22 inch kinderfiets kopen? De beste 22 inch fietsen vergeleken

Laatst bijgewerkt door Kaz op augustus 31, 2023

Is je kind tussen de 120 en 130 centimeter lang? Dan is een 22 inch fiets de beste optie. Kinderfietsen van 22 inch zijn speciaal voor kinderen van deze lengte ontwikkeld.

In veel gevallen betekent dit dat je kind tussen de en 5 en 7 jaar oud is.

Wil je voor je kind graag een leuke kinderfiets kopen? Dan is het aan te raden om eerst goed je wensen op een rijtje te zetten. Wat voor fiets wil je precies kopen?

En wil je een fiets voor jongens of meiden kopen? In dit artikel doe je in ieder geval de nodige inspiratie op!

Dit zijn de beste 22 inch kinderfietsen

Wij al op zoek gegaan naar de beste 22 inch kinderfietsen van dit moment. Onze bevindingen delen we graag in onderstaande top 7 met je.

1. Spirit Urban Jongensfiets Mat-Zwart 22 inch

Spirit Urban jongensfiets 22 inch Mat-Zwart

De Spirit Urban Jongensfiets Mat-Zwart 22 inch is de leukste fiets voor jongens. Deze omafiets 22 inch is speciaal voor jongens ontwikkeld, getuige de hoge stangen bij het frame.

Wat deze fiets zo leuk maakt, is het rekje aan de voorzijde. Ook is de kleurstelling subliem. De fiets is zelf in het mat zwart uitgevoerd, terwijl het zadel en handvatten in het bruin uitgevoerd zijn.

Deze fiets beschikt over veilige reflectoren en een gesloten kettingkast. Ook kun je het stuur en zadel in hoogte verstellen. Ook als je kind 6 jaar of 10 jaar oud is, kan je kind hierdoor mogelijk nog van deze fiets gebruik maken.
2. Spirit Diva Meisjesfiets Roze 22 Inch

Spirit Diva meisjesfiets 22 inch Roze

Ben je op zoek naar een leuke meisjes fiets 22 inch? Dan kun je niet om de Spirit Diva meisjesfiets heen. Deze fiets is schattig vormgegeven, heeft een fraaie kleurstelling en is van de gewenste kwaliteit.

Deze fiets beschikt bovendien over handige extra’s. Je kunt hierbij denken aan de trap- en handrem, de zijstandaard en het leuke rekje voorop. De kleurstelling vinden wij ook erg gaaf; roze, geel en bruin.

Houd er wel rekening mee dat deze fiets niet over verlichting beschikt. Het enige dat door Spirit aangebracht is, zijn veilige reflectoren. Ook de gesloten kettingkast draagt bij aan de veiligheid.
3. Spirit Urban Meisjesfiets Groen 22 Inch

We blijven nog even bij het merk Spirit. Ook de Spirit Urban Meisjesfiets Groen 22 Inch is namelijk een super leuke kinderfiets. Deze fiets lijkt heel veel op de Urban variant. Die variant is voor jongens bestemd, terwijl deze variant voor meisjes bestemd is.

Deze fiets ziet er super leuk uit. Dit is te danken aan de gave kleurstelling, het leuke rekje en de gave banden. De groene kleur staat bovendien prachtig in combinatie met het bruin op het zadel en de handvatten.
4. Altec Urban 22 inch Transportfiets

Spreekt een 22 inch transportfiets of omafiets jou wel aan? Dan kun je ook eens naar de Altec Urban 22 inch Transportfiets kijken. Zoals je op de foto kunt zien, is deze fiets volledig in de vorm van een transportfiets gegoten.

Deze fiets is een lust voor het oog. Maar, dat is niet het eens het belangrijkste. Het belangrijkste is dat de samenstelling subliem is.

Deze fiets beschikt bijvoorbeeld over een V-brake remsysteem, verlichting en een stevig standaard. Je kind gaat veel plezier beleven aan deze leuke transportfiets 22 inch.
5. Popal Funjet N3

Wil je het liefste een crossfiets 22 inch aanschaffen? Dan kom je al snel bij de Popal Funjet N3 uit. Deze fiets is super leuk om te zien, heeft een stoere uitstraling en is voor veelzijdig gebruik geschikt. Je kind kan hier lekker mee crossen, maar kan ook op prima op het asfalt rijden.

Deze fiets is met versnellingen uitgevoerd. Dit betekent dat je kind tijdens het fietsen van nog meer gemak verzekerd is. En dit betekent ook dat je kind in staat is om langere afstanden af te leggen.

De fiets beschikt bovendien over verlichting en een dubbel remsysteem. Je kind kan gebruik maken van een terugtraprem, maar ook van een handrem. Handig!
6. Altec Hero Kinderfiets Jongens 22 inch

Altec-Hero-jongensfiets-8-jaar

Ook over de Altec Hero Kinderfiets Jongens 22 inch zijn wij te spreken. Deze fiets lijkt behoorlijk veel op bovenstaande variant van Popal, maar is met slechts één versnelling uitgevoerd.

Wat bij deze fiets opvalt, is de compleetheid. De fiets beschikt bijvoorbeeld over veilige verlichting, een stevig standaard en een slot. Het is dan ook de ideale fiets voor je kind om dagelijks op naar school te gaan. De fiets ziet er ook nog stoer uit en is van een prima kwaliteit.
7. Wings Retro – Kinderfiets

Ben je voor je dochter op zoek naar een leuke fiets? En wil je graag een fiets met meerdere versnellingen aanschaffen? Dan kom je al snel bij de Wings Retro kinderfiets uit. Deze fiets beschikt namelijk over 6 versnellingen.

Dat is echter niet het enige voordeel. Een ander voordeel is het gave design en het comfort. Je kind kan bijvoorbeeld makkelijk op de fiets stappen.

En het zadel van deze 22 inch fiets is ook nog naar wens te verstellen. Het leuke rekje voorop maakt de samenstelling van deze 22 inch kinderfiets compleet.
Voor welke leeftijd is een 22 inch fiets?

Een 22 inch fiets is geschikt voor een leeftijd van 5 tot 7 jaar oud. Dat is althans de algemene range die aangehouden wordt. Het is volgens ons verstandiger om naar de lichaamslengte te kijken.

Is je kind tussen de 120 en 130 centimeter lang? Dan is de keuze voor een 22 inch fiets de juiste keuze. Zo’n fiets is ideaal voor kinderen met deze lengte.

Is je kind langer? Dan kom je vanzelf bij een 24 inch fiets of een 26 inch fiets uit.

Wat is voor jouw kind de beste 22 inch kinderfiets?

Voor een opgroeiend kind moet je de nodige uitgaven doen. Zo moet je in een leuke kinderkamer investeren, in leuke kleding én in een goede kinderfiets.

De aanschaf van een goede kinderfiets is van essentieel belang. Met name als je kind elke dag op de fiets naar school toe gaat, moet deze fiets aan alle eisen voldoen.

Tijdens je zoektocht naar de beste 22 inch fiets moet je dan ook op meerdere punten letten. Deze punten zetten we hieronder graag overzichtelijk voor je op een rijtje.

Soort kinderfiets

Ten eerste moet je goed naar het soort kinderfiets kijken. Wil je een crossfiets 22 inch aanschaffen? Wil je een omafiets/transportfiets 22 inch aanschaffen?

Of wil je een 22 inch mountainbike aanschaffen? Kijk goed naar de verschillende soorten kinderfietsen. En treed hierover ook in overleg met je kind.

Je kind

Ten tweede moet je goed naar je kind kijken. Je moet ten eerste goed de lichaamslengte opmeten. Gaat je kind qua lengte al richting de 130 centimeter? Dan kun je wellicht beter voor een 24 inch fiets kiezen.

Is je kind op dit moment zo’n 115 centimeter lang? Dan kun je het beste voor een 22 inch fiets met verstelbaar zadel kiezen. Zet in dat geval het zadel op de laagste stand.

In de komende periode blijft je kind uiteraard hard groeien. Dit los je gelukkig op door het zadel steeds iets hoger te zetten.

Kijk ten tweede ook goed naar de voorkeuren van je kind. En let hierbij ook op het geslacht van je kind. Een roze kinderfiets 22 inch voor je zoontje kopen, is wellicht niet het beste idee.

Samenstelling van de fiets

Ten derde moet je goed naar de samenstelling van de fiets kijken:

  • Verlichting. De kans is groot dat je kind van 5 á 7 jaar oud zelf naar school toe fietst. Met name voor in de wintermaanden is het dan van belang dat de fiets over veilige verlichting beschikt.
  • Remsysteem. Ga goed na over wat voor remsysteem de 22 inch kinderfiets beschikt. Idealiter beschikt de fiets over een dubbel remsysteem.
  • Verstelbaarheid. Ga goed na in hoeverre je de fiets kunt verstellen. Bij veel fietsen is het in ieder geval mogelijk om het zadel in hoogte te verstellen.
  • Versnellingen. Kijk ook goed of je een 22 inch kinderfiets met of zonder versnellingen wilt hebben. Zeker als je kind langere afstanden af moet leggen, is de aanwezigheid van versnellingen erg wenselijk.

Kwaliteit

Ten vierde moet je goed naar de kwaliteit van de fiets kijken. Waarom? Omdat niet elk kind van 5 á 7 jaar oud even voorzichtig met de fiets omgaat. Je wilt daarom alleen een kinderfiets kopen die tegen een stootje bestand is.

Ons advies: koop alleen een fiets van één van de beste kinderfiets merken. De hierboven genoemde merken zijn daar voorbeelden van, evenals het merk Alpina

Kijk uiteraard ook naar het prijskaartje. Wil je zo goedkoop mogelijk uit zijn? Dan kun je het beste op een aanbieding wachten. Bespaar in ieder geval nooit onnodig op de aanschaf van een 22 inch kinderfiets.
Veelgestelde vragen over 22 inch kinderfietsen

Voor wie is een 22 inch kinderfiets geschikt?

Een 22 inch kinderfiets is geschikt voor kinderen van 120 tot 130 centimeter lang. Dit betekent in veel situaties dat je kind tussen de 5 en 7 jaar oud is. En dit betekent veelal dat je kind kledingmaat 128-134 heeft.

Hoe hebben wij de beste 22 inch kinderfietsen beoordeeld?

We hebben hierbij gekeken naar wat het beste voor een 5 á 7 jaar oud kind is. Daarvoor hebben we gekeken naar de kwaliteit, samenstelling, handige eigenschappen en algehele uitstraling.


Meer over kinderfietsen:


Categorieën: Fietsen

Kaz

Kaz is een gepassioneerde fietsliefhebber en specialist. Hij werkt al van jongs af aan in fietsenwinkels en heeft diverse Fietstechnicus opleidingen en cursussen gevolgd. Dankzij zijn grote schat aan ervaring en kennis helpt hij jou op weg met het vinden van de beste fiets en fietsaccessoires.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *