HEMA fietsverzekering: Review & Ervaringen

Laatst bijgewerkt door Kaz op september 19, 2023

Heb je net een mooie, nieuwe fiets gekocht en wil je hiervoor een fietsverzekering afsluiten? En ben je de HEMA fietsverzekering tegengekomen?

Maar twijfel je of een HEMA fietsverzekering bij jou past?

In dit artikel kom je alles te weten over de HEMA fietsverzekering. We bespreken de kosten, dekkingen, ervaringen en geven onze mening over de fietsverzekering van de HEMA.

Doe je er verstandig aan om deze fietsverzekering van de HEMA af te sluiten? Lees snel verder!

De HEMA fietsverzekeringen

Bij HEMA kun je twee verschillende verzekeringen voor je fiets afsluiten. Met de fietsverzekering van HEMA ben je verzekerd van een goede dekking bij diefstal. Niet alleen voor je fiets, maar ook voor je accessoires.

Je kunt helemaal zelf beslissen hoe je jouw fiets verzekert. Op deze manier kun jij zorgeloos op pad en genieten van je fietstochten.

Dit zijn de fietsverzekeringen van de HEMA:

 • Fietsverzekering Basis
 • Fietsverzekering Extra
DekkingBasisExtra
Schade door diefstal👍👍
Accessoires tot € 150,-👍👍
Geen eigen risico👍👍
Dagelijks opzegbaar👍👍
Werelddekking👍👍
Schade door een ongeluk/ongeval👎👍
Schade door slijtage, krassen of slecht onderhoud👎👎
Schade ontstaan tijdens wedstrijden of races👎👎
Schade na verhuur van je fiets👎👎
Schade bij zakelijk gebruik van je fiets👎👎
Schade ontstaan onder invloed van drugs, alcohol of medicijnen👎👎
Schade door diefstal van afneembare fietscomputers en navigatie👎👎

Fietsverzekering Basis

hema fietsverzekering

De HEMA Basis fietsverzekering bestaat uit een ruime basisdekking en uitgebreide diefstalverzekering. Of je nu een nieuwe elektrische fiets hebt of op een tweedehands exemplaar rijdt: je kunt vrijwel iedere fiets verzekeren.

Heb je de Basis verzekering afgesloten? En word je fiets gestolen? HEMA vergoedt na het afsluiten van de verzekering drie jaar lang de aankoopwaarde van je nieuwe fiets.

Fijn is dat er bij de verzekering geen eigen risico komt kijken. Ook dat je fietsaccessoires (wel tot maximaal € 150,-) worden vergoed is een pluspunt. De verzekering is overigens geldig in zowel binnen- als buitenland.

Je kunt de Basis fietsverzekering eventueel uitbreiden met aanvullende dekkingen. Zo verzeker je niet alleen je fiets, maar ook jezelf of je passagiers bij schade, een ongeluk of pech. Over de aanvullende dekkingen vertellen we je later meer.

Fietsverzekering Extra

Wil je buiten bovenstaande dekkingen ook schade die ontstaat na een ongeval of poging tot diefstal verzekeren? Of schade die je per ongeluk zelf aan je fiets veroorzaakt hebt of na het omvallen? Dan is het verstandig om te kiezen voor de HEMA Extra fietsverzekering.

Met de Extra casco verzekering ben je wereldwijd verzekerd tegen schade aan je fiets of diefstal. Zowel nieuwe als tweedehands fietsen en je accessoires zijn verzekerd.

Bij diefstal van je fiets heb je de eerste drie jaar recht op aankoopgarantie. HEMA vergoed in dit geval de gehele aanschafwaarde van jouw fiets. Ook voor deze verzekering betaal je geen eigen risico én je kunt hem uitbreiden met aanvullende dekkingen.

Let op – bij beide verzekeringen geldt: verzekering tegen diefstal alleen geldig als de fiets op slot stond met een ART-2 keurmerk slot. Voor elektronische sloten geldt dat deze een E+ toevoeging moeten hebben.

Onze tip: zorg dat je fiets goed op slot staat met een ART-2 slot of beveilig hem extra met een fiets GPS tracker of fietsalarm!

Aanvullende HEMA dekkingen voor je fiets

Buiten het verzekeren van je fiets met het Basis of Extra pakket kun je bij HEMA aanvullende dekkingen afsluiten. Hiermee verzeker je andere risico’s, voor een nog veiliger gevoel in het verkeer of voor extra zekerheid.

Dit zijn de aanvullende dekkingen bij HEMA

 • Rechtsbijstandverzekering Ongeval & Verkeer
 • Ongevallenverzekering opzittenden
 • Thuisbrengservice

Rechtsbijstandverzekering Ongeval & Verkeer

Met de aanvullende HEMA rechtsbijstandsverzekering Ongeval & Verkeer verzeker je jezelf naast je HEMA fietsverzekering extra.

Bijvoorbeeld voor juridische bijstand bij een conflict na een ongeval. Of bijvoorbeeld bij het verhalen van letselschade door de fout van een ander weggebruiker.

HEMA werkt hiervoor samen met de juristen en advocaten van rechtshulporganisatie LegalShared. Kosten voor het juridisch bijstaan zijn onbeperkt verzekerd, zelfs als juridische experts door deze organisatie worden ingeschakeld.

Uiteraard hangen hier voorwaarden aan, waaronder (logischerwijs) het aan de wet en verkeersregels moeten houden.

Ongevallenverzekering opzittenden

De aanvullende ongevallenverzekering opzittenden is belangrijk als de persoon die achterop zit iets overkomt.

Heeft de passagier na een ongeval blijvende invaliditeit of komt de persoon te overlijden? Dan biedt deze aanvullende dekking naast je HEMA fietsverzekering een financieel vangnet, wel zo fijn.

Thuisbrengservice

Als extra dekking kun je naast je HEMA fietsverzekering de Thuisbrengservice afsluiten. Is jouw fiets gestolen of heb je pech met de fiets? Dan worden zowel jij als je fiets naar huis gebracht – of ieder ander adres naar keuze!

Deze service geldt zelfs op adressen binnen 30 kilometer vanaf de Nederlandse grens. En als je samen onderweg bent, laat HEMA je reisgenoot natuurlijk niet alleen. Deze mag samen met de fiets mee op pad.

Welke fietsen kan ik verzekeren bij HEMA?

Bij HEMA kun je vrijwel alle soorten fietsen verzekeren tegen schade door diefstal. Denk hierbij aan nieuwe e-bikes, maar ook bakfietsen bijvoorbeeld. Wel kunnen alleen fietsen die privé gebruikt worden verzekerd worden.

Deze fietsen kun je verzekeren bij HEMA:

 • ‘Gewone’ stadsfietsen
 • Mountainbikes
 • All Terrain Bikes
 • Racefietsen
 • Elektrische fietsen
 • Bakfietsen
 • Ligfietsen
 • Tandems
 • Vouwfietsen
 • Kinderfietsen

Dit geldt overigens niet alleen voor nieuwe fietsen. Ook tweedehands fietsen kun je verzekeren bij de HEMA. Let er dan wel op dat je in het bezit moet zijn van de aankoopbon en 2 originele fietssleutels.

Wat kost een fietsverzekering bij de HEMA?

Hoeveel je precies betaalt hangt af van het soort fiets, het merk, het aankoopbedrag en de aankoopdatum. Via de website van HEMA kun je eenvoudig en snel de premie berekenen.

We hebben als voorbeeld even een premie aangevraagd voor een Batavus stadsfiets van € 700,- met aankoopdatum van 8 juni 2021. Voor de Basis verzekering betaal je in dit geval zo’n € 10,- per maand. De Extra verzekering sluit je af voor net geen € 12,- per maand.

Basis inclusief alle aanvullende verzekeringen kost je iets minder dan € 14,- per maand. Voor het Extra pakket inclusief alle aanvullende verzekeringen betaal je zo’n € 15,- per maand.

Bij het afsluiten van de verzekering moet je wel rekening houden met eenmalige accountkosten van zo’n € 10,-.

Wat vergoedt de HEMA fietsverzekering bij diefstal?

Staat je fiets met het beste fietsslot, ofwel een goedgekeurd ART categorie 2 slot of een elektronisch E+ slot en wordt deze toch gestolen? Dan vergoedt HEMA drie jaar lang de volledige aanschafwaarde van jouw nieuwe of tweedehands fiets.

Hiernaast worden ook accessoires tot maximaal 150 euro vergoed.

Een paar belangrijke aandachtspunten:

 • Schade door diefstal of poging tot diefstal? In dit geval moet je eerst aangifte doen bij de politie;
 • De schade kan online gemeld worden, hierbij heb je het politierapport van de aangifte nodig;
 • Zorg er ook voor dat je de originele aankoopbon en beide originele fietssleutels goed bewaard. Alleen dan kan je claim in behandeling genomen worden;
 • In het geval van een elektronisch slot is het zaak dat je de logfile kunt overleggen. Dit ter bewijs dat de fiets daadwerkelijk op slot stond;
 • Na de eerste drie jaar werkt HEMA volgens een afschrijvingsregeling.

Wat wordt vergoed als mijn gestolen fiets teruggevonden wordt?

Wordt jouw gestolen fiets na 30 dagen teruggevonden? Dan kan HEMA je helpen om je weer de trotse eigenaar van je eigen fiets te maken. Uiteraard moet je het bedrag wat je ontvangen hebt dan terugbetalen.

Wordt jouw fiets binnen 30 dagen na de diefstal teruggevonden en beschadigd? Dan worden de reparatiekosten door de HEMA fietsverzekering vergoed.

Hoe kan ik een HEMA fietsverzekering afsluiten?

Het afsluiten van een fietsverzekering bij HEMA doe je snel en eenvoudig online. Via de website kun je de verzekering die bij je past kiezen. Hierna wordt de premie berekend en kun je de verzekering afsluiten.

Ervaringen met de fietsverzekering van HEMA

Als we kijken naar ervaringen van klanten met de HEMA fietsverzekering zijn deze erg positief. Dit blijkt ook uit de cijfers van het jaarlijkse klanttevredenheidsonderzoek: ze krijgen maar liefst een 7.9!

Klanten zijn voornamelijk tevreden over de prijs van de fietsverzekering en de duidelijke communicatie. Niet alleen met de vriendelijke klantenservice, maar ook de algemene & bijzondere voorwaarden.

Ook vinden ze het fijn dat zaken online geregeld kunnen worden en dat schademeldingen snel afgehandeld worden.

Fiets verzekeren bij HEMA: dit zijn de voor- én nadelen

We kunnen je nu al vertellen: het verzekeren van je fiets bij de HEMA heeft een hoop voordelen. Maar zitten er eigenlijk ook nadelen aan? We zetten de grootste voor- en nadelen voor je op een rij.

👍 Voordelen:

 • Je kunt via de website van HEMA makkelijk de verschillende verzekeringen met elkaar vergelijken. Zo weet je zeker dat je voor de verzekering kiest die het beste op jouw wensen en behoeften aansluiten;
 • De voorwaarden zijn duidelijk en eenvoudig te begrijpen;
 • Bij HEMA kun je gebruik maken van gratis overstaphulp;
 • De fietsverzekering is dagelijks opzegbaar;
 • Je kunt 24/7 online schade melden;
 • Veel zaken zoals een verhuizing of het verzekeren van een extra fiets kun je zelf online regelen;
 • De HEMA Verzekeringen klantenservice biedt goede en duidelijke hulp. Er is een overzichtelijke FAQ-pagina en een chatbot die vragen beantwoord. Je kunt ook vragen stellen via een contactformulier en er is een alarmcentrale voor spoedeisende hulp;
 • Schades worden vlot afgehandeld.

👎 Nadelen:

 • De prijs van de fietsverzekering is hoger dan gemiddeld;
 • Het kan volgens ervaringen van klanten even duren voordat het vergoedingsbedrag uitgekeerd wordt. Houd hier rekening mee.

Conclusie: wel of geen fietsverzekering bij HEMA afsluiten?

Als je het ons vraagt kun je je fiets prima bij de HEMA verzekeren. Vooral als je op zoek bent naar een fietsverzekering met duidelijke voorwaarden en zonder gedoe.

Wel is het zo dat HEMA niet de goedkoopste partij is als we hem vergelijken met andere beste fietsverzekeringen.

Even ons voorbeeld van een 2 jaar oude Batavus stadsfiets ter waarde van € 700,- nemende. Je betaalt voor de basisverzekering inclusief aanvullende dekkingen zo’n € 170,- per jaar. Voor het extra-pakket ben je rond de €180,- per jaar kwijt.

Als we deze prijzen vergelijken met andere maatschappijen, bijvoorbeeld de ENRA fietsverzekering, kan het in sommige gevallen goedkoper. Alhoewel de meeste wel een eigen risico per schadegebeurtenis van minimaal € 25,- rekenen. Dit doet HEMA dus niet.

Ook zit je bij alle andere fietsverzekeringen die we vergeleken hebben vast aan een minimale looptijd van 1 jaar. Dit is bij HEMA dan weer niet het geval, de fietsverzekeringen zijn namelijk op elk gewenst moment opzegbaar.

Conclusie: wil je een fietsverzekering zonder gedoe en die dagelijks opzegbaar is? Waar je iets meer voor betaald dan gemiddeld, maar zonder eigen risico? Dan is de HEMA fietsverzekering perfect voor jou!


Meer van de Hema:


Categorieën: Fietsen

Kaz

Kaz is een gepassioneerde fietsliefhebber en specialist. Hij werkt al van jongs af aan in fietsenwinkels en heeft diverse Fietstechnicus opleidingen en cursussen gevolgd. Dankzij zijn grote schat aan ervaring en kennis helpt hij jou op weg met het vinden van de beste fiets en fietsaccessoires.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *