Elektrische step verzekeren? De beste e-step verzekeringen

Laatst bijgewerkt door Kaz op september 24, 2023

Heb je net een elektrische step gekocht? Of ben je dit van plan? Dan vraag jij je vast af of je deze moet verzekeren.

En misschien wil je ook weten waar je dat doet en hoe het moet. Je komt er hier alles over te weten!

Waar kan ik mijn e-step het beste verzekeren?

Er zijn verschillende bedrijven die het mogelijk maken om een elektrische step verzekering aan te gaan. Ze zijn echter niet allemaal even goed.

Wij vergeleken de verschillende mogelijkheden en selecteerden de beste opties. Zo willen wij je een handje helpen bij het vinden van een goede e-step verzekering!

Centraal Beheer

Wil je je elektrische step verzekeren? Dan is Centraal Beheer een goede keuze. Op de site kun je binnen een minuut je premie bekijken.

Je kunt er kiezen uit verschillende soorten verzekeringen: WA, WA+ Beperkt Casco of All Risk. Deze kun je uitbreiden met aanvullende dekkingen. Dat geeft je de mogelijkheid om een e-step verzekering aan te gaan die perfect bij je past.

Ook is het fijn dat je helm en andere accessoires standaard mee verzekerd zijn. Daarnaast heeft Centraal Beheer een goede klantenservice die 7 dagen per week goed bereikbaar is.

Diks.nl

Diks.nl is veranderd naar ‘Alpina‘, maar de werking blijft dezelfde. Deze site helpt je om de meest betrouwbare verzekeringsmaatschappij voor je e-step te vinden.

Op de website kun je makkelijk een verzekering aanvragen. Ook is het mogelijk om er je premie te berekenen. Wanneer je er een e-step verzekering afsluit, krijg je in de meeste gevallen direct een voorlopige dekking.

Alpina selecteert zorgvuldig de verzekeringsmaatschappijen waarmee ze samenwerken. Daardoor kun je zeker zijn van een goede verzekering voor je elektrische scooter.

Wil je om de een of andere reden de verzekering toch niet laten doorgaan? Dan kun je deze binnen 14 dagen na ontvangst van de polis kosteloos annuleren.

Hema

Ook bij Hema is het mogelijk om je elektrische step te verzekeren. Het fijne van een Hema (fiets)verzekering is dat je dit eenvoudig online doet.

Ook heeft Hema vaak acties waarbij je extra’s ontvangt bij het afsluiten van een verzekering. Daarnaast is de klantenservice altijd bereikbaar.

Hema is ook goedkoop. Als je er meerdere verzekeringen afsluit, krijg je zelfs 15% stapelkorting. Je kunt er kiezen uit een WA en WA+ verzekering. Welke verzekering je ook kiest, je accessoires zijn mee verzekerd.

Advies: Welke e-step verzekering moet je kiezen?

Als je een verzekering voor je e-step wilt aanvragen, kun je kiezen uit meerdere soorten. De minimale verzekering is de WA-verzekering. Maar je kunt ook kiezen voor een WA+ of All-Risk verzekering. De meest uitgebreide verzekering is de All-Risk verzekering.

Als je elektrische step slechts een paar jaar oud is, kun je het best de meest uitgebreide verzekering kiezen. Maar als je een oude e-step hebt, is een WA-verzekering meer dan voldoende.

Sterker nog: voor oude steps is een All-Risk verzekering minder interessant. De verschuldigde premie is dan namelijk te hoog in verhouding tot de dekking.

Let op bij de aankoop van een elektrische step

Heb je nog geen e-step gekocht, maar ben je hier om zoveel mogelijk info te verzamelen? Dan is het handig om te weten dat er veel elektrische steps niet geschikt zijn voor op de weg.

Het is dus belangrijk om aan de verkoper te vragen of de step toegestaan is op de openbare weg. Dit om te voorkomen dat je step niet goedgekeurd wordt.

Veelgestelde vragen over de e-step verzekering

Als je een elektrische step wilt laten verzekeren, zit je vast met veel vragen. Wij hebben de antwoorden op enkele veelgestelde vragen alvast voor je verzameld. Zo kunnen wij je goed informeren!

Is het verplicht om mijn elektrische step te verzekeren?

Het is belangrijk om te weten dat het in Nederland verplicht is om je elektrische step te verzekeren. De RDW categoriseert een e-step namelijk als bromfiets.

Dat betekent dus ook dat je step voorzien moet zijn van een Voertuig Identificatie Nummer (VIN). In België is een elektrische step verzekering niet verplicht.

Hoe moet ik mijn e-step verzekeren?

Je elektrische step verzekeren is helemaal niet zo moeilijk. Maar het is wel belangrijk om te weten welke stappen je moet opvolgen.

Voordat je een verzekering kunt aangaan, moet je je step laten keuren door het RDW. Zodra deze goedgekeurd wordt, krijgt je e-step een VIN.

Je hebt de VIN in combinatie met de juiste documenten nodig om naar een verzekeringsmaatschappij te gaan. Je hoeft niet specifiek te zoeken naar een e-step verzekering.

Omdat een e-step gecategoriseerd wordt als bromfiets, kun je ook gewoon een bromfietsverzekering afsluiten.

Kan ik mijn elektrische step verzekeren zonder kenteken?

Je kunt enkel een e-step verzekering afsluiten als de step een kenteken heeft. Om een kenteken te krijgen, moet je e-step goedgekeurd worden.

Zodra je je VIN-nummer krijgt, kun je daarmee een kenteken voor je e-step aanvragen. Je betaalt daarvoor een bepaald bedrag.

Hoeveel kost een verzekering voor een e-step?

Hoeveel een elektrische step verzekering kost, is afhankelijk van verzekeraar tot verzekeraar. Daarnaast hangt het af van het soort verzekering dat je kiest.

In grote steden betaal je meestal ook meer dan in kleine steden of dorpen. Want in dat geval is het risico op een ongeval immers groter.

Doorgaans mag je rekenen op een prijs tussen de 50 en 100 euro per jaar. Wil je de meest goedkope e-step verzekering? Dan is het een goed idee om de prijzen van diverse aanbieders met elkaar te vergelijken.

Wat als ik met een ongekeurde e-step op de openbare weg rijd?

Is je e-step (nog) niet gekeurd, maar wil je er de weg mee op? Dan kan je dat natuurlijk doen. Maar in dat geval loop je het risico op een bekeuring van 360 euro. Als je betrokken raakt bij een ongeval, zul je nog veel meer moeten betalen.

Mag je steppen op het fietspad?

Als je step een maximale snelheid van 25 km per uur heeft, wordt deze gezien als snorfiets. Dan mag je ermee op het fietspad rijden. Is er geen fietspad? Dan moet je er op de weg mee rijden, net zoals dat voor fietsers geldt.

Goedgekeurde e-steps die harder dan 25 km per uur rijden, volgen de regels van bromfietsers. Daarmee mag je dus enkel rijden op de rijbaan of een bromfietspad.

Conclusie

elektrische step verzekering verplicht

In Nederland is het verplicht om een verzekering af te sluiten voor je e-step. Maar voordat je dit kunt doen, dien je je step te laten goedkeuren door de RDW. Vervolgens krijg je een VIN-nummer.

Daarmee kun je een kenteken aanvragen en een verzekering aangaan. Wij hebben de beste aanbieders voor jou verzameld in onze top 3. Wil je de goedkoopste e-step verzekering afsluiten? Dan is het goed om prijzen te vergelijken.

Kies ook de juiste soort verzekering. Ga voor een simpele WA verzekering als je step oud is en voor een meer dekkende verzekering als je step nieuw is.

Heb je nog geen elektrische step gekocht? Dan is het belangrijk om erop te letten dat deze wel geschikt is om er mee op de weg te rijden!Ook interessant:

Categorieën: Fietsen

Kaz

Kaz is een gepassioneerde fietsliefhebber en specialist. Hij werkt al van jongs af aan in fietsenwinkels en heeft diverse Fietstechnicus opleidingen en cursussen gevolgd. Dankzij zijn grote schat aan ervaring en kennis helpt hij jou op weg met het vinden van de beste fiets en fietsaccessoires.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *