Handvat kinderfiets kopen? Top 5 handvatten voor kinderfiets

Laatst bijgewerkt door Kaz op april 7, 2023

Wil jij een kinderfiets handvat kopen? Hier ben je op de juiste plek. Vergelijk op deze pagina direct de top 5 kinderfiets handvatten en ontdek de belangrijkste aandachtpunten.

De beste handvatten voor een kinderfiets op een rijtje

Spreken bovenstaande voordelen van nieuwe handvatten voor op een kinderfiets jou aan? Dan doe je er verstandig aan om direct op zoek te gaan naar de beste varianten.

Daar helpen wij je graag een handje bij! Wij zijn namelijk al op zoek gegaan. Dit is de top 5:

  1. Simson kinderhandvatten 115 x 20 mm rubber zwart per set
  2. Widek handvatten kinderfiets 100 mm rondjes rood 2 stuks
  3. XLC Handvatten Kinderfiets
  4. MG handvat Leather Look Flower 90 mm kunstleer wit per stuk
  5. Widek handvatten meisjes 100 x 22 mm rubber roze 2 stuks

Hoe vind je de beste handvatten voor een kinderfiets?

Ben je op zoek naar een nieuw fietsslot voor een kinderfiets? Dan moet je de keuze uit meerdere soorten sloten maken. Of ben je op zoek naar een nieuwe kinderfiets? Dan moet je het aanbod van meerdere kinderfiets merken bekijken.

Of wil je nieuwe handvatten voor een kinderfiets aanschaffen? Ook dan zijn er meerdere zaken die je moet bekijken en meerdere knopen die je moet doorhakken.

Wat de belangrijkste punten zijn, bespreken we graag in dit artikel.

Lengte van het handvat

Eén van de belangrijkste punten waar je goed naar moet kijken, is naar de lengte. Je kunt handvatten met een lengte van 90 mm, 100 mm en 115 mm kopen.

Wat de juiste maat is, hangt onder meer van het soort kinderfiets af. Over het algemeen geldt het volgende: des te ouder je kind is, des te langer de handvatten zouden moeten zijn. De fiets van een ouder kind is immers groter dan de fiets van een jonger kind.

Kleur van het handvat

Een ander belangrijk punt is de kleur van het handvat. Wil je voor je zoon nieuwe handvatten voor op zijn kinderfiets kopen? Dan is het niet voor de hand liggend om voor een roze variant te gaan. Het kan uiteraard wel, maar je hebt nog meer mogelijkheden.

Feit is dat je op dit moment uit meerdere kleuren kunt kiezen. Denk hierbij aan blauw, roze, bruin, zwart en wit. Ook heb je de keuze uit voor handvatten met daarop een leuke opdruk. Dankzij zo’n opdruk spreekt de fiets van je kind nóg meer. En oogt de fiets nog mooier.

Materiaal van het handvat

Tevens moet je goed naar het materiaal van het handvat kijken. Op dit gebied heb je eigenlijk maar twee keuzes: kunstleer of rubber. Met kunstleer ogen de handvatten prachtig, maar over het algemeen is rubber iets duurzamer.

Bij rubber moet je wel met de structuur van het rubber rekening houden.

In rubber zitten altijd bepaalde patronen verwerkt; als je kind te lang de handvatten in zijn/haar handen houdt, staan deze patronen in de hand van je kind. Hier is op zich niks mis mee, maar bereid je kind hier wel op voor.

Aantal handvatten

Je moet ook goed kijken naar het aantal handvatten dat je koopt. De meeste handvatten die je kunt kopen, worden in een set van 2 stuks aangeboden. Ideaal, aangezien je daarmee links en rechts het stuur kunt bekleden.

Er zijn echter ook varianten die per stuk aangeboden worden. Daarbij moet je goed kijken of het om een linkse- of rechtse variant gaat.

Kwaliteit

handvat kinderfiets

Bij het kopen van handvatten voor een kinderfiets moet je kritisch zijn. Je moet kritisch naar bovenstaande punten kijken, maar ook naar de kwaliteit.

Tijdens onze test hebben wij namelijk opgemerkt dat lang niet alle handvatten van de gewenste kwaliteit zijn.

Ons advies is als volgt: durf te investeren. En koop de kinderfiets handvatten altijd bij een goede aanbieder.

Dit betekent onder meer dat je de aanbiedingen van Action en Hema links zou moeten laten liggen. Kies in plaats daarvan voor één van de varianten van Bol.com of Internet-bikes.

Waarom een handvat voor kinderfiets kopen?

De fiets van je kind kun je op meerdere manieren pimpen. Dit doe je bijvoorbeeld met een fraai kinder fietszadel, door je kind een leuke kinder fietshelm te laten dragen en door nieuwe handvatten voor de kinderfiets te kopen.

De aanschaf van nieuwe kinderfiets handvatten is om meerdere redenen aan te raden:

  • Je kind geniet met nieuwe handvatten van de gewenste veiligheid. Je hoeft bijvoorbeeld niet bang te zijn dat de handvatten ‘los schieten’ van het stuur. Indien de handvatten al geruime tijd op het stuur zitten, loop je dit risico wel.
  • Je kind behoudt de optimale controle. Dit is onder meer aan de structuur van nieuwe handvatten te danken. Deze nieuwe handvatten zijn volledig naar de vorm van kleine kinderhandjes gemaakt, waardoor je kind zijn/haar handjes hier perfect over heen kan leggen. Dát zorgt voor de optimale controle tijdens het fietsen/sturen.
  • De uitstraling van het kinderfietsje verandert met nieuwe handvatten. Monteer je nieuwe handvatten op het stuur van het kinderfietsje? Dan zie je dit overduidelijk aan de uitstraling van de fiets. Probeer maar eens nieuwe bruine handvatten op het kinderfietsje uit; het fietsje oogt dan direct een stuk fraaier.

Bijkomend voordeel: je kunt voor nagenoeg alle soorten kinderfietsen wel nieuwe handvatten kopen. Dit kan voor ‘normale’ kinderfietsen, maar ook voor loopfietsen. Ook bij een loopfiets is het van belang dat de handvatten perfect zijn.
Veelgestelde vragen over handvatten voor een kinderfiets

Waarom nieuwe handvatten voor een kinderfiets kopen?

Eén van de redenen heeft te maken met de uitstraling. Door nieuwe handvatten te kopen, krijgt de kinderfiets een compleet andere uitstraling. Daarnaast dragen nieuwe handvatten op een kinderfiets bij aan de veiligheid, de controle en het comfort. Voldoende reden dus om nieuwe handvatten voor een kinderfiets te kopen.

Hoe hebben wij de beste handvatten voor een kinderfiets geselecteerd?

Hiervoor hebben we gekeken naar de kwaliteit, de kleur, het materiaal en de algehele samenstelling. Ook hebben we kritisch naar de aanbieder c.q. het merk gekeken. Uiteindelijk zijn we aan de hand van deze criteria uitgekomen bij de 5 beste handvatten voor een kinderfiets.


Meer voor op de kinderfiets:


Categorieën: Accessoires

Kaz

Kaz is een gepassioneerde fietsliefhebber en specialist. Hij werkt al van jongs af aan in fietsenwinkels en heeft diverse Fietstechnicus opleidingen en cursussen gevolgd. Dankzij zijn grote schat aan ervaring en kennis helpt hij jou op weg met het vinden van de beste fiets en fietsaccessoires.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *