Top 6 elektrische steps voor een kind (5-12 jaar)

Laatst bijgewerkt door Kaz op januari 7, 2023

Elektrische steps zijn niet meer weg te denken. Niet alleen volwassenen hebben hier veel plezier van, ook onder kinderen wordt de e-step steeds populairder.

De elektrische step is snel, duurzaam en zeer eenvoudig te gebruiken. Wil jij weten welke elektrische steps het beste zijn voor kinderen?

In dit artikel geven we je een overzicht van de top 6 beste elektrische kindersteps voor kinderen van 5 tot 12 jaar oud.

Top 6 elektrische steps voor kinderen

Om je te helpen bij het maken van de juiste keuze, hebben we hieronder een lijst voor je samengesteld met de beste elektrische steps voor kinderen. De e-steps zijn opgedeeld in verschillende leeftijdscategorieën.

1. Elektrische step 12 jaar – Razor-e300 Electric Scooter

 • Stuurhoogte: 64 cm
 • Gewicht: 20 kg

Ben jij op zoek naar een e-step voor een kind van 12? Een hele populaire step voor kinderen van 12 jaar oud is de Razor e300 Electric Scooter. Dit stoere model beschikt over een brede plaat waar je je voeten op kwijt kunt en kan een gewicht dragen van wel 70 kilo.

Met deze e-step rijd je maximaal 24 kilometer per uur en is daarom geschikt voor oudere kinderen. Daarnaast is de Razor e300 Electric Scooter dé ideale keuze als je op zoek bent naar een elektrische step met zadel. Het gaat dan om de Razor e300 S.

Een zadel kan veel comfort bieden tijdens het rijden. De e-step is overigens ook verkrijgbaar zonder zadel.

👍 Voordelen

 • Beschikt over een kickstart
 • Bereik van 16 km
2. Elektrische step 10 jaar – Ninebot Zing C8

 • Stuurhoogte: 90 cm
 • Gewicht: 9 kg

De Ninebot Zing C8 staat bekend om zijn veiligheid en is een uitstekende optie voor kinderen van 10 jaar oud. De e-step beschikt over een remsysteem waarbij de sensor in dit systeem rem pogingen waarneemt.

Hierdoor wordt de stroomtoevoer beperkt en dit zorgt ervoor dat je op een geleidelijke manier kunt remmen.

Deze lichtgewicht step van 9 kilo rijdt wel 16 kilometer per uur en is eenvoudig inklapbaar. De e-step meenemen in de auto is hierdoor geen enkel probleem.

👍 Voordelen

 • Lichtgewicht
 • Inklapbaar
 • Bereik van 10 km
3. Elektrische step 8 jaar – Razor Electric Power Core E90

 • Stuurhoogte: 91 cm
 • Gewicht: 11 kg

Ben je op zoek naar een stoere elektrische step voor jouw kind? De Razor Electric Power Core E90 is een zeer geschikt model voor kinderen van 8 jaar of ouder. Deze step is ontzettend populair bij kinderen van deze leeftijd en beschikt over goede reviews.

De Razor Electric Power Core E90 is een lichtgewicht step met een maximale snelheid van 14 kilometer per uur. Doordat de step beschikt over een kickstart, is het een erg veilig model voor kinderen.

Een kickstart zorgt ervoor dat er alleen gas gegeven kan worden, als je je voet af hebt gezet.

👍 Voordelen

 • Lichtgewicht
 • Eenvoudig te gebruiken
 • Bereik van 10 km
4. Elektrische step 6 jaar – Denver SCK- 5300

 • Stuurhoogte: 68 cm
 • Gewicht: 5,6 kg

Als je op zoek bent naar een goedkope elektrische step voor kinderen van 6 jaar, dan is de Denver SCK-5300 zeker een goede optie. De Denver SCK-5300 steekt in tegenstelling tot de andere e-steps net iets anders in elkaar.

Bij deze elektrische step is het de bedoeling dat je zelf mee stept met je voeten. Zonder mee te steppen kan dit model maximaal 6 kilometer per uur op de accu rijden. Dit model is geschikt voor kinderen die net kennismaken met de elektrische step.

👍 Voordelen

 • Beschikbaar in diverse kleuren
 • Zeer lichtgewicht
 • Makkelijk te gebruiken
 • Voordelige prijs
5. Elektrische step 5 jaar – Ninebot Zing A6

 • Stuurhoogte: 85 cm
 • Gewicht: 4,6 kg

De Ninebot Zing A6 is een step waar kinderen vanaf 5 jaar al plezier van kunnen hebben. Deze e-step weegt maar liefst 4,6 kilogram en is daardoor zeer makkelijk te verplaatsen en op te bergen.

Wat bijzonder is aan deze elektrische step, is dat de step beschikt over anti-lek banden die eenvoudig te onderhouden zijn.

Daarnaast kan de e-step maximaal wel 12 kilometer per uur en dit betekent dat je hier 25 minuten plezier van kunt hebben. Is de accu leeg? Binnen 3 uur is deze weer helemaal vol.

👍 Voordelen

 • Geschikt voor jongere kinderen (5 jaar)
 • Lichtgewicht
 • Verlichte voetenplank
6. Elektrische step 7-9 jaar – BluMill E-step

 • Stuurhoogte: 93 cm
 • Gewicht: 9,5 kg

De BluMill E-step is een zeer betaalbare elektrische step voor kinderen vanaf 7 tot 9 jaar oud. Dit model beschikt over een zadel en dit zorgt voor veel comfort tijdens het rijden.

Daarnaast beschikt deze e-step over een anti-slip opstap oppervlak en dit zorgt ervoor dat je veilig kunt op- en afstappen.

Dit model rijdt wel 12 kilometer per uur en is eenvoudig inklapbaar. Dit betekent dat je deze e-step eenvoudig kunt opbergen of mee kunt nemen op reis.

👍 Voordelen

 • Gemaakt van duurzame materialen
 • Beschikt over een zadel
 • Inklapbaar
Elektrische step voor kinderen: Waar op letten?

Als je besluit om een elektrische step aan te schaffen voor een kind, wil je natuurlijk weten waar je allemaal op moet letten. Er zijn een aantal punten waar je rekening mee dient te houden en deze hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet.

1. Veiligheid

Als je een e-step aanschaft voor een kind, wil je uiteraard dat het model veilig is. Dit is vaak een van de eerste aspecten waar je aan denkt, maar hoe weet je of de e-step veilig genoeg is?

Allereerst is het belangrijk dat je weet over welk remsysteem de elektrische step beschikt. De meeste elektrische steps hebben een voor- en achterrem. Dit zorgt ervoor dat de remdruk wordt verdeeld en dat je op een soepele manier kunt remmen.

Ook kun je kijken of de e-step een handrem heeft. Veel e-steps hebben minimaal één handrem en dit is een zeer veilige manier van remmen, omdat het eenvoudig te bedienen is.

Waar je ook op kunt letten bij het kopen van een e-step, is de verlichting. Verlichting zorgt voor veiligheid en gelukkig beschikken de meeste e-steps over verlichting. De verlichting bevindt zich in het frame van de e-step.

Kies je voor een elektrische step waar geen verlichting op zit? Zorg er dan voor dat je handmatig verlichting toevoegt door lampjes op te hangen. Het kan namelijk gevaarlijk zijn om zonder verlichting te steppen.

2. Comfort

Naast het uiterlijk van de step, is het uiteraard ook belangrijk dat het model comfortabel is. Hoe weet je of een elektrische step comfortabel is?

Allereerst kun je kijken naar de banden van de step. Je kunt kiezen uit luchtbanden of massieve banden. Over het algemeen raken massieve banden minder snel lek. Het nadeel is alleen dat je de trillingen van de straat beter kunt voelen tijdens het rijden.

Ook de grootte van de banden is iets waar je op kunt letten. Hoe groter de banden, hoe comfortabeler de e-step rijdt.

3. Mobiliteit

Als je gaat kijken voor een elektrische step voor kids, zijn er 3 aspecten waar je op kunt letten als het gaat om de mobiliteit van de step.

Gewicht

Een belangrijk aspect van een kinder e-step is het gewicht. E-steps voor kinderen hebben meestal een gewicht tussen de 5 en 9 kilogram. Dit betekent dat het model eenvoudig te verplaatsen is en dit kan veel voordelen bieden als je de e-step graag ergens anders mee naartoe wil nemen.

Stuurhoogte

De stuurhoogte van een e-step is ontzettend belangrijk bij het uitkiezen van het juiste product. Wanneer je kiest voor een e-step die te klein is, kun je last krijgen van je rug.

Het is belangrijk om te kijken tot op welke hoogte het stuur komt. Het stuur van de step moet namelijk tot de heupen komen.

Is de e-step inklapbaar?

Een opvouwbare elektrische step kan erg handig zijn als je de step graag zou willen verplaatsen. Gelukkig zijn de meeste elektrische steps opvouwbaar, maar dit is toch een punt waar je goed naar zou kunnen kijken bij het aanschaffen van een e-step.

Conclusie

elektrische kinderstep

Kinderen kunnen veel plezier ervaren wanneer ze rijden op een elektrische step. De e-steps gaan snel en ze zien er stuk voor stuk ook nog eens allemaal heel stoer uit.

Een perfect alternatief voor een normaal stepje of voor een space scooter dus.

Je hebt kunnen lezen welke elektrische steps geschikt zijn voor kinderen en waar je op kunt letten tijdens de aanschaf hiervan.

Veelgestelde vragen

Hoe oud moet je zijn om op een elektrische step te mogen rijden?

De meeste elektrische steps zijn voor een leeftijd van 8 jaar of ouder. Er zijn echter een aantal modellen die geschikt zijn voor jongere kinderen. De Ninebot Zing A6 is een model dat geschikt is voor kinderen vanaf 5 jaar en is ook speciaal voor het jonge kind geproduceerd. Elektrische steps voor jongere kinderen kunnen vaak veel minder hard.

Waar mogen kinderen rijden?

Kinderen mogen niet rijden op de openbare weg. Het is namelijk verboden om met de elektrische step op de openbare weg te rijden. Er zijn modellen waarmee je wel op de weg mag rijden, maar hiervoor dien je een scooter rijbewijs te hebben. Je komt pas in aanmerking voor een scooter rijbewijs als je 16 jaar of ouder bent. Kinderen mogen wel op eigen terrein gebruikmaken van de elektrische step.

Wat is het verschil met een elektrische fiets kind?

Naast e-steps voor kinderen heb je ook elektrische fietsen voor kids. Dit zijn elektrische fietsen die speciaal geschikt zijn voor jonge kinderen. Het verschil tussen een e-step en een elektrische fiets voor kinderen zit hem vooral in het gewicht. Een e-step is vele malen lichter dan een elektrische fiets en is daarom eenvoudig mee te nemen en op te bergen. Dit kan worden gezien als een groot voordeel van de elektrische step. De elektrische fiets daarentegen heeft als voordeel dat je meer beweging krijgt.

Categorieën: Fietsen

Kaz

Kaz is een gepassioneerde fietsliefhebber en specialist. Hij werkt al van jongs af aan in fietsenwinkels en heeft diverse Fietstechnicus opleidingen en cursussen gevolgd. Dankzij zijn grote schat aan ervaring en kennis helpt hij jou op weg met het vinden van de beste fiets en fietsaccessoires.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *