Top 4 opvouwbare elektrische steps

Laatst bijgewerkt door Kaz op januari 7, 2023

De opvouwbare elektrische step is ideaal om mee te nemen in de auto, trein of op vakantie. Eenmaal aangekomen op je bestemming kun je je ook nog eens heel snel vervoeren.

De elektrische step is niet alleen snel, maar ook nog eens duurzaam en eenvoudig in gebruik te nemen.

Uiteraard snappen wij helemaal dat dit ideaal in je oren klinkt en daarom hebben we een top 4 samengesteld met de beste opvouwbare elektrische steps.

In dit artikel kun je lezen welke 4 opvouwbare elektrische steps wij aanraden en waar je op kunt letten tijdens het aanschaffen van een e-step.

Top 4 opvouwbare elektrische steps

Ben je op zoek naar een opvouwbare elektrische step? Hieronder vind je een top 4 van de beste opvouwbare e-steps.

1. Beste opvouwbare elektrische step- Xiaomi Mi Electric Scooter 3

 • Maximale snelheid: 25 kilometer per uur
 • Gewicht: 13 kg
 • Actieradius: 30 kilometer

Het merk Xiaomi ken je vast wel. Dit merk is namelijk niet alleen populair onder de mobiele telefoons, maar ook onder de e-steps. De Xiaomi Mi Electric Scooter 3 is een eenvoudig inklapbare e-step van zeer hoogwaardige kwaliteit.

De e-step beschikt over een handig opvouwsysteem. In 3 stappen en enkele seconden heb je het model volledig opgevouwen.

Naast dat de step volledig inklapbaar is, is dit model ook zeer uniek te noemen door de 3 rijstanden waarover het beschikt en de slaapstand.

Als de batterij lager is dan 30 % en de e-step niet wordt gebruikt, gaat de slaapstand in en hierdoor hoef je de step minder vaak op te laden. Dit model heeft een maximale snelheid van 25 kilometer per uur en is daarnaast ook lichtgewicht.

👍 Voordelen

 • Veilig
 • 3 verschillende rijstanden
 • Lichtgewicht
2. Beste opvouwbare elektrische step- Razor E300S

 • Maximale snelheid: 24 kilometer per uur
 • Gewicht: 28 kg
 • Actieradius: 16 kilometer

De Razor E300S is een prachtig model dat geschikt is voor zowel kinderen als volwassenen. Deze elektrische step met zadel is zeer populair en heeft een maximale snelheid van 24 kilometer per uur.

Naast dat het model eenvoudig op te vouwen is, beschikt de Razor E300S ook nog eens over een breed voetoppervlak. Dit zorgt ervoor dat je kunt genieten van een comfortabele rit op de elektrische step.

Dit model beschikt over een handrem aan de linkerkant en dit zorgt ervoor dat het remmen soepel verloopt.

👍 Voordelen

 • Beschikt over een handrem
 • Zadel is afneembaar
 • Uniek design
3. Beste opvouwbare elektrische step- Segway Ninebot Max G30

 • Maximale snelheid: 25 kilometer per uur
 • Gewicht: 21 kg
 • Actieradius: 65 kilometer

Ben je op zoek naar een snelle elektrische step? Dan is de Segway Ninebot Max G30 zeker iets voor jou. Dit model kan 25 kilometer per uur en rijdt ontzettend stabiel.

Het merk Segway staat bekend om zijn elektrische steps. De Ninebot Max G30 is een prachtig model van goede kwaliteit. De e-step is makkelijk op te vouwen en hierdoor kun je de step overal mee naar toenemen.

Het unieke aan deze elektrische step is dat het model geschikt is om heuvelopwaarts te rijden. Met een hellingsgraad van 20% rijd je eenvoudig de helling op.

👍 Voordelen

 • Kan ook heuvelopwaarts (hellingsgraad van 20%)
 • Veel balans
 • Grote wielen
4. Beste opvouwbare elektrische step- Denver SCO- 652220

 • Maximale snelheid: 20 kilometer per uur
 • Gewicht: 8,9 kg
 • Actieradius: 12 kilometer

Als je op zoek bent naar een goedkope elektrische step van hoogwaardige kwaliteit, dan is de Denver SCO-652220 een uitstekende optie voor je. Denver is een Deens merk dat zeer populair is onder de elektrische apparatuur.

Binnen enkele seconden is dit model op te vouwen en daardoor eenvoudig op te bergen of mee te nemen. De Denver SCO- 652220 kan maximaal 20 kilometer per uur en is zeer lichtgewicht.

👍 Voordelen

 • Snelle oplaadtijd (3 uur)
 • Lichtgewicht
 • Voordelige prijs
Opvouwbare e-step: waar moet je op letten?

opvouwbare elektrische step

Als je besluit om een inklapbare e-step aan te willen schaffen, zijn er een aantal punten waar je op moet letten.

Om je te helpen bij het uitkiezen van een opvouwbare e-step, hebben we deze punten voor je op een rij gezet.

De kwaliteit

De kwaliteit van de bouwconstructie is een ontzettend belangrijk aspect waar je op moet letten tijdens de aankoop. Kies een e-step uit met een sterk frame.

Op deze manier heb je veel langer plezier van het product. Merken als Xiaomi en Segway staan bekend om hun sterke modellen.

De batterij

Wil je lange afstanden afleggen? Zorg er dan voor dat je kiest voor een e-step met een krachtige batterij. De actieradius is het bereik van de accu en hoe groter deze is, hoe meer afstand je kunt afleggen met de step.

Vermogen van de motor

Een elektrische step die beschikt over een motor met hoog vermogen, komt veel sneller op gang. Wil je graag over heuvels rijden? Dan kies je voor een e-step met een hoog vermogen.

Gewicht

Als je kiest voor een opvouwbare elektrische step, dan is het gewicht iets waar je zeker naar moet kijken. Een inklapbare e-step moet makkelijk te dragen zijn als je de step bijvoorbeeld meeneemt in de trein.

Conclusie

Een opvouwbare elektrische step is ontzettend populair en wordt gezien als een snelle en duurzame manier om jezelf te verplaatsen.

Als je een e-step wil aanschaffen van de allerbeste kwaliteit, kies dan voor de Xiaomi of de Segway. Deze merken staan bekend om hun kwaliteit en zijn ook nog eens eenvoudig in te klappen.

Wil je een iets minder hoog budget besteden? De Denver is een zeer geschikt en voordelig model dat je veel rijplezier kan geven.

Op zoek naar een opvouwbare elektrische step voor kinderen? De Razor is een mooi model waar je kinderen, maar ook volwassenen plezier van kunnen beleven.

Veelgestelde vragen

Welke voordelen biedt een opvouwbare elektrische step?

Een elektrische step die inklapbaar is, biedt vele voordelen ten opzichte van een e-step waarbij dit niet kan. Een inklapbare elektrische step is eenvoudig mee te nemen op reis. Daarnaast hoeft de step geen ruimte in beslag te nemen, want een opvouwbare e-step kun je makkelijk opbergen.

Waar mag ik rijden met de elektrische step?

In Nederland is het verboden om met de elektrische step op de openbare weg te rijden. Uiteraard zijn er een aantal modellen waarmee je wel op de openbare weg mag rijden, maar hiervoor moet je beschikken over een brommerrijbewijs en minimaal 16 jaar oud zijn. De Segway is bijvoorbeeld een model dat op de openbare weg mag rijden.

Is de elektrische step veilig?

In principe is de elektrische step een veilig voertuig. Dit geldt natuurlijk alleen als je ook op een verantwoordelijke manier gebruikmaakt van de step. Tijdens het steppen wordt het zeer aangeraden om een e-step helm en fluorescerende kleding te dragen. Daarnaast hebben E-steps een maximale snelheid van 25 kilometer per uur en dit zorgt ervoor dat je jezelf op een veilige manier kunt verplaatsen.Meer over E-steps:

Categorieën: Elektrische fietsen

Kaz

Kaz is een gepassioneerde fietsliefhebber en specialist. Hij werkt al van jongs af aan in fietsenwinkels en heeft diverse Fietstechnicus opleidingen en cursussen gevolgd. Dankzij zijn grote schat aan ervaring en kennis helpt hij jou op weg met het vinden van de beste fiets en fietsaccessoires.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *