Space Scooter kopen? De Top 4 Beste Space Scooter steps!

Laatst bijgewerkt door Kaz op december 14, 2022

Een Space Scooter is op dit moment razend populair. De kans is dan ook groot dat jouw kind er al eens van heeft gehoord.

Wil je meer weten over de Space Scooter? En wil je weten waar je op moet letten bij de aanschaf van een Space scooter?

Wij hebben dit voor je uitgezocht. In dit artikel vind je alle informatie én de top 4 beste Space Scooters. Lees snel verder!

Wat is een Space Scooter?

Als je niet weet wat een Space scooter is, moet je het maar eens aan je kind vragen. De kans is groot dat hij of zij het in geuren en kleuren aan je uitlegt.

Een Space scooter is namelijk de meest stoere step voor een kind. Deze step is voornamelijk bijzonder, omdat je hem ook kan besturen door de voetenplank naar voren en achteren te bewegen.

Kinderen van bijna elke leeftijd kunnen het gebruiken, omdat er verschillende modellen verkrijgbaar zijn. Er is zelfs een Space Scooter voor volwassenen!

Een ander groot voordeel van de Space Scooter step is dat je hem kan uitklappen en inklappen. Daardoor neem je hem overal makkelijk mee naartoe.

Beste Space Scooter aanbiedingen

Wil jij je kind verwennen met een mooie Space Scooter step? Dan wil je vast weten welke je voor hem of haar moet kopen. Deze steps bestaan namelijk in verschillende modellen en kleuren.

Wij hebben de beste Space Scooter steps voor je uitgezocht! Bekijk hieronder de top 4.

1. Beste Space Scooter voor kleine kinderen: Space Scooter Mini x260

Voor de allerkleinsten is er een stoere Space Scooter: de Mini x260. Deze step is ideaal voor kinderen van 3 tot 5 jaar oud. Hij is verkrijgbaar in het blauw of roze.

De step kan een hele tijd mee, want het heeft een stuur dat in de hoogte verstelbaar is. Wanneer je kind wat ouder is, kan hij of zij dus nog perfect met deze Space Scooter rijden.

De Mini x260 heeft ook toffe wielen die oplichten wanneer ermee gereden wordt.
2. Beste Space Scooter voor kids vanaf 6 jaar: Space Scooter X580

Is je zoon of dochter al te oud voor een Mini Space Scooter? Dan is de x580 iets om naar te kijken. Het is geschikt voor kids vanaf 6 jaar oud.

Maar deze step kan natuurlijk ook gebruikt worden door kinderen van 7 jaar of 8 jaar. Bij dit model heb je de keuze uit verschillende kleuren. Het is een van de weinige steps die beschikbaar is in zoveel verschillende kleuren.

Het aandrijfsysteem is superstil en de scooter is erg compact. Net zoals de andere modellen kan je hem inklappen. In dat geval is hij slechts ongeveer 88 x 33 cm groot. Zo neem je hem gemakkelijk mee in de auto, bus of in de trein!

De wielen van deze step zijn 2×8 inch. Het maximale belastbare gewicht is 90 kilo.
3. Beste Space Scooter voor kinderen vanaf 8 jaar: Space Scooter X590

De X590 Space Scooter is ideaal voor wat oudere kids. Kinderen van 8 jaar kunnen hem volop gebruiken. Maar ook jongens en meisjes die 9 of 10 jaar oud zijn, kunnen zonder probleem gebruikmaken van deze Space Scooter step.

Het is zelfs geschikt voor volwassenen. Het maximale belastbaar gewicht is namelijk maar liefst 115 kilo. Dat maakt hem de stevigste Space Scooter op de markt.

Je hebt de keuze uit meerdere kleuren: blauw, groen en rood.

Doordat het een recent model is, heeft het een verbeterde grip én een verbeterd remsysteem op het achterwiel. Dat betekent dus ook dat het extra veilig is om mee te rijden.

Net zoals de andere Space Scooter steps is hij gemaakt van de beste materialen. Waaronder staal en aluminium.
4. Beste Space Scooter met extra’s: Space Scooter Junior X360 pakket

Dit pakket is echt een koopje. Je krijgt de Space Scooter Junior x360 namelijk voor een scherpe prijs. Als je dit pakket koopt, betaal je zelfs minder dan als je alleen de Space Scooter Junior aanschaft!

Daarnaast zit er een beschermset in de prijs inbegrepen. Je ontvangt beschermers voor de pols, knie en elleboog. Op deze manier kunnen kinderen veilig steppen.

Bij dit model heb je wel maar keuze uit slechts twee kleuren: roze en blauw. Ook is het minder geschikt voor grotere kinderen. Het maximaal belastbaar gewicht is namelijk 60 kilo.

Deze Space Scooter step wordt vooral aangeraden voor kids van 5 jaar tot en met 7 jaar.
Belangrijke aandachtspunten bij het kopen van een Space Scooter

Wil jij een kind verrassen met een mooie Space Scooter? Dan is het erg belangrijk dat je rekening houdt met een aantal dingen bij de aankoop.

Niet iedere Space Scooter is namelijk geschikt voor elke leeftijd. En het laatste wat je wil is dat de step niet gebruikt kan worden. Wij vertellen je daarom wat de belangrijkste aandachtspunten zijn!

Leeftijd

Kijk allereerst naar de leeftijd van je kind als je een Space Scooter step wilt kopen. Er zijn namelijk diverse modellen voor verschillende leeftijden verkrijgbaar.

Een Space Scooter Junior is bijvoorbeeld niet ideaal voor een kind van 10 jaar. Onderstaande tabel duidt aan welke modellen geschikt zijn voor welke leeftijd.

  • Space Scooter Junior x360: voor kids vanaf 4 jaar tot en met 7 jaar
  • Space Scooter x580: voor kids vanaf 6 jaar en voor volwassen tot 90 kilo
  • Space Scooter x590: voor kids vanaf 8 jaar en voor volwassenen tot 115 kilo

Let niet alleen op de leeftijd, maar ook op de lengte van je kind. Kies je een Space Scooter Junior? Dan is deze enkel geschikt voor kinderen die minimaal 110cm en maximaal 126cm groot zijn.

De andere 2 modellen zijn geschikt voor kids die minimaal 126cm zijn.

Inclusief accessoires of niet

space-scooter

Zoals je hierboven al kon zien, komen Space Scooter steps soms met accessoires. Dat is niet altijd het geval. Maar het is wel handig om dit in de gaten te houden. Als er accessoires bij zitten, kom je namelijk vaak goedkoper uit.

Kleur van de step

Een Space Scooter step kies je het best samen met je kind uit. Op die manier weet je zeker dat hij of zij het mooi vindt. Deze elektrische kindersteps zijn verkrijgbaar in maar liefst negen kleurencombinaties.

Veilig op de Space Scooter step

Er zijn een aantal manieren hoe je ervoor kan zorgen dat het steppen met de Space Scooter een stukje veiliger is voor je zoon of dochter.

Allereerst is het belangrijk dat hij of zij goed het evenwicht kan bewaren. Pas dan kan je kind met een Space Scooter rijden.

Begeleid je zoon of dochter ook de eerste keren. Zo kan je hem of haar met een gerust hart uit het zicht laten rijden. Zorg daarnaast voor goede bescherming. Denk daarbij niet alleen aan knie-, pols- en elleboogbeschermers, maar ook aan een goede fietshelm.

Veelgestelde vragen over de Space Scooter step

Veel ouders twijfelen nog om een Space Scooter step te kopen voor hun kind. In dat geval helpt het om zoveel mogelijk informatie te verschaffen.

Twijfel je nog over de aanschaf van een Space Scooter? Of wil je gewoon graag meer weten? Neem dan hieronder de antwoorden op enkele veelgestelde vragen door!

Wat is het verschil tussen een Space Scooter en een step?

De meest gestelde vraag van ouders is: ‘Wat is het verschil tussen een Space Scooter en een step?’. Logisch, want een Space Scooter is niet zo goedkoop. Dus wil je als ouder zeker zijn dat het zijn geld waard is. De Space Scooter is geen gewone step.

Je kan hem namelijk ook bedienen door met je voeten van voren naar achteren te bewegen op de voetenplank. Daarnaast rijdt een Space Scooter step sneller dan een gewone step.

Is een Space Scooter gevaarlijk?

Hoewel een Space Scooter sneller rijdt dan een step, is het zeker niet gevaarlijk. Met een step rijd je zo’n 8 tot 10 km per uur. Met een Space Scooter is dat 10 tot 16 km per uur is.

Het verschil is dus niet zo heel groot. Het gevaar op vallen bestaat natuurlijk altijd. Verder in dit artikel vind je enkele tips om de veiligheid te verhogen.

Voor welke leeftijden is een Space Scooter geschikt?

De Mini Space Scooter is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Dat is het kleinste model op de markt. Er is geen maximum leeftijd. Zelfs volwassenen kunnen rijden met een Space Scooter step!

Waar kan je een Space Scooter kopen?

Zoals je reeds gezien hebt, zijn er veel Space Scooter steps verkrijgbaar bij Bol.com. En ook bij vele andere winkels vind je ze terug. Maar je kan deze steps zeker niet overal kopen.

Als je ze bijvoorbeeld bij Decathlon gaat zoeken, kom je thuis van een koude kermis. Soms is er wel een Space Scooter aanbieding bij de Lidl. Maar deze is vaak tijdelijk. Je moet er dus als de kippen bij zijn.

Wil je toch graag wat geld besparen op een Space Scooter? Dan kan je kijken bij een outlet. Of er een tweedehands kopen. Met de laatste optie moet je wel opletten. Dit is niet altijd de beste keus.

Conclusie

Een stoere Space Scooter step kopen? Het is een keer iets anders dan een kinderfiets! Je zoon of dochter is er vast blij mee.

Maar voordat je hem of haar ermee kan verrassen, dien je de juiste keuze te maken. Zoals je hebt kunnen lezen zijn er verschillende modellen op de markt.

Maak verstandig de juiste keuze, let op de aandachtspunten en je kan iemand heel erg blij maken! Klik hieronder voor het beste aanbod.


Meer voor kinderen:

Categorieën: Fietsen

Kaz

Kaz is een gepassioneerde fietsliefhebber en specialist. Hij werkt al van jongs af aan in fietsenwinkels en heeft diverse Fietstechnicus opleidingen en cursussen gevolgd. Dankzij zijn grote schat aan ervaring en kennis helpt hij jou op weg met het vinden van de beste fiets en fietsaccessoires.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *