ook nog eens over 21 versnellingen. Verder zijn de banden bollend uitgevoerd, waardoor je net iets meer grip heeft. Het merk Rockrider geeft ook nog eens levenslange garantie op het frame, de stuurpen en het stuur
3. Deed Hoop MTB 26 inch H X 35-21

Deze top 3 sluiten we af met deze 26 inch MTB van het merk Deed. Deze fiets ziet er flitsend uit, beschikt over geweldige wielen en een comfortabel stuur.

Ook het zadel is opvallend comfortabel, terwijl de MTB zelf slechts 13 kilogram weegt. Dít stelt je in staat om nog beter te bewegen op het MTB parcours.

De Deed Hoop MTB beschikt over maar liefst 21 versnellingen. In combinatie met de verende voorvork, het aluminium frame en de veilige remmen staat er echt een prima MTB op je te wachten. Veel fietsplezier met deze ook nog betaalbare MTB.
Voor wie is een 26 inch MTB de juiste maat?

Een 26 inch MTB is de juiste maat voor mensen die op hun MTB goed willen manoeuvreren. Dit is niet met alle mountainbikes mogelijk, maar dus wel met de varianten met een wielmaat van 26 inch.

De wielmaat heeft dus niks van doen met de framemaat. De drie hierboven besproken MTB’s hebben namelijk allemaal een andere framemaat. Respectievelijk 45 cm, 50 cm en 35 cm.

Om te bepalen of een 26er MTB de juiste keuze voor je is, moet je nadenken over het gewenste gebruik. Wil je vooral hard steile hellingen op kunnen fietsen? Dan is het beter om te kiezen voor een 29 inch MTB.

Wil je snel en makkelijk van richting kunnen veranderen? Dan kies je het beste voor de 26 inch wielmaat. En dit is ook het geval als je graag een zo’n licht mogelijke 26 inch MTB wilt hebben.

Is een 26 inch mountainbike ook voor een kind geschikt?

Ja, er bestaan ook de nodige MTB’s met een wielmaat van 26 inch die voor een kind geschikt zijn. Dat is bijvoorbeeld het geval bij de Deed MTB uit bovenstaand lijstje.

Die MTB heeft een framemaat van 35 cm; dat is ideaal voor kinderen tussen de 150 en 165 centimeter. Ook als je als volwassene klein(er) bent, is dit een prima framemaat.

Tip: kies altijd voor een speciale kinder mountainbike voor je zoon of dochter. Stem ook hierbij goed de framemaat af op de lengte van je kind.

Verschillende soorten wielen

De wielmaat 26 inch geeft aan dat de band een diameter van 66 centimeter heeft. Dit zegt echter niks over de breedte van de fietsband.

Over het algemeen wordt echter het volgende aangenomen:

  • Een 26 inch wiel is niet overdreven breed. Doordat het wiel niet super breed is, valt de grip enigszins tegen in vergelijking met de grip van een 29 inch wiel. Je bent, dankzij de beperkte breedte, wel in staat om goed te bewegen.

Wil je graag een breder wiel hebben? Dan lijkt het voor de hand liggender om voor een 29 inch wiel te kiezen. Een 29 inch wiel zorgt sowieso voor meer grip; dat is voor veel mensen dan ook dé reden om voor een 29 inch MTB te kiezen.

Waar kun je een 26 inch mountainbike kopen?

De beste 26 inch mountainbike koop je bij een specialist. De specialisten bieden een uitgebreid aanbod aan, voorzien je graag van goed advies en bieden veelal fietsen van de beste MTB merken aan.

Ben je op dit moment op zoek naar de beste mountainbike? Ga dan bij een specialist op zoek naar de beste mountainbike. Bepaal op voorhand goed waar je naar op zoek bent en hoeveel geld je uit wilt geven.

In het aanbod van 26 inch mountainbikes valt gelukkig de diversiteit qua prijzen op. Met elk budget kun je dus een prima 26 inch mountainbike aanschaffen.Ook interessant:


Categorieën: Mountainbikes

Kaz

Kaz is een gepassioneerde fietsliefhebber en specialist. Hij werkt al van jongs af aan in fietsenwinkels en heeft diverse Fietstechnicus opleidingen en cursussen gevolgd. Dankzij zijn grote schat aan ervaring en kennis helpt hij jou op weg met het vinden van de beste fiets en fietsaccessoires.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *