MATE Bike review: alle info over dit merk

Laatst bijgewerkt door Joni op maart 8, 2023

Ben je op zoek naar een nieuwe elektrische fiets? Dan kun je alvast je borst natmaken.

In de afgelopen jaren hebben namelijk meer en meer merken de wereld van e-bikes betreden. Je hebt hierdoor de keuze uit veel soorten e-bikes, waaronder de e-bikes van het merk MATE Bike.

In dit artikel zoomen wij graag volledig in op dit merk. We kijken naar de ontstaansgeschiedenis, het aanbod, de plus- en minpunten en de ervaringen van andere gebruikers.

Tevens vergelijken we dit merk met andere merken, waardoor je een duidelijk beeld van de propositie van dit merk krijgt. Daarmee bepaal je snel op een MATE Bike iets voor jou is.

Over het merk MATE Bike

MATE Bike elektrische fietsen

Het merk MATE Bike zag in 2016 het levenslicht. In dat jaar werd de eerste elektrische fiets van dit Deense merk gelanceerd.

Deze e-bike kenmerkte zich door een gestroomlijnd design, prima specificaties en een ongekende opvouwbaarheid. Het was op dat moment de snelste en meest veelzijdige opvouwbare e-bike.

Na de lancering van die fiets zouden nog meer fietsen volgen. Al deze fietsen zijn elektrisch en onderscheiden zich met een uniek design.

In de afgelopen jaren heeft MATE mede daardoor een indrukwekkende groei doorgemaakt. Deze groei is ook te danken aan een Europese crowdfundingcampagne.

Door die campagne kreeg de firma de beschikking over een flink startkapitaal; met dit kapitaal is de firma zich op meerdere Europese landen gaan richten. Dit heeft uiteindelijk goed uitgepakt; de firma is immers hard gegroeid.

Ook op dit moment onderscheidt MATE zich nog steeds. Dit doet het merk met unieke fietsen, met unieke kenmerken en met een prima dealernetwerk. Onder meer in ons land.

Verderop in dit artikel komen we daar graag nog even op terug.

Het aanbod van MATE Bike

MATE bike aanbod

In het huidige aanbod van MATE kom je meerdere soorten e-bikes tegen.

Dit aanbod is onderverdeeld in twee belangrijke series:

  • MATE City: de fietsen uit de MATE City serie zijn opvouwbare fietsen die zich perfect voor in een drukke stad lenen. De fietsen zijn compact, zijn nóg compacter op te vouwen en stellen je in staat om makkelijk te manoeuvreren. Met name als je een fietstocht door een drukke stad maakt, is dat laatste een belangrijk voordeel. De fietsen uit deze serie behalen een snelheid van 25 km/u en hebben een actieradius van 80 kilometer. De MATE City fietsen zijn in twee kleuren te verkrijgen.
  • MATE X: de fietsen uit de X serie zijn nog compacter dan de fietsen uit de City serie. Deze fietsen zijn niet alleen compact, maar vouw je ook nog een stuk makkelijker op. Ideaal als je in een drukke stad woont, als je regelmatig je fiets in het OV mee moet nemen of als je niet al te veel opbergruimte voor een fiets hebt. Deze fietsen zijn in verschillende motorvarianten en kleuren te verkrijgen.

Let op: niet alle MATE X fietsen zijn in ons land legaal. De MATE X fiets met het de 750W motor is bijvoorbeeld niet legaal. Dit heeft puur met de maximale snelheid van 32 kilometer per uur te maken.

Ongeacht voor welke fiets je kiest, kies je voor een unieke fiets. Toen wij de MATE fietsen voor het eerst zagen, moesten wij direct denken aan een BMX.

De fietsen van dit merk zijn in de kenmerkende stijl van een BMX ontworpen, maar beschikken ook nog over een krachtige motor.

Dankzij deze krachtige motor kun je flinke afstanden afleggen op de MATE fietsen.

Waar worden MATE fietsen gemaakt?

Wij durven niet te zeggen waar de MATE fietsen gemaakt worden. Wat wij wel weten, is dat deze fietsen volgens een beproefd concept gefabriceerd worden.

De eerste stap is het ontwerpen van de fietsen. Bij dit ontwerp richten de ontwerpers zich op functionaliteit, om compactheid en op een stoer design.

Dit blijkt duidelijk uit de vormgeving, maar ook uit de kleurstelling. De fietsen worden door dit merk immers in meerdere kleuren aangeboden.

Zijn ze te koop in de winkel?

Mate bike fietswinkel

De fietsen van MATE zijn te koop via de webshop. In deze webshop vergelijk je makkelijk de fietsen met elkaar, waarna je snel de gewenste fiets kunt bestellen.

Dit doe je niet alleen snel en gemakkelijk, maar ook veilig.

Tevens heeft MATE in de afgelopen jaren een dealernetwerk opgebouwd. In ons land werkt MATE bijvoorbeeld samen met FatDaddy (Amsterdam) en MOEVS (Eindhoven).

Bij deze twee dealers kun je de fietsen van MATE bekijken, een proefrit maken en de gewenste fiets bestellen. Bekijk de website van MATE voor meer informatie over deze winkels of check hier het huidige aanbod.

Een andere optie is om de MATE fiets via Electriclifestyle.eu te bestellen. Dit is – naar eigen zeggen – de officiële distributeur van dit merk in Nederland en België.

Hoe is de kwaliteit van de MATE fietsen?

De MATE fietsen zijn behoorlijk prijzig, maar dat zie je niet altijd aan de kwaliteit terug. Zo is het een feit dat sommige onderdelen fragiel zijn of al snel een vervelend geluid gaan maken.

Dit is echter niet bij alle MATE fietsen het geval. We kunnen daardoor stellen dat de kwaliteit van de MATE fietsen nogal verschillend is.

Sommige fietsen zijn van een top kwaliteit, terwijl andere fietsen van een stuk mindere kwaliteit zijn. 

Hoe dit komt? Wij durven het niet te zeggen. We willen je hierdoor wel graag aanraden om goed onderzoek te doen naar de MATE fietsen.

Hier helpen wij je – met het restant van dit artikel – graag een extra handje bij.

Zijn er betere alternatieven op de markt?

Op dit moment kun je uit e-bikes van veel verschillende merken kiezen. Sommige van deze merken zijn vergelijkbaar met MATE, terwijl andere merken zich op andere gebieden proberen te onderscheiden. 

Doe verstandig en check altijd ook fietsen van andere merken.

Onder meer een Doppio fiets, fietsen van Samebike, Rad Power Bikes, de Knaap Bikes en fietsen van Super73 zijn het bekijken meer dan waard. 

Of de fietsen van deze elektrische fiets merken daadwerkelijk beter zijn, hangt vooral van je eigen wensen af. Het is eenmaal een feit dat de fietsen van MATE in ieder geval uniek zijn.

Voor- en nadelen van MATE

Mate bike opvouwbaar

De fietsen van MATE hebben de volgende voordelen:

  • Alle e-bikes van dit merk zijn opvouwbaar
  • De fietsen van dit merk hebben een stoer design
  • Je kunt de fietsen zowel online als offline bestellen
  • Je hebt uit meerdere motorvarianten en kleuren de keuze
  • De fietsen lenen zich uitstekend voor in drukkere gebieden

❌ Wel moet je met enkele nadelen rekening houden:

  • De fietsen van MATE zijn behoorlijk prijzig
  • De levering laat soms (erg) lang op zich wachten
  • De kwaliteit laat soms te wensen over

Wat zeggen gebruikers?

Op de website Trustpilot zijn heel veel reviews over MATE Bike achtergelaten. Meer dan 3.000 stuks op het moment van schrijven. 

Bij deze reviews valt met name de diversiteit op. Sommige mensen zijn vol lof over MATE, terwijl andere mensen erg kritisch zijn.

Zo benoemen sommige gebruikers dat de fietsen piepen en kraken, dat de levering erg lang duurt en dat de fietsen vrij duur zijn.

Andere mensen zijn vol lof over het design, de actieradius en service. De beoordelingen lopen dus flink uiteen, maar over het algemeen zijn de meeste gebruikers tevreden.

Onze conclusie: is MATE Bike betrouwbaar?

MATE bike wit

Het Deense merk MATE heeft sinds 2016 een flinke naam op weten te bouwen.

Deze naam is te danken aan de unieke designs van de fietsen, aan de opvouwbaarheid en aan de compacte afmetingen. Ook is de service prima, maar je moet wel met bovenstaande minpunten rekening houden.

Ons advies is daarom om goed dit merk voor jezelf te onderzoeken. Zijn de fietsen van MATE naar je wens? Ga dan goed na wat de ervaringen van andere gebruikers zijn.

Zoals al gesteld is, lopen deze ervaringen nogal uiteen. Check deze voor jezelf en bepaal zelf hoeveel waarde je aan deze reviews hecht.

Wij zijn in ieder geval te spreken over het toffe en onderscheidende design van de MATE fietsen.

Download Gratis: E-bike Keuzehulp

Ontdek de belangrijkste aandachtspunten en voorkom een miskoop:

e-bike-keuzehulp-cover
Categorieën: Elektrische fietsen

Joni

Joni's passie en expertise ligt bij alles wat met fietsen te maken heeft. Maar het liefst houdt ze zich bezig met stadsfietsen en fietsaccessoires. Met een scherp oog voor zowel stijl als functionaliteit, biedt Joni waardevolle inzichten en praktisch advies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *