ENRA fietsverzekering review

Laatst bijgewerkt door Joni op april 5, 2022

Heb je in een prachtige stadsfiets, unieke racefiets of hoogwaardige elektrische fiets geïnvesteerd? Als je een dergelijke fiets aanschaft, moet je hier relatief diep voor in de buidel tasten.

Alleen al om die reden is het verstandig om een fietsverzekering af te sluiten. Of je hierbij het beste voor een ENRA fietsverzekering kunt kiezen? Dat ga je lezen in deze review.

In deze review bespreken we van A tot Z de fietsverzekering van ENRA. We kijken hierbij naar onze eigen bevindingen, maar ook naar de bevindingen van andere fietseigenaren.

Tevens bespreken we tussen welke verzekeringen je kunt kiezen, wat de voorwaarden zijn en wat de min- en pluspunten zijn. Aan het einde van deze review vellen we vervolgens ons eindoordeel.

Over ENRA

De verzekeringsmaatschappij ENRA omschrijft zichzelf als een specialist in tweewielerverzekeringen. Deze omschrijving geeft direct aan dat ENRA zich op slechts enkele soorten verzekeringen richt.

Dat doet deze maatschappij niet alleen in ons land, maar ook in België en Duitsland. Dat ENRA in meerdere landen actief is, vinden wij een goed teken. Dit geeft immers aan dat men een grote partij is. En dat je dus met een gerust hart een verzekering af kunt sluiten.

Leuk detail: ENRA is onderdeel van Bovemij. Dit is één van de grootste financiële dienstverleners in de mobiliteitsbranche. Met de verzekeringsmaatschappij tracht Bovemij om haar aandeel binnen de mobiliteitsbranche te vergroten.

Waarvoor kun je bij ENRA terecht?

ENRA fietsverzekering

Bij ENRA kun je voor allerlei fietsverzekeringen terecht. Op de homepage van de website van ENRA zijn de volgende verzekeringen te vinden:

 • Fietsverzekering voor een normale fiets
 • Fietsverzekering voor een elektrische fiets
 • Fietsverzekering voor een racefiets of mountainbike
 • Fietsverzekering voor een high speed e-bike

Tevens kun je bij deze maatschappij terecht voor het verzekeren van een scootmobiel en bromfiets. In deze review beperken wij ons echter tot alleen de fietsverzekeringen. Over bovenstaande fietsverzekeringen vertellen we je hieronder meer.

Fietsverzekering fiets

Het oplopen van schade aan je stadsfiets ligt altijd op de loer. Door een fietsverzekering bij ENRA af te sluiten, verzeker je je stadsfiets tegen mogelijke schade. Daarnaast verzeker je je fiets ook tegen mogelijke diefstal.

Bij deze fietsverzekering kun je uit twee pakketten kiezen:

 • Diefstal: hierbij is je fiets alleen tegen diefstal verzekerd.
 • Optimaal Casco: hierbij is je fiets tegen diefstal verzekerd, maar ook tegen schade. Tevens ben je verzekerd van de ENRA pechhulp 24/7.

De verschillen tussen beide verzekeringen zijn in onderstaand overzicht te zien:

ENRA verzekering vergelijkingstabel

Fietsverzekering elektrische fiets

Elektrische fietsverzekering ENRA

Bij een ENRA fietsverzekering voor een elektrische fiets geldt bovenstaand verhaal eveneens. Je kunt uit twee pakketten kiezen, waardoor je je e-bike volledig naar wens kunt verzekeren.

Het fijne hierbij is dat je ook nog de accessoires van je e-bike kunt verzekeren. Ook is het mogelijk om een gebruikte e-bike te verzekeren.

Fietsverzekering racefiets / mountainbike

Met een ENRA fietsverzekering kun je je racefiets of mountainbike voor het volgende verzekeren:

 • Diefstal uit een afgesloten ruimte
 • Beroving
 • Beschadiging
 • Verhaalsrechtsbijstand
 • Ongevallenverzekering voor in- en opzittenden
 • ENRA Pechhulp 24/7

Fietsverzekering high speed e-bike

high speed e-bike verzekering

Wil je je snelle high speed e-bike bij ENRA verzekeren? Dat is mogelijk als je aan verschillende eisen voldoet.

Zo moet je minimaal 16 jaar oud zijn, moet de fiets van een kenteken voorzien zijn en moet je je aan alle verkeersregels houden. Bij zo’n fietsverzekering kun je uit drie pakketten kiezen:

 • WA: hierbij ben je verzekerd voor schade aan anderen.
 • Diefstal: hierbij ben je verzekerd voor schade aan anderen + voor diefstal.
 • Casco: hierbij ben je verzekerd tegen zo’n beetje alles, inclusief brandschade of schade door omvallen/vandalisme.

Wat kost een ENRA fietsverzekering?

Wil jij dolgraag je fiets tegen mogelijke diefstal of schade verzekeren? Dat is verstandig, zeker als je fiets het nodige geld heeft gekost.

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, kun je je in ieder geval uit de nodige fietsverzekeringen kiezen.

Wat je precies voor de fietsverzekering moet betalen, is van meerdere factoren afhankelijk:

 • Soort fiets: het maakt nogal uit of je een normale stadsfiets hebt, een racefiets of een elektrische fiets.
 • Aankoopprijs: bij het berekenen van de premie moet je altijd de aankoopprijs invullen.
 • Postcode: ENRA voert op basis van je postcode een risicoanalyse uit. In een grote stad betaal je waarschijnlijk meer voor je fietsverzekering dan in een klein dorpje.
 • Looptijd: de hoogte van de premie wordt ook berekend aan de hand van de looptijd.
 • Dekking: ga je voor een ENRA Optimaal Diefstal dekking? Of kies je voor de uitgebreidere ENRA Optimaal Casco? Uiteraard betaal je voor de Optimaal Casco verzekering méér geld.

Voorbeelden van de kosten

Stel nou dat je een stadsfiets van 700 euro wilt verzekeren. Je kiest voor een looptijd van 1 jaar met een jaarlijkse betaling en voor de Optimaal Casco dekking. Voor deze verzekering betaal je een bedrag van 47,09 euro voor 1 jaar.

Stel nou dat je een racefiets van 6000 euro wilt verzekeren. Je kiest hierbij voor een looptijd van 1 jaar met een jaarlijkse betaling en voor de Optimaal Casco dekking. Voor deze verzekering betaal je een bedrag van 152,31 euro.

Stel nou dat je een elektrische fiets van 2500 euro wilt verzekeren. Je kiest hierbij voor een looptijd van 1 jaar met een jaarlijkse betaling en voor de Optimaal Casco dekking. Voor deze verzekering betaal je een bedrag van 74,83 euro.

Deze drie voorbeelden laten duidelijk zien dat de premies behoorlijk uiteenlopen. Dit is niet alleen afhankelijk van het soort fiets en het prijskaartje, maar ook voor de looptijd waar je voor kiest. Bij ENRA kun je uit vier looptijden kiezen:

 • 1 jaar met een jaarlijkse betaling
 • 1 jaar met een maandelijkse betaling
 • 3 jaar met een eenmalige betaling
 • 5 jaar met een eenmalige betaling

Voorwaarden

Voorwaarden verzekering

Voordat je een fietsverzekering af gaat sluiten, moet je uiteraard goed naar de voorwaarden kijken. De belangrijkste voorwaarden hebben we voor je op een rijtje gezet:

 • Opzeggen: het is voor ENRA zelf mogelijk om de verzekering op te zeggen. Dat is bijvoorbeeld mogelijk als je je premie niet op tijd betaald hebt. Je kunt zelf ook je verzekering opzeggen, maar je hebt wel met je looptijd te maken (zie lijstje hierboven).
 • Oorzaak van schade: ENRA vraagt altijd om de oorzaak van de schade. Mocht je voor de oorzaak van de schade niet verzekerd zijn, hoeft ENRA niks uit te keren.
 • Eigen risico: afhankelijk van de gekozen verzekering + dekking betaal je mogelijk een eigen risico.

Tip: neem altijd heel goed de polisvoorwaarden van ENRA door. De polisvoorwaarden kun je via de website downloaden. Neem deze goed door, zodat je later niet voor verrassingen komt te staan.

Wat zijn de ervaringen van anderen?

In de afgelopen jaren heeft ENRA flink aan de weg getimmerd. Deze maatschappij heeft veel nieuwe klanten weten te verwelkomen, waarvan het merendeel erg tevreden is.

Zo zijn er bij Google Reviews al meer dan 120 reviews achtergelaten. Van deze reviews is de gemiddelde score een 3,9 op een schaal van 1 tot 5. Dat vinden wij een meer dan prima gemiddelde.

In deze reviews vielen ons enkele dingen op:

 • Prima schade afhandeling: veel mensen roemen de afhandeling van een schade. Men geeft aan dat er naar je geluisterd wordt en dat de schade snel afgehandeld wordt.
 • Snelle betaling: meerdere gebruikers geven aan dat het schadebedrag snel uitgekeerd wordt.
 • Prima klantenservice: veel mensen geven ook aan dat de klantenservice prima functioneert. Je kunt op meerdere manieren contact opnemen, waarna je snel op weg geholpoen wordt.

Wat zijn onze ervaringen met ENRA?

Fietsverzekering ervaring

Onze ervaringen met ENRA zijn positief. We hebben de proef op de som genomen en een stadsfiets verzekerd. Daaruit bleek het volgende:

 • De website werkt prima: via de website kun je snel de gewenste fietsverzekering afsluiten. Alles werkt prima en op de website vind je veel informatie. Ook de sectie met veelgestelde vragen vinden wij handig.
 • Prima premie: de hoogte van de premie is wat ons betreft prima te noemen. Ook vinden wij het fijn dat je uit 2 dekkingen kunt kiezen.
 • Snelle verwerking: nadat wij de aanvraag ingediend hadden, kregen wij snel reactie op onze aanvraag. De verzekering ging vervolgens netjes vanaf de gewenste ingangsdatum in.

De belangrijkste voor- en nadelen van ENRA

👍 Voordelen van ENRA:

 • Je kunt alle soorten fietsen bij deze verzekeringsmaatschappij verzekeren
 • De premies zijn prima geprijsd, zeker met het oog op de voorwaarden
 • Je hebt verschillende mogelijkheden om de verzekering naar eigen wens samen te stellen
 • De klantenservice van ENRA functioneert volledig naar wens
 • ENRA is een ware specialist; men biedt uitsluitend tweewielerverzekeringen aan

👎 Nadelen van ENRA:

 • Samenstellen van de gewenste verzekering kan enige tijd duren
 • Niet de goedkoopste partij; dat ENRA een specialist is, merk je aan de premies. Het is zeker niet de goedkoopste partij

Fietsverzekering afsluiten

Wil je graag een geschikte verzekering voor je fiets afsluiten? Via onze vergelijker maak je snel een vergelijking tussen ENRA en andere verzekeringsmaatschappijen.

Grote kans dat je dankzij onze vergelijker snel de perfecte fietsverzekering vindt!
Categorieën: Fietsen

Joni

Joni's passie en expertise ligt bij alles wat met fietsen te maken heeft. Maar het liefst houdt ze zich bezig met stadsfietsen en fietsaccessoires. Met een scherp oog voor zowel stijl als functionaliteit, biedt Joni waardevolle inzichten en praktisch advies.

1 reactie

Frank · december 22, 2022 op 11:03 am

Vreselijk bedrijf! 2 Weken geleden schade gemeld, nu moet er een expert langs komen om dit te beoordelen. Prima, maar zijn besluit gaat drie weken duren. Tot die tijd mag de fiets niet gerepareerd worden. Dus 5 weken zonder fiets. Daar betalen we dan veel geld voor..

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *