Mountainbike 24 inch: Top 5 geschikte (voor jongens & meiden)

Laatst bijgewerkt door Kaz op maart 4, 2023

Ben je voor je kind op zoek naar een geschikte mountainbike? Kijk dan goed naar de lichaamslengte van je kind. Alleen op basis van die lengte kun je de juiste inchmaat uitkiezen.

Is je kind tussen de 125 en 140 centimeter lang? Dan is een MTB 24 inch aan te arden. Mocht je kind langer zijn, is een 26 inch MTB of 29 inch MTB de betere keuze.

Lees snel verder om te achterhalen welke 24 inch mountainbike voor jouw kind geschikt is.

De meest geschikte 24 inch mountainbikes

Is een mountainbike met maat 24 inch groot genoeg voor je kind? Dan raden wij je aan om voor één van onderstaande varianten te kiezen. Deze varianten zijn speciaal voor kinderen ontwikkeld en bieden veel plezier.

1. Sprint Casper 24 inch

De Sprint Casper 24 inch is een super leuke kinderfiets mountainbike. Deze mountainbike is voor zowel jongens als meiden geschikt en biedt veel plezier. Dat is onder meer te danken aan de 18 versnellingen.

Deze fiets biedt een prima wegligging aan je kind aan. Je kind houdt hierdoor de totale controle over de fiets. Hierbij komen ook het V-brake remsysteem en het Hi-tensile frame goed van pas. Deze onderdelen dragen bij aan de veiligheid en het gemak op deze MTB.

Dankzij de reflectoren valt deze fiets bovendien relatief goed op. Het enige waar het wel aan ontbreekt, is verlichting aan de voor- en achterzijde van de MTB.
2. Volare Dynamic Kinderfiets

Ben je specifiek op zoek naar een meisjes mountainbike? Dan kun je niet om de Volare Dynamic Kinderfiets heen. Dit is de beste mountainbike 24 inch voor meiden.

Deze eretitel is onder meer aan de samenstelling te danken. De fiets ziet er leuk uit en is in een opvallende roze kleur uitgevoerd. Dankzij het aluminium frame is deze fiets bovendien lekker licht van gewicht.

Deze fiets beschikt over een veilig remsysteem en 8 versnellingen. Dankzij dit versnellingssysteem is je kind in staat om elke tocht op deze MTB geheel naar wens af te leggen.
3. Altec Trend Jongens Mountainbike 24 inch

Ben je op zoek naar een leuke mountainbike voor een jongen met een maat van 24 inch? Dan raden wij je van harte de Altec Trend Jongens Mountainbike 24 inch aan. Dit is volgens ons de leukste MTB voor een jongen.

Bij deze MTB valt direct de toffe kleurstelling op. De MTB is grotendeels in het zwart uitgevoerd, maar beschikt ook over blauwe details. Dankzij deze details spreekt de fiets meer.

Deze fiets beschikt over een robuust stalen frame én over maar liefst 21 versnellingen. Dankzij deze versnellingen geniet je zoon van de nodige schakelmogelijkheden tijdens het fietsen. En het stalen frame zorgt ervoor dat deze mountainbike 24 inch tegen een stootje bestand is.
4. Ks Cycling Fiets 24” kinderfiets Zodiac

De Ks Cycling Fiets 24” kinderfiets Zodiac vinden wij één van de leukste kindermountainbikes om te zien. Dit is onder meer aan de gave kleurstelling te danken; wit met appeltjesgroen.

Door deze kleurstelling is de MTB ook voor zowel jongens als meiden geschikt. Niet alleen de kleur valt in positieve zin op, maar ook de vorm van het frame. Zoals je duidelijk op de foto ziet, is het frame uniek vormgegeven.

Deze fiets beschikt bovendien over maar liefst 18 versnellingen. Ook beschikt deze fiets over een vervende voorvork en fijne achtervering. Aan deze fiets gaat je kind oprecht veel plezier beleven.
5. Altec Dakota Kinderfiets

Deze top 5 van leuke 24 inch MTB’s sluiten we graag in stijl af. Dat doen we met deze Dakota kinderfiets van het welbekende merk Altec. Deze fiets is in een opvallende blauwe kleur uitgevoerd, waardoor ‘ie voor jongens en meisjes geschikt is.

Deze fiets beschikt over een stevig stalen frame en veilige V-brake handremmen. Ook beschikt de Altec Dakota 24 inch MTB over 7 versnellingen. Dit stelt je kind in staat om elke route op zijn/haar MTB met veel plezier af te leggen.
Voor wie is een 24 inch MTB de juiste maat?

Een 24 inch MTB is de juiste maat voor kinderen die tussen de 125 en 140 centimeter lang zijn. Als we naar leeftijd kijken, komen we uit op een leeftijd van 8 tot 11 jaar oud.

Om tot de juiste maat te komen, zou je echt de lengte van je kind op moeten meten. Doe dit nauwkeurig, aangezien de keuze voor de juiste maat bepalend is.

Voor de geschikte mountainbike voor je kind moet je overigens op nog meer punten letten. Daarover vertellen we je hieronder nog iets meer.

Is een 24 inch mountainbike ook voor volwassenen geschikt?

Nee, dat is eigenlijk niet het geval. Een 24 inch MTB is immers voor een maximale lengte van 140 centimeter geschikt.

Aangezien weinig volwassenen 140 centimeter lang zijn, komen volwassenen al snel uit bij een 26 inch MTB of 29 inch MTB. Check daarvoor ons artikel over de beste mountainbikes van dit moment.

Waar kun je een 24 inch mountainbike kopen?

Een 24 inch mountainbike koop je bij voorkeur bij een specialist. Bol.com, Decathlon en Internet-bikes zijn hier goede voorbeelden van.

Deze specialisten bieden meerdere mountainbikes met een maat van 24 inch aan. Je hebt hierdoor voldoende keuze. Ongeacht of je een meisjes of jongens mountainbike wilt kopen.

Bij deze winkels geniet je bovendien van een divers aanbod. Dit betekent dat je van meerdere merken een mountainbike 24 inch kunt kopen. Je kunt hierbij aan bovengenoemde merken denken, maar ook aan B’Twin, Giant en Rockrider.

Waar moet je op letten bij het kopen van een 24 inch mountainbike?

Heb je interesse om een 24 inch MTB voor je kind te kopen?

Dan zijn er meerdere zaken waar je even goed naar moet kijken:

  • Naar je kind zelf. Ten eerste is het belangrijk dat je goed de lichaamslengte opmeet. Ten tweede moet je goed naar het geslacht en de voorkeuren van je kind kijken. Wil je dochter bijvoorbeeld per sé een roze MTB? Of wil je zoon per sé een blauwe MTB?
  • Naar het frame. Je moet ook even goed naar het frame kijken. Onze voorkeur gaat uit naar een frame van aluminium. Dit materiaal is sterk, tegen een stootje bestand en weegt niet al te veel. Dat laatste is ideaal, aangezien je kind waarschijnlijk nog niet al te veel kracht in zijn/haar armen heeft.
  • Naar de versnellingen. Wil je het mountainbiken voor je kind van 8 á 11 jaar zo aangenaam mogelijk maken? Dan kies je idealiter voor een MTB met de nodige versnellingen. Des te meer versnellingen, des te beter eigenlijk.
  • Naar de samenstelling. Bij een 24 inch mountainbike moet je goed naar de algehele samenstelling kijken. Over wat voor remsysteem beschikt de fiets? Is de fiets van verlichting voorzien? En wat voor banden liggen er onder de fiets? De 24 inch MTB moet voor je kind 100% veilig te gebruiken zijn.
  • Naar het prijskaartje. Tot slot zou je bij een 24 inch mountainbike nog even goed naar het prijskaartje moeten kijken. Waarom? Omdat wij opgemerkt hebben dat de prijzen van 24 inch mountainbikes behoorlijk uiteenlopen. Bepaal daarom goed voor jezelf hoeveel geld je hieraan uit wilt geven.
Veelgestelde vragen over een mountainbike 24 inch

Voor wie is een 24 inch mountainbike geschikt?

Een 24 inch mountainbike is geschikt voor kinderen tussen de 125 en 140 centimeter lang. Deze lichaamslengte hebben vaak kinderen tussen de 8 en 11 jaar oud.

Hoe hebben wij de beste 24 inch mountainbikes beoordeeld?

Wij hebben hiervoor naar het totaalplaatje gekeken. Hierbij kun je denken aan de kwaliteit, samenstelling, gebruikte materialen en handige extra’s.


Meer kinderfietsen:


Categorieën: Mountainbikes

Kaz

Kaz is een gepassioneerde fietsliefhebber en specialist. Hij werkt al van jongs af aan in fietsenwinkels en heeft diverse Fietstechnicus opleidingen en cursussen gevolgd. Dankzij zijn grote schat aan ervaring en kennis helpt hij jou op weg met het vinden van de beste fiets en fietsaccessoires.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *