SUPER73 review: alles over dit E-bike merk

Laatst bijgewerkt door Kaz op maart 8, 2023

Het aanbod van elektrische fietsen is momenteel erg divers. Je hebt uit veel soorten elektrische fietsen de keuze én uit meerdere merken.

Binnen het huidige merkenarsenaal valt het merk SUPER73 om meerdere redenen op. Ten eerste vanwege de naam en ten tweede vanwege het unieke aanbod van elektrische fietsen.

In dit artikel vertellen wij je graag meer over de SUPER73 fietsen. We bespreken welke e-bikes dit merk aanbiedt, waarmee het merk zich onderscheidt en waar je de SUPER73 fietsen kunt kopen. Ook laten we je nog kennismaken met eventuele interessante alternatieven.

Over het merk SUPER73

Het merk SUPER73 vindt haar oorsprong in Californië. In de Amerikaanse staat Californië zag dit fietsenmerk in 2016 het levenslicht.

Het doel van de firma was om een elektrische fiets in de stijl van een motorfiets uit te voeren. Nou, daar is het merk goed in geslaagd.

Alle e-bikes die door SUPER73 geproduceerd worden, zijn vanaf een afstandje net een (klassieke) Amerikaanse motor.

Vanaf het jaar 2016 heeft SUPER73 een mooie groei doorgemaakt. Deze groei is te danken aan de kenmerkende stijl van de e-bikes, maar ook aan de expansie van de firma.

SUPER73 is niet alleen meer in eigen land actief, maar ook in bijvoorbeeld ons land. Het hoofdkantoor van SUPER73 is in ons land in Duivendrecht gevestigd.

Enige tijd heeft SUPER73 zich op meerdere lifestyle-producten gericht. Op het moment van schrijven ligt de focus toch vooral op de elektrische fietsen.

Men biedt een divers aanbod van elektrische fietsen aan en doet dit met verve. Daarnaast biedt SUPER73 meerdere accessoires aan, waarover later meer in dit artikel.

Het aanbod fietsen van SUPER73

In het huidige aanbod van SUPER73 zijn meerdere soorten fietsen te vinden. Alle fietsen hebben in ieder geval één gemeenschappelijk kenmerk: ze lijken allemaal op elkaar.

De fietsen zijn allemaal als een soort van motor uitgevoerd én hebben daarmee een kenmerkend/onderscheidend design.

Door de jaren heen heeft SUPER73 meerdere series in het leven geroepen. De verschillende series zetten we voor je op een rijtje:

 • R-series: de fietsen uit deze serie zijn een kruising tussen een motorfiets en een elektrische fiets. De fietsen bieden volgens SUPER73 een geweldige en krachtige rijervaring, beschikken over een uniek dubbel veringsysteem en zijn te koppelen aan de SUPER73 app.
 • S-series: de e-bikes uit de S series zijn geschikt voor de kortere ritten. Deze fietsen zijn snel, simplistisch ontworpen en ook compatibel met de SUPER73 app. Met die app kun je de rijervaring volledig naar wens aanpassen.
 • Z-series: de fietsen uit de Z-series zijn de kerst op de taart. Deze fietsen zijn krachtig, zijn geschikt voor woon-werkverkeer en zijn uiterst comfortabel. De afwerking van de fietsen uit deze serie is magnifiek te noemen.
 • CIX: recent is SUPER73 ook met de e-bike ‘CIX’ op de markt gekomen. Dit is een concept voor elektrische motorfietsen. De motorfiets is een stuk kleiner dan een normale motorfiets en is voornamelijk voor ritjes in de buurt geschikt. Dit concept wordt in de komende jaren verder uitgewerkt, maar je zou niet zomaar op dit voertuig mogen rijden. Hier heb je een rijbewijs voor nodig.

Waar worden SUPER73 fietsen gemaakt?

Het is voor ons niet duidelijk waar SUPER73 de fietsen precies maakt. Wij vermoeden dat dit in Amerika zelf gebeurt, aangezien dit nog steeds grootste afzetmarkt voor SUPER73 is.

Maar, men zou in dat geval wel veel fietsen naar Europa moeten transporteren. Het is daarom ook goed mogelijk dat SUPER73 een fabriek in Europa heeft. Dit durven wij echter niet met zekerheid te stellen.

Wat wij wel zeker weten, is dat de SUPER73 fietsen in ons land door meerdere dealers verkocht worden.

Zijn ze te koop in de winkel?

Je kunt een SUPER73 e-bike bij meerdere winkels in ons land kopen. Zo biedt de firma MOEVS deze fietsen aan, evenals de firma’s FatDaddy, Fietsenwinkel.nl, Voltes en Urban E-Bikes.

Bij deze dealers kun je de fietsen bestellen, maar je kunt ze ook eerst even bekijken. Verder is het mogelijk om bij deze dealers eventueel een proefrit te maken.

Wil je een compleet overzicht van alle dealers in ons land? Check dan de website van SUPER73. Op die website vind je het complete overzicht van alle verkooppunten.

Hoe is de kwaliteit van de SUPER73 fietsen?

Ben je op zoek naar de beste elektrische fatbike of de een e-bike met onderscheidend design? In beide gevallen zit je bij het e-bike merk SUPER73 goed. Deze fietsen onderscheiden zich immers oprecht door het design.

Wat wij ook opgemerkt hebben, is dat de kwaliteit van de fietsen prima is. Het merk SUPER73 gebruikt de juiste materialen, zorgt voor een slim ontwerp en zorgt voor een prima afwerking van de fietsen. Met een SUPER73 zit je dan ook gebakken, voor de komende jaren!

Zijn er betere alternatieven op de markt?

Wil je één van de elektrische fietsen van SUPER73 kopen? Dan moet je vrij diep in de buidel tasten. Mocht je dit niet kunnen of willen, is het verstandiger om ook naar andere merken te kijken.

Mogelijk vind je in het aanbod van MATE bikes, Knaap Bikes, Rad Power Bikes of Samebike een geschikte fiets. En vergeet ook niet om een kijkje te nemen naar een Doppio fiets.

Overigens zijn wij niet per sé van mening dat fietsen van deze merken beter zijn. De fietsen van deze merken zijn echter wel anders en in veel gevallen ook betaalbaarder.

Mocht het prijskaartje een belangrijk criteria voor je zijn, is het dus aan te raden om naar andere merken te kijken.

Voor- en nadelen van SUPER73

Door voor een e-bike van SUPER73 te kiezen, geniet je van specifieke voordelen:

 1. De fietsen zijn een lust voor het oog; het ontwerp is oprecht onderscheidend te noemen
 2. De fietsen zijn van een prima kwaliteit
 3. Je hebt de keuze uit meerdere soorten fietsen
 4. In ons land kun je bij talloze dealers/verkopers een SUPER73 e-bike kopen
 5. Je kunt de fiets aan de SUPER73 app koppelen (uniek en handig!)

Wel moet je bij dit merk ook met enkele nadelen rekening houden:

 1. De fietsen van SUPER73 zijn niet goedkoop te noemen
 2. Niet alle fietsen hebben een even indrukwekkende actieradius

Wat zeggen gebruikers?

Bij Trustpilot zijn inmiddels veel reviews over de fietsen van SUPER73 achtergelaten. Wat hierbij direct opvalt, is de grote hoeveelheid aan positieve beoordelingen. Maar liefst 60% van alle beoordelaars heeft voor het predicaat ‘Uitstekend’ gekozen.

Veel gebruikers roemen het design, de kwaliteit en onderscheidende aspecten van de fiets. Bovendien is in veel reviews te lezen dat de service prima is én dat het super is dat je de fietsen in meerdere kleuren kunt bestellen.

Wel zijn her en der ook negatieve opmerkingen te lezen. Deze opmerkingen hebben onder meer betrekking op de levertijd van de fietsen. Ook zijn er toch enkele klanten die minder goede ervaringen met de klantenservice hebben.

Ten opzichte van andere merken scoort SUPER73 wel goed op het gebied van klantenervaringen. Bij veel andere merken zijn de beoordelingen namelijk een stuk minder positief.

Conclusie: is SUPER73 betrouwbaar?

Wat ons betreft is SUPER73 één van de beste aanbieders van e-bikes. We zijn enthousiast over het aanbod, over de service die het merk levert en over enkele handige extra’s waar de fietsen over beschikken.

De SUPER73 app is daar een typisch voorbeeld van. Uit dit voorbeeld blijkt dat SUPER73 een innoverende partij is.

Ook zijn wij van mening dat de SUPER73 e-bikes een aanwinst voor het straatbeeld zijn. Als je zo’n fiets ziet fietsen, kijk je ongetwijfeld even achterom. En dat geldt niet alleen voor jou; de e-bikes van dit merk zijn ware nekkendraaiers.

Wil je graag een nieuwe e-bike aanschaffen? Kijk dan op z’n minst naar het unieke aanbod van SUPER73. Wel adviseren wij je om zelf goed onderzoek te doen naar dit merk, naar de fietsen en naar de kwaliteit.

Download Gratis: E-bike Keuzehulp

Ontdek de belangrijkste aandachtspunten en voorkom een miskoop:

e-bike-keuzehulp-cover
Categorieën: Mountainbikes

Kaz

Kaz is een gepassioneerde fietsliefhebber en specialist. Hij werkt al van jongs af aan in fietsenwinkels en heeft diverse Fietstechnicus opleidingen en cursussen gevolgd. Dankzij zijn grote schat aan ervaring en kennis helpt hij jou op weg met het vinden van de beste fiets en fietsaccessoires.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *