Doppio fiets: Review, Ervaringen & Alle info

Laatst bijgewerkt door Joni op december 6, 2022

Denk je bij de naam Doppio direct aan koffie? Dat is op zich logisch. De firma Doppio Espresso is in Europa namelijk één van de grootste koffieketens.

Maar, de naam Doppio wordt ook gebruikt door een leverancier van e-bikes. In dit artikel richten wij onze pijlen op dat merk.

Zo bespreken we het aanbod van Doppio, bespreken we de voor- en nadelen van dit e-bike merk, bespreken we de ervaringen van gebruikers en kijken we naar eventuele alternatieven. 

Over het merk Doppio

Doppio e-bike logo

Een Doppio fiets is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een begrip. Iets dat te danken is aan het bedrijf achter deze fiets.

Deze fiets werd door de Amsterdamse mountainbiker Peter Eiselin ontwikkeld. Hij was niet alleen een fanatieke mountainbiker, maar hij was ook werkzaam als productontwikkelaar.

Vanuit beide perspectieven zag hij een gat in de markt; een elektrische fiets voor twee personen ontwikkelen.

Een elektrische fiets waarmee je gemakkelijk en snel door grotere steden zou kunnen rijden. En een elektrische fiets die ‘gewoon’ toegestaan is op de fietspaden in steden.

Het idee van Peter Eiselin is bijzonder goed uitgewerkt. De Doppio fiets is steeds populairder geworden en is een prima oplossing voor vele mobiliteitsproblemen.

Bovendien heeft Doppio in de afgelopen jaren meerdere soorten e-bikes op de markt gebracht. Als je nú een Doppio fiets wilt kopen, heb je dus uit meerdere varianten de keuze.

Ook op andere punten weet Doppio zich te onderscheiden. Zo kun je één van de e-bikes van Doppio leasen bij deze firma.

Je betaalt hiervoor een vast bedrag per maand, gedurende een periode van 36 maanden. Tijdens deze periode maak je gebruik van de fiets en zijn alle overige kosten gedekt.

Je hoeft dus níet bang te zijn voor onverwachte of verborgen kosten.

Het aanbod van Doppio

Doppio Classic Connected e-bike twee persoons

Op dit moment biedt Doppio één standaardmodel aan: de Doppio Classic Connected. Deze elektrische fiets beschikt over 7 versnellingen, dikke banden, een GPS tracker en hydraulische schijfremmen.

Wat ook direct opvalt, is het toffe design. De banden zijn vrij groot uitgevoerd, de koplamp is stoer, het stuur is vrij hoog en het zadel ziet er stoer uit.

Bovendien zit dit zadel uiterst comfortabel; je legt hierdoor probleemloos langere tochten af op deze Doppio fiets.

Een sterk punt van Doppio is dat je deze fiets geheel naar eigen wens aan kunt passen.

Zo kun je voor één van onderstaande drie pakketten kiezen:

 • Plus pakket: bij dit pakket hoort een accu met een actieradius van maximaal 85 km en comfortabele handvatten.
 • Comfort pakket: bij dit pakket hoort het Plus pakket, plus een LCD kleurendisplay, een middenstandaard en comfortabele pedalen.
 • Premium pakket: dit is het comfort pakket plus een accu met een actieradius van 120 kilometer, een alarm met afstandsbediening en een achterdrager.

Ook is het mogelijk om de Doppio fiets in de gewenste kleur te selecteren. Op het moment van schrijven kun je uit zes kleuren kiezen. 

Waar worden Doppio fietsen gemaakt?

Het grootste gedeelte van de Doppio fietsen worden in het buitenland gemaakt. Maar, de eindassemblage vindt wel plaats in Nederland.

Bij deze assemblage wordt de fiets in elkaar gezet, netjes afgewerkt en een kwaliteitscontrole uitgevoerd. Je bent hierdoor van een prima kwaliteit verzekerd.

Een Doppio fiets onderscheidt zich ook met het unieke zadel. Dit zadel biedt plek aan twee personen en is uiterst comfortabel.

Dit onderdeel wordt dan ook handgemaakt in eigen land geproduceerd. 

Zijn ze te koop in de winkel?

Doppio e-bike store

Het samenstellen van een Doppio fiets doe je gemakkelijk via de website. Je kunt echter ook langsgaan bij één van de winkels van Doppio.

Bij deze winkels kun je de elektrische fietsen bekijken en een proefrit maken. De winkels van Doppio bevinden zich in Amstelveen, Amsterdam, Utrecht en Maastricht.

Ook is het bij andere aanbieders mogelijk om de e-bikes van Doppio te bestellen. Zo biedt Bol.com de Doppio Classic Connected Comfort aan.

Als je deze fiets bij Bol.com wilt bestellen, kun je ‘m echter niet zelf samenstellen. Dat is wél mogelijk als je de fiets via de website van Doppio bestelt.

Hoe is de kwaliteit van de Doppio fietsen?

De kwaliteit van de Doppio fietsen is prima. Dit komt onder meer doordat de assemblage in eigen land plaatsvindt.

Dit wordt nauwkeurig gedaan en er worden direct meerdere kwaliteitscontroles uitgevoerd. Met dank aan deze controles kun je er van uit gaan dat de fiets van een goede kwaliteit is.

Bijkomend voordeel is dat de Doppio fietsen al langere tijd in ontwikkeling zijn. Ten opzichte van het eerste prototype is de huidige versie een heel stuk beter.

Je kunt daarom met een gerust hart een nieuwe Doppio fiets samenstellen.

Overigens is de hoge kwaliteit aan nóg een eigenschap terug te zien: aan het prijskaartje. Voor een Doppio fiets betaal je veel geld, maar je krijgt dan ook veel waar voor je geld.

Zijn er betere alternatieven op de markt?

Op het moment van schrijven heb je in de wereld van e-bikes uit veel merken de keuze. Indien je een 2-persoons e-bike wilt, kom je al snel bij Doppio uit.

Hoef je echter niet per sé een 2-persoons e-bike te hebben? Kijk dan eens naar de volgende merken: SUPER73, MATE Bike, Rad Power Bikes, Knaap Bikes en Samebike.

Wij hebben opgemerkt dat deze merken ook prima e-bikes leveren. En sommige van deze merken doen dit tegen significant lagere prijzen.

Voor- en nadelen van een Doppio fiets

Doppio elektrische fiets kopen

Met een Doppio fiets ben je van talloze voordelen verzekerd:

 1. Het is mogelijk om met twee personen op deze e-bike te zitten
 2. Met het unieke design van deze fiets val je goed op
 3. Je kunt de Doppio fiets geheel naar wens samenstellen
 4. Je kunt een Doppio fiets kopen, maar ook leasen
 5. Het is bij meerdere winkels mogelijk om een proefrit te maken
 6. Bij Doppio is het ook mogelijk om een servicecontract af te sluiten

Verder moet je met de volgende nadelen rekening houden:

 1. De Doppio fietsen zijn duur
 2. Het aanbod van Doppio is niet super transparant

Wat zeggen gebruikers?

Doppio is inmiddels tot een gerenommeerd merk in de wereld van e-bikes uitgegroeid. Dit is onder meer aan de bovenstaande voordelen te danken.

Wij zijn niet de enige die deze voordelen opgemerkt hebben. Nee, veel beoordelingen bij Trustpilot zijn positief tot heel positief.

Bij Trustpilot spreken veel mensen vol lof over de Doppio fiets. Zo geven mensen aan dat het een onwijs comfortabele fiets is, dat het design prachtig is en dat de service prima is.

Ook met betrekking tot de levering en de kwaliteit hebben we veel positieve woorden voorbij zien komen.

Op het moment van schrijven stond er geen enkele negatieve beoordeling op Trustpilot. Dát is veelzeggend, aangezien de e-bikes van veel andere merken slechter beoordeeld worden.

Conclusie: is Doppio betrouwbaar?

Doppio fiets review

Ja, je kunt met je ogen dicht de firma Doppio vertrouwen. Dit merk heeft een sublieme groei doorgemaakt, biedt een interessante e-bike aan en biedt veel mogelijkheden.

Zo kun je een servicecontract afsluiten, kun je zelf je e-bike samenstellen en kun je via Doppio zelfs een elektrische fiets leasen.

Het feit dat er geen negatieve beoordelingen bestaan, is veelzeggend. Mocht je nu graag een e-bike willen bestellen, doe je er verstandig aan om zeker naar het merk Doppio te kijken.

Daarbij raden wij je ook aan om een bezoekje te brengen aan één van de Doppio stores. Deze stores bevinden zich in vier steden in ons land en bieden je de mogelijkheid om een proefrit te maken.

Ons advies: maak zo’n proefrit en stel aan je vragen aan Doppio. Grote kans dat je daarna direct de neiging hebt om een Doppio fiets te kopen of samen te stellen.Categorieën: Elektrische fietsen

Joni

Joni's passie en expertise ligt bij alles wat met fietsen te maken heeft. Maar het liefst houdt ze zich bezig met stadsfietsen en fietsaccessoires. Met een scherp oog voor zowel stijl als functionaliteit, biedt Joni waardevolle inzichten en praktisch advies.

1 reactie

G j van keeken · oktober 28, 2022 op 2:30 pm

slechte service,zodra er iets stuk is aan je fiet

s,of je hebt nog n standaard te goed, is het lang wachten,en geen response ,telefoon email,WhatsApp,kort bericht,maar geen oplossing,voor een dure fiets met nog geen 220km op de teller..

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *