Kinderbakfiets kopen; de belangrijkste informatie op een rijtje

Laatst bijgewerkt door Joni op september 23, 2023

Ben je op zoek naar een tof en handig vervoersmiddel voor je kind?

Dan kun je uit allerlei vervoersmiddelen kiezen, waaronder een kinderbakfiets. Dit is een handig vervoersmiddel waar je kind ongetwijfeld veel plezier aan gaat beleven.

Wat is een kinderbakfiets precies?

kinderbakfiets

Een kinderbakfiets is een normale kinderfiets, maar dan met drie wielen.

Aan de voorzijde van zo’n fiets zijn 2 wielen aangebracht, waar een bak tussenin gemonteerd zit. In deze bak is je kind in staat om bijvoorbeeld zijn/haar knuffels te vervoeren.

Waarom voor een kinderbakfiets kiezen?

 • Perfecte stabiliteit: door de vormgeving geniet je kind van een perfecte stabiliteit. De kans dat je kind op zo’n kinderbakfiets ten val komt, is bijzonder klein.
 • Veel laadruimte: vind je kind het belangrijk om van alles en nog wat mee te nemen tijdens het fietsen? Met dank aan de laadruimte is je kind in staat om allerlei spulletjes mee te nemen. Ontzettend leuk voor je kind.
 • Erg stoer: een kinderbakfiets is wat ons betreft ook erg stoer. Als je tussen een loopfiets en een kinderbakfiets zou kunnen kiezen, is een kinderbakfiets echt een stuk stoerder om te zien.
 • Praktisch: bij een kinderbakfiets valt het praktische gemak ook nog op. Dit is niet alleen aan de bak te danken, maar ook aan de 2 wielen aan de voorzijde. Met dank aan deze wielen leert je kind snel goed fietsen.

Verschillende soorten bakfietsen voor kinderen

loopkinderbakfiets

Het is goed om te weten dat er verschillende soorten kinderbakfietsen bestaan.

Zo kun je kiezen voor een bakfiets met trappers, maar ook voor een loop bakfiets. Dat is ideaal voor de kleinere kinderen. Zij kunnen nog niet fietsen, maar kunnen wel alvast gebruik maken van de stoere en praktische loop bakfiets.

Verder kun je uit allerlei materialen kiezen. Je kunt voor een variant van staal/aluminium kiezen, maar je kunt ook voor een houten bakfiets kiezen.

Daarbij is het zelfs mogelijk om voor een houten bakfiets met naam te kiezen. Erg tof!

Voor welke leeftijd is een kinderbakfiets geschikt?

houten kinderbakfiets

Dit hangt nogal af van het soort kinderbakfiets waar je voor kiest.

Kies je voor een loop bakfiets? Dan kan je kind hier vanaf een leeftijd van 2 á 3 jaar al gebruik van maken. Belangrijkste is dat je uiteraard wel altijd een oogje in het zeil houdt. Ditzelfde geldt voor een kindje op een kinderfiets voor 2 jaar.

Wil je liever een normale kinderbakfiets kopen? Dan is zo’n fiets veelal geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar oud.

Mocht je kind al eerder kunnen fietsen, kun je uiteraard ook al eerder voor de kinderbakfiets kiezen. Verlies de veiligheid in ieder geval nóóit uit het oog.

Welke maat heeft je kind nodig?

Bij het uitkiezen van een kinderbakfiets moet je goed naar de volgende afmetingen kijken:

 • Grootte van de wielen: des te groter de wielen zijn, des te groter de bakfiets is. Dat betekent dat zo’n bakfiets meer voor de oudere kinderen geschikt is.
 • Afstand van het zadel tot de trappers: de afstand tussen het zadel en de trappers verschilt van model tot model. Ga goed na wat deze afstand is en wat de geschikte afstand voor jouw kind zou zijn. Idealiter kies je vervolgens voor een kinderbakfiets waarbij je het zadel in hoogte kunt verstellen.
 • Afstand van het zadel tot de grond: voor deze afstand geldt hetzelfde als de hierboven besproken afstand. Ga goed na hoelang de beentjes van je kind zijn en wat de ideale afstand tussen het zadel en de grond zou moeten zijn.

Let op: bij alle kinderbakfietsen geeft de fabrikant een leeftijdsindicatie af. Ga goed na of deze indicatie aansluit op de leeftijd van je kind. Mocht dit niet het geval zijn, kun je wellicht beter nog even wachten met het kopen van een kinderbakfiets.

Waar moet je op letten?

kind op bakfiets

Wil je dolgraag een kinderbakfiets voor je kind aanschaffen? Let dan héél goed op onderstaande aandachtspunten:

 • Afmetingen: daar hebben we reeds hierboven alles over verteld.
 • Design: kijk goed naar het design en de vormgeving van de bakfiets. Hoe ziet de bakfiets er uit? Hoe is bijvoorbeeld de bak vormgegeven? En in welke kleur is de kinderbakfiets uitgevoerd?
 • Materiaal: gaat je voorkeur uit naar een houten kinderbakfiets? Of heb je liever een bakfiets van een andere materiaalsoort? Aan jou de keus.
 • Verstelmogelijkheden: biedt de kinderbakfiets verstelmogelijkheden? Erg wenselijk, aangezien je kind dan langer van de kinderbakfiets gebruik zou kunnen maken.
 • Prijs-kwaliteitverhouding: uiteraard zou je ook goed naar de prijs-kwaliteitsverhouding moeten kijken. Bepaal hoeveel geld je uit wilt geven en kies altijd voor een kinderbakfiets van één van de betere bakfiets merken.

Wil je een kinderbakfiets kopen? Klik dan hieronder voor het beste aanbod:


💡 Misschien ook interessant voor jou:


Categorieën: Fietsen

Joni

Joni's passie en expertise ligt bij alles wat met fietsen te maken heeft. Maar het liefst houdt ze zich bezig met stadsfietsen en fietsaccessoires. Met een scherp oog voor zowel stijl als functionaliteit, biedt Joni waardevolle inzichten en praktisch advies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *