Windgoo B3 review – Wel of geen aanrader?

Laatst bijgewerkt door Joni op december 27, 2022

Een onderscheidend design. Een geweldige trapondersteuning. Een maximale snelheid van 25 kilometer per uur. En veel positieve beoordelingen.

Dit zijn stuk voor stuk opvallende voordelen van de Windgoo B3. Ben je benieuwd naar méér voordelen? Neem deze Windgoo B3 review op je gemakje door!

Om deze review te kunnen schrijven, hebben wij deze Windgoo elektrische step uit mogen proberen.

Recent hebben we ook al de Windgoo B20 uit mogen proberen, waardoor we een duidelijk beeld van Windgoo hebben gekregen.

Oók over deze elektrische step met zadel hebben we een duidelijk beeld gekregen. Onze bevindingen delen we met je in deze Windgoo B3 review.

De belangrijkste specificaties van de Windgoo B3

Windgoo B3 elektrische step

Heb je interesse om een elektrische fiets/step te kopen? Dan heb je mogelijk al meerdere interessante varianten voorbij zien komen.

Om deze varianten (goed) met elkaar te vergelijken, zou je goed naar de specificaties moeten kijken.

De belangrijkste specificaties van de Windgoo B3 vind je hieronder:

Maximale snelheid25 kilometer per uur
Actieradius15 á 25 kilometer
Oplaadtijd2 á uur
Vermogen accu36V / 4,4 Ah
Motor vermogen350 Watt
Maximaal draaggewicht120 kilogram
Afmetingen uitgeklapt105 x 96 x 50 centimeter
Afmetingen ingeklapt105 x 72 x 20 centimeter

Wat deze specificaties laten blijken? Onder meer dat dit een elektrische vouwfiets betreft. Verderop in deze Windgoo B3 review komen we hier verder op terug.

Is de Windgoo B3 legaal?

In 2022 is de Windgoo B3 niet legaal. Dit betekent dat je nú met deze elektrische fiets geen gebruik van de openbare weg mag maken.

Vanaf 2023 is dit echter anders; vanaf dat moment is deze Windgoo met trappers wél legaal.

Bovendien wordt deze e-step op dit moment in de meeste steden van Nederland gedogen. Je zal dan ook niet snel aangehouden worden op deze step.

Voor wie is de Windgoo B3 geschikt?

De Windgoo B3 is een multifunctioneel vervoermiddel. Je kunt ‘m prima in de stad gebruiken, maar hij komt ook op het platteland goed tot z’n recht.

Zeker door de relatief forse actieradius is dit voor veel mensen een ideale step.

Daarbovenop komt dat de vormgeving erg handig is. Dankzij het zadel geniet je van het gewenste comfort, terwijl je ook nog trappers aan deze step toe kunt voegen.

Dankzij deze extra onderdelen maak je van deze step een elektrische fiets. Dit komt de veelzijdigheid uiteraard alleen maar ten goede!

Wat zijn de belangrijkste voordelen van de Windgoo B3?

E-step Windgoo B3

De aanschaf van de Windgoo B3 is volgens ons aan te raden. Voornamelijk vanwege de voordelen die we graag hieronder nader toelichten.

Veelzijdig

De Windgoo B3 is volgens ons een veelzijdig vervoermiddel.

Je kunt ‘m als een step gebruiken, maar je kunt ‘m dus ook als een volwaardige elektrische fiets gebruiken. Dankzij de trappers geniet je hierbij van veel gemak.

Prima specificaties

Over de specificaties van de Windgoo B3 zijn we ook te spreken. De specificaties zien er prima uit en bieden de nodige voordelen.

Zo is het ideaal dat de accu van deze Windgoo elektrische fiets binnen 3 uurtjes opgeladen is. Daarmee laadt déze accu zich sneller op dan de accu van de Windgoo B20.

Makkelijk in- en uit te klappen

Windgoo B3 inklapbaar

Dat dit een elektrische vouwfiets is, vinden wij geweldig. Dit betekent namelijk dat je deze fiets overal mee naar toe kunt nemen. Zelfs in het openbaar vervoer.

Bijkomend voordeel is dat het in- en uitklappen erg simpel gaat. Zeker als je dit vaker doet, gaat het in- en uitklappen erg snel.

Veilig en comfortabel

Toen wij deze elektrische fiets/step uit mochten proberen, viel het comfort ons direct op. Het zadel is fijn en stel je gemakkelijk op de gewenste hoogte in. Ook houdt het stuur fijn vast.

Verder is deze elektrische fiets ook bijzonder veilig te noemen. Dit is mede te danken aan het dubbele remsysteem, de banden en verlichting. Met dank aan de verlichting val je altijd en overal ook.

Licht van gewicht

Windgoo B3 e-step zadel lichtgewicht

Heb je toevallig ook al onderzoek gedaan naar de Windgoo B20? Een gekend nadeel van die elektrische fiets is het gewicht van 18 kilogram.

Bij de Windgoo B3 is dit gelukkig een stuk beter voor elkaar: deze variant weegt slechts 12 kilogram. Zeker als je deze step in het openbaar vervoer mee wilt nemen, is dit een belangrijk voordeel.

Wat zijn de belangrijkste nadelen van de Windgoo B3?

De Windgoo B3 is volgens ons geen perfect vervoermiddel. De eerste perfecte elektrische fiets/step moeten we namelijk nog tegenkomen.

Bij deze variant kun je met onderstaande nadelen rekening houden.

Banden raken snel lek

Wij hebben er zelf geen last van gehad, maar de banden van de Windgoo B3 raken snel lek. Meerdere gebruikers die een review op het internet hebben achtergelaten, klagen hierover.

Een gemiste kans, aangezien antilekbanden tegenwoordig vrij gangbaar zijn.

Geen kilometerteller

Als je op de Windgoo B3 rijdt, heb je geen idee hoe hard je rijdt. Je ziet op het display van deze step namelijk maar één ding: de batterijstatus.

Wat kost de Windgoo B3?

De prijs-kwaliteitsverhouding van de Windgoo B3 is volgens ons dik in orde. De kwaliteit is uitmuntend, terwijl je ‘slechts’ 419 euro voor de step hoeft te betalen.

Uiteraard is dit veel geld, maar in verhouding met andere varianten valt dit mee. Voor de Windgoo B20 betaal je bijvoorbeeld bijna 500 euro.

Vind je het bedrag van 420 euro iets teveel van het goede? Wacht dan tot Black Friday. Meerdere van onze partners stunten op die feestdag met interessante kortingen.

Mogelijk kun je hierdoor van een nóg betere prijs-kwaliteitsverhouding profiteren.

Onze eindconclusie over de Windgoo B3

Windgoo B3 step elektrisch

De Windgoo B3 is volgens ons een ware aanrader. Deze elektrische fiets/step is veelzijdig inzetbaar, van een prima kwaliteit en beschikt over veel handige extra’s.

Ook over het minieme gewicht, de inklapmogelijkheid en snelle oplaadfunctie zijn wij erg te spreken.

Ook zijn wij van mening dat dit vervoermiddel hoge punten scoort op het gebied van veiligheid en comfort. Dankzij het fijne zadel leg je moeiteloos flinke afstanden af. Zonder dat je het enige energie kost.

Bijkomend voordeel: vanaf 2023 is dit vervoermiddel legaal in ons land.

Schaf deze Windgoo step met trappers direct aan en rijd vanaf 2023 legaal van plek A naar plek B. Op een snelle en comfortabele manier!

Misschien ook interessant:


Categorieën: Elektrische fietsen

Joni

Joni's passie en expertise ligt bij alles wat met fietsen te maken heeft. Maar het liefst houdt ze zich bezig met stadsfietsen en fietsaccessoires. Met een scherp oog voor zowel stijl als functionaliteit, biedt Joni waardevolle inzichten en praktisch advies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *