Poppenzitje fiets kopen? Top 5 poppenstoeltjes voor de fiets

Laatst bijgewerkt door Kaz op december 25, 2022

Heb je een leuke fiets voor je kind gekocht? En wil je kind graag nog wat leuke aanvulling op haar fiets hebben? Dan is de kans groot dat je bij een poppenzitje voor op de fiets uitkomt.

In zo’n zitje kan je dochter leuke poppen zetten, waarna zij met haar poppen op haar fiets kan fietsen. Je dochter voelt zich hierdoor echt de koningin. Of een ware prinses.

Beste poppenzitjes voor op een fiets

Spreekt een poppen fietsstoeltje jou en je dochter wel aan? Dan is het zaak om voor je dochter op zoek naar het beste poppenstoeltje voor op de fiets te gaan. Wij raden je hierbij de volgende poppenzitjes aan:

  1. BABY born fietsstoeltje – 43 cm
  2. Mini Mommy fietszitje voor poppen
  3. Disney Poppenzitje Minnie Mouse Roze
  4. Volare poppenzitje 12-14 inch roze
  5. Mamamemo Fietsstoeltje voor poppen grijs

Hoe kun je een poppenzitje fiets bevestigen?

Voor het bevestigen van een poppenzitje op een fiets heb je meerdere mogelijkheden:

  • Voorop. Je kunt dit eigenlijk vergelijken met een fietsstoeltje voorop waar je kind in kan zitten. In plaats daarvan is je kind in staat om voor zich haar poppen in het zitje te zetten.
  • Achterop. Je kunt dit vergelijken met een fietszitje achterop de fiets. Je kind ziet tijdens het fietsen haar poppen niet, maar het poppenzitje zit op de bagagedrager wel stevig vast.

Hoe je het poppenzitje precies moet bevestigen, is per variant verschillend. Ga daarom per variant goed na hóe je ‘m moet bevestigen.

Hoe vind je het beste poppenzitje voor op de fiets?

Bij de aanschaf van een poppenzitje moet je op tal van punten letten. Alleen als je op alle punten goed let, kun je het beste poppenstoeltje voor op de fiets uitkiezen. Wij raden je daarom aan om goed deze koopgids even door te nemen.

Bevestiging

Zoals hierboven al beschreven, moet je goed naar de bevestiging kijken. Dit is afhankelijk van de voorkeuren van je kind, maar ook van de fiets. Op een kinderbakfiets heb je bijvoorbeeld andere bevestigingsmogelijkheden dan op een crossfiets.

Afmetingen

Je moet ook goed naar de afmetingen van het poppenzitje kijken. Zoals bovenstaande poppenzitjes duidelijk laten zien, heb je qua afmetingen de nodige mogelijkheden. Ga daarom goed na wat qua afmetingen mogelijk is op het fietsje van je dochter.

Ga ook goed na waar je dochter het poppenzitje precies voor wilt gebruiken. Als je weet welke poppen in het zitje vervoerd moeten worden, kun je gericht op zoek gaan naar een passend zitje.

Uitstraling

poppenzitje-fiets

Uiteraard is het ook zaak om goed naar de uitstraling te kijken.

Wij raden je aan om hierbij op meerdere punten te letten:

  • Materiaal. Ga je voor een poppenzitje van plastic, riet of ander materiaal? Op dit gebied bestaan in ieder geval voldoende mogelijkheden.
  • Kleur. De kleur is mogelijk één van de belangrijkste eigenschappen van een poppenzitje. Ga goed na wat je dochter graag wil. En probeer de kleur af te stemmen op de rest van de fiets en andere fietsonderdelen. Zo is het mooi als het poppenzitje en het fietszadel van de kinderfiets bij elkaar passen.

Merk & kwaliteit

Wil je het beste poppenzitje voor op de fiets aanschaffen? Laat dan het aanbod van bijvoorbeeld Action liggen. In plaats daarvan kun je beter shoppen bij Intertoys, Bol.com en Internet-bikes.

Deze aanbieders bieden kwaliteit. En bieden ook nog veel soorten poppenstoeltjes voor op de fiets aan.

Daarnaast raden wij je aan om goed naar de kwaliteit te kijken. Dit doe je eigenlijk al indirect door te kiezen voor een poppenzitje van een goed merk.

Je kunt hierbij overigens ook naar het aanbod van kinderfiets merken kijken. Onder meer Volare biedt zowel kinderfietsen als poppenzitjes aan.
Veelgestelde vragen over een poppenzitje

Waar kun je een poppenzitje op de fiets bevestigen?

Een poppenzitje kun je zowel voorop als achterop bevestigen. Wat precies mogelijk is, hangt af van het soort poppenzitje en de fiets van je kind.

Hoe hebben wij de beste poppenzitjes voor op de fiets geselecteerd?

We hebben gekeken naar de bevestiging, de afmetingen, de uitstraling, het merk en de kwaliteit. Ook hebben we nog met een schuin oog naar het prijskaartje gekeken, maar dat is wat ons betreft van minder groot belang.


Categorieën: Accessoires

Kaz

Kaz is een gepassioneerde fietsliefhebber en specialist. Hij werkt al van jongs af aan in fietsenwinkels en heeft diverse Fietstechnicus opleidingen en cursussen gevolgd. Dankzij zijn grote schat aan ervaring en kennis helpt hij jou op weg met het vinden van de beste fiets en fietsaccessoires.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *