Elektrische step met zadel kopen

Laatst bijgewerkt door Joni op juni 7, 2023

Ga je er graag op uit, maar wil je liever niet te veel inspanning leveren? Dan kan een elektrische step met zadel iets voor jou zijn.

Hierdoor kun je gemakkelijk op pad, en ervoor kiezen om te zitten of te staan. Je behoudt dus de voordelen van een step, maar kunt even gaan zitten als je benen moe worden. Ideaal, toch?

In dit artikel gaan we de voordelen van een elektrische step met zadel langs. Daarnaast zullen we je de beste opties geven voor e-steps.

Tenslotte geven we je de belangrijkste informatie over dit comfortabele en compacte vervoermiddel.

De Top 5 elektrische steps met zadel

 1. Beste e-step met zadel voor comfort – Razor E300S
 2. Beste elektrische step met zadel voor kinderen – BluMill Elektrische Step
 3. Snelste e-step met zadel – Kugoo Kirin M4 Pro
 4. Beste elektrische step scooter met zadel – Windgoo B3
 5. Beste alternatief voor e-step met zitje – Samebike Elektrische Vouwfiets

Wat is het voordeel van een e-step met zadel?

Zadel e-step

Als volwassene kun je je zorgen maken om duurzaamheid en het klimaat. Ook wil je graag makkelijke transportatie waarbij je je geen zorgen hoeft te maken over een parkeerplaats.

Tegelijkertijd heb je graag comfort onderweg naar werk. In het weekend maak je graag een tochtje in de buitenlucht.

De e-step met zadel is de ultieme uitkomst. Deze zijn specifiek gericht op mensen die de flexibiliteit van een step willen hebben, maar bij lange tochten toch graag even rustig willen zitten.

Elektrische steps zijn al een ontzettend populair vervoermiddel. Maar waarom zou je niet het comfort van een zadel toevoegen aan deze luxe?

De meeste elektrische zitsteps hebben een maximumgewicht van 150 kg. Ze zijn dus toegankelijk voor veel soorten lichaamstypes.

Comfort op zijn best

Elektrische steps zijn over het algemeen ontworpen voor volwassenen. Het is een geweldige manier om door de stad te rijden. Ook kun je gemakkelijk lange afstanden afleggen.

Een e-step is niet hetzelfde als een scootmobiel, maar heeft wel veel van dezelfde voordelen. Senioren en mensen met een lichamelijke handicap kunnen er makkelijk gebruik van maken.

Naast het stoeltje of zitje, hebben elektronische steps voordelen die een scootmobiel niet heeft. Zo heeft deze bijvoorbeeld een snellere motor en kleinere wieltjes.

E-steps geven je een energiek gevoel, of je nou naar werk rijdt of even langs de supermarkt gaat. Veel mensen zien een step als een vervoermiddel waarbij je rechtop moet staan, maar niets is minder waar.

Niet voor niets wordt de e-step met zadel – door de zittende houding – ook wel een fiets step genoemd.

Het zitje van een e-step zorgt voor geweldige comfort. Het zadel neemt bovendien niet de flexibiliteit en praktische voordelen weg die zo aantrekkelijk zijn aan een step.

Sommige e-steps kunnen een snelheid tot wel 45 km per uur halen. Natuurlijk zijn er ook versnellingen met een lagere snelheid, zodat je in de stad veilig rond kunt komen.

Ook kun je met een opgeladen e-step tot wel 20 km afleggen. Zelfs voor lange afstanden is de e-step met zitje dus ideaal.

Dit zijn de beste elektrische steps met zadel

1. Beste e-step met zadel voor comfort – Razor E300S

Razor Elektrische Step E300s
 • Actieradius: 10 tot 20 km
 • Snelheid: 24 km/u
 • Afmeting: 43 x 102 cm

De Razor is een geweldige keuze als je gaat voor comfort. Met het goed zittende zadel kun je gemakkelijk lange afstanden afleggen.

Ook is het een uitstekend model om mee naar werk te gaan, of om even snel boodschappen mee te doen.

Het relatief grote frame en de brede wielen zorgen bovendien voor een stabiele rit.

Het zitje is afneembaar. Dit betekent dat je de Razor ook als gewone e-step kunt inzetten. Met de handrem kun je gemakkelijk tot stilstand komen.

De Razor is voorzien van twee batterijen met elk 12W, waarmee je wel 16 km kan afleggen. Dit is ideaal voor woon-werkverkeer.

Een klein nadeel is dat het tot wel 12 uur kan duren tot de batterijen volledig opgeladen zijn.

Dit model is geschikt voor kinderen vanaf 14 jaar. Ook is het een zeer gepaste elektrische step voor volwassenen. De luchtbanden kun je gemakkelijk oppompen om goede spanning te behouden.

👍 Voordelen:

 • Comfortabel
 • Brede wielen
 • Hoge snelheid

👎 Nadelen:

 • De batterij laadt langzaam op
2. Beste elektrische step met zadel voor kinderen – BluMill Elektrische Step

BluMill Elektrische Step met zadel
 • Actieradius: 10 tot 20 km
 • Snelheid: 12 km/u
 • Afmeting: 75 x 36 x 82-93 cm

De BluMill is een leuk model voor kinderen, omdat je deze kunt versnellen met je eigen afzet. Het elektrische motortje ondersteunt deze beweging.

De e-bike kan hierdoor een snelheid maximaal 12 km/u behalen. Verder is het een veilige optie, omdat het stevige remmen heeft.

Hierdoor is het verantwoord om je kind met de step op de stoep te laten rijden, en korte afstanden mee af te leggen.

De elektrische step van BluMill is opvouwbaar, dus je kunt hem gemakkelijk meenemen in de auto of op vakantie.

Dit model is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. Het maximum gewicht voor gebruik is 70 kg. Voor sommige volwassenen is deze e-step dus ook te gebruiken.

De massieve banden maakt de BluMill niet gepast voor hobbelige wegen of grindpaadjes. Je kinderen kunnen echter wel lekker op de stoep rijden, of op de oprijlaan.

Er wordt aangeraden je kinderen een helm te laten dragen bij het gebruik van de e-step.

👍 Voordelen:

 • Compact
 • Opvouwbaar
 • Betrouwbare remmen

👎 Nadelen:

 • Een maximumgewicht van 70 kg
3. Snelste e-step met zadel – Kugoo Kirin M4 Pro

Elektrische step zadel Kugoo Kirin M4 Pro
 • Actieradius: 50 km
 • Snelheid: 45 km/u
 • Afmeting: 119 x 28 cm

De Kugoo is ideaal voor grote terreinen, waarbij je snel van punt A naar punt B moet kunnen. We kunnen het de mountainbike onder de elektronische steps noemen.

Met de brede banden en goede grip kun je ook op oneven en hobbelige grond rondrijden. Dit model heeft bovendien een schokdempingssysteem, waardoor je comfortabel op het zadel zit.

De Kugoo heeft 3 versnellingen: 15 km/u, 30 km/u en 45 km/u. Door de relatief hoge snelheid is dit model uitgerust met verlichting en remwaarschuwing. Zo ben je ook in het donker goed zichtbaar.

Binnen 4 meter kun je vanaf de maximale snelheid volledig tot stilstand komen.

Helaas is dit model door de snelheid niet toegestaan op openbare wegen. Wel kun je er geweldig gebruik van maken op je eigen terrein.

De Kugoo is bijvoorbeeld zeer gepast voor boerderijen of op afgelegen paadjes.

👍 Voordelen:

 • 3 versnellingen
 • Elektrische step met grote wielen
 • Sterke grip en antislipbanden
 • Opvouwbaar

👎 Nadelen:

 • Niet geschikt voor openbare wegen
4. Beste elektrische step scooter met zadel – Windgoo B3

Windgoo B3 Elektrische mini-scooter
 • Actieradius: 75 km
 • Snelheid: 25 km/u
 • Afmeting: 105 x 50 x 96 cm

De Windgoo zou je een elektrische step scooter kunnen noemen. Hier kun je rustig en comfortabel op zitten, en je voeten laten rusten.

De dikke banden maken het makkelijk om over elk soort weg te rijden. Zelfs op grindpaadjes kun je op pad met de Windgoo B3. Natuurlijk kun je hem ook in de stad gebruiken.

Met een actieradius van 75 km kun je bovendien uitstapjes maken in de regio. Dit model is bovendien geschikt voor hellingen.

Vergeleken met een e-step, heeft de Windgoo een andere structuur. Je leunt je voeten niet op een platform, maar op voetrusten aan de zijkant van de wielen.

Je krijgt daarvoor in de plaats echter wel een stabiele, stevige scooter terug. Deze is in veel opzichten in te zetten als een elektrische step.

Bij de Windgoo hoef je zelf niet te trappen om de scooter in beweging te krijgen. Net zoals bij een e-step, wordt de beweging door de motor uitgevoerd.

👍 Voordelen:

 • Geschikt voor alle soorten wegen
 • Compact
 • Opvouwbaar

👎 Nadelen:

 • Geen platform
5. Beste alternatief voor e-step met zitje – Samebike Elektrische Vouwfiets

Samebike Elektrische Vouwfiets
 • Actieradius: 75 km
 • Snelheid: 35 km/u
 • Afmeting: 25 x 63 x 80 cm

Ben je op zoek naar een elektrische fiets met zadel en grote wielen, die dezelfde voordelen heeft als een e-step? Dan is de Samebike elektrische vouwfiets misschien iets voor jou.

Met 6 versnellingen kun je gemakkelijk je tempo bepalen. Je kunt bovendien zelf de hoogte van het zadel en het stuur bepalen, waardoor de Samebike gepast is voor elke lengte.

Fiets je met de Samebike naar het station? Dan kun je deze gemakkelijk opvouwen voordat je de trein instapt. Dit maakt het model ideaal voor woon-werkverkeer.

De grote wielen met grip zorgen ervoor dat je met de e-fiets ook op hobbelige wegen kunt rijden.

Vergeleken met een e-step, heeft de Samebike veel overeenkomsten. Het grootste verschil is dat je geen platform hebt waar je je voeten op kunt leunen.

Er is echter geen grote inspanning nodig om de motor te laten lopen. Met langzaam trappen kom je dus al een flink stuk vooruit.

👍 Voordelen:

 • 6 versnellingen
 • Grote wielen
 • Opvouwbaar

👎 Nadelen:

 • Geen voetleuning
Elektrische step met zitje kopen: Belangrijke punten

Denk je erover na om een elektrische step met zitje te kopen? Dan zijn er enkele punten waar je even bij stil moet staan. Denk bijvoorbeeld aan de wetgeving rondom e-steps.

Ook zijn er veel verschillende modellen te vinden op het internet. Om de step te vinden die het beste bij jou past, geven we je enkele tips om op te letten. Zo weet je zeker dat je een gepast model aanschaft.

Mag je met een elektrische zitstep de weg op?

Goed nieuws: een e-step met zadel wordt vaak geschaard onder de noemer bijzondere bromfiets. Hierdoor kunnen veel van deze modellen dus de openbare weg op.

Er bestaat wat verwarring wat betreft de wetgeving rondom elektronische steps. Deze valt namelijk niet onder de normale bromfietsen, waardoor er geen specifieke regels zijn voor het gebruik ervan.

Een elektrische step zonder zitje wordt daarom vaak niet toegestaan op de weg.

De Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) bepaalt welke elektrische vervoermiddelen wel of niet toegestaan worden op de weg.

Fabrikanten zoeken daardoor dus naar een manier om hun model goed te laten keuren. Zitjes en dikke banden zijn een manier om dit te doen.

Andere wetgeving die belangrijk is voor e-steps, zijn:

 • De minimumleeftijd is 16 jaar
 • Je hebt een (scooter)rijbewijs nodig
 • Je elektrische step moet verzekerd zijn
 • Boven de snelheid van 25 km/u moet je een helm dragen
 • Je moet op het (brom)fietspad blijven als deze er is

Opvouwbare elektrische zitstep

Opvouwbare e-step met zadel

Elektrische steps die opvouwbaar zijn, zijn over het algemeen kleiner. Hier heb je een zadel op een standplaats, die makkelijk naar boven of beneden geschoven kan worden.

Het grootste voordeel is dat je deze gemakkelijk mee kan nemen in de auto of in het openbaar vervoer. Dit betekent dat je zeer flexibel kunt zijn met je vervoermiddel.

Je kunt ook kiezen voor een elektrische vouwfiets, die hetzelfde werkt als een step. Het enige verschil is dat er geen platform is waar je op kunt staan.

Elektrische step met ingebouwd zadel

Als je het zitje niet kunt verwijderen of opvouwen, is er een zadel ingebouwd in je e-step. Deze steps zijn vaak iets breder en groter. Hierdoor is deze ook iets zwaarder en minder vervoerbaar.

Je kunt wel genieten van meer stabiliteit en comfort. Als je de mogelijkheid om te staan niet nodig hebt, is dit dus een verstandige keuze.

Ook als je je elektrische step niet mee hoeft te nemen in de auto of trein, kan een step met een ingebouwd zadel handig zijn.

Motor en wattage

Het vermogen van je elektrische step is afhankelijk van de motor en het wattage ervan. Een krachtige motor kan sneller en langer meegaan.

Een motor met minder wattage heeft meer limitaties. Deze is bijvoorbeeld geschikt voor het gebruik in de stad, waar je vaak af moet remmen.

Batterij

De capaciteit van de batterij van een elektrische step is zeer belangrijk. Dit bepaalt hoe lang je gebruik kunt maken van de step zonder deze opnieuw op te hoeven laden.

Zowel de afstand als de duur van je rit zijn hiervan afhankelijk. Een batterij van 12 tot 24 volt gaat ongeveer een uur mee op volle kracht, maar er zijn elektrische steps met een grotere batterij.

Wielen

E-step soorten wielen

De wielen van je elektrische step zullen bepalen op welk soort wegen je kunt rijden.

Kleine wieltjes zijn vooral geschikt voor aangelegde wegen. Bij grotere wielen kun je ook offroad rijden, en op wegen zonder asfalt of bakstenen.


Misschien ook interessant:


Categorieën: Elektrische fietsen

Joni

Joni's passie en expertise ligt bij alles wat met fietsen te maken heeft. Maar het liefst houdt ze zich bezig met stadsfietsen en fietsaccessoires. Met een scherp oog voor zowel stijl als functionaliteit, biedt Joni waardevolle inzichten en praktisch advies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *