Windgoo B20 review – Een goede koop?

Laatst bijgewerkt door Joni op oktober 29, 2023

Een comfortabele step met trappers. Dat is de manier waarop we de Windgoo B20 kunnen omschrijven.

Deze elektrische step kan door de vormgeving echter ook als fiets omschreven worden. Ongeacht welke benaming gebruik wordt, staat één ding vast: dit is een heel interessant elektrisch vervoermiddel.

Waarom dit zo’n interessant vervoermiddel is? Dat bespreken we graag in deze Windgoo B20 review.

We zoomen volledig in op deze elektrische step met zadel en bespreken alle plus- en minpunten.

De belangrijkste specificaties van de Windgoo B20

E-step Windgoo B20 met zadel

Wil je graag een elektrische fiets/step aanschaffen? En heb je meerdere interessante varianten op je lijstje gezet? Dan is het belangrijk om naar de specificaties van alle modellen te kijken.

De specificaties van de Windgoo B20 zijn in ieder geval indrukwekkend:

Maximale snelheid25 kilometer per uur
Actieradius20 á 25 kilometer
Maximale hellingshoek15%
Oplaadtijd3 á 4 uur
Vermogen accu36V / 280W
Motor vermogen350 Watt
Bandenmaat14 inch
Maximaal draaggewicht120 kilogram
Afmetingen uitgeklapt124 x 100 x 70 centimeter
Afmetingen ingeklapt124 x 73 x 50 centimeter

Is de Windgoo B20 legaal?

Net zoals de Windgoo B3 is deze elektrische fiets nog niet legaal. Vanaf 2023 is deze step echter wél legaal.

Dit betekent dat je vanaf 2023 legaal van de openbare weg gebruik mag maken met/op deze step.

Voor wie is de Windgoo B20 geschikt?

Windgoo B20 elektrische step

De Windgoo B20 is volgens ons voor veel mensen geschikt. Zo is deze step geschikt voor mensen die dagelijks een paar kilometer naar hun werk toe moeten fietsen.

Op deze Windgoo elektrische fiets geniet je van een heerlijke trapondersteuning; je hoeft hierdoor niet al te veel zelf te doen.

Wil je vanuit huis snel naar de supermarkt, sportvereniging of familieleden/vrienden toe kunnen rijden? Ook dan is dit een geweldige optie voor je.

Wat zijn de belangrijkste voordelen van de Windgoo B20?

Toen wij de Windgoo B20 uit mochten proberen, werden wij direct enthousiast. De belangrijkste voordelen die we hierbij opgemerkt hebben, bespreken we graag hieronder.

Prima specificaties

De specificaties van de Windgoo B20 spreken tot de verbeelding.

Laten we maar aftrappen met de actieradius; een actieradius van maximaal 25 kilometer is prima te noemen. Daarbij behaal je ook nog een maximale snelheid van 25 kilometer per uur. Geweldig.

Let op: rijd je lange stukken op de maximale snelheid? Dan is de maximale actieradius pakweg 20 kilometer of zelfs nog iets minder. Houd daar goed rekening mee.

Inklapbaar

Opvouwbare e-step Windgoo B20

De Windgoo B20 is niet alleen een elektrische fiets met trappers, maar het is ook nog een elektrische vouwfiets.

Nadat je de fiets met veel plezier gebruikt hebt, klap je ‘m makkelijk in. Zoals je in bovenstaande tabel kunt zien, scheelt dit behoorlijk qua afmetingen.

Comfortabel en veilig

In onze ogen is dit één van de meest comfortabele elektrische fietsen. Dit is te danken aan het comfortabele zadel, de fijne trappers en algehele vormgeving.

Zo stap je makkelijk deze fiets op en af, met dank aan het lage frame. Uiteraard is het mogelijk om het zadel op de gewenste hoogte in te stellen.

Ook op het gebied van veiligheid scoort deze Windgoo elektrische fiets hoge punten. De fiets voldoet bijvoorbeeld aan alle Europese normen.

De banden zijn bovendien stevig en zorgen voor een fijne demping. Dankzij het dubbele remsysteem sta je ook nog eens snel stil. En dankzij de ingebouwde verlichting val je ook in het donker goed op.

Geweldige trapondersteuning

Windgoo B20 e-step met zadel

De trapondersteuning van de Windgoo B20 werkt echt magnifiek. Neem plaats op de fiets, begin met trappen en de fiets helpt je direct. Door de trapondersteuning rijd je snel op de gewenste snelheid.

Deze snelheid kun je vervolgens vastzetten. Net zoals auto’s beschikt deze Windgoo fiets namelijk over een cruise control functie.

Met dank aan de cruise control wordt het afleggen van lange afstanden nóg aangenamer.

Snel opgeladen

Belangrijk voordeel van de Windgoo B20 is de krachtige accu. Deze accu zorgt voor de prima specificaties én is ook nog eens snel op te laden.

Binnen 4 uur is de accu volledig opgeladen. Na deze 4 uur kun je weer 25 kilometer op deze elektrische fiets met trappers fietsen/steppen/rijden.

Wat zijn de belangrijkste nadelen van de Windgoo B20?

Vooralsnog is deze Windgoo B20 review erg positief. Maar, we hebben ook wat nadelen opgemerkt. De twee belangrijkste nadelen bespreken we hieronder.

Onduidelijke handleiding

De handleiding van de Windgoo B20 is verschrikkelijk te noemen. De informatie die in de handleiding staat, is bijvoorbeeld niet correct. Daarnaast vind je in de handleiding vrij weinig informatie.

Relatief zwaar

Het gewicht van de Windgoo B20 is 18 kilogram. Zeker als je niet al te veel kracht in je armen hebt, kan dit wellicht iets té zwaar voor je zijn.

We hadden zelf ook liever gezien dat deze elektrische vouwfiets iets lichter zou zijn.

Wat kost de Windgoo B20?

De Windgoo B20 is één van de beste elektrische fietsen met trappers. Maar, is deze fiets ook nog betaalbaar? Je moet uitgaan van een prijskaartje van ongeveer 490 euro.

Persoonlijk vinden wij dit een prima prijskaartje. Het klopt dat bijna 500 euro veel geld is, maar je krijgt wel heel veel waar voor je geld. De fiets biedt talloze voordelen en is ook nog van een prima kwaliteit.

Wil je echt geen 490 euro aan de Windgoo B20 uitgeven? Dan kun je wachten tot Black Friday.

Gedurende deze feestdag stunten meerdere webshops met een interessante aanbieding op deze fiets met trappers.

Onze eindconclusie over de Windgoo B20

Windgoo B20 e-step trappers

In onze ogen is de Windgoo B20 een geweldige elektrische fiets met trappers. De fiets is van een prima kwaliteit, fijn in gebruik en beschikt over tal van handige extra’s.

Bovendien zijn wij van mening dat de specificaties echt dik in orde zijn.

De fiets ziet er ook nog gelikt uit en is bijzonder veilig. Met dank aan het fijne zadel én de trapondersteuning geniet je ook nog van veel comfort. Elke rit op de Windgoo B20 is een waar feestje!

Bijkomend voordeel: vanaf 2023 is deze elektrische fiets in ons land legaal. Genoeg reden dus om deze elektrische fiets met trappers direct aan te schaffen.

Misschien ook interessant:

Categorieën: Elektrische fietsen

Joni

Joni's passie en expertise ligt bij alles wat met fietsen te maken heeft. Maar het liefst houdt ze zich bezig met stadsfietsen en fietsaccessoires. Met een scherp oog voor zowel stijl als functionaliteit, biedt Joni waardevolle inzichten en praktisch advies.

2 reacties

Dyella · december 10, 2022 op 7:03 am

Ik zou graag meer willen weten over het feit dat ( hierboven gelezen) dat deze windgoo in 2023 legaal is ol de openbare weg, iemand een idee waar ik de juiste info vind?

    J.S · februari 9, 2023 op 1:43 pm

    De fiets is in 2023 nog steeds niet legaal. Alle fietsen met een gashendel zijn nog steeds niet legaal.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *