Wat zijn de mooiste elektrische fietsen?

Laatst bijgewerkt door Joni op september 18, 2023

Ben jij niet alleen op zoek naar een elektrische fiets, maar wil je ook nog eens een mooie elektrische fiets?

Ben jij iemand die de keuze maakt tussen een echte design e-bike of een lichtgewicht e-bike die aandacht trekt als je voorbij fietst?

Als je dan toch een dure elektrische fiets moet kopen, dan mag het best wel de mooiste e-bike zijn die bij jou in de buurt te vinden is.

Geef jij de woorden hip en sportief als zoekterm in? Dan hebben we goed nieuws voor je. Er zijn immers fabrikanten die net dat tikkeltje meer aanbieden.

Welke merken hebben mooie elektrische fietsen?

Als je hun reclame moet geloven bieden alle fabrikanten mooie elektrische fietsen aan. We spreken dat natuurlijk niet tegen.

Maar als we eerlijk zijn, ziet de gemiddelde elektrische fiets er nog steeds behoorlijk conservatief uit. We nemen een min of meer normale fiets en monteren daar een elektrische motor op.

Helemaal niets mis mee, integendeel. Maar als hipster kies jij voor de nieuwste e-bike met dat tikkeltje extra. Of met heel veel design extra.

In die markt steekt nu een nieuwe wind op. Meer en meer fietsmerken gaan in op de stijgende vraag naar een mooie e-bike.

Een hippe elektrische damesfiets of een lichtgewicht e-bike die zonder probleem in een maandblad over geslaagde design kan.

Motor en accu zijn belangrijk, maar het oog wil ook wat. Vraag ons niet wat wij nu de mooiste e-bike vinden. Als het aan ons lag, kozen we er minstens eentje uit elke categorie.

Vintage en retro

Mooie elektrische fietsen Roetz

De combinatie tussen vintage en een mooie e-bike lijkt op het eerste gezicht een beetje vreemd. En toch zal je de nieuwste e-bike kunnen vinden met een heerlijke vintage uitstraling.

We denken bijvoorbeeld aan het Nederlandse merk Roetz, bekend voor hun design e-bikes voor zowel dames als heren. Helemaal naar eigen voorkeur samen te stellen. Wij kiezen daarom voor de houten handvaten, de houten spatborden en een Brooks zadel.

We worden wild enthousiast van de design e-bike van Coboc. Lijkt op een ouderwetse racer die werd omgebouwd tot een fixie (een fiets met 1 vaste versnelling). De motor en de accu zijn bijna onzichtbaar weggewerkt in het frame.

Als we spreken over een mooie elektrische fiets dan mag het Belgische merk Achielle niet ontbreken. Het is een dure elektrische fiets, dat kan niemand ontkennen.

Op hoogwaardige materialen en handwerk staat nu eenmaal een prijs. Onder het retro uiterlijk schuilt hoge kwaliteit. Ook volledig naar eigen voorkeur samen te stellen.

Stijlvol en hip

Lekker bikes Jordaan hippe e-bike

Als glamour vrouw van de wereld wil je natuurlijk gezien worden op je hippe elektrische damesfiets. Wij beloven dat je met de Boston damesfiets van het Nederlandse merk Watt gezien zal worden.

De motor en accu zijn netjes weggewerkt. Wat overblijft is een zeer geslaagd design. Uiteraard ga je bij Watt ook een mooie e-bike voor mannen vinden. Die mogen immers ook hip zijn.

Lekker bikes is een Nederlandse fabrikant die prachtige stadsfietsen maakt. De Jordaan+ valt bijvoorbeeld echt op.

Dit is geen sportieve elektrische fiets of een lichtgewicht e-bike, maar wel een echte transportfiets voor stadsgebruik.

Ruim plaats voor al je shoppingtassen, geweldige kleurcombinatie en een motor die niet opvalt. Kortom een geslaagd ontwerp als hippe elektrische damesfiets.

Stijlvol en modern

Muto elektrische fiets modern

Is de Mokumono Delta S een mooie e-bike? Je kan niet anders dan positief antwoorden. Deze e-bike heeft een speciaal kader en een speciale uitstraling.

Dit is trouwens een elektrische fiets met riemaandrijving. Geen ketting, dus lekker onderhoudsarm. Ziet er niet alleen uit als een sportieve elektrische fiets, maar voelt zo ook aan.

Een andere sportieveling met een unieke uitstraling is de VanMoof. Die kan zo in een science fiction film meespelen. Niet alleen vanwege het uitzicht, maar ook vanwege de weggewerkte technische snufjes. Met de ‘M’ van Minimalistisch en Mooi.

Nog eentje die niet kan ontbreken in deze categorie is de Cowboy. Fans noemen deze mooie e-bike ‘supercool’. Wij vanaf nu ook. Deze e-bike heeft een weggewerkte accu en motor en spatborden van plaatmateriaal. De bediening gaat via een app.

Niet onmiddellijk een lichtgewicht e-bike, maar daar heb je dankzij de ondersteuning geen last van. Die ondersteuning heeft trouwens maar 1 stand. Aan of uit.

Lekker bikes heeft niet alleen een hippe naam, maar ook mooie e-bikes. Ze hebben 3 verschillende modellen, die er allemaal fantastisch uitzien.

Elk model is een elektrische fiets met riemaandrijving, dus minder onderhoud. Vooral de AmsterdamGT is een zeer mooie e-bike. Strak, bijna minimalistisch. Mag je zo in onze garage stallen.

De elektrische fietsen van het merk Stella kent iedereen. Slechts weinigen weten dat Muto het dochterbedrijf is. Zij produceerden een zeer unieke e-bike.

De e-bike ziet er futuristisch uit en heeft een click systeem om tal van accessoires eenvoudig vast te klikken. Love it or hate it. Ons kon deze design e-bike in ieder geval zeer bekoren.

Choppers en cruisers

Chopper Super73 S2

Je leest het correct. E-choppers en cruisers zijn inderdaad een speciale categorie elektrische fietsen.

Ze lijken een beetje op oude Amerikaanse motoren of strandfietsen. Maar het zijn wel degelijk elektrische fietsen. Nadeel: je zal nooit onopgemerkt of stiekem in de stad kunnen fietsen.

Phatfour is zo’n fiets. Gemaakt in Nederland en door de makers omschreven als de bruutste e-bike. We spreken ze zeker niet tegen.

Dikke banden, chopperstuur en een kader dat naar een oude motorfiets verwijst. Een e-bike met een zeer speciale uitstraling.

Johnny Loco klinkt niet alleen geweldig, maar ziet er ook geweldig uit. Een e-bike merk dat van een beach cruiser fiets een hippe elektrische stadsfiets wilde maken.

En daar slaagden ze zeker in. Bewonder hun Johnny Loco Electric Avenue en je weet waarom.

De Vintage Electric’s Classic Cafe wordt in Californië gemaakt. En dat zie je er ook aan. Deze mooie e-bike straalt retro, zon en strand uit. Een beach cruiser met een dikke retro tint.

Mogen wij de soundtrack kiezen voor een promotiefilmpje? Dan duiken we in onze collectie van de Beach Boys.

Geweldig! Riepen wij, toen we de Super73 S2 zagen. Is absoluut retro, maar lijkt op een oude motorfiets waarbij de motor weggelaten werd.

Wat overblijft is een kader, hoog stuur, dikke banden, lang zadel en een benzinetank. Je mag drie keer raden waar de accu verstopt zit. Een accu van liefst 960 watt!

Genoeg om elke uithoek van de stad te verkennen. Meer dan eens.

Download Gratis: E-bike Keuzehulp

Ontdek de belangrijkste aandachtspunten en voorkom een miskoop:

e-bike-keuzehulp-cover


💡 Misschien ook interessant voor jou:


Categorieën: Elektrische fietsen

Joni

Joni's passie en expertise ligt bij alles wat met fietsen te maken heeft. Maar het liefst houdt ze zich bezig met stadsfietsen en fietsaccessoires. Met een scherp oog voor zowel stijl als functionaliteit, biedt Joni waardevolle inzichten en praktisch advies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *