Snelle elektrische step: Alles wat je moet weten!

Laatst bijgewerkt door Kaz op januari 7, 2023

Ben je op zoek naar een snelle elektrische step? De e-steps van tegenwoordig gaan steeds harder.

Waar vroeger de elektrische steps misschien net harder reden dan een fiets, kunnen bepaalde modellen nu zelfs 120 kilometer per uur.

Een snelle e-step is een goed alternatief voor de snelle elektrische fiets. Een elektrische step is namelijk eenvoudig te gebruiken en je hoeft niet eens te trappen.

In dit artikel lees je alles over de snelste elektrische steps. Waar moet je op letten en hoe ga je om met de veiligheidsregels?

Snelle elektrische steps: overzicht per snelheid

Hieronder vind je de verschillende soorten elektrische steps per snelheid.

Elektrische step 20 km per uur

Als je zoekt naar een elektrische step die maximaal 20 kilometer per uur kan, dan is er een flink aantal elektrische steps waar je uit kunt kiezen.

Elektrische steps voor kinderen komen meestal niet boven de 20 kilometer per uur uit om de veiligheid te kunnen waarborgen. Een elektrische kinderstep is hierdoor een goede optie.

Ook als volwassene kan het veilig aanvoelen om niet harder dan 20 kilometer per uur te rijden. Op deze manier kun je je rustig verplaatsen en weet je zeker dat het model niet te hard zal gaan.

Hoef je geen lange afstanden af te leggen? Dan is een elektrische step tot 20 kilometer per uur zeker een goede keuze.

Elektrische step 25 km per uur

De toegestane snelheid voor een elektrische step in Nederland is 25 kilometer per uur. Dit betekent dat de meeste e-steps deze snelheid aanhouden.

Op de markt zijn ontzettend veel elektrische steps te vinden met een maximale snelheid van 25 kilometer per uur. Een step van het Deense merk Denver is een zeer geschikte optie als je niet harder wil rijden dan 25 kilometer per uur.

Op zoek naar een elektrische step met zadel? Kies voor een Razor Step E300S. Dit model kan 24 kilometer per uur en is ook geschikt voor oudere kinderen.

Elektrische step 30 km per uur

Wil je net iets sneller zijn dan de meeste elektrische steps? Kies voor een e-step die gemiddeld 30 kilometer per uur kan. De EasyGo ES2-Pro is een model dat 31 kilometer per uur rijdt en hier kun je heel wat afstanden mee afleggen.

Let bij een elektrische step die harder rijdt dan 25 kilometer per uur, goed op de extra veiligheidsregels.

Elektrische step 35 km per uur

Als je op zoek bent naar een e-step waarvan de maximale snelheid 35 per uur is, dan zijn er zeker een aantal mooie modellen te vinden.

Kies bijvoorbeeld voor een EasyGo E-30 Max+. Dit model gaat 33 kilometer per uur en hiermee kom je snel aan op je bestemming.

Elektrische step 40 km per uur

Een elektrische step met een maximale snelheid van 40 kilometer per uur gaat al ontzettend hard. Er zijn een aantal mooie modellen die over een snelheid van 40 kilometer per uur beschikken.

De Eco E-Pro+ is bijvoorbeeld een goed voorbeeld van een robuuste elektrische step die gemiddeld 40 kilometer per uur rijdt.

Elektrische step 45 km per uur

Zero-snelle-elektrische-step

Met een e-step die gemiddeld 45 km per uur rijdt, ben je supersnel en rijdt je bijna twee keer zo hard als de meeste elektrische steps. Dat je hier verantwoordelijk mee omgaat is natuurlijk erg belangrijk.

Op het internet zijn ontzettend veel mooie modellen te vinden die gemiddeld 40 kilometer per uur rijden. Neem bijvoorbeeld een merk als Zero. Deze stoer uitziende elektrische steps zijn zeer geschikt voor een snel ritje.

Elektrische step 50 km per uur

Met een elektrische step die gemiddeld 50 kilometer per uur rijdt, ben je net zo snel als een auto. Op zoek naar een vlot model? Kies voor een e-step van Kugoo of Zero.

Deze e-steps zijn van hoogwaardige kwaliteit en kunnen ontzettend hard. De merken beschikken over verschillende modellen met een gemiddelde snelheid van 50 kilometer per uur.

Elektrische step 60 km per uur

Neem je geen genoegen met 50 kilometer per uur en wil je nog harder? Kies voor een step met een gemiddelde snelheid van 60 kilometer per uur.

Met deze snelheid ben je sneller dan auto’s in woonwijken en daarom is het belangrijk om een helm op de e-step te dragen. Op deze manier zorg je ervoor dat je veilig de weg op gaat.

De Zero10X is een voorbeeld van een elektrische step met een gemiddelde snelheid van 60 kilometer per uur. Deze snelle elektrische step rijdt zeer comfortabel en voelt ook nog eens heel stabiel aan.

Elektrische step 100 km per uur

Voor de echte Formule 1-coureurs onder ons bestaan er elektrische steppen die wel 100 kilometer per uur gaan. Met deze e-steps rijdt je even snel als een auto op de snelweg.

Deze steps zijn handig als je veel moet reizen, maar de auto liever wilt vermijden.

Elektrische step 120 km per uur

Een e-step met een gemiddelde van 120 kilometer per uur, bestaat dat? Dit bestaat zeker. De Zero X11 is een voorbeeld van een elektrische step met een gemiddelde snelheid van 120 kilometer per uur. Dit is nog sneller dan de meeste auto’s op de snelweg.

Het is belangrijk dat je hier veilig mee omgaat en hier niet mee door een woonwijk gaat rijden. Bewust met de veiligheidsregels omgaan, raden we je zeker aan.

Waar moet je op letten tijdens het aanschaffen van een snelle elektrische step?

Een snelle elektrische step, wie wil dit nou niet? Het is natuurlijk heel aantrekkelijk om voor een elektrische step te kiezen met een hoge gemiddelde snelheid.

Er zijn echter een aantal punten waar je rekening mee dient te houden als je kiest voor een snelle e-step.

Allereerst staat jouw veiligheid natuurlijk voorop. Het is belangrijk om bewust om te gaan met alle veiligheidsregels en deze ook goed te kennen als je de weg opgaat.

Een belangrijk aspect waar je op moet letten tijdens het kopen van een elektrische step, is het remsysteem. Kies voor een elektrische step met een goed remsysteem dat ervoor zorgt dat je op een soepele manier kunt remmen.

Een tip die we je willen meegeven is door altijd een proefrit te maken. Tijdens de proefrit kun je ervaren hoe het is om op de step te rijden en of het model bij je past.

Voelt de elektrische step stabiel genoeg aan? Stabiliteit is ontzettend belangrijk als je op een elektrische step rijdt. Dit geldt al helemaal als je een hogere maximale snelheid rijdt.

Conclusie

Als je op zoek bent naar een snelle elektrische step, dan zijn er zeker mogelijkheden. Een snelle elektrische step kan namelijk een goede vervanger zijn voor een elektrische fiets.

Elektrische steps voor kinderen gaan vaak tot de 20 kilometer per uur, maar er zijn ook veel e-steps voor volwassenen die wel 100 of 120 kilometer per uur kunnen rijden.

Het is belangrijk dat je je tijdens het rijden vooral houdt aan de veiligheidsregels en dat je goed zichtbaar bent voor anderen.

Daarnaast is het goed om heel kieskeurig te zijn in het maken van je keuze. Een elektrische step moet comfortabel zijn en bij jou als persoon passen.
Veelgestelde vragen

Hoe hard gaat de snelste elektrische step?

De snelste elektrische step rijdt maximaal 120 kilometer per uur.

Is een snelle elektrische step wel veilig?

Een elektrische step is veilig, wanneer je hier verantwoord mee omgaat. Wees je altijd bewust van de snelheid waarmee je rijdt en houd je goed aan alle veiligheidsregels. Een helm, fluorescerende kleding, handschoenen en kniebeschermers worden zeer aangeraden. Het is belangrijk dat je goed beschermd bent en ook dat je zichtbaar bent voor andere weggebruikers. Wanneer je merkt dat er tegenliggers aankomen, rem tijdig af en rijdt niet te snel op plekken waar dit onverstandig is.

Kun je de elektrische step opvoeren?

De elektrische step opvoeren is zeker een mogelijkheid. Er zijn verschillende manieren waarop je dit kunt doen. Een van de meest gebruikelijke manieren is door de snelheidsbegrenzer te verwijderen. Als je minder technisch bent aangelegd, zijn er andere mogelijkheden om de e-step sneller te laten rijden. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je batterij voor de volle 100 % is opgeladen als je de weg op gaat. Ook het oppompen van je banden zou kunnen helpen om de snelheid van de elektrische step iets te kunnen verhogen.


Meer over e-steps:


Categorieën: Fietsen

Kaz

Kaz is een gepassioneerde fietsliefhebber en specialist. Hij werkt al van jongs af aan in fietsenwinkels en heeft diverse Fietstechnicus opleidingen en cursussen gevolgd. Dankzij zijn grote schat aan ervaring en kennis helpt hij jou op weg met het vinden van de beste fiets en fietsaccessoires.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *