Cowboy Fietsen – Zijn E-bikes van Cowboy het kopen waard?

Laatst bijgewerkt door Joni op september 19, 2023

Ben je online een Cowboy fiets tegengekomen? En heb je mogelijke interesse om deze fiets aan te schaffen?

Neem voor een eventuele aanschaf eerst dit artikel goed door. In dit artikel vertellen wij je namelijk alles over de fietsen van dit merk.

Over het merk Cowboy

Cowboy Fietsenmerk

Het merk Cowboy werd in 2017 opgericht. In tegenstelling tot veel andere fietsmerken is het geen Nederlands fietsmerk, maar ontstond het merk in het land van onze zuiderburen.

In België had men ook door dat de markt van elektrische fietsen booming zou worden. Het merk Cowboy heeft daar prima op ingespeeld.

De fiets die in 2017 gelanceerd werd, is door de jaren heen verder doorontwikkeld. Ook is het aanbod van dit Belgische merk steeds uitgebreider geworden.

Uniek aan dit merk is dat je de fietsen alleen online kunt bestellen. Het merk heeft wel drie winkels geopend door de jaren heen, maar jammer genoeg niet in ons land.

Eigenschappen en troeven van een Cowboy e-bike

Een cowboy elektrische fiets is om meerdere redenen uniek:

 • Geweldige app. De app van Cowboy is één van de hoogtepunten van dit merk. Met deze app kun je je lichten aanzetten, de trapondersteuning instellen en zelfs navigeren. Ook dient deze app als middel om je fiets terug te vinden; handig als je ‘m in een drukke fietsenstalling hebt geparkeerd.
 • Simplistisch design. Bij het ontwikkelen van een Cowboy fiets ligt de focus op minimalisme. De fietsen beschikken over een simplistisch design, kennen niet al te veel poespas en zien er erg strak uit. Overigens biedt Cowboy geen fietsen voor dames of heren aan; alle fietsen zijn unisex fietsen.
 • Unieke koppelsensor. De mate van trapondersteuning werkt bij een Cowboy elektrische fiets op een unieke manier. De koppelsensor meet de druk op de pedalen, waarna de mate van ondersteuning bepaald wordt. Je geniet hierdoor altijd van de beste trapondersteuning op elk moment.
 • Verwijderbare batterij. Wil je een e-bike kopen? Houd dan vooraf al goed rekening met het opladen van de accu. Cowboy heeft dit gelukkig zo makkelijk mogelijk gemaakt; je kunt deze batterij makkelijk van de fiets af halen. Vervolgens neem je ‘m mee naar binnen en laad je de accu daar op.
 • Lichtgewicht. Wat bij een Cowboy e-bike ook direct opvalt, is het minieme gewicht. De fietsen wegen nog geen 20 kilogram, waardoor de fietsen goed te hanteren zijn op de openbare weg. Het lage gewicht zorgt ook nog voor een langere actieradius.

Hoe is de kwaliteit van de Cowboy e-bikes?

Cowboy ebike design

Om deze review te kunnen schrijven, hebben wij kritisch gekeken naar de kwaliteit. Daarbij bleek al snel dat de kwaliteit dik in orde is. 

Cowboy is geen merk dat zich richt op een zo’n laag mogelijke prijs. Het is wel een merk dat zich volledig richt op de consument.

Zo worden de prijzen relatief laag gehouden, puur doordat men niet met verkooppunten werkt. Daarnaast doet het merk er alles aan om de fietsen zo goed mogelijk te maken.

Dit blijkt onder meer uit de gebruikte onderdelen en materialen. De fietsen van dit merk zijn louter van de beste materialen vervaardigd, beschikken over robuuste onderdelen én over zo min mogelijk onderdelen.

Doordat de fietsen over weinig onderdelen beschikken, kan er ook weinig kapot gaan. Zelfs als je elke dag van je e-bike gebruik maakt, geniet je van een onwijs lange levensduur.

We kunnen al met al stellen dat de kwaliteit van een Cowboy e-bike prima is.

Waar worden de fietsen van Cowboy gemaakt?

De fietsen van Cowboy worden ‘ergens in Europa gemaakt’. Waar dit precies gebeurt, is tot op de dag van vandaag niet bekend.

Wat we wel weten, is dat de fietsen in België ontworpen worden. De uiteindelijke productie vindt echter niet in België zelf plaats.

Cowboy e-bike kopen of leasen?

Cowboy ebike zwart

Het aanbod e-bikes van Cowboy is interessant te noemen. De fietsen van dit merk zien er simplistisch uit, beschikken over prima specificaties en zijn ook nog eens van een goede kwaliteit.

Daarnaast voert dit merk dus een unieke bedrijfsvoering; de fietsen zijn alleen online verkrijgbaar. Nadat je de fiets online besteld hebt, duurt het ongeveer 10 werkdagen voordat je de fiets thuis geleverd krijgt.

Voordat dit allemaal plaatsvindt, heb je de keuze tussen het kopen of leasen van de elektrische fiets.

Voordeel van kopen is dat je de eigenaar van de fiets wordt. Als je de fiets na bijvoorbeeld 2 jaar zat bent, kun je deze verkopen.

Grote kans dat je hier een prima bedrag aan overhoudt, aangezien de fietsen goed aangeschreven staan.

Nadeel is echter dat je in één keer veel geld uit moet geven. Voor een Cowboy e-bike betaal je bijna 3000 euro.

Een andere optie is om de fiets te leasen. Bij het leasen van een Cowboy e-bike betaal je een vast bedrag per maand, waarvoor je onbeperkt gebruik van de fiets kunt maken.

In hoeveel betalingen je de fiets betaalt, is volledig aan jezelf om te bepalen. Het is wel goed om te weten dat je pas eigenaar bent als je de laatste betaaltermijn voldaan hebt.

Bestelproces van een Cowboy e-bike

Cowboy ebike bestellen

Het bestelproces van een Cowboy e-bike is bijzonder goed geregeld.

Volg onderstaande stappen op voor het bestellen van een e-bike:

 • Stap 1: ga naar de website van Cowboy en maak je keuze tussen de modellen.
 • Stap 2: kies het gewenste model en selecteer vervolgens de gewenste kleur.
 • Stap 3: kies voor de gewenste configuratie. Zo kun je voor de configuratie ‘Familie’ kiezen, waarbij je onder meer een kinderzitje op de fiets geleverd krijgt.
 • Stap 4: je kunt nu allerlei accessoires aan de e-bike toevoegen. Denk hierbij aan een speciaal slot, standaard, bagagerek of telefoonhoesje.
 • Stap 5: je kunt nu nog aanvullende diensten selecteren. Zo kun je kiezen voor een diefstalverzekering (120 euro per jaar) en een Cowboy Care pakket (240 euro per jaar). Met dit pakket ben je verzekerd van perfect onderhoud.
 • Stap 6: je kunt vervolgens de keuze tussen kopen of leasen maken. De fiets krijg je vervolgens binnen 10 werkdagen geleverd.

Ervaringen met de Cowboy e-bikes

Sinds 2017 zijn de e-bikes van Cowboy relatief populair geworden. Dit blijkt onder meer uit de reviews die door gebruikers online geplaatst zijn.

Ook hebben meerdere specialisten de fietsen van Cowboy onder de loep genomen. 

Als we naar Trustpilot kijken, zien we bijna 400 reviews naar voren komen. Maar liefst 46% van deze reviews heeft het predicaat ‘Zeer slecht’ gekregen.

Bij deze reviews vallen onderstaande punten direct op:

 • De communicatie vanuit Cowboy is niet goed. Zo hebben klanten maanden op hun fiets moeten wachten, waarna doodleuk verteld werd dat de fiets niet meer geleverd kon worden.
 • Lang wachten op reparaties. Andere klanten geven aan dat ze tot wel 3 weken moesten wachten voordat de fiets gerepareerd kon worden. 
 • Matige kwaliteit. Er zijn ook klanten die aangeven dat de kwaliteit van de fietsen matig is. Dit vinden wij opvallend, aangezien de fietsen op papier van een prima kwaliteit zijn. 

Al met al zijn lang niet alle ervaringen even positief. Dit blijkt ook uit de gemiddelde score van een 3,0 bij Trustpilot.

Ons advies: voordat je een Cowboy fiets gaat kopen, zou je even goed naar deze reviews moeten kijken.

Cowboy vergeleken met andere e-bike merken

Ten opzichte van andere e-bike merken weet Cowboy zich te onderscheiden.

Dit doet het merk onder meer met de fraaie designs en de perfect werkende app. Maar, het merk onderscheidt zich ook door een slechte klantenservice.

Wil je van een goede klantenservice verzekerd zijn? Kijk dan eens naar een fiets van VanMoof of van Amslod.

Een andere optie is om ons artikel over de beste elektrische fietsen merken te checken. In dat artikel vind je alle informatie over de beste merken van dit moment.

Wat kost een Cowboy fiets?

Voor een Cowboy fiets betaal je al snel een bedrag van pakweg 3000 euro. Dit komt door de forse aanschafprijs, maar ook door alle accessoires.

Als je een normale Cowboy e-bike koopt, zit hier niet eens een standaard of bagagerek op. Door de accessoires loopt het totaalbedrag op tot mogelijk ruim boven de 3000 euro.

Waar kan je een Cowboy fiets kopen?

Een Cowboy fiets kopen doe je niet bij de fietsenzaak in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht of een andere plaats. En ook niet bij Decathlon of een andere specialist.

Nee, de enige mogelijkheid die je hebt, is om de fiets online te bestellen. Hiervoor kun je terecht op de website van Cowboy.

Onze conclusie

Cowboy elektrische fiets kopen

De fietsen van Cowboy zijn zeker niet geweldig te noemen. Het klopt dat dit unieke fietsen zijn, maar toch ontbreekt er het nodige aan bepalende randzaken.

De klantenservice vanuit het merk is bijvoorbeeld erg teleurstellend te noemen.

Download Gratis: E-bike Keuzehulp

Ontdek de belangrijkste aandachtspunten en voorkom een miskoop:

e-bike-keuzehulp-cover


Veelgestelde vragen over Cowboy e-bikes

Kun je een Cowboy e-bike opvoeren?

Je kunt een Cowboy e-bike opvoeren, maar het is niet legaal om dit te doen. Bovendien bestaat de kans dat de garantie hiermee vervalt.

Kun je een Cowboy e-bike tweedehands kopen?

Ja, er worden regelmatig tweedehands Cowboy elektrische fietsen aangeboden. Zorg wel dat je kritisch bent en goed naar de staat van de fiets kijkt.

Deel jouw ervaring

Heb je zelf ervaringen met e-bikes van Cowboy? Laat het gerust weten in een reactie onder dit artikel. Daar help je anderen weer mee!
Misschien ook interessant:


Categorieën: Elektrische fietsen

Joni

Joni's passie en expertise ligt bij alles wat met fietsen te maken heeft. Maar het liefst houdt ze zich bezig met stadsfietsen en fietsaccessoires. Met een scherp oog voor zowel stijl als functionaliteit, biedt Joni waardevolle inzichten en praktisch advies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *