Goedkope elektrische steps: De Top 4! (Aanbiedingen)

Laatst bijgewerkt door Kaz op januari 7, 2023

De elektrische step is helemaal hip. Duurzaam, supersnel en makkelijk in gebruik te nemen. Daarmee zijn elektrische steps een prima alternatief voor de goedkope elektrische fiets.

Echter is het niet eenvoudig om een goede goedkope elektrische step te vinden.

Over het algemeen hangt er een prijskaartje aan deze steps en ben je voor een goed model al flink wat geld kwijt.

Om deze reden hebben we een top 4 goedkope elektrische steps voor je samengesteld. Tijdens het opstellen van de lijst hebben we uiteraard rekening gehouden met de kwaliteit van de e-step.

Top 4 goedkope elektrische steps

Wil je weten welke elektrische steps goedkoop zijn? Hieronder vind je een lijst met betaalbare elektrische steps. Dit zijn stuk voor stuk aanbiedingen met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

1. Goedkope elektrische step – Razor E90 Power Core

Razor-Electric-Power-Core-E90-elektrische-step-voor-kinderen
 • Maximale snelheid: 18 kilometer per uur
 • Gewicht: 14 kg
 • Actieradius: 21 kilometer

De Razor E90 Power Core is voornamelijk geschikt voor kinderen die al wat ouder zijn. Dit populaire model ziet er niet alleen heel stoer uit, het is ook nog eens betaalbaar. Rond de 200 euro ben je hartstikke blij met dit duurzame en snelle voertuig.

De Razor E90 Power Core beschikt over een krachtige motor waardoor het voertuig gauw op gang komt. Ook heeft het model voor de veiligheid een kickstart systeem.

Dit betekent dat je alleen gas kunt geven wanneer je je voeten hebt afgezet. Voor kinderen is dit model daardoor ontzettend veilig.

👍 Voordelen:

 • Kickstart systeem
 • Verkrijgbaar in drie kleuren
 • Geschikt voor kinderen
2. Goedkope elektrische step – Razor Power A5

Razor Power A5 Goedkope elektrische step
 • Maximale snelheid: 16 kilometer per uur
 • Gewicht: 7,16 kg
 • Actieradius: 10 kilometer

Op zoek naar een goedkope e-step van hoogwaardige kwaliteit? De Razor Power A5 is een stoer model dat zowel geschikt is voor volwassenen als kinderen. Het model beschikt over een kickstart en is daarom extra veilig.

Deze opvouwbare elektrische step is zeer lichtgewicht en weegt maar liefst 7,16 kilogram. De step is eenvoudig mee te nemen op vakantie en zeer geschikt om mee te rijden op eigen terrein.

👍 Voordelen:

 • Stoer uiterlijk
 • Lichtgewicht
 • Beschikt over een kickstart
3. Goedkope elektrische step –  Razor E300S

Razor-E300S-elektrische-step-opvouwbaar
 • Maximale snelheid: 24 kilometer per uur
 • Gewicht: 23 kg
 • Actieradius: 16 kilometer per uur

Ben je op zoek naar een voordelige elektrische step met zadel? De Razor E300S is een robuust model dat geschikt is voor zowel kinderen vanaf 12 jaar als volwassenen.

Een groot voordeel aan deze e-step is dat je een breed voetoppervlak hebt. Dit betekent dat rijden op deze step ontzettend comfortabel is.

De Razor E300S beschikt over een handrem en dit zorgt ervoor dat de step op een soepele manier tot stilstand komt.

De Razor E300S valt iets duurder uit dan de andere e-steps die worden beschreven in dit artikel, maar nog steeds is deze elektrische step zeer voordelig. De kwaliteit is hoog en dit merk je zeker terug wanneer je een ritje op de step maakt.

👍 Voordelen:

 • Afneembaar zitje
 • Geschikt voor kinderen en volwassenen
 • Betaalbaar
4. Goedkope elektrische step – Kugoo S1

 • Maximale snelheid: 30 kilometer per uur
 • Gewicht: 11 kg
 • Actieradius: 30 kilometer per uur

De Kugoo S1 is een zeer comfortabele elektrische step. Je betaalt voor deze e-step een bedrag van ongeveer 250 euro en dit is het geld zeker waard.

De populaire e-step is ontzettend lichtgewicht en is eenvoudig inklapbaar. Daarnaast beschikt deze elektrische step over massieve banden die niet snel lek zullen gaan.

De Kugoo S1 beschikt over een voor- en een achterrem en dit zorgt ervoor dat je op een soepele manier kunt remmen. Is de e-step veilig genoeg? Dat is het zeker. Dit model heeft namelijk een voor- en achterlicht en is zelfs waterdicht.

👍 Voordelen:

 • Opvouwbaar
 • Lichtgewicht
 • Banden hebben veel grip
Waar let je op bij het kopen van een goedkope elektrische step?

Natuurlijk is het fijn als je voordelig een elektrische step kunt aanschaffen, maar waar let je op tijdens het kopen? Hoe weet je of goedkoop geen duurkoop is?

Hieronder vind je een aantal punten waar je op kunt letten tijdens het aanschaffen van een elektrische step.

De accu

Bij het kopen van een elektrische step is het goed om te kijken naar de accu van de e-step. Hoe lang gaat de accu mee en hoe lang duurt het voordat deze weer volledig is opgeladen?

Dit zijn vragen die je jezelf kunt stellen als je op zoek bent naar een elektrische step. Bij het afleggen van lange afstanden is het goed om een e-step uit te kiezen met een krachtige accu.

Het vermogen

Beschikt de elektrische step over een hoog vermogen? Het vermogen is een belangrijk aspect, omdat dit ervoor zorgt dat het voertuig soepel op gang komt.

Gewicht

Wil je de elektrische step meenemen? Dan is het zeker handig om rekening te houden met het gewicht van de step. Veel e-steps zijn tegenwoordig lichtgewicht, maar er bestaan ook zeker zwaardere modellen die je niet makkelijk op kunt tillen.

Inklapbaar

E-steps zijn vaak opvouwbaar, maar niet altijd. Bedenk goed waar je naar op zoek bent en onderzoek of de elektrische step die jij op het oog hebt, in te klappen is.

Kwaliteit

De kwaliteit van de bouwconstructie is ontzettend belangrijk. Een e-step die beschikt over een stevig frame, gaat uiteindelijk veel langer mee.

Conclusie

elektrische-step-goedkoop

Elektrische steps kunnen prijzig zijn, maar gelukkig bestaan er talloze modellen die goedkoop zijn. Daarnaast vind je regelmatig elektrische steps in de aanbieding.

Over het algemeen zijn de steps van het merk Razor goed betaalbaar en ook nog eens van goede kwaliteit. Dit merk ontwerpt elektrische steps voor volwassenen, maar ook e-steps voor kinderen.
Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen een goedkope e-step en een duurdere e-step?

Het verschil tussen een goedkoper en een duurder model zit hem vooral in de actieradius. Duurdere modellen hebben een hogere actieradius en dit betekent dat je hier verder mee kunt rijden.

Wanneer kun je een e-step goedkoop noemen?

Elektrische steps kunnen duur uitvallen. Er zijn modellen waar je 1000 euro voor betaalt, maar gelukkig houden fabrikanten ook rekening met doelgroepen die minder geld willen besteden. Een elektrische step kun je goedkoop noemen onder de 500 euro. De meeste goedkope modellen komen uit op 200 tot 400 euro. Een model rond de 100 euro is zeldzaam en zul je misschien tweedehands moeten zien te vinden.

Mag je met de elektrische step overal rijden?

Het is verboden in Nederland om met de elektrische step op de openbare weg te rijden. Elektrische steps kun je voornamelijk gebruiken op eigen terrein of op bedrijventerreinen. Er zijn echter modellen waarmee je wel op de openbare weg mag rijden, maar hiervoor moet je beschikken over een scooter rijbewijs. Een scooter rijbewijs valt te behalen als je 16 jaar of ouder bent.


Meer over e-steps:


Categorieën: Fietsen

Kaz

Kaz is een gepassioneerde fietsliefhebber en specialist. Hij werkt al van jongs af aan in fietsenwinkels en heeft diverse Fietstechnicus opleidingen en cursussen gevolgd. Dankzij zijn grote schat aan ervaring en kennis helpt hij jou op weg met het vinden van de beste fiets en fietsaccessoires.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *